Situatia economica in America este dezastruoasa, 20,5 milioane de americani ramanand fara slujbe in luna aprilie.
Somajul a ajuns la 14,7%, cea mai mare valoare de la Marea depresiune economica din 1930.
In urma cu doar doua luni, rata somajului era de 3,5%, noteaza BBC.
"Este fara precedent istoric", a declarat economista Erica Groshen, fosta sefa a Biroului de Statistica a Muncii, care preda acum la Universitatea Cornell. Groshen spune ca au bagat economia intr-o coma indusa pentru a o vindeca de pandemie, dar acest lucru a dus la cea mai mare pierdere de locuri de munca.
Autoritatile spun ca cele mai multe concedieri, 18,1 milioane, ar fi temporare si ca cele mai multe companii spera ca economia sa isi revina.
Pentru firmele din zona comertului cu amanuntul situatia este cu adevarat dificila, iar cele din sectorul energetic se resimt dupa prabusirea pretului petrolului.
In timp ce unele state au inceput deja sa relaxeze restrictiile, repornirea economiei este dificila, deoarece anagajatii isi fac griji cu privire la riscul de infectie si se confrunta cu impactul inchiderii scolilor.
Citeste si Economia SUA a pierdut in 4 saptamani aproape toate joburile create in 11 ani
A.G. ...citeste mai departe despre "20,5 milioane de americani si-au pierdut locurile de munca in aprilie. Somajul a ajuns la 14,7%, cel mai mare nivel din 1930" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 08 Mai 2020, ora 16:35
Cei mai multi oameni isi doresc un loc de munca care sa le permita sa avanseze, sa invete noi abilitati si sa castige multi bani. Si ai putea fi tentat sa te gandesti ca cel mai bine platit loc de munca este in domeniul tehnologiei.
Ei bine, nu. Cel putin nu in SUA, unde conform unui studiu realizat de platforma Glassdoor in randul angajatilor americani, administratorii fiscali au cel mai bun rating in privinta avansarii in cariera, dar si cel mai mare salariu mediu - de 112.021 de dolari pe an, arata MarketWatch.
Odata cu introducerea tehnologiei in domeniul bancar, se pune accent din ce in ce mai mare pe faptul ca administratorii fiscali trebuie sa construiasca relatii cat mai stranse cu clientii.
Studiul a fost facut chiar de angajatii in aceste domenii. Ei au fost rugati sa isi evalueze locul de munca cu puncaje de la 1 la 5. Administratorii fiscali au oferit o evaluare de 4,1, comparativ cu aproximativ 3, cat au obtinut alte posturi.
Administratorii fiscali sunt urmati de dezvoltatorii software care lucreaza pe platforma Salesforce si care castiga, in medie, 81.721 de dolari anual. Urmeaza designerii de produse cu 102.054 de dolari/an; managerii de strategie cu 142.328 de dolari/an; managerii de HR, cu 84.700 de dolari/an; audit manager cu 102.521 de dolari pe an si data scientists (specialisti in culegerea si interpretarea datelor), cu 110.160 de dolari pe an.
A.G. ...citeste mai departe despre "Jobul care se plateste, in medie, cu 112.000 de dolari pe... mai mult
Joi, 15 August 2019, ora 13:45
Sa iesi din zona de confort este, probabil, una dintre expresiile pe care le auzi deseori, iar calatoriile, printre primele experiente recomandate.
Pentru 32% dintre calatori la nivel global, calatoriile sunt prima optiune cand vine vorba de cheltuit bani, conform datelor motorului de cautare a ofertelor de calatorie momondo.ro.
Acestea nu inseamna, insa, doar experiente pe care le traiesti cheltuind bani.
Ele sunt, in acelasi timp, o oportunitate de a contribui cu abilitatile si cunostintele tale la un context nou si de a fi platit pentru asta. Pentru cei care se intreaba cum este posibil, echipa momondo.ro a pregatit o selectie de 13 joburi care ofera libertatea de a calatori si a trai experiente iesite din cotidian.
1. Ghid turistic
Nu trebuie sa te fi nascut sau sa fi crescut intr-un anumit loc pentru a lucra ca ghid turistic. In schimb, daca te fascineaza un colt de lume si vrei sa-i descoperi povestile, n-ar trebui sa-ti ia mai mult de cateva saptamani sa il inveti ca in palma, ca apoi sa aduni in jurul tau calatori la fel de curiosi carora sa le impartasesti din istoria locului timp de aproximativ doua ore.
2. Profesor de limbi straine
Un certificat recunoscut de profesor de engleza sau studiile superioare in domeniu iti sporesc sansele de a-ti gasi un job, insa lucrurile nu sunt batute in cuie nici aici. Mai peste tot, insa, esti intrebat de o diploma de licenta. Programul JET din Japonia este numai un exemplu.
Exista, totodata, aplicatii... mai mult
Miercuri, 25 Iulie 2018, ora 15:49
Producatorul american de cosmetice Avon Products Inc a anuntat, luni seara, ca va desfiinta 2.500 de locuri de munca la nivel mondial si va transfera sediul companiei in Marea Britanie, in conformitate cu un plan de relansare pe trei ani destinat reducerii costurilor.
Aceste modificari vin dupa ce la inceputul lunii Avon si-a vandut cea mai mare parte a afacerilor din America de Nord catre fondul de investitii Cerberus Capital, cel mai mare actionar la Avon, dupa patru ani de scadere a vanzarilor, informeaza Reuters.
"Odata cu finalizarea recentei vanzari, operatiunile noastre comerciale se ...citeste mai departe despre "Celebra marca Avon concediaza 2.500 de angajati" pe Ziare.com mai mult
Marti, 15 Martie 2016, ora 09:13
Nu esti foarte incantat de locul tau de munca actual? Ii invidiezi pe miliardarii lumii? Atunci trebuie sa stii ca si cei mai bogati oameni ai planetei au fost ca tine: multi dintre ei au cunoscut chiar din copilarie ce inseamna "munca de jos".
Business Insider a adunat cateva exemple de astfel de antreprenori.
Cele mai apreciate si cele mai proaste joburi in 2014
Lloyd Blankfein a vandut gustari pe Yankee Stadium
CEO-ul Goldman Sachs este unul dintre cei mai influenti bancheri de pe Wall Street, insa a inceput de jos. Lloyd Blankfein a locuit in Brooklyn, iar primul sau job a fost de vanzator pe Yankee Stadium din New York.
Richard Branson crestea pasari si planta copaci
Fondatorul Virgin Group - cu afaceri in servicii financiare, transport, sanatate, sectorul alimentar si telecomunicatii - a vazut oportunitatile de afaceri inca de mic copil.
La varsta de 11 ani, impreuna cu cel mai bun prieten al sau, Branson a inceput sa creasca si sa imperecheze papagali, ...citeste mai departe despre "Si ei au cunoscut munca de jos: Ce joburi au avut in tinerete Obama, Oprah, Buffett si alte personalitati" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 05 Iulie 2014, ora 13:46
Ponderea femeilor care ocupa pozitii importante in industria tehnologiei a ramas, in mare masura, neschimbata in ultimii zece ani, releva un studiu recent.
Un raport realizat de compania de cercetare Gartner arata ca doar 14% dintre CIO (chief information officers) sunt femei, aproape la fel ca in 2004, anul din care sunt disponibile primele informatii de acest gen, scrie The Guardian.
Dezechilibrul este mai accentuat in Europa decat in tarile in curs de dezvoltare si in SUA, unde ponderea femeilor cu functii de conducere in acest domeniu este mai mare.
Datele Gartner arata ca femeile ocupa 11,2% din functiile de conducere in tehnologie in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, fata de 18,1% in America de Nord, 13,4% in America Latina si 11,5% in Asia.
"In general, UE se afla in urma Americii Latine, Asiei si SUA in special ca urmare a unei ierahii traditionale, a unui comportament mai institutionalizat, care face dificila introducerea unor noi scheme de lucru si de gandire", ...citeste mai departe despre "Femeile in industria tehnologiei: ce s-a schimbat fata de acum 10 ani" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 18 Mai 2014, ora 13:00
Somajul in Statele Unite a scazut la 8,3% in ianuarie 2012, luna in care au fost create 243.000 de locuri de munca.
Aceasta este cea mai mica rata a somajului din februarie 2009 si ii poate oferi o perioada de liniste presedintelui Barack Obama, care va candida in noiembrie pentru un al doilea mandat.
Analistii estimasera o rata a somajului de 8,5% si doar 150.000 de noi locuri de munca.
Cele mai multe joburi au aparut in sectorul serviciilor, turism si in sectorul manufacturier, relateaza BBC.
Pe de alta parte, cifrele arata ca in ceea ce priveste somajul pe perioada lunga, situatia este la fel de rea. Astfel, numarul celor care nu au un loc de munca de peste 27 de saptamani nu a scazut prea mult, fiind in jur de 5,5 milioane, adica 42,9% din totalul somerilor.
Numarul celor care lucreaza part-time a ramas si el constant - 8,2 milioane.
Datele arata ca economia americana se afla pe calea redresarii. mai mult
Vineri, 03 Februarie 2012, ora 18:36
Aproximativ 40.000 de angajati ai Bank of America si-ar putea pierde locul de munca, in urma discutiilor avute de oficialii companiei, scrie The Wall Street Journal, citand curse apropiate situatiei.Numarul de joburi prezentat de surse nu este cel final si s-ar putea schimba oricand, restructurarea pregatita pentru Bank of America vizand reducerea capitalului uman al bancii cu 280.000 de oameni in cativa ani, scrie Reuters.Oficialii Bank of America nu au putut fi contactati pentru comentarii in afara orelor de program.Boardul de conducere al Bank of America s-a intalnit joi in Carolina de Nord, la sediul bancii, si urmeaza sa mai aiba o intalnire si astazi pentru a lua decizia finala privind reducerea de personal, dupa cinci luni de analiza.Investitorii fac presiuni asupra bancii pentru a-si imbunatati performantele dupa ce compania s-a aflat pe pierdere in patru din ultimele sase trimestre, iar valoarea actiunilor bursiere a scazut la jumatate in acest an.Aceasta propunere de reducere de personal ar putea depasi ultima mare reducere realizata de Bank of America in 2008, cand a anuntat ca va renunta la aproape 35.000 de angajati in trei ani. mai mult
Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 08:32
Suedezii de la SAAB au venit in Parlament cu o oferta de 24 de avioane multirol care prevede offset de 100% si au promis crearea a 10.000 de locuri de munca in Romania, a declarat marti presedintele Comisiei de Aparare din Senat, Teodor Melescanu, potrivit Newsin."Este foarte clar ca MIG-urile 21 Lancer vor iesi din functiune in 2012-2013. In aceste conditii noi consideram ca Fortele Aeriene Romane trebuie sa fie dotate cu avioane. In ceea ce priveste relatia cu criza, depinde de contractul care se va face. Oferta de offset a companiei SAAB (producatorul avioanelor Gripen - n.r.) este de 100%.
Dansii promit si 10.000 de locuri de munca in plus in Romania, inclusiv cu montarea avioanelor aici, service si asa mai departe (...).
Este o sansa pentru relansarea economiei romanesti, nu trebuie sa ne gandim ca sunt bani aruncati", a spus Melescanu, la finalul intalnirii cu reprezentantii Guvernului Suediei si ai SAAB, prezenti marti in Parlament pentru a prezenta oferta Gripen pentru avioane multirol.
La randul sau, purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii din Suedia, Bo Waldermasson, a spus ca oferta SAAB este pentru 24 de avioane Gripen noi, care vor costa aproximativ un miliard de euro.
"Am fost invitati aici de membrii Parlamentului pentru a prezenta in detaliu alternativa pentru fortele aeriene romane a noului avion multirol. (...)Este vorba despre un miliard de euro pentru 24 de avioane.
In privinta offset-ului, sunt mai multe variante care urmeaza sa fie discutate... mai mult
Marti, 11 Mai 2010, ora 23:18