Numarul bancherilor din Uniunea Europeana care au castigat in 2017 peste un milion de euro a crescut la aproape 5.000, chiar daca au fost introduse limite cu privire la bonusurile ce pot fi platite angajatilor din sectorul financiar, arata un studiu publicat luni de Autoritatea Bancara Europeana (EBA).
Majoritatea lor sunt in Marea Britanie, dar, cum tara urmeaza sa iasa din UE, unii bancheri cu salarii ridicate se vor muta din Londra in alte centre financiare din Europa continentala, transmite Reuters.
Luni, EBA a anuntat ca 4.859 de bancheri au fost platiti in 2017 cu peste un milion de euro, inclusiv bonusurile, numarul lor fiind in crestere fata de 2016, cand au fost 4.597.
Dupa ce in timpul crizei financiare platitorii de taxe au salvat bancile care se confruntau cu spectrul falimentului, Uniunea Europeana a introdus limite cu privire la bonusurile ce pot fi platite angajatilor din sectorul financiar, care au dus la modificarea sistemului de recompensare printr-un accent mai mare pe partea fixa a remuneratiei. Din 2014, bonusurile sunt plafonate si nu pot depasi valoarea salariului de baza sau de doua ori acea suma, daca actionarii sunt de acord.
EBA subliniaza ca raportul dintre partea variabila si partea fixa a remuneratiei acordata bancherilor milionari a continuat sa scada in 2017 pana la 101,08%, de la 104% in 2016, 118% in 2015 si 123% in 2014.
Aproape trei sferturi (73,3%) dintre bancherii milionari din UE lucrau in 2017 in Marea Britanie (3.567... mai mult
Marti, 12 Martie 2019, ora 10:23
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca faciliteaza, prin reteaua EURES, obtinerea de contracte de munca in Germania de catre studentii romani pentru perioada vacantei de vara.
Oferta primita de la angajatorii germani, prin intermediul Agentiei Federale pentru Ocuparea Fortei de Munca din Koln, vizeaza perioada vacantei de vara (doua luni), fiind disponibile 30 de posturi in domeniul hotelier - gastronomic, in gastronomia de sistem (fast-food), in productia industriala si in domeniul serviciilor.
Agentia mentioneaza ca, pentru aceste locuri de munca, se pot inscrie persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 - 35 de ani, care urmeaza cursuri de zi la o institutie de invatamant de stat sau particulara acreditata conform legii si care au cunostinte bune/foarte bune de limba germana.
Persoanele interesate se pot adresa consilierului EURES din cadrul agentiei judetene in raza careia au domiciliul sau studiaza si vor depune un dosar cu urmatoarele documente: copie act de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni); fisa de solicitare - Bewerbung - completata in doua exemplare la calculator, printata fata - verso si semnata (formularul tipizat si instructiunile de completare a acestuia se gasesc pe site-ul www.anofm.ro la sectiunea Comunicare/Anunturi diverse); adeverinta de la facultate in care sa se specifice anul de studii si ce tip de cursuri urmeaza studentul (tipizat facultate); adeverinta de la facultate - Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat... mai mult
Vineri, 08 Februarie 2019, ora 11:48
La inceputul anului, BestJobs a realizat in Romania, ca partener al The Boston Consulting Group si The Network, studiul Global Talent privind preferintele candidatilor in ceea ce priveste mobilitatea si ocuparea unui loc de munca.
Studiul este realizat la nivel global, fiind cel mai mare de acest tip, cu participarea a peste 366.000 candidati si peste 6.000 angajatori din 197 tari.
Desi multe procese au fost automatizate si inteligenta artificiala rezolva tot mai multe nevoi ale companiilor, inca exista multe joburi care necesita expertiza tehnica iar personalul calificat in acest sens este tot mai greu de gasit.
Studiul si-a propus sa afle care este in acest moment disponibilitatea de relocare a candidatilor, respectiv ce isi doresc acestia de la o companie si de la un job.
Rezultatele au fost comparate cu cele obtinute in urma studiului realizat in 2014, pentru a intelege ce s-a schimbat in ceea ce priveste preferintele si atitudinea candidatilor privind mobilitatea in munca.
Din randul candidatilor respondenti 52% au fost barbati. Ca si varsta, respondentii majoritari ai studiului au intre 20 si 30 de ani. 38% dintre ei sunt absolventi de studii universitare, 29% absolventi de master si 50% nu ocupa pozitii de management.
Studiul a inclus si angajatorii pentru a oferi si perspectiva acestora. Din randul acestora, 71% recruteaza doar din tara in care isi desfasoara activitatea, 37% au intre 1 si 50 de angajati iar 34% intre 51 si 500 de angajati.... mai mult
Marti, 24 Iulie 2018, ora 09:40
Cabinetul de la Berlin a aprobat miercuri un plan prezentat de ministrul Muncii, Hubertus Heil, prin care se ofera persoanelor aflate in somaj de mai multi ani locuri de munca subventionate timp de maximum cinci ani, informeaza DPA.
In acest sens, patru miliarde euro vor fi pusi deoparte in urmatorii ani pentru acest proiect initiat de social-democrati, partenerii de coalitie ai conservatorilor condusi de Angela Merkel.
Ministerul Muncii din Germania a calculat ca fiecare loc de munca subventionat va costa 24.000 de euro pe an. Angajatorii vor primi subventii echivalente cu salariul minim din Germania (1.498 euro pe luna) timp de doi ani, dupa care subventia va fi redusa cu cate 10 puncte procentuale in fiecare din urmatorii trei ani.
Pentru acest program sunt eligibili cei care au primit ajutoare sociale timp de cel putin sapte ani si au o varsta de minimum 25 de ani.
Inaintea reuniunii Cabinetului, Hubertus Heil a declarat pentru postul public de televiziune ZDF ca prin acest plan ar dori sa diminueze cu 150.000 numarul somerilor pe termen lung.
Hubertus Heil a respins criticile potrivit carora subventionarea timp de cinci ani a locurilor de munca este o perioada prea mare, apreciind ca persoanele care nu au avut un loc de munca o perioada indelungata au nevoie de timp pentru a fi pregatite sa munceasca din nou.
"Acesti oameni au nevoie de o perspectiva pe termen lung", a spus Hubertus Heil.
Obiectivul proiectului este sa ajute oamenii sa revina la o... mai mult
Miercuri, 18 Iulie 2018, ora 14:50
A stapani a treia limba straina a devenit o cerinta de baza pentru a avea acces la un loc de munca calificat in strainatate, iar candidatii cunoscatori de mai multe limbi straine sunt cautati mai ales in profesii tehnice, finante si banci, posturi de conducere in cabinete de avocatura, vanzari si marketing, informeaza online ziarul La Razon.
Sunt principalele concluzii ale raportului intitulat "Limbile cele mai cerute in domeniul muncii din strainatate', realizat de agentia de head hunting Randstad, care a evidentiat ca cerinta cunoasterii altor limbi neconventionale isi face loc cu tot mai multa forta si presupune unul din factorii cei mai atractivi in momentul angajarii unui profesionist.
"Cu cat este mai mare calificarea, cu atat este mai mare cerinta cunoasterii mai multor limbi straine', comenteaza Randstad, potrivit careia cunoasterea unei a doua limbi straine este o cerinta cuprinsa in 58 % din ofertele adresate noilor absolventi, in 65 % din ofertele pentru posturile de conducere intermediare si in 100 % pentru posturile de conducere la varf.
Limba engleza este cea mai solicitata limba
Limba engleza este cea mai solicitata limba in randul candidatilor care vizeaza un post in strainatate, urmata de germana si franceza. Potrivit Randstad, a stapani engleza si germana este o cerinta de baza pentru inginerii mecanici si electronisti, pentru posturile din finante, directorii de vanzari si marketing si in telecomunicatii.
O pondere importanta are si... mai mult
Marti, 25 Februarie 2014, ora 10:14
Rata scazuta a somajului din Germania reprezinta un motiv de invidie in multe tari din Europa. Cu toate acestea, ea mascheaza dificultatile cu care multi muncitori germani se confrunta pentru a-si castiga existenta si dependenta lor de ajutoare sociale.
In pofida ratei scazute a somajului din Germania, un numar tot mai mare de angajati nu castiga un salariu care sa le asigure existenta si prin urmare au nevoie in plus si de ajutoare sociale, potrivit unui raport publicat de Suddeutsche Zeitung, citat de Der Spiegel.
Citand informatii oferite de Agentia Federala de Ocupare a Fortei de Munca, publicatia afirma ca in ultimii patru ani s-a remarcat o crestere constanta a numarului de persoane care solicita bani de la stat pentru a supravietui, in pofida locurilor de munca full sau part-time.
Agentia a raportat in 2012 o medie de 323.000 de gospodarii in aceasta situatie - cu 20.000 mai mult decat in 2009. Situatia este si mai ingrijoratoare in cazul persoanelor singure, cu o crestere de 38% fata de aceeasi perioada, numarul acestora ajungand la 75.600.
Numarul total al persoanelor care au beneficiat de ajutoare sociale, sistem care a suferit o reforma importanta in Germania in urma cu 10 de ani, a ramas aproximativ acelasi in ultimii patru ani, la 1,3 milioane. Aproximativ jumatate dintre aceste persoane au avut un asa-numit "mini-job" - o persoana care plateste atat de putin este scutita de contributiile de asigurari sociale.
Criticii afirma ca aceasta... mai mult
Joi, 09 Mai 2013, ora 10:02
Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti anunta organizarea unei selectii pentru 150 de studenti si masteranzi care doresc sa desfasoare o activitate lucrativa pe teritoriul Germaniei pe perioada vacantei de vara, minimum doua luni.
Domeniile de activitate in care exista posturi vacante sunt: cel hotelier (camerista, ajutor receptie), gastronomie de sistem (restaurant sau fast-food), industrie (ambalator manual), curatenie cladiri sau birouri, agricultura.
'Pot participa studentii si masteranzii care urmeaza cursuri la zi, la o facultate de stat sau particulara, acreditata conform legii, colegiu tehnic, colegiu', au precizat reprezentantii AMOFM Bucuresti.
Depunerea dosarelor si sustinerea testului de limba germana vor avea loc la sediul AMOFM (str. Spataru Preda 12), in perioada 7 ianuarie 2013 - 24 ianuarie 2013.
Anul trecut, pentru Germania, au fost disponibile tot 150 de posturi. Au fost depuse 74 de dosare, in final fiind selectati 63 de studenti si masteranzi. mai mult
Luni, 10 Decembrie 2012, ora 08:43
Germania este in cautare de forta de munca ieftina, de aceea primul loc in care si-a indreptat privirea a fost "curtea elena".
"Avem nevoie de ajutor", acesta este mesajul pe care il transmit germanii, potrivit publicatiei elene Ekathimerin.
Motoarele economiei germane sunt pornite la maximum, insa forta de munca este in scadere. Cu o nevoie disperata de muncitori calificati, Germania ii culege din tarile cu probleme ale Europei, unde somajul este la cote inalte.
Situatia in Germania este atat de drastica inca guvernul Merkel organizeaza targuri prin care sa faca legatura intre companii si somerii din tarile cu probleme din Europa.
La cei 33 de ani ai sai, inginerul Christos Kotanidis, s-a mutat in urma cu trei luni in sudul Germaniei si si-a gasit in scurt timp un loc de munca bine platit la giga ntul Siemens.
Fosta companie la care lucra in Grecia il treuse intr-un job part-time din cauza problemelor financiare ale institutiei. Inginerul grec si-a gasit de munca in Germania dupa 6 saptamani de la emigrare.
"Am decis sa caut de munca in Germania pentru ca este o economie stabila, iar in Grecia situatia economica este proasta, iar viitorul arata si mai negru", a spus Kotanidis.
Somajul din Grecia a ajuns la 16,7%, dar printre tineri procentul este mult mai ridicat.
In Romania, rata somajului a crescut in luna octombrie la 4,93%, de la 4,89% in septembrie, numarul de someri fiind de 444.000 de persoane. mai mult
Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 18:26
Sapte posturi de "drujbisti" in Austria sunt la dispozitia romanilor care vor sa lucreze in strainatate, informeaza Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti, care precizeaza ca in prezent sunt disponibile, prin reteaua EURES, 45 de locuri de munca vacante in diverse tari UE, potrivit NewsIn.Astfel, in Danemarca sunt disponibile 25 posturi de stagiar-lucrator calificat in ferme de crestere a animalelor, sere, ferme de cultivare legume/fructe; in Italia sunt patru posturi pentru medic recuperare medicina fizica sau medic neurolog.
Austria pune la dispozitie sapte posturi de drujbist, Germania are vacante cinci posturi de inginer in aeronautica, in timp ce Lituania ofera doua posturi, de inginer constructor si inginer in domeniul energetic. Malta are vacante doua posturi, de manager restaurant si personal de asteptare restaurant.Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pot accesa site-ul national EURES (www.eures.anofm.ro) unde pot afla detalii despre locurile de munca vacante din Spatiul Economic European si Elvetia special oferite pentru cetatenii romani, datele de contact ale consilierului EURES responsabil de oferta respectiva, precum si datele de contact ale angajatorului respectiv.Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti reaminteste ca ofera servicii gratuite persoanelor cu domiciliul in Bucuresti, aflate in cautarea unui loc de munca, referitoare la: conditii de munca si de viata in toate tarile Uniunii Europene/Spatiului... mai mult
Joi, 13 Octombrie 2011, ora 17:51