Creșterea prețurilor pentru gazele naturale reprezintă o problemă pentru toți cei care folosesc o centrală pe gaz, motiv pentru care o mulțime de persoane se plâng de prețurile pe care sunt nevoite să le plătească pentru încălzire.
Ei bine, în acest sens sunt necesare anumite măsuri pe care le poți lua pentru reducerea costurilor cu încălzirea. Iar cea mai bună măsură pe care o poți lua în acest sens este reprezentată de o bună izolare a locuinței. Pe această temă ne-am propus să vorbim și noi în rândurile imediat următoare.
Iată care sunt, așadar, cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre o bună izolare a locuinței tale:
Nu este o idee bună să folosești orice material pentru izolare
Piața materialelor ce pot fi folosite pentru izolarea locuinței tale este foarte ofertantă, iar majoritatea persoanelor caută să aleagă cele mai accesibile materiale din punct de vedere al prețurilor. Ei bine, alegerea unui material ieftin nu este mereu o idee excelentă, ci dimpotrivă.
O izolare cu materiale ieftine va fi totodată o izolare ce se va prezenta destul de prost din punct de vedere calitativ, motiv pentru care nu vei beneficia de prea multe avantaje. Efectele izolării vor fi mult prea puțin resimțite, ceea ce va duce în mod automat la apariția dezamăgirii.
Sigur vrei să eviți dezamăgirea așa că acesta reprezintă cel mai bun motiv pentru a evita materialele ieftine!
Folosește... mai mult
Luni, 06 Decembrie 2021, ora 17:00
Izolarea termica a locuintei reprezinta mai mult decat o imbunatatire a acesteia. In conditiile in care facturile la energie sunt in continua crestere, reducerea pierderilor de caldura la minimum este o solutie pentru economii substantiale. Si pe timpul veii izolatia se dovedeste utila, pentru ca pastreaza racoarea in interior. Fie ca te muti intr-o casa noua sau vrei sa reabilitezi locuinta pe care o ai deja, trebuie sa te orientezi spre materiale de calitate, cu un grad de izolare ridicat si durabilitate. Pentru locuitorii Iasiului, exista destule variante disponibile, care pot transforma orice casa din oras si imprejurimi intr-un loc confortabil, indiferent de anotimp.
Ce presupune izolarea termica a locuintei
Atunci cand temperatura dintre interiorul si exteriorul casei difera foarte mult, apare transferul termic. Pentru a opri sau incetini transferul de caldura, poti apela la izolarea peretilor. Aceasta este de doua feluri: interioara si exterioara.
Izolatia interioara are urmatoarele caracteristici:
Este mai accesibila ca pretIzoleaza si fonic, nu numai termicImpune o lucrare ampla, pentru ca necesita refacerea zugravelii, inlaturarea firelor, a caloriferelor, etc.Micsoreaza camera
De cealalta parte, izolatia exterioara:
Este mai scumpaIzoleaza impotriva infiltratiilor, dar si fonicSe realizeaza usorOcupa doar spatiul din exterior
Specialistii considera izolarea exterioara mai practica si mai eficienta, mai ales in combinatie cu geamuri de termopan... mai mult
Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 16:27
Peste 6.650 de romani s-au inscris pana in acest moment in cadrul programului "Casa Eficienta Energetic" pentru a intra in posesia primei de de 15.000 de euro in vederea izolarii locuintelor, arata Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor intr-un comunicat dat publicitatii.
In primele patru minute de la startul programului - in data de 15 septembrie - in aplicatia online au fost inscrise 340 de dosare. Pana la ora actuala, 6.657 de romani s-au inscris in prima sesiune a acestui program, iar inscrierile continua pana la atingerea a 150% din bugetul alocat, respectiv 430 de milioane de lei, potrivit site-ului StirileProtv.ro.
"Ne bucuram ca Romania incepe sa-si gandeasca locuintele in cheia eficientei energetice. Vrem ca prin acest program sa reducem consumul de energie din casele romanilor si emisiile de gaze cu efect de sera", mentioneaza ministerul de resort.
Proprietarii de case din intreaga tara pot beneficia de o prima energetica in valoare de maximum 15.000 de euro (aproximativ 70.000 de lei), pentru cresterea cu o clasa energetica a propriilor locuinte.
Prima energetica acopera 60% din valoarea fiecarei investitii si poate fi folosita pentru instalarea de ferestre izolante, izolarea acoperisului, a peretilor exteriori, montarea unei centrale mai eficiente, a panourilor solare, sisteme de ventilatie, corpuri de iluminat cu LED, senzori de miscare, robineti si conducte noi etc.
Ce trebuie sa contina dosarul
...citeste mai departe despre "Programul... mai mult
Sambata, 19 Septembrie 2020, ora 21:34
Programul "Casa Eficienta Energetic" va deputa astazi, astfel ca, aproape 9.000 de romani pot beneficia de o finantare a cate 15.000 de euro pentru a-si optimiza locuintele din punct de vedere al energiei.
Programul are un buget de 430 de milioane de lei, si a fost creat cu scopul de a reduce consumul de energie din casele romanilor si a emisiilor de gaze cu efect de sera.
Cu alte cuvinte: cresterea eficientei energetice si/sau utilizarea energiei din surse regenerabile in locuintele unifamiliale existente, situate intr-un imbobil-constructie avand regim de inaltime de cel mult trei nivele.
Romanii pot beneficia de o prima energetica in valoare de maximum 15.000 de euro (aproximativ 75.000 de lei), suma pe care Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor o finanteaza prin AFM. Finantarea nerambursabila deconteaza 60% din costul unor astfel de lucrari, dar nu mai mult de suma mentionata, respectiv 15.000 de euro.
"Casa Eficienta Energetic este unul din programele la care tin foarte mult si care va ajuta foarte mult si populatia, si economia, si mediul. Cele mai multe case nu sunt bine izolate. De aceea, pierderile de energie ajung pana la 30% prin peretii exteriori, 25% prin geamuri sau acoperis. Se stie ca, astazi, sectorul cladirilor este unul din cei mai mari consumatori de energie si cea mai mare sursa de gaze cu efect de sera. Programul nostru are o mare componenta de mediu, dar si una economica si sociala: o astfel de investitie duce la reducerea la jumatate a... mai mult
Marti, 15 Septembrie 2020, ora 11:54
Atat in acesta perioada cat si inaintea ei, picam in capcana nefericirii cand ne lasam mintea sa reactioneze la emotiile noastre negative, astfel ea porneste mecanismele specifice supravietuirii. Desi este bine intentionata, noi ne simtim tot mai nefericiti si asta pentru ca treaba creierului nostru este sa ne ajute sa supravietuim si nu sa ne faca fericiti.
Spre exemplu: simtim frica de acest virus, pentru sanatatea noastra si a celor din jur. Aceasta emotie ajunge la creier care intelege ca lupta pentru supravietuire a inceput astfel, cauta solutii prin care sa ne echilibreze si ne putem surprinde mancand mai mult, fumanad, consumand mai mult alcol sau fiind mai irascibili.
Cand creierul a declansat raspunsul "lupta sau fugi" activitatea sistemului digestiv, reproducator, imunitar, repararea celulelor si detoxifierea sunt suspendate si nu ne dorim asta. Nu ne dorim asta mai ales in contextul actual in care avem nevoie de un sistem imunitar puternic.
"Partea buna este ca si creierul, ca orice alt muschi, poate fi antrenat sa ne faca fericiti. Daca noi ne cunoastem, daca invatam sa ne recunoastem emotiile si mecanismele cu care sa le tratam, atunci nu ne mai lasam condusi de frici, ci preluam controlul vietii noastre", explica Manuela Balaban, Terapeut NLP si Coach si fondatoarea Guiding Light - Lumina care iti ghideaza viata, intr-un interviu acordat Business24.
Concret, potrivit specialistului, reteta de succes pentru fiecare dintre noi este urmatoarea:
Sa... mai mult
Miercuri, 29 Aprilie 2020, ora 19:32
Satul romanesc este pe cale de disparitie, parasit de locuitori si uitat de autoritati, iar singura sansa de salvare poate veni din partea unor noi locuitori, proaspat mutati de la oras, care sa-l aprecieze, sa-l respecte si sa-l recladeasca.
Sunt libere multe case frumoase, cu terenuri generoase si la preturi bune, iar peisajele iti taie respiratia. Ce mai astepti?
"Tu esti salvarea, tu, omul de la oras, cel care stai in cutiuta ta de beton si mai iesi la o portie de aer 'curat' pe balcon, cel care te uiti cu jind la plasuta batranei care vinde rosii sanatoase la coltul strazii, cel care te bucuri ca un copil cand prinzi doua ore pentru o tura cu bicicleta in afara cartierului, cel care citesti o carte buna in loc sa te uiti la televizor si, nu in ultimul rand, cel care stai in aceste clipe izolat in apartament si te intrebi cum mama zmeului ai ajuns in situatia asta", scrie arhitectul Eugen Vaida, presedintele Asociatiei Monumentum, intr-o postare intitulata "Invitatie in mediul rural", virala pe Facebook.
El insusi stabilit intr-un vechi sat sasesc din judetul Sibiu, Altina, Eugen Vaida crede ca toti cei care vor sa scape de aglomeratia oraselor si sa se reintoarca la sat ar trebui sa actioneze.
In ziua de astazi, si-ar putea castiga existenta si in mediul rural, nu mai depind la fel de mult de oras, iar casele lasate in paragina pot fi cumparate acum la preturi accesibile.
"Va primim cu bratele deschise in satele noastre! Avem destule minunatii de casute... mai mult
Joi, 16 Aprilie 2020, ora 08:56
Imobilele care in prezent se afla in constructie vor dainui in mare parte cu aceeasi structura cel putin o generatie, probabil doua, si tocmai de aceea calitatea materialelor de constructii folosite, dar si calitatea muncii depuse de constructori isi vor pune amprenta asupra aspectului, durabilitatii si confortului.
De aceea, a gasi echilibrul intre calitate si costuri este cea mai mare provocare. Este cazul izolatiilor din spuma poliuretanica, premium totodata accesibila la pret.
Bugetul proprietarilor pentru construirea propriilor case pare intotdeauna urias pentru acestia si chiar si asa tinde deseori sa fie subdimensionat si nepregatit pentru neprevazut si situatii de forta majora.
Dezamagirea este mare fata de constructorii care declara profesionalism si la fata locului se comporta neprofesionist. Grija este ca banii sa nu fie irositi. Nici timpul. Nici nervii.
Cum oare se poate obtine in bugetul alocat initial atat materiale de constructie de calitate, cat si profesionisti care sa inspire incredere si care sa utilizeze aceste materiale cu maximum de eficienta?
Calitate zi de zi, de la casa la rosu la casa la gri
Pentru o casa la rosu, multe lucruri sunt de facut pentru a aduce constructia la nivel de casa la gri, si anume:
montarea acoperisului, montarea tamplariei (fara aceste etape, proiectul stagneaza la nivel de casa la rosu);tragerea si pozitionarea instalatiei electrice (fara montarea prizelor, fara instalarea corpurilor de... mai mult
Vineri, 22 Noiembrie 2019, ora 14:35
Lemnul a fost folosit ca material de constructie de mii de ani, fiind al doilea material de constructie dupa piatra in termeni de istorie bogata in lumea constructiilor.
Proprietatile chimice ale lemnului sunt complexe, dar chiar si in ciuda provocarilor, fiintele umane au valorificat cu succes caracteristicile unice ale lemnului pentru a construi o varietate nelimitata de structuri.
Acest material exceptional de versatil este folosit in constructia caselor, cabanelor, dar este folosit si in industria mobilei si decorului interior.
Poate unul dintre cele mai mari avantaje de a folosi lemnul ca si material de constructie este ca este o resursa naturala, fiind disponibil si gata de prelucrat.
Este remarcabil de puternic in relatie cu greutatea sa si ofera o izolare foarte buna in fata temperaturilor scazute.
Lemnul este extrem de flexibil si poate fi fabricat in toate tipurile de dimensiuni si forme pentru a se potrivi oricaror nevoi de constructie.
Lemnul este de asemenea un exemplu perfect a unui produs care sprijina mediul, este biodegradabil si refolosibil, purtand cea mai mica amprenta de dioxid de carbon cu oricare alt material de constructie.
In aditie nu este necesar nici un tip de combustibil pentru producerea lemnului, spre deosebire de alte materiale comune de constructie, precum caramida, otelul sau plasticul.
Constructorii din Bucovina au profitat de aceasta oportunitate si s-au specializat pe constructii case din lemn.
Firme de top... mai mult
Miercuri, 15 Noiembrie 2017, ora 16:09
Cercetatorii din Buzau au reusit sa obtina castraveti supradimensionati, albi, cu gust de pepene galben sau dovleac.
Reusita a fost inregistrata in Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura din Buzau, iar in prezent se cauta agricultori care sa-i cultive, astfel incat sa ajunga pe piata, informeaza Pro TV.
Daca sunt culesi inainte de a se maturiza, castravetii au gustul cu care suntem obisnuiti. Daca, insa, sunt lasati sa se maturizeze, au gust de pepene galben. Pot fi lasati, insa, sa creasca pana ce trec de un metru, ...citeste mai departe despre "Castravete gigant cu gust de pepene galben, in Romania: bun si la masa, si pentru izolarea caselor" pe Ziare.com mai mult
Luni, 22 Septembrie 2014, ora 08:55