In mesajul transmis cu ocaziei Zilei Constitutiei, presedintele Klaus Iohannis solicita respectarea statului de drept impus de legea fundamentala, independenta Justitiei si continuarea luptei impotriva coruptiei.
"In orice democratie, Constitutia este expresia cea mai inalta a valorilor unei natiuni si asigura acea legatura de incredere intre cetateni si institutiile statului, esentiala pentru dezvoltarea solida si durabila a oricarei societati.
Sub imperiul Legii Fundamentale, de la a carei adoptare prin referendum sarbatorim astazi 26 de ani, romanii se dovedesc mai uniti ca niciodata in jurul unor principii fundamentale, pentru a caror respectare militeaza activ, fara a mai accepta niciun pas inapoi.
Promovarea statului de drept si a independentei justitiei, lupta impotriva coruptiei, asigurarea integritatii in functiile si demnitatile publice sunt valori constitutionale care nu pot fi negociate, ingradite sau eliminate", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.
Seful statului mai spune ca toate instituiile trebuie sa se raporteze nu doar la litera legii, ci si la spiritul ei.
"Ca presedinte al Romaniei, in temeiul atributiilor de a veghea la respectarea Constitutiei, indemn toate institutiile statului sa tina cont nu doar de litera, ci si de spiritul Legii Fundamentale, conditie indispensabila pentru buna guvernare a societatii romanesti", mai scrie in comunicatul Palatului Cotroceni.
Amintim ca in aceste zile in Parlament se dezbat in... mai mult
Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 11:24
Multi comentatori si multi oameni de buna credinta sustin ca presedintele tarii se prezinta azi cu totul altfel decat asa cum promisese in campania electorala din 2014, cand a fost ales cu o majoritate covaristoare, de 54,66%, incomparabil mai puternica decat cea cu care se lauda azi PSD, sub 50%.
Caci, spun dansii, ce promitea atunci domnul Iohannis? Ca va sustine politica liberala, in limitele Constitutiei bineinteles, ca se va bate pentru intarirea statului de drept, ca va combate abuzurile, ca va fi aparatorul dreptatii si ca, pe scurt, va face un altfel de politica. Unde-i acel altfel de politica? - se intreaba tot ei.
Castigarea alegerilor de pe o platforma liberala dadea de inteles ca presedintele Iohannis va fi un sustinator al principiilor de dreapta. Dar pe cine sa sustii, cand PNL este mai mult lipsa decat prezent pe scena politica, la televiziuni, in presa, in Parlament, peste tot?
Un partid care n-a incercat, macar de forma, sa propuna un premier nici in decembrie 2016, dar nici macar in momentul de grava criza a PSD+ALDE, din iunie 2017!
Sigur ca se poate intreba cineva: daca incerca marea cu degetul, obtinea oare PNL guvernarea? Sincer, cred ca nu. Dar se pozitiona in mecanismul politic altfel decat asa cum il vedem astazi.
Esecul, cel putin financiar, al programului de guvernare, esecul guvernarii insasi prin schimbarea intempensiva si nejustificata a fostului premier, profilul premierului nou, care nu intelege rolul vital al bancilor intr-o... mai mult
Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 20:57