Furnizorii grupului american Apple Inc. vor analiza mutarea productiei telefoanelor iPhone din China in alta tara, daca tarifele impuse de SUA pentru produsele electronice importate vor creste exploziv, insa deocamdata compania americana nu are planuri referitoare la o mutare, au declarat miercuri pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.
Potrivit surselor, furnizorii Apple intentioneaza sa pastreze modelul actual de productie chiar daca autoritatile americane vor introduce taxe vamale de 10% pentru smartphone-urile din China, insa vor reanaliza situatia daca presedintele Donald Trump va decide sa introduca tarife vamale de 25%.
Pana acum, telefoanele iPhone, din care majoritatea sunt asamblate de subcontractorul taiwanez Hon Hai Precision Industry Co. la uzinele din China si livrate la nivel mondial, au fost scutite de razboiul comercial dintre primele doua economii ale lumii. Insa, luna trecuta Donald Trump a declarat pentru Wall Street Journal ca ar putea fi impuse tarife vamale pentru smartphone-urile si laptopurile produse in China, cel mai mare producator mondial de electronice.
Grupul american Apple utilizeaza de mult timp China ca o baza de productie pentru telefoane iPhone, tablete iPad si computere Mac. In prezent, lantul de aprovizionare al Apple include sute de companii, care culmineaza cu companiile de asamblare Hon Hai si Pegatron Corp.
Partenerii care se ocupa de asamblarea produselor Apple nu fac decat sa respecte dorintele grupului... mai mult
Miercuri, 12 Decembrie 2018, ora 17:17
China este recunoscuta ca tara unde totul se copiaza: de la iPhone-uri pana la genti de firma. Insa de curand, chinezii s-au autodepasit: au ajuns sa copieze un intreg oras din Austria. Hallstatt se gaseste in prezent pe harta lumii si in varianta "made in China".
"Sosia" orasului Hallstatt, o asezare din Austria, a fost inaugurata in provincia Guangdong, eveniment care a starnit reactii in randul austriecilor care nu stiau ca le sunt copiate cladirile istorice, scrie Businessinsider.
Versiunea orasului "made in China", care se afla deja pe lista Patrimoniului Mondial Unesco, a costat 940 milioane de dolari, potrivit Reuters. Proiectul a fost el conceput de catre un magnat minier din China.
Unul dintre punctele de atractie turistica in Hallstatt din China sunt cladirile construite in stil european, "copia" fidela ale celor din Austria.
Orasul este denumit dupa minele de sare, Hall, fiind un cuvant utilizat de celti pentru sare. Orasul din China ar putea deveni o destinatie turistica foarte cautata, la fel cum este cel din Austria.
Intregul oras Hallstad din Austria poate fi parcurs in intregime in 10 minute. Orasul are nenumarate unitati de cazare si restaurante, fiind considerat o destinatie turistica. Hall din Austria are 900 de locuitori si este vizitat anual de 80.000 de turisti.
Orasul este pozitionat intr-o zona afla intre munte si lacul Hallstattersee.
mai mult
Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 09:30