In secolul 21 este extrem de dificil de a lansa ceva nou pe piata. Oricum, totul se dezvolta cu o viteza destul de rapida. Cel mai profitabil este mediul online, era tehnologiilor informationale dicteaza viitorul. Astfel, atat domeniul prestarii serviciilor, cat si vanzarile au trecut de pe offline pe online. Astazi, practic totul se afla... la un click distanta.
Magazinele online sunt o posibilitate buna de a dezvolta o afacere fara mari investitii. De exemplu pentru un magazin fizic sau un showroom este nevoie in primul rand de spatiu, iar inchirierea acestuia este destul de costisitoare.
Pandemia a jucat si ea un rol important in dezvoltarea tuturor magazinelor online. Daca fizic nu mai aveam posibilitatea sa mergem la magazin atunci platformele online si livrarile au fost colacul de salvare pentru multi dintre noi.
Astazi putem procura orice dorim in mediul online, haine, electrocasnice, jucarii sau carti. O nisa aparte ocupa produsele cosmetice si parfumurile. Si desi s-ar parea ca este dificil sa alegi fara a pipai sau mirosi aceste produse, exista recenzii care ne ajuta sa facem alegerea corecta.
Un exemplu bun este magazinul online makeup.ro. Acesta face parte dintr-o retea mare care se dezvolta cu pasi rapizi. Primul magazin din reteaua Makeup a aparut in Ucraina. Ulterior acesta s-a dezvoltat si a ajuns o retea internationala cu magazine online in 14 tari. Dupa multe recenzii pozitive si solicitari din partea clientilor, magazinele online makeup au... mai mult
Joi, 22 Octombrie 2020, ora 14:27
Sectorul de e-commerce din Romania a depasit pragul de 4,3 miliarde de euro la finalul anului 2019, cu 20-22% mai mult decat in 2018 cand valoarea comertului online a fost estimata la aprox. 3,6 miliarde de euro, potrivit estimarilor ARMO (Asociatia Romana a Magazinelor Online).
Ritmul de crestere 2019 vs. 2018 a fost mai redus comparativ cu 2018 vs. 2017, cand rata de crestere de la un an la altul a fost de aprox. 30%.
Valoarea de peste 4,3 miliarde de euro face referire la toate tranzactiile generate din Romania atat catre comerciantii autohtoni, precum si catre magazinele online din afara granitelor tarii.
"Daca facem o medie, inseamna ca romanii au cheltuit pentru cumparaturi online aprox. 12 milioane de euro in fiecare zi a anului trecut, in crestere de la 9,86 milioane euro - media zilnica inregistrata in 2018", spune Andrei Radu, CEO & Founder GPeC.
"Insa, potrivit Eurostat, doar 23% din populatia Romaniei a facut cumparaturi online in 2019, ceea ce ne situeaza pe penultimul loc din Uniunea Europeana, devansand doar Bulgaria cu 22% - fapt care ne arata ca e-commerce-ul romanesc mai are mult loc de crestere", adauga el.
Cifra de 4,3 miliarde euro reprezinta strict segmentul e-tail, adica produsele fizice (tangibile) care au fost cumparate prin internet. Nu sunt incluse serviciile, biletele de avion, vacantele si calatoriile, rezervarile hoteliere, biletele la spectacole sau la diferite evenimente, plata facturilor la utilitati, continutul download-abil... mai mult
Luni, 03 Februarie 2020, ora 17:35
Romanii cheltuiesc in medie 200 de lei pe cadourile de Craciun, cea mai mare parte din bani ducandu-se an de an spre jucarii.
Mai mul decat atat, suma creste de la un an la altul, la fel ca si numarul jucariilor achizitionate.
Un studiu realizat de EduClass.ro arata ca, mai nou, parintii cauta jucarii care sa antreneze intreaga familie, si sunt dispusi sa creasca bugetul cu cate 25 de procente in fiecare an.
"Pregatirile pentru Craciun incep odata cu Black Friday, cand se comanda aproximativ 25% dintre cadouri. Aici sunt incluse insa si comenzile pentru Mos Nicolae, unde media comenzii este de 150 de lei", spun retailerii de jucarii.
Tot ei recunosc ca cele mai multe comenzi sunt insa inregistrate in luna decembrie, astfel: 35% in prima saptamana, respectiv perioada 10-20 decembrie - 40% dintre comenzi, cand numarul acestora creste de 5 ori fata de o perioada obisnuita din an.
"Cele mai multe sunt facute online", mentioneaza cei de la Educlass.
"Remarcam o crestere considerabila si in prima parte a acestei perioade aglomerate, pe fondul experientei clientilor nostri cu livrarile. Prefera sa comande din timp, pentru a nu avea surprize sau, daca intarzie cu comenzile, vin in showroom", spun acestia.
In showroom vin si cei care cauta recomandari sau au de cumparat cadouri si pentru alti copii, nu doar ai lor. Se cauta jocuri in care sa poata fi implicati si parintii, bunicii, prietenii, dat fiind specificul perioadei, cu mai multe zile de vacanta si mai... mai mult
Marti, 17 Decembrie 2019, ora 13:52
Kaspersky si organizatia "Salvati Copiii" Romania deruleaza o campanie de informare despre riscurile din online, adresata parintilor si profesorilor din mai multe scoli ale Capitalei, in conditiile in care, potrivit unui studiu recent, opt din 10 parinti sustin ca scoala si parintii trebuie sa aiba o responsabilitate comuna pentru a-i invata pe copii despre siguranta in mediul digital.
"Un recent studiu Kaspersky, derulat la nivel global, arata ca 81% dintre parinti spun ca este o responsabilitate comuna a parintilor si a scolii sa-i invete pe copii despre siguranta online si consideram ca sunt multe lucruri de facut in acest domeniu. In acelasi timp, multor parinti le este greu sa abordeze acest subiect, pentru ca nu au experienta necesara de a pune problema, astfel incat mesajul lor sa ajunga la copii. Prin intermediul colaborarii cu Ora de Net, dorim sa venim in sprijinul cat mai multor parinti si profesori, astfel incat copiii sa se poata bucura in siguranta de mediul digital", a declarat Bogdan Pismicenco, director de vanzari la Kaspersky pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.
La randul sau, Teodora Stoica, manager de proiect "Salvati Copiii" Romania, a subliniat ca tehnologia este prezenta in viata copiilor de la varste din ce in ce mai mici si, cu toate ca ea aduce o multitudine de beneficii, poate prezenta si o serie de riscuri.
"De aceea, pentru a ne asigura ca spatiul online in care copiii exploreaza si isi dezvolta abilitatile este unul sigur,... mai mult
Marti, 26 Noiembrie 2019, ora 16:04
Comertul online in Romania a crescut cu 30%, in 2018 fata de anul anterior, pana la valoarea 3,6 miliarde de euro, in timp ce numarul magazinelor active pe acest segment s-a dublat, ajungand la 14.000, arata datele Asociatiei Romane a Magazinelor Online (ARMO), prezentate marti.
In acest context, 8,28 milioane de romani au facut cel putin o data cumparaturi online, Romania depasind tari precum Grecia, Portugalia, Italia, Croatia si Bulgaria la procentul de clienti online din total populatie, reiese si din studiul Kantar Millward Brown, citat de ARMO.
Totodata, datele INS arata ca Romania are o populatie de aproximativ 19,5 milioane de locuitori, dintre care 12,6 milioane se incadreaza in categoria de varsta 16 - 65 de ani, iar 11 milioane sunt utilizatori de internet.
"E-commerce-ul a devenit generator de businessuri, extinderea in online fiind oportunitate de mentinere a afacerii in fata marilor lanturi comerciale. Numarul magazinelor online active din Romania s-a dublat de la 7.000 in 2017, la 14.000 in prezent. Se estimeaza ca, in 2019, numarul acestora va creste cu aproximativ 7%, iar astfel vor fi 15.000 de magazine online active. Vanzarile pentru categoriile fashion, home&deco, jucarii, casa si gradina, produse pentru copii, au un potential de crestere ridicat in urmatorii ani. Printre beneficiile e-commerce-ului pentru clienti se remarca: varietatea mare de marci si produse disponibile, raportul mai bun calitate-pret, produsele fiind comparabile in mod... mai mult
Marti, 23 Octombrie 2018, ora 16:02
Odata cu expansiunea Internetului, magazinele online, in general, si petshop-urile online, in special, au devenit tot mai cautate. Astfel, tot mai multe magazine online dedicate animalelor de companie atrag publicul cu ofertele lor diversificate, de la mancare speciala pentru caini, pesti, pisici, pasari reptile si pana la diferite accesorii dedicate necuvantatoarelor.
De ce petshop-urile online sunt atat de populare
Primul motiv il constituie accesibilitatea. Spre deosebire de magazinele fizice care sunt deschise doar intr-un anumit interval orar, Internetul permite oamenilor sa faca cumparaturi 24 de ore pe zi fara a fi nevoiti sa se deplaseze din fotoliul lor din sufragerie sau de la biroul de la locul de munca. Totodata, intr-un petshop online clientii pot verifica mai usor oferta.
Oamenii pot compara usor si rapid marfa pe care vor sa o cumpere pentru animalele de companie cu cea din alte magazine online sau chiar cu cea din petshop-urile din mall sau din coltul strazii. Cu ani in urma, trebuia sa te deplasezi pe distante mari pentru a face asta. Acum, poti face acest lucru cu un simplu clic al mouse-ului.
De asemenea, unora nu le place sa interactioneze cu alte persoane, iar posibilitatea de a primi la usa jucaria sau zgarda pe care au comandat-o pentru catelul lor este de mare ajutor.
Ce face ca petshop-urile online sa aiba succes
In primul rand calitatea produselor. Un magazin care detine marfa de calitate va reusi in timp sa atraga cat mai multi... mai mult
Vineri, 12 Octombrie 2018, ora 14:32
La salonul de jucarii de la Londra producatorii din domeniu au incercat sa atraga atentia celor mici cu tot felul de tehnologii de ultima ora.
Vizitatorii au putut admira de la deja banalele drone cu camere care transmit imaginile pe mobil, la papusi conectate la internet - care ofera raspunsuri si masinute dotate cu inteligenta artificiala.
Piata jucariilor din Marea Britanie este cea mai mare din Europa, cu o cifra de 3,2 miliarde de lire sterline, in crestere cu 150 de milioane de lire de la un an la altul. A fost mediul ideal pentru marii producatori de jucarii sa-si expuna ultimele creatii.
Noua generatie de jucarii tine pasul cu ultimele tehnologii si copiii sunt atrasi cu tot felul de optiuni entuziasmante chiar si pentru adulti.
De exemplu, dronele dotate cu camere, care transmit imaginile direct pe telefonul mobil. Se monteaza cat se poate de usor si este la fel de usor de manevrat: "Este o drona pentru orice tip de client. Este usor de folosit. O scoti din cutie si o trimiti sa zboare", a explicat pentru Pro TV Vernon Kerswellm, fondatorul Extreme Fliers.
Un alt gadget care a atras atentia a fost un robotel programat sa raspunda la comenzi. Acesta trebuie asamblat bucatica cu bucatica de cei mici, iar la final pot la final poate merge prin casa si raspunde la comenzi: "Trebuie sa asamblezi produsul, dupa ce l-ai cumparat. Trebuie sa intelegi de ce fiecare piesa are locul specificat", a explicat Michele Marziliano, reprezentantul firmei care a... mai mult
Joi, 24 Martie 2016, ora 16:18
Cum si bazele casei trebuie sa fie solide, la fel si dezvoltarea copiilor trebuie sa fie foarte adecvata, deoarece atunci se depun bazele intregii lor vieti. Parintii sunt responsabili directi pentru aceasta fundamentare.
Ei trebuie sa fie foarte atenti la copii lor, la stadiul lor de dezvoltare si sa procure materiale, in special jucarii inteligente, care vor ajuta copii in dezvoltarea multilaterala a lor. Nu este deloc usor, sa se hotarasca ca sa faca alegeri intelepte.
Mr Lester vine in ajutorul parintilor grijulii cu magazinul online de jucarii Lester, oferind posibilitatea de a colinda virtual printre jucariile sale, in marea majoritate jucarii din lemn, care sunt organizate dupa categorii, pentru a veni in ajutorul vizitatorilor.
Fara oboseala cautarii, fara deplasarea de acasa se pot alege jucarii pentru toate varstele!
Jucariile educative din lemn au o mare pondere, deoarece sunt foarte indragite de copii.
Jucariile cu animale vor tenta vizitatorii magazinului, ...citeste mai departe despre "(P) Fundamentarea vietii de adult" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 11 Martie 2016, ora 16:38
Piata jucariilor din Romania va creste in 2014 cu aproximativ 20%, in contextul in care companiile care activeaza in aceasta industrie isi promoveaza tot mai agresiv produsele si anunta promotii tot mai dese.
Valoarea piatei de jucarii din Romania ar putea urca anul acesta la aproximativ 120 de milioane de euro. Cele mai multe promotii si oferte vor veni in 2014 din partea magazinelor online de profil, conform estimarilor TOYZ.ro, unul dintre cele mai mari magazine online de jucarii din Romania.
"In prezent se vand foarte bine produsele care se pot conecta la gadget-uri, cum sunt, spre exemplu, elicopterele care pot fi controlate cu tableta sau cu telefonul mobil, sau produsele, figurinele, care au corespondent intr-un joc online. Cat priveste sezonalitatea acestui business, iarna se vand mai bine jucariile pentru interior, dar si saniile, schiurile sau patinele, iar primavara si vara, jucariile destinate activitatilor in aer liber: premergatoare, biciclete, triciclete, masinute cu pedale, role si asa mai departe", a declarat Mihai Patrascu, CEO TOYZ.ro.
Valoarea medie a comenzilor, circa 100 de lei
Romanii cumpara jucarii, in medie, de trei pana la cinci ori pe an, iar cosul mediu la o singura comanda are o valoare de circa 100 de lei.
"O valoare cu mult sub cea inregistrata la nivel european. Vanzarile de jucarii au in Romania un potential de crestere foarte mare. La noi, vanzarile sunt foarte slabe in comparatie cu tarile din vestul Europei. Spre... mai mult
Joi, 06 Februarie 2014, ora 17:20