Cauti un vin bun pentru o ocazie speciala? Criticul de vin Catalin Paduraru si echipa sa de la International Wine Contest Bucuresti 2014 tocmai au desemnat cele mai bune vinuri.
"Vinurile romanesti sunt din ce in ce mai bune", declara expertul, inca de la inceputul concursului, pentru Business24.
Drept dovada, locul intai, decorat cu Marea Medalie de Aur, a fost ocupat de "LacertA Cuvee IX", cu soiurile "Cabernet Sauvignon", "Merlot", "Feteasca Neagra" si "Syrah", produs in 2011 de FINE WINE.
La egalitate s-a aflat si vinul Jad, produs in 1986, in Romania de VINCON VRANCEA SA.
Mai departe, au primit Medalia de aur un Sauvinion Blanc cu numele "Liliac The Wine Of Transylvania", produs in 2013 in Romania; o mostra numita "Vignamorello", un Barbera Bonarda produs in 2012 In italia; dar si un Chardonnay numit "Molda", o productie moldoveneasca autentica, din 2011.
Romania a primit cele mai multe medalii de aur in acest concurs, cu vinuri precum Cotnari, Castel Huniade Rose, Caloian, La Cetate, Colocviu la Paris sau Colocviu la Roma.
Si vinurile italienesti au fost apreciate de juriul de la Bucuresti, printre cele premiate cu medalia de aur numarandu-se si Aphrodisium sau Casale del Giglio.
Printre vinurile de Portugalia premiate cu aur la IWCB 2014 se numara si Quinta Da Casa Amarela Reserva sau Quinta Da Lapa Reserva, iar printre cele de Argentina se numara cateva soiuri de Bodegas Salentein - Callia Alta.
De asemenea, un vin numit "Les Domaines Paul... mai mult
Sambata, 31 Mai 2014, ora 00:00
Catalin Paduraru, critic de vin si CEO al concursului International Wine Contest Bucharest, vorbeste despre concursul care onoreaza Romania de ani de zile. Anual, vinuri din intreaga lume concureaza "in orb", la Bucuresti, pentru medaliile IWCB.
Cel mai bine cotat vin al IWCB a fost unul din Muntenegru, spune Catalin Paduraru, iar pentru 2014 deja si-au anuntat prezenta producatori chiar si din China.
Despre vinurile romanesti, acesta sustine ca "sunt din ce in ce mai bune".
In ceea ce-l priveste, vinurile sale preferate nu tin de etichete sau legende din spatele unui brand.
"...iarna - Sauvignon Blanc Noua Zeelanda si Shiraz Australia, vara - rose-uri, albe Argentina si Chile, rosii nebaricate, cu un nivel al alcoolului pana in 13% si, intotdeauna, noutatile producatorilor romani", spune Catalin Paduraru, intr-un interviu acordat Business24.
Spuneti-ne cateva cuvinte despre Concursul International de Vinuri care are loc an de an in Romania. Cum a luat el nastere? Cum de un astfel de concurs are loc chiar in Romania?
Romania este tara membra a OIV (Organizatia Internationala a Viei si Vinului). Aceasta organizatie a avut ca Director General si un roman, Gherasim Constantinescu.
Un demn continuator al prezentei romanesti la varf in cadrul OIV este domnul Cotea. Prin eforturile dumnealui am obtinut acum 11-12 ani licenta de organizare.
Din pacate, incoerentele legislative dar si cele institutionale - si aici nu vorbesc doar de cele ale statului, au... mai mult
Sambata, 29 Martie 2014, ora 00:00
Pomicultura romaneasca va avea din 2014 un program de reconversie si replantare similar cu cel din viticultura, obiectivul fiind ca, pana in 2020, Romania sa atinga o suprafata de 200.000 de hectare cu livezi, a anuntat, joi, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.
"Avand in vedere succesul de aici (n.r. viticultura) vom avea un program de reconversie si replantare pe pomicultura pentru ca livezile sunt imbatranite si avem nevoie de o revigorare ca sa putem ajunge la productia de fructe pe care o aveam la un moment dat. Sigur ne vom preocupa si de partea de procesare si de depozitare pentru ca la ambele categorii suferim in momentul de fata.
De aceea am deschis anul trecut o masura speciala pentru platformele de colectare legume-fructe si vom continua si dupa 2014, ca sa organizam mai bine piata. Este important si pentru producatori sa inteleaga fenomenul asocierii si valorificarea in comun a produselor pe care le obtin", a spus Constantin.
Intrebat de Agerpres de ce fonduri europene va beneficia pomicultura romaneasca dupa 2014, ministrul a precizat ca deocamdata programul se afla la nivel de discutii.
"Mi-e greu sa spun in acest moment, dar discutam la nivelul MADR si al Ministerului Fondurilor Europene care va fi arhitectura, nu neaparat administrativa de atragere a fondurilor, dar si sumele pe fiecare masura prioritara in noul PNDR. Ministerul Agriculturii a luat decizia de crea trei subprograme, unul dintre ele pentru zona de... mai mult
Joi, 23 Mai 2013, ora 17:28