In 2008, Lehman Brothers se prabusea din cauza achizitiilor prost facute de catre divizia de investitii financiare a grupului bancar american. In prezent, JP Morgan Chase, cea mai mare banca de investitii din lume, "calca" pe urmele Lehman.
Dupa ce banca anuntase o "gaura" de doua miliarde de dolari, se pare ca pierderile din tranzactionare ar putea ajunge la noua miliarde de dolari.
Actiunile JP Morgan Chase & Co, cea mai mare banca din SUA, au scazut puternic joi, in predeschiderea sedintei de tranzactionare a bursei de la New York, dupa publicarea unui raport in care se arata ca pierderile din tranzactionare ar putea ajunge la noua miliarde de dolari, mult peste estimarea anuntata luna trecuta, de doua miliarde de dolari, scrie Bloomberg.
Tranzactiile cu derivate, o afacere paguboasa
In mai, JP Morgan anuntase pierderi de peste doua miliarde de dolari de pe urma unor tranzactii cu derivate. Publicatia New York Times sustine, citand traderi si directori, ca pierderile au crescut recent dupa ce banca si-a dezvaluit pozitiile. Mai multe date privind tranzactii cu derivate ale JP Morgan vor fi publicate in raportul privind castigurile financiare din trimestrul doi, ce va fi prezenta in 13 iulie.
In predeschiderea sedintei de tranzactionare a bursei de la New York din 28 iunie, actiunile bancii au scazut cu 4,9%, la 34,99 dolari.
JP Morgan Chase & Co a acceptat recent demisia seful departamentului de investitii, Ina Drew, dupa ce banca a raportat ca a... mai mult
Joi, 28 Iunie 2012, ora 19:39
Economia Statelor Unite continua sa suporte efectul falimentului bancii Lehman Brothers, produs in urma cu doi ani, respectiv somajul in masa, explozia datoriei publice, dar si pierderi considerabile in sistemul financiar, potrivit Mediafax.Prabusirea reputatei banci de pe Wall Street, cu o istorie de 158 de ani, pe 15 septembrie 2008, in urma unor datorii de 613 miliarde de dolari, ar trebui sa ramana in cartile de istorie, ca si crahul bursier din 24 octombrie 1929, comenteaza agentia.
Wall Street Journal, publicatia cu cel mai mare tiraj din SUA, a facut luni referire la "o lume dupa Lehman" (pe pietele financiare).
Presedintele Barack Obama mentioneaza in fiecare discurs ca economia americana a revenit la crestere si crearea de locuri de munca, dar ultimii doi ani au fost marcati de aparitia unui imens decalaj intre elitele tarii si masele populare.
Potrivit Bloomberg, analistii se intreaba daca modelul de investment banking care a generat profituri record la jumatatea ultimului deceniu poate fi relansat.
Din zece banci cu divizii mari specializate in tranzactii pe pietele de capital, numai titlurile Goldman Sachs si JP Morgan Chase sunt cotate la un pret apropiat de cel din 12 septembrie 2008, ultima sedinta de tranzactionare care a avut loc inainte de anuntarea falimentului Lehman Brothers. Valoarea actiunilor Citigroup a pierdut 78%, iar Bank of America 59%.
Media pe sector este un declin de 28%, de aproape trei ori mai mare comparativ cu scaderea de 10%... mai mult
Marti, 14 Septembrie 2010, ora 23:16