Cei mai multi oameni isi doresc un loc de munca care sa le permita sa avanseze, sa invete noi abilitati si sa castige multi bani. Si ai putea fi tentat sa te gandesti ca cel mai bine platit loc de munca este in domeniul tehnologiei.
Ei bine, nu. Cel putin nu in SUA, unde conform unui studiu realizat de platforma Glassdoor in randul angajatilor americani, administratorii fiscali au cel mai bun rating in privinta avansarii in cariera, dar si cel mai mare salariu mediu - de 112.021 de dolari pe an, arata MarketWatch.
Odata cu introducerea tehnologiei in domeniul bancar, se pune accent din ce in ce mai mare pe faptul ca administratorii fiscali trebuie sa construiasca relatii cat mai stranse cu clientii.
Studiul a fost facut chiar de angajatii in aceste domenii. Ei au fost rugati sa isi evalueze locul de munca cu puncaje de la 1 la 5. Administratorii fiscali au oferit o evaluare de 4,1, comparativ cu aproximativ 3, cat au obtinut alte posturi.
Administratorii fiscali sunt urmati de dezvoltatorii software care lucreaza pe platforma Salesforce si care castiga, in medie, 81.721 de dolari anual. Urmeaza designerii de produse cu 102.054 de dolari/an; managerii de strategie cu 142.328 de dolari/an; managerii de HR, cu 84.700 de dolari/an; audit manager cu 102.521 de dolari pe an si data scientists (specialisti in culegerea si interpretarea datelor), cu 110.160 de dolari pe an.
A.G. ...citeste mai departe despre "Jobul care se plateste, in medie, cu 112.000 de dolari pe... mai mult
Joi, 15 August 2019, ora 13:45
Industria IT&C este fruntasa in randul angajatorilor de top. Microsoft Romania, Oracle Romania si Zitec ocupa primele trei pozitii fiind printre cele mai apreciate companii de catre angajati.
Fata de 2017, Microsoft Romania urca o pozitie si ajunge pe primul loc in clasament; Oracle coboara pe locul doi, iar Zitec cunoaste o ascensiune remarcabila ajungand pe locul trei in topul angajatorilor, pozitie ocupata anul trecut de IBM Romania.
Topul a fost determinat pe baza evaluarilor exprimate de utilizatorii platformei Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajatilor din Romania.
Mediul de lucru, ofertele salariale, calitatea si amploarea proiectelor, colegialitatea, programul de lucru, sediul, managementul - sunt doar cateva dintre criteriile analizate de angajatii romani pentru a determina topul angajatorilor din 2018.
Evaluarile au fost colectate pe parcursul anului 2018 de la cei peste 350.000 de candidati care viziteaza, lunar, Undelucram.ro - platforma dedicata tuturor angajatilor din Romania.
Toate evaluarile angajatilor sunt complet anonime, pot fi lasate la un interval de minimum sase luni si pot viza doar companiile la care au lucrat sau la care au fost in proces de recrutare.
Orice companie din Romania se poate inscrie in competitia pentru angajatorul anului prin creare unui cont de companie pe Undelucram.ro, astfel incat actualii sau fostii angajati sa poata evalua mediul de lucru din organizatie.
Topul celor mai buni angajatori... mai mult
Marti, 27 Noiembrie 2018, ora 12:42
Compania Tourism Australia a scos la concurs sase dintre cele mai dorite locuri de munca din lume. Acestea includ sarcini ca cele de ingrijitor de animale, fotograf de peisaje salbatice sau degustator de vinuri.
Fiecare post este platit cu 50.000 dolari pentru un contract de 6 luni, plus alti 50.000 dolari pentru cheltuieli.
Competitia este deschisa tuturor persoanelor cu varste de peste 18 ani care detin permis de munca in Australia.
Potrivit angajatorilor, persoanele ideale pentru ocuparea acestor locuri de munca sunt pline de energie, orientate catre aventura si nu duc lipsa de curaj.
Ben Southall, castigator al competitiei "Best Job in The World" in 2009, spune ca experienta i-a schimbat viata.
Citeste mai multe despre Cele mai bune job-uri din lume, scoase la concurs pe Ziare.com mai mult
Vineri, 08 Martie 2013, ora 09:20
“Gaseste-ti job-ul care-ti place si nu trebuie sa mai muncesti deloc” este motto-ul care i-a mobilizat intotdeauna pe unii dintre angajatii de top ai GlaxoSmithKline, companie care si-a castigat renumele de "Cel mai bun angajator din Romania, in 2010". Doar cu astfel de oameni poti deveni numarul unu pe piata din Romania, si tot datorita lor compania ta poate capata vizibilitate pe plan continental.Doi membri ai echipei de board a GlaxoSmithKline (GSK) Romania au fost promovati, incepand din aceasta vara, in echipele centrale ale companiei farmaceutice britanice. Unul dintre ei este chiar Roxana Precu, in varsta de 36 de ani, Retail Business Unit Director. Ea se va alatura echipei Arzerra, in calitate de Marketing Director in cadrul Centrului de Excelenta pentru Oncologie al GSK, cu sediul in Stockley Park (Londra). "Mi-am facut treaba in toate rolurile pe care le-am detinut si am fost intotdeauna foarte clara cu sefii mei in legatura cu ce vreau sa fac ca pas urmator si cu ceea ce imi doresc in dezvoltarea mea. O astfel de atitudine, cred eu, te poate duce exact acolo unde iti doresti in viata ta profesionala", a explicat Roxana Precu, intr-un interviu acordat Business24.Ce inseamna pentru cariera ta aceasta promovare? Am mai lucrat in Londra, prin urmare nu este o noutate din acest punct de vedere. Rolul pe care il voi detine – de Marketing Director in echipa unui produs pentru leucemie limfocitara cronica, in cadrul Centrului de Excelenta pentru... mai mult
Luni, 10 Octombrie 2011, ora 13:44
Un job la "cel mai bun angajator din Romania" iti deschide usi in cariera si iti asigura o dezvoltare orientata catre succes. Desigur, pentru a ajunge acolo nu este suficient sa fii un bun profesionist in domeniul tau de activitate. Aici, angajatii sunt alesi pe sparnceana, iar cei care ajung in fruntea companiei par a avea cateva trasaturi comune: oameni cu un caracter aparte, altruisti si motivati de rezultatul muncii lor.Astfel, se creeaza un cerc "virtuos": compania iti asigura un mediu de calitate, iar tu, ca angajat, reprezinti un certificat de garantie pentru evolutia din interiorul ei. Aceasta pare a fi si logica de Talent Management utilizata de GlaxoSmithKline Romania, care detine titlul de "Cel mai bun angajatori din Romania, in 2010", oferit de compania de consultanta in resurse umane Hewitt Associates."Am crescut odata cu business-ul, am intalnit oameni diferiti si foarte buni, de la care am putut invata foarte multe. Acum am acceptat rolul de European Medical Director al Critical Diseases Business Unit si ma voi muta in sediul central al GlaxoSmithKline din Brentford, din apropiere de Londra. Este frumos si provocator in acelasi timp!", a declarat Mihaela Ianosev, Medical Director GSK Romania, intr-un interviu acordat Business24.Cum este sa lucrezi pentru "Cel mai bun angajator din Romania"?Este frumos si provocator in acelasi timp! Daca o iau cu inceputul - am ales sa lucrez in industria farma pentru ca este un domeniu care are legatura directa cu pacientul,... mai mult
Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 08:05
Diferenta intre un angajat bun si unul cu adevarat valoros sta intr-un procent de 1% al calitatilor care nu sunt evaluate si, uneori, nici macar remarcate, dar care au un impact major asupra performantelor sale. Angajatul cu adevarat valoros este cel care nu se teme sa fie diferit, cel care are vointa si disponibilitate, dar si cel care cauta mereu sa inoveze.Business Insider a realizat o lista de calitati care il definesc pe angajatul aflat aproape de perfectiune, intrebarea imediat urmatoare fiind: cati angajati reusesc sa indeplineasca toate aceste atribute?
Angajatul iesit din comun
Acesta pare putin “sarit de pe fix”, dar intr-un sens bun. Personalitatile neobisnuite anima atmosfera, fac ziua de lucru mult mai placuta si “condimenteaza” putin echipa.
Oamenii care nu se tem sa fie diferiti sunt cei care strang legaturile formate la birou, provoaca starea de latenta catre care orice mediu office este predispus si, adesea ofera cele mai bune idei.
Angajatul care stie sa se poarte, in functie de situatie
Angajatii foarte buni stiu cand sa invie spiritul ludic si cand sa fie seriosi, stiu cand nu e cazul sa se adreseze oficial sau cand trebuie sa se conformeze, cu alte cuvinte, stiu sa fie echilibrati.
E greu sa iti mentii un astfel de echilibru, insa angajatii cu adevarat valorosi stiu sa paseasca atenti pe drumul trasat de compania ta.
Angajatul care nu tine cont de fisa postului
Cu cat mai mica este compania, cu atat mai important este ca... mai mult
Sambata, 03 Septembrie 2011, ora 09:06