Liechtenstein este un exemplu al prosperitatii pe care Romania nu trebuie sa-l ignore. Pentru ca nu au avut un teritoriu extins pentru a-si dezvolta industria, micul stat si-a cladit forta prin construirea unui sistem bancar la fel de puternic ca cel elvetian, spune Jose Iacobescu, presedintele Uniunii Camerelor de Comert si Industrie Bilaterale din Romania si fost presedinte al Camerei de Comert Bilaterale Romania-Israel. Potrivit acestuia, Romania si-a dovedit capacitatile, castigand aprecierea partenerilor sai, insa mai are de lucrat la capitolul "coruptie".
De ce o Camera de Comert Romania-Liechtenstein?
In 1990 ideea de Camera Bilaterala nu exista in Romania.
M-am gandit ca pentru dezvoltarea economiei romanesti trebuie formate Camere Bilaterale care sa dezvolte o relatie focalizata cu un anumit stat, sa se cunoasca foarte bine piata statului respectiv.
Am facut un statut si m-am dus la domnul Petre Roman, care atunci era prim-ministru si i-am zis ca vreau sa infiintez o Camera Bilaterala.
In prealabil am fost la Ambasada Israelului si am discutat cu atasatul comercial Rami Samash caruia i-am spus ca vreau sa fac o Camera de Comert Bilaterala cu Israelul intrucat e o economie performanta cu care avem relatii neintrerupte de atatia ani.
In scurt timp a iesit o hotarare de Guvern prin care se anunta infiintarea Camerei de Comert Bilaterale Romania-Israel.
Am condus Camera de Comert Bilaterala Romania-Israel pana in 2006, cand am predat-o unui foarte competent... mai mult
Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 12:15