"Acum este o oportunitate de a investi in imobiliare pentru cei care sunt dispusi sa-si asume riscuri. Din ceea ce vad eu, diverse tipuri de investitori au inceput sa se intereseze de piata romaneasca. Ei asteapta sa se mai linisteasca apele pe pietele financiare internationale si sa inceapa sa investeasca. In urmatorii 2-3 ani investitorii se vor axa in primul rand pe spatiile comerciale, apoi pe spatiile de birouri, pe cele industriale si in cele din urma pe sectorul rezidential”, a declarat analistul imobiliar, Ion Radu Zilisteanu pentru Bloombiz.ro.Investitiile pe Bursa
Specialistii de pe piata de capital atrag atentia asupra faptului ca in prezent, actiunile se tranzactioneaza la preturi mult mai mici comparativ cu preturile la care se tranzactionau in urma cu 2-3 saptamani.
“In momentele de panica ale pietei e bine sa faci achizitii fara sa implici emotiile in tranzactionare sau in activitatea de investitie intrucat acestea duc la pierderi insemnate.
Daca discutam de o investitie pe termen lung, investitia in actiuni e buna. Pe termen scurt, insa, tinand cont de criza datoriilor suverane din Europa, as recomanda o expunerere mai redusa in zona de actiuni”, a declarat Gabriel Aldea, director Front Office Intercapital Invest.
Investitorii cu apetit la risc pot cumpara in aceasta perioada. Potrivit lui Aldea, in momentul de fata exista o aversiune fata de investitia in actiuni datorita faptului ca recesiunea mai are inca un moment de... mai mult
Vineri, 12 August 2011, ora 22:50
Cunoscut ca si "Oracolul din Ohama", Warren Buffett este unul din cei mai bogati oameni de afaceri si printre cei mai recunocuti investitori din lume. Multe din faimoasele citate ale miliardarului care detine compania Berkshire provin din scrisorile anuale trimise catre partenerii sai, iar altele din celebrele discursuri sau interviuri. Iata cele mai inspirationale sfaturi spuse vreodata de "Oracolul din Ohama", potrivit Business Insider:Regula nr 1: Niciodata sa nu pierzi bani
Regula 2: Sa nu uiti regula nr 1
Vrei o afacere?
"Este mult mai bine sa cumperi o companie exceptionala la un pret bun decat o companie buna la un pret exceptional".
Nu e nevoie sa fii geniu
"Nu trebuie sa fii om de stiinta. Investitiile nu reprezinta un joc unde persoana cu IQ de 160 invinge adversarul cu IQ de 130".
A patra lege a miscarii
"Cu mult timp in urma, Sir Isaac Newton ne-a dat trei legi ale miscarii, care au reprezentat munca unui geniu. Insa, talentele lui Sir Issac nu s-au extins catre investitii.
Acesta a pierdut o mare suma de bani, dupa care a ajuns la concluzia: <<Pot calcula miscarea stelelor, insa nu si nebunia oamenilor>>.
Daca nu ar fi fost traumatizat de aceasta pierdere, Sir Isaac ar fi descoperit si a patra lege a miscarii: Pentru investitori, castigurile scad odata cu cresterea miscarii".
Timpul se scurge
"Timpul este prietenul unei afaceri minunate, insa dusmanul uneia mediocre".
Sincronizarea este totul
"Investitorii ar trebui sa-si... mai mult
Sambata, 02 Aprilie 2011, ora 18:09
Secretarul de stat in MAE, Bogdan Aurescu, a declarat, luni, ca Romania este o economie de piata stabila integrata in economia mondiala suficient de mult incat sa fie afectata de actuala criza, precizeaza Mediafax."Romania este o economie de piata stabila. Ca o ironie, este integrata in economia mondiala suficient de mult incat sa fie afectata de actuala criza. Dar acest lucru nu schimba faptul ca am creat un mediu de afaceri prietenos, stabil si predictibil care continua sa atraga investitii", a spus Aurescu, intr-un discurs rostit cu ocazia unei ceeremonii de marcare a 130 de ani de relatii romano-americane.
El a adaugat ca Romania impreuna cu partenerii americani se vor implica in continuare pentru a creste nivelul investitiilor si pentru "a reduce barierele care inca ii mai fac pe unii ezitanti la afacerile din Romania".
"In acelasi timp, vom urmari o mai buna reprezentare a produselor romanesti pe piata americana", a spus Aurescu.
"Privim astazi inapoi la schimbarile uimitoare pe care Romania le-a traversat in ultimii 20 de ani. Exista multa speranta in 1989 dar si un viitor nesigur. Le datoram oamenilor de stat europeni si americani din anii 90 viziunea care a dus la extinderea catre Est a valorilor libertatii, democratiei si statului de drept, care ne-au adus prosperitate si stabilitate", a spus Aurescu.
mai mult
Luni, 14 Iunie 2010, ora 16:17