Cei mai multi oameni isi doresc un loc de munca care sa le permita sa avanseze, sa invete noi abilitati si sa castige multi bani. Si ai putea fi tentat sa te gandesti ca cel mai bine platit loc de munca este in domeniul tehnologiei.
Ei bine, nu. Cel putin nu in SUA, unde conform unui studiu realizat de platforma Glassdoor in randul angajatilor americani, administratorii fiscali au cel mai bun rating in privinta avansarii in cariera, dar si cel mai mare salariu mediu - de 112.021 de dolari pe an, arata MarketWatch.
Odata cu introducerea tehnologiei in domeniul bancar, se pune accent din ce in ce mai mare pe faptul ca administratorii fiscali trebuie sa construiasca relatii cat mai stranse cu clientii.
Studiul a fost facut chiar de angajatii in aceste domenii. Ei au fost rugati sa isi evalueze locul de munca cu puncaje de la 1 la 5. Administratorii fiscali au oferit o evaluare de 4,1, comparativ cu aproximativ 3, cat au obtinut alte posturi.
Administratorii fiscali sunt urmati de dezvoltatorii software care lucreaza pe platforma Salesforce si care castiga, in medie, 81.721 de dolari anual. Urmeaza designerii de produse cu 102.054 de dolari/an; managerii de strategie cu 142.328 de dolari/an; managerii de HR, cu 84.700 de dolari/an; audit manager cu 102.521 de dolari pe an si data scientists (specialisti in culegerea si interpretarea datelor), cu 110.160 de dolari pe an.
A.G. ...citeste mai departe despre "Jobul care se plateste, in medie, cu 112.000 de dolari pe... mai mult
Joi, 15 August 2019, ora 13:45
Cu toate ca, cel putin la nivel declarativ, aproape toti suntem tentanti sa inclinam spre un loc de munca in care facem doar ceea ce ne place, realitatea de multe ori ne obliga ca drumul pe care multi dintre noi il alegem sa fie, in mare masura, raportat la veniturile pe care le putem obtine.
Suntem tentati, asadar, sa sacrificam placerea de a face ce ne dorim ori sa influentam alegerile copiilor nostri pentru un fluturas de salariu mai atragator.
Bineinteles, situatia ideala este ca inclinatiile pe care le avem sa coincida cu domeniile care aduc si cele mai mari salarii. Sa vedem care sunt acestea:
1. IT
Domeniul IT este, fara niciun dubiu, cel care conduce piata muncii din aproape toate punctele de vedere.
In conditiile in care tehnologia se dezvolta intr-un ritm ametitor, cu o viteza care nu iti lasa nici macar timpul necesar sa ramai cu gura cascata, IT-ul a devenit probabil principalul pion al locurilor ...citeste mai departe despre "Cat de bine ti-ai ales jobul? Domeniile cu cele mai mari salarii din Romania" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 15:15
Romanii care se afla pe lista "neagra" a somerilor sunt dispusi sa se angajeze chiar si pe bani mai putini, arata un studiu. Pretentiile salariale ale candidatilor la un job au scazut cu aproximativ 15% la inceputul lui 2012, fata de perioada similara de anul trecut.
Astfel, de la o medie salariala de 584 de euro, bani solicitati in 2011 de o persoana aflata in cautarea unui loc de munca, s-a ajuns la suma medie de 500 de euro, ceruta la inceputul acestui an, potrivit statisticilor MyJob.
Cea mai mare diferenta intre cerintele salariale s-a observat in Constanta, de 156 de euro: pretentiile salariale au scazut de la o medie de 692 de euro la una de 536 euro.
In Bucuresti diferenta este mai mica, in contextul in care si solicitarile medii nu erau unele prea mari. Astfel, daca in 2011 se cereau 568 de euro, acum s-a ajuns la o medie de 540 euro.
In Iasi diferenta dintre anul acesta si anul precedent este de 15 euro , de la 512 euro la 497 euro, in Sibiu de 52 de euro - 595 in 2011 vs 543 in 2012, iar in Craiova de 51 de euro de la 548 la 497 in 2012.
Romanii din Timisoara sunt dispusi sa accepte anul acesta salarii cu 32 de euro mai mici. Daca anul trecut, salariu cerut pornea de la 516 euro, anul acesta timosrenii sunt dispusi sa faca aceeasi munca pentru doar 484 de euro.
In Cluj-Napoca, salariul pentru care un clujean s-ar angaja este de 500 de euro spre deosebire de anul trecut, cand ar fi cerut un salariu mediu de 535 de euro.
Daca privim... mai mult
Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 23:30
In plina criza si in conditiile in care tot mai multi oameni sunt dati afara, exista si joburi bine platite in Romania. Analizand oferta site-urilor de recrutare de personal, revista Capital a facut un top al celor mai mari salarii din tara noastra, la ora actuala. Pe primul loc se afla postul de director financiar, unde salariul variaza intre 4.000 si 7.000 de euro. Pachetul salarial variaza in functie de diversele cunostinte si responsabilitati asumate de persoana care va fi selectata. Potrivit Myjob.ro, pentru fiecare dintre functiile de conducere afisate pe site sunt inregistrate intre 40-50 si 150 de aplicatii.Un alt job bine platit este cel de senior system arhitect, care poate aduce un salariu de 3.543 de euro. Potrivit informatiilor prezentate pe BestJobs.ro, candidatii la aceasta pozitie trebuie sa aiba cunostinte de software in domeniul arhitecturii, de infrastructura de calcul si de comunicatii, tehnologii si limbaje de programare. In atributiile sale vor intra elaborarea de solutii integrate pentru proiecte complexe, dar si prezentarea si sustinerea, in fata clientilor sau partenerilor, a unor proiecte de sistem.Pe locul trei in topul celor mai bine platite slujbe se afla cea de software consultant, care poate aduce unui specialist salariul de 2.917 euro. Persoana selectata isi va putea exercita functia fie ca angajat individual, fie ca parte a unei firme de consultanta de software.
Jobul presupune implementarea de programe personalizate specifice businessului... mai mult
Luni, 01 Februarie 2010, ora 09:10
Cele mai bine platite joburi in Romania sunt cele de programator, agent vanzari, executor financiar sau consilier imobiliar.Salariile pentru pozitiile mentionate incep de la 1.000 de euro pe luna si ajung la peste 2.500 de euro lunar, daca luam in calcul si beneficiile oferite de angajator. Pe un site de recrutare, printre cel mai bine joburi oferite in 2009 se numara cele de consilier imobiliar si executor.
"Printre joburile cu cele mai mari salarii specificate a fost cel de executor, oferit de BT Leasing Transilvania IFN, care avea un salariu lunar de 1.000 de euro. Un alt job cu o oferta generoasa a fost unul de consilier imobiliar, cu un salariu cuprins intre 1.000 si 1.500 de euro pe luna", a afirmat Laura Chilom, HR consultant, citata de Business Standard. Dintre joburile cu salariu specificat, cele mai mici oferte se regasesc in domeniul HoReCa, 200-300 de euro pe luna. In plus, in vanzari sunt oferite salarii de 300-400 de euro pe luna la nivel de entry-level. Cu toate acestea, oferta de joburi a scazut in acest an, in medie, cu 30% fata de 2008, tendinta ce se va mentine pana la sfarsitul anului. mai mult
Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 09:04
Somajul in IT. Cine s-ar fi gandit in 2008 ca domeniul cu deficitul de personal cel mai mare si cu nivelul salarial cel mai ridicat s-ar putea confrunta cu acest fenomen? Si totusi, specialistii de pe piata muncii spun ca unii IT-isti isi cauta chiar si sase luni un job si accepta salarii cu 20-30% mai mici decat anul trecut. "Cei mai afectati de schimbarea de pe piata muncii sunt cei 10.000 de absolventi din 2008, care nu pot fi absorbiti de piata, dar si IT-istii din zona de project management", spune Mihai Moghior, managing partner al firmei Brainspotting.
Multi dintre specialistii IT se afla intr-un moment de redefinire a carierei, spune seful Brainspotting. Unii aleg trecerea dinspre tehnic catre zona comerciala, altii devin freelanceri sau se orienteaza catre alte activitati, cum ar fi coachingul.
"Daca vor sa se angajeze, nu se pune problema sa nu-si gaseasca. Insa pretentiile lor salariale s-au modificat mult intr-un an de criza. In 2008, inainte de criza, candidatii nu acceptau schimbarea jobului daca nu primeau 25% in plus la salariu. In urma cu jumatate de an, IT-istii se tineau inca ferm pe pozitii si nu acceptau mai putini bani la angajare", explica Moghior. mai mult
Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 09:48