Hackerii care s-au infiltrat in reteaua de calculatoare a JP Morgan la inceputul anului, au incercat sa obtina date si de la alte institutii financiare, informeaza Wall Street Journal, citand surse apropiate investigatiei.
Sursele citate au precizat si ca oficialii federali au cerut infotmatii mai multor institutii financiare, luna trecuta, privind posibile atacuri cibernetice, scrie cotidianul, citat de Reuters.
Mai multe institutii financiare au afirmat ca au identificat un trafic de pe adrese suspecte, care au legaturi cu hackerii ce au atacat JP Morgan, insa au precizat ca nu cred ca propriile sisteme au fost accesate neautorizat.
Totusi, inca nu este clar daca hackerii au obtinut acces la sistemele institutiilor financiare americane, au precizat oficialii federali citati de Wall Street Journal. De asemenea, nu este clar nici care dintre aceste institutii financiare au fost tintite prin acest atac cibernetic.
Un server al JP Morgan a fost spart in vara acestui an de hackeri prin intermediul unei parole a unui angajat al bancii, acestia accesand datele a 76 de milioane de familii si a 7 milioane de companii mici. Atacul impotriva JPMorgan, investigat de FBI si alte agentii, a inceput in luna iunie. mai mult
Marti, 07 Octombrie 2014, ora 16:00
Doi fosti angajati ai JP Morgan au fost inculpati miercuri de un tribunal din New York in scandalul cunoscut sub numele "balena de la Londra", declansat in urma pierderilor de peste 6 miliarde de dolari inregistrate anul trecut de banca din tranzactii la bursa londoneza.
Javier Martin-Artajo si Julien Grout sunt acuzati de conspiratie pentru falsificarea datelor inregistrate, frauda informatica si falsificarea declaratiilor depuse la Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC). Aceasta institutie a inceput in paralel propria investigatie, relateaza MarketWatch.
Scandalul a izvucnit in urma pierderilor de peste 6 miliarde de dolari inregistrate de JP Morgan din operatiunile de tranzactii la Londra. Directorul general al JP Morgan, Jamie Dimon, si-a cerut public scuze investitorilor in acest caz.
Traderul aflat in centrul controversei, Bruno Iksil, nu va fi inculpat. Motivele pentru care Iksil nu mai este vizat de ancheta nu sunt cunoscute. El a cooperat cu autoritatile, dar si in cazul investigatiei interne derulate de JPMorgan.
Iksil, de nationalitate franceza, a lucrat la departamentul de investitii de la Londra al JPMorgan si este responsabil pentru o mare parte din tranzactiile care au provocat pagube uriase pentru banca, afectand reputatia institutiei si fortand demisia unui director din conducerea executiva.
Investigatia declansata in primavara anului trecut de Departamentul Justitiei din SUA are ca scop, printre altele, determinarea... mai mult
Joi, 15 August 2013, ora 08:17
Banca americana JPMorgan Chase a cerut unui numar de 2.000 actuali sau fosti angajati sa contribuie la plata unei sanctiuni convenita cu autoritatile britanice pentru a pune capat investigatiei privind utilizarea unui trust offshore pentru plata bonusurilor.
Banca a cerut angajatilor care au beneficiat de pe urma acestui trust sa contribuie "cu cel putin cateva sute de milioane de lire" daca doresc aplanarea conflictului cu autoritatile fiscale din Marea Britanie, a afirmat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei.
Banca si angajatii vizati de ancheta ar putea avea de plata aproximativ 500 milioane lire sterline (800 milioane dolari), potrivit Financial Times.
Politicienii, opinia publica si autoritatile din Marea Britanie au luat in vizor marile companii multinationale active in tara, precum Google, Amazon.com sau Starbucks, care utilizeaza metode complicate de contabilitate pentru a reduce la minimum taxele pe care le datoreaza in tara.
Cancelarul George Osborne, ministrul de Finante al Marii Britanii, a declarat saptamana trecuta ca guvernul va face investitii la departamentul care se ocupa de multinationale in cadrul Fiscului.
Actiunea impotriva JPMorgan se refera la un trust infiintat in urma cu 20 de ani in Jersey, unde au fost depuse bonusuri catre angajati pentru a se evita plata taxelor aferente. Banii nu puteau fi repatriati fara achitarea impozitelor aferente.
Daca licitatia deschisa de JPMorgan nu va genera suficienti bani pentru achitarea... mai mult
Luni, 10 Decembrie 2012, ora 11:40
Criza datoriilor de stat din zona euro reprezinta cel mai serios risc pentru economia globala, insa Europa va depasi momentul, a declarat directorul general al bancii americane JPMorgan, Jamie Dimon.
"Am crezut ca Europa va reusi sa treaca peste. Cred inca asta", a spus bancherul american, intr-un interviu publicat de ziarul german Die Welt, preluat de Reuters.
El crede ca zona euro are acum o sansa de 60% sa treaca de criza, fata de 90%, cat estima anterior.
"Avem nevoie urgenta de o solutie. Cu cat se prelungeste criza, cu atat avem sanse mai mici sa scapam usor, se vor intensifica presiunile din piete", a spus Dimon.
Seful JPMorgan considera ca zona euro nu se va destrama, dar nu mai exclude iesirea Greciei din blocul monetar.
"S-ar putnea intampla ca unele tari, precum Grecia, sa opteze in mod irational sa se retraga. Ar fi o situatie dificila, dar s-ar putea rezolva", a aratat el.
Dimon considera ca, pentru a iesi din criza, guvernele zonei euro trebuie sa implementeze masuri credibile de austeritate, iar Banca Centrala Europeana sa asigure lichiditate pe termen nelimitat pentru tari cu probleme, ca Spania si Italia.
Nesiguranta din piete este prelungita de faptul ca BCE s-a angajat sa ofere lichiditate doar pentru o perioada limitata de timp, a adaugat CEO-ul JPMorgan.
El noteaza ca incertitudinea din piete este mai ridicata decat in urma falimentului Lehman Brothers.
Dimon estimeaza ca, in cel mai rau caz, JPMorgan ar putea inregistra... mai mult
Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 10:46
JP Morgan Chase va plati 228 de milioane de dolari pentru a incheia un litigiu in care autoritatile federale americane au acuzat banca de aranjarea anumitor licitatii prin care ar fi obtinut contracte de intermediere ale unor emisiuni de obligatiuni, potrivit Mediafax.
Suma care va fi platita de JPMorgan este cea mai mare anuntata pana in prezent in cadrul unei anchete derulata de Departamentul de Justitie si alte agentii federale americane, potrivit cotidianului Financial Times.
In decembrie, Bank of America a acceptat sa plateasca 137 milioane de dolari pentru a scapa de acuzatii similare, iar in mai grupul elvetian UBS a ajuns la un acord in schimbul a 160 milioane de dolari.
Pe langa institutiile de credit, au fost acuzate si 18 persoane, inclusiv James Hertz, un fost angajat JPMorgan. Noua dintre cei 18 au pledat vinovati, potrivit Departamentului de Stat.
Cea mai mare parte a banilor platiti, aproape 130 de milioane de dolari, va reveni municipalitatilor si altor emitenti, a anuntat JPMorgan.
In cadrul intelegerii cu autoritatile SUA, grupul JPMorgan a recunoscut si a acceptat ca este responsabil de comportamnetul anticoncurential al unor fosti angajati inainte de anul 2006. JPMorgan a renuntat la divizia de derivate municipale in 2008.
Municipalitatile americane investesc, de obicei, fondurile obtinute prin vanzarea de obligatiuni pana la utilizarea acestora in scopul pentru care au fost atrase.
Potrivit regulilor Fiscului american,... mai mult
Vineri, 08 Iulie 2011, ora 17:19