Premierul Dacian Ciolos l-a numit pe Manuel Costescu, corporate banker la JP Morgan, in functia de secretar de stat la Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat.
Decizia sefului Guvernului a fost publicata, luni, in Monitorul Oficial.
Manuel Costescu a lucrat intre 1999 si 2002 la compania de consultanta si management din domeniul energiei The Battle Group, iar in perioada 2007-2010 a fost invitat ca lector la Business Summer School din Sibiu.
Intre 2005 si 2010 a fost manager la birourile din New York ale companiei McKinsey & Co, oferind consultanta pentru clienti din ...citeste mai departe despre "De la JP Morgan in echipa lui Ciolos: Cine este noul secretar de stat scolit la MIT si Harvard" pe Ziare.com mai mult
Marti, 09 Februarie 2016, ora 12:44
Hackerii care s-au infiltrat in reteaua de calculatoare a JP Morgan la inceputul anului, au incercat sa obtina date si de la alte institutii financiare, informeaza Wall Street Journal, citand surse apropiate investigatiei.
Sursele citate au precizat si ca oficialii federali au cerut infotmatii mai multor institutii financiare, luna trecuta, privind posibile atacuri cibernetice, scrie cotidianul, citat de Reuters.
Mai multe institutii financiare au afirmat ca au identificat un trafic de pe adrese suspecte, care au legaturi cu hackerii ce au atacat JP Morgan, insa au precizat ca nu cred ca propriile sisteme au fost accesate neautorizat.
Totusi, inca nu este clar daca hackerii au obtinut acces la sistemele institutiilor financiare americane, au precizat oficialii federali citati de Wall Street Journal. De asemenea, nu este clar nici care dintre aceste institutii financiare au fost tintite prin acest atac cibernetic.
Un server al JP Morgan a fost spart in vara acestui an de hackeri prin intermediul unei parole a unui angajat al bancii, acestia accesand datele a 76 de milioane de familii si a 7 milioane de companii mici. Atacul impotriva JPMorgan, investigat de FBI si alte agentii, a inceput in luna iunie. mai mult
Marti, 07 Octombrie 2014, ora 16:00
JP Morgan va include de joi obligatiunile guvernamentale ale Romaniei in indicele sau global pentru pietele emergente recomandate investitiilor, o decizie care ar trebui sa ajute la mentinerea costurilor de imprumut ale tarii la un nivel minim record, transmite Reuters.
Romania este al doilea stat din estul emergent al Uniunii Europene - dupa Polonia - care se va alatura celor 13 tari incluse in 'GBI-EM Global Diversified 15 percent cap index", unde sunt si obligatiunile guvernamentale in moneda locala din Turcia, Brazilia, Malaezia si Rusia. Titlurile de stat emise de Romania vor avea initial o pondere de 1,65%, a anuntat JP Morgan.
Anuntul potrivit caruia JP Morgan va include Romania, al doilea cel mai sarac stat din UE, in acest indice a majorat in ultimele saptamani cererea pentru obligatiunile guvernamentale in lei si a sprijinit moneda.
Decizia JPMorgan vine dupa ce, in luna mai a acestui an, agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a imbunatatit ratingul atribuit Romaniei, la 'BBB minus' de la 'BB plus', pe fondul cresterii economice si al mentinerii disciplinei fiscale din partea Guvernului. 'BBB minus' este primul rating din categoria investment grade, recomandat pentru investitii.
Standard & Poor's era singura mare agentie de rating care mentinea Romania in categoria 'junk' (nerecomandata pentru investitii), in conditiile in care Fitch si Moody's plaseaza inca de anul trecut Romania in randul statelor cu risc scazut pentru investitii.... mai mult
Joi, 31 Iulie 2014, ora 16:51
Doi fosti angajati ai JP Morgan au fost inculpati miercuri de un tribunal din New York in scandalul cunoscut sub numele "balena de la Londra", declansat in urma pierderilor de peste 6 miliarde de dolari inregistrate anul trecut de banca din tranzactii la bursa londoneza.
Javier Martin-Artajo si Julien Grout sunt acuzati de conspiratie pentru falsificarea datelor inregistrate, frauda informatica si falsificarea declaratiilor depuse la Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC). Aceasta institutie a inceput in paralel propria investigatie, relateaza MarketWatch.
Scandalul a izvucnit in urma pierderilor de peste 6 miliarde de dolari inregistrate de JP Morgan din operatiunile de tranzactii la Londra. Directorul general al JP Morgan, Jamie Dimon, si-a cerut public scuze investitorilor in acest caz.
Traderul aflat in centrul controversei, Bruno Iksil, nu va fi inculpat. Motivele pentru care Iksil nu mai este vizat de ancheta nu sunt cunoscute. El a cooperat cu autoritatile, dar si in cazul investigatiei interne derulate de JPMorgan.
Iksil, de nationalitate franceza, a lucrat la departamentul de investitii de la Londra al JPMorgan si este responsabil pentru o mare parte din tranzactiile care au provocat pagube uriase pentru banca, afectand reputatia institutiei si fortand demisia unui director din conducerea executiva.
Investigatia declansata in primavara anului trecut de Departamentul Justitiei din SUA are ca scop, printre altele, determinarea... mai mult
Joi, 15 August 2013, ora 08:17
Profitul JP Morgan Chase, cea mai mare banca din SUA dupa active, a crescut cu 33% in primul trimestru, de la 4,9 miliarde de dolari in primele trei luni ale anului trecut la 6,5 miliarde de dolari.
Rezultatul din primul trimestru al anului trecut a fost afectat de cazul "Balenei de la Londra", in care banca a inregistrat pierderi de miliarde de dolari prin tranzactii neinspirate cu instrumente financiare derivate, potrivit MarketWatch.
Veniturile nete totale au scazut in intervalul analizat de la 26,8 miliarde de dolari anul trecut la 25,8 miliarde de dolari. Profitul pe actiune s-a situat la 1,59 dolari.
Analistii anticipau un castig pe actiune de 1,39 dolari, la venituri de 25,7 miliarde de dolari, potrivit unui sondaj derulat de firma FactSet.
Banca a raportat rezultate solide pe toate diviziile, cu venituri de 3 miliarde de dolari din investment banking, in urcare cu 15% fata de 2,6 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut. mai mult
Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 15:14
JP Morgan a reusit sa propulseze leul la maximul ultimelor 11 luni, cu un anunt. Grupul financiar va include obligatiunile Romaniei in indicele bancii pentru bondurile guvernamentale de pe pietele emergente.
Romania ar putea fi inclusa, de la 1 martie, in indicele JPMorgan GBI-EM Index Series, se arata intr-o nota a JP Morgan. Aceasta includere, care trebuie inca sa fie stabilita definitiv, va avea loc treptat, pe parcursul a trei luni, pana la 1 mai.
Ponderea Romaniei in indicele GBI-EM Global Diversified, la sfarsitul acestei perioade, este estimata la 0,54%, potrivit bancii.
Ce inseamna indicele JPMorgan pentru leu?
"Includerea Romaniei in indicele JP Morgan al obligatiunilor va atrage un flux mare din partea investitorilor straini, mai ales avand in vedere detinerile reduse de obligatiuni locale ale non-rezidentilor", a declarat Esther Law, analist la Societe Generale in Londra.
Leul s-a apreciat pe piete cu 1%, la 4,3432 unitati pentru un euro, cel mai ridicat nivel de inchidere inregistrat dupa 3 februarie anul trecut.
Randamentul obligatiunilor in euro ale Romaniei cu maturitate in iunie 2019 a scazut cu 0,06 puncte procentuale, la 3,819%. mai mult
Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 11:20
JP Morgan Chase si Credit Suisse au acceptat sa plateasca aproape 417 milioane de dolari pentru inchiderea unei investigatii in Statele Unite, in care au fost acuzate de inselarea investitorilor, prin plasamente in instrumente financiare garantate prin credite imobiliare.
Banca americana JP Morgan va plati o amenda de 296,9 milioane de dolari, in acordul cu Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC), transmite Bloomberg.
JP Morgan a fost acuzata ca a oferit informatii nereale legate de rata de neperformana a creditelor imobiliare folosite ca garantii pentru instrumentele financiare.
Pentru JP Morgan, penalizarea se adauga unei liste lungi de costuri legate de neregulile constatate de autoritatile de reglementare pentru perioada bulei imobiliare care a precedat criza financiara declansata in 2008.
De la jumatatea lui 2011, banca a mai fost data in judecata de autoritati de reglementare statale si federale in legatura cu vanzarea de instrumente financiare garantate cu ipoteci catre agentiile imobiliare Fannie Mae si Freddie Mac, precum si pentru imprumuturi vandute de Bear Stearns investitorilor.
Chiar daca au acceptat plata amenzilor, JPMorgan si Credit Suisse nu au recunoscut in acordul cu SEC ca au comis ilegalitati.
Credit Suisse a acceptat plata a 120 de milioane de dolari.
In 2010, banca de investitii Goldman Sachs a platit o penalizare de 550 milioane de dolari aplicata de SEC, pentur ca a inselat investitorii la achizitia unor... mai mult
Duminica, 18 Noiembrie 2012, ora 16:00
In 2008, Lehman Brothers se prabusea din cauza achizitiilor prost facute de catre divizia de investitii financiare a grupului bancar american. In prezent, JP Morgan Chase, cea mai mare banca de investitii din lume, "calca" pe urmele Lehman.
Dupa ce banca anuntase o "gaura" de doua miliarde de dolari, se pare ca pierderile din tranzactionare ar putea ajunge la noua miliarde de dolari.
Actiunile JP Morgan Chase & Co, cea mai mare banca din SUA, au scazut puternic joi, in predeschiderea sedintei de tranzactionare a bursei de la New York, dupa publicarea unui raport in care se arata ca pierderile din tranzactionare ar putea ajunge la noua miliarde de dolari, mult peste estimarea anuntata luna trecuta, de doua miliarde de dolari, scrie Bloomberg.
Tranzactiile cu derivate, o afacere paguboasa
In mai, JP Morgan anuntase pierderi de peste doua miliarde de dolari de pe urma unor tranzactii cu derivate. Publicatia New York Times sustine, citand traderi si directori, ca pierderile au crescut recent dupa ce banca si-a dezvaluit pozitiile. Mai multe date privind tranzactii cu derivate ale JP Morgan vor fi publicate in raportul privind castigurile financiare din trimestrul doi, ce va fi prezenta in 13 iulie.
In predeschiderea sedintei de tranzactionare a bursei de la New York din 28 iunie, actiunile bancii au scazut cu 4,9%, la 34,99 dolari.
JP Morgan Chase & Co a acceptat recent demisia seful departamentului de investitii, Ina Drew, dupa ce banca a raportat ca a... mai mult
Joi, 28 Iunie 2012, ora 19:39
JP Morgan, una dintre cele mai mari banci americane si prima in topul celor mai mari companii mondiale, a anuntat ca ia in calcul posibilitatea reducerii expunerii sale pe tarile aflate la periferia zonei euro.
Directorul executiv al JP Morgan, Jamie Dimon, a admis ca banca pe care o conduce analizeaza posibilitatea reducerii expunerii de pe zonele aflate la periferia zonei euro, din cauza perioadei de turbulente financiare, scrie Financial Times.
"Avem o expunere de aproximativ 15 miliarde de dolari in cinci tari din zona euro", spune Dimon, facand referire la Irlanda, Portugalia, Italia, Grecia si Spania. Directorul executiv JP Morgan mai spune ca expunerea este pe mai multe corporatii si banci.
Directorul JP Morgan sustine ca decizia luata de consiliulul bancii se refera la mentinerea expunerii, in ciuda dificultatilor economice.
Dimon a mai adaugat ca banca si consiliul sau director sunt constiente de riscurile implicare dar s-a aratat optimist si crede ca "vom continua sa mai facem afaceri acolo si in urmatorii 50 sau chiar 75 de ani". mai mult
Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 12:50