Posta Romana introduce posibilitatea platii cu cardul, dar nu in toate ghiseele. Pana la sfarsitul anului sistemul va fi introdus in 1.000 de oficii din orase.
Pentru acest sistem, Posta Romana a semnat un contract cu UniCredit Bank, anunta Profit.ro.
"Contractul a fost semnat cu UniCredit Bank. Intr-o prima faza, POS-urile vor fi montate in 450-500 de oficii din orasele mari, municipii si capitale de judet. Restul vor fi montate pana la finele acestui an in orasele mai mici si comunele mai mari", au declarat acum pentru Profit.ro surse din cadrul Postei Romane.
Licitatia pentru cele 1.000 de POS-uri a fost lansata in mai si vor fi instalate in 60 de zile dupa semnarea contractului.
In luna august, sursa citata scria ca Posta Romana se pregatea sa achizitioneze 2.000 de imprimante laser si sa doteze toate oficiile informatizate cu terminale POS.
"Prin rearanjarea arhitecturii investitionale, fara angajarea de credite si alte tipuri de finantari, Posta Romana a gasit resurse interne necesare acestei investitii. Toate calculatoarele din reteaua postala vor fi deservite de imprimante laser de mare viteza, care au ca scop scurtarea timpilor de lucru si imbunatatirea calitatii prestatiilor postale. Totodata, prin realocarea eficienta a resurselor din bugetul propriu, reteaua nationala de puncte de acces informatizate va creste cu 40%, pana la finele anului", a transmis anterior compania. ...citeste mai departe despre "In sfarsit, Posta Romana introduce plata cu... mai mult
Miercuri, 10 Octombrie 2018, ora 09:32
Majorarea capitalului social la Posta Romana, propusa de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), ar trebui facuta prin respectarea reglementarilor privind ajutorul de stat, a declarat Johan Meyer, co-CEO Franklin Templeton Investments Romania si co-portofoliu manager al Fondului Proprietatea, conform unui comunicat de presa remis, joi, AGERPRES.
"Fondul Proprietatea considera ca majorarea capitalului social la Posta Romana, propusa de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), ar trebui facuta prin respectarea reglementarilor privind ajutorul de stat. Acesta este un fapt cunoscut atat de catre MCSI, cat si de Consiliul Concurentei. In ceea ce priveste initierea procedurii de insolventa, in conformitate cu legislatia romaneasca, Consiliul de Administratie este responsabil pentru a determina daca situatia financiara a societatii necesita o astfel de actiune" a spus Meyer.
Miercuri, un comunicat al MCSI arata ca Fondul Proprietatea (FP) obstructioneaza capitalizarea Postei Romane, singura alternativa inaintata de catre actionarul minoritar pentru salvarea operatorului national postal fiind declararea insolventei companiei.
Potrivit sursei citate, in cursul zilei de miercuri, ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova, a convocat o intalnire cu delegatia FP, actionarul minoritar al Companiei Nationale 'Posta Romana' (CNPR) pentru a-i prezenta ultimele actiuni desfasurate pentru capitalizarea operatorului national de servicii... mai mult
Joi, 14 Decembrie 2017, ora 14:59
Posta Romana trebuie sa intre intr-un proces de transparentizare, iar la ora actuala sistemul de cartare si cel de distribuire automata nu sunt in conformitate cu ultimele cuceriri ale stiintei si tehnicii, adica au ramas in urma cu 30 de ani, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Marius Raul Bostan, ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, la finalul intalnirii pe care a avut-o cu premierul Dacian Ciolos.
Posta Romana cumpara echipamente si servicii IT de 17 milioane de euro
"Posta Romana este o companie care are peste 27.000 de angajati si suntem decisi sa lansam un plan de restructurare si un plan de management pentru o perioada mai lunga de timp, pentru a face din aceasta companie una fanion a economiei romanesti.
Cand vorbesc de restructurare nu ma refer la concedieri. Nu dau eu afara oameni de la Posta.
Evaluam, de asemenea, posibilitatea unui IPO (listare la bursa - n.red.), deoarece procesul de privatizare inceput a esuat, dupa cum ...citeste mai departe despre "Posta Romana va fi restructurata: Ce se pregateste" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 21:22
Posta Romana incepe, din 1 aprilie, sa distribuie pasapoartele catre persoane fizice, in urma castigarii unui contract cu o valoare estimata de 495.000 de lei (aproximativ 111.000 de euro).
Astfel, operatorul national de servicii postale va expedia, la domiciliu, pana la 45.000 de documente de calatorie, pe durata a doi ani, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.
Competitie agresiva castigata de Posta Romana
Posta Romana a participat, la inceputul lunii februarie a acestui an, la procedura de cerere de oferte organizata de Directia Generala de Pasapoarte. Actiunea a avut ca obiect achizitionarea de servicii de curierat, in baza HG 1087/2013, pentru distribuirea pasapoartelor catre persoane fizice.
Modalitatea de desfasurare a procedurii a fost online, iar competitorii Postei Romane au fost doua dintre cele mai mari companii private de curierat din Romania.
"Posta Romana a aratat, inca o data, ca poate sa concureze agresiv cu operatori de top pe piata de curierat, iar castigarea acestui contract este inca un argument in acest sens.
La inceputul verii se va implini un an de cand o noua echipa de management incearca sa puna aceasta companie pe o linie strategica generatoare de profit, cu proiecte inedite pentru un operator de stat.
Cred ca este momentul ca Posta Romana sa impuna proiecte indraznete si sa intre, fara complexe, in competitia cu firmele private. Planul de investitii gandit pentru acest an, odata implementat, cu siguranta ne va... mai mult
Miercuri, 11 Martie 2015, ora 10:22
Compania Nationala Posta Romana va avea, incepand cu 1 ianuarie 2015, echipamente de monitorizare GPS pe toata flota auto.
Aproape 800 de masini vor fi echipate cu astfel de module, in urma unei investitii de aproximativ 400.000 de euro, anunta compania intr-un comunicat de presa remis Business24.
Pana in acest moment, doar 150 de autovehicule ale companiei au fost dotate cu sistem GPS, in perioada 2010 - 2011, mentioneaza oficialii Postei Romane.
Fiecare autovehicul monitorizat, din cele 796 din categoria autoutilitare, va avea cate un modul GPS si echipament CANBUS, prin care se vor colecta date privind pozitia si viteza autovehiculului, dar si parametrii de functionare, asa cum sunt monitorizati pe computerul de bord.
Din acestea, 390 de autoutilitare destinate transportului de valori vor fi dotate cu butoane de panica si vor fi dispecerizate printr-un serviciu special autorizat de Inspectoratul General al Politiei Romane. Prin actionarea acestor butoane, in caz de atac, va fi alarmat dispeceratul de serviciu al Politiei conectat la 112.
"In Departamentul de Transport al Postei Romane va exista un colectiv de monitorizare a intregii flote dotate cu echipamentele GPS. Aceasta activitate se va face printr-un centru de monitorizare cu video-wall si statie de control complet echipata. In teritoriu vor fi distribuite 10 unitati PC special destinate acestui scop. Aplicatia folosita va permite urmarirea si inregistrarea tuturor evenimentelor de pe traseu,... mai mult
Luni, 29 Decembrie 2014, ora 14:05
Posta Romana are nevoie de investitii de 100 milioane de euro pentru a putea furniza servicii similare unui operator din Europa, bani care vor fi adusi de viitorul investitor strategic atras in urma procesului de privatizare, a declarat ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea.
"Statul nu poate investi acesti bani pentru ca ar fi considerat ajutor de stat. Banii vor fi adusi de viitorul investitor strategic atras in urma procesului de privatizare. Din informatiile pe care le detin, caietul de sarcini a fost achizitionat de un investitor si un altul se pregateste s-o faca pana la expirarea termenului. Ambii potentiali investitori sunt din Europa", a spus Cotovelea, prezent la un eveniment de specialitate, transmite Mediafax.
La finele lunii iunie, Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a anuntat ca a prelungit cu trei luni, pana la 30 septembrie, data limita de depunere a documentelor de participare si a ofertelor preliminare si neangajante pentru vanzarea a 51% din actiunile Companiei Nationale Posta Romana.
Prelungirea termenului a fost motivata de solicitarea trasmisa de o importanta administratie postala din Europa, care a achizitionat dosarul de privatizare, precum si a evolutiei pietei serviciilor postale locale si internationale.
"Statul vrea o privatizare de succes la Posta Romana. Noi nu vom face privatizarea cu niciun operator daca nu vom avea garantia ca serviciile postale nu vor fi imbunatatite si dezvoltate, daca... mai mult
Joi, 25 Septembrie 2014, ora 16:09
Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a prelungit cu 90 de zile, pana la 30 septembrie 2014, termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), in urma unei solicitari venite din partea unei importante administratii postale europene, care a cumparat caietul de sarcini, a anuntat, vineri, MSI.
"Data limita de depunere a documentelor de participare si a ofertelor preliminare si neangajante pentru procesul de privatizare a Companiei Nationale 'Posta Romana' S.A, stabilita la data de 30 iunie 2014, ora 12,00, se prelungeste pana la data de 30 septembrie 2014, ora 12,00, ca urmare a solicitarii unei importante administratii postale europene care a achizitionat recent dosarul de privatizare si a evolutiei pietei serviciilor postale locale si internationale", se arata in comunicatul MSI.
Potrivit ministrului pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, procesul de privatizare a Postei Romane este in plina desfasurare iar in prezent exista premisele unei privatizari de succes intrucat o mare administratie postala europeana a cumparat recent dosarul de privatizare a companiei.
"Fiind vorba de o documentatie complexa, de o decizie importanta si de o tranzactie majora, s-a solicitat prelungirea termenului de depunere a ofertelor preliminare. Consultantul impreuna cu echipa de privatizare desfasoara discutii impreuna cu alti potentiali investitori si suntem increzatori in semnalele pozitive ale pietei. Lucram... mai mult
Vineri, 27 Iunie 2014, ora 11:20
Privatizarea Companiei Nationale "Posta Romana" (CNPR) trebuie sa aiba loc cu un operator postal cu experienta din Europa, pentru ca nu dorim ca Posta sa fie un cobai pentru experimente in laborator, a declarat, joi, la protestul postasilor organizat in Bucuresti, Cristian Iancu, secretar general adjunct al Federatiei Sindicatelor din Posta si Telecomunicatii.
"Interesul pentru privatizare este una si trebuie sa fie departajat cumva de protestele noastre. Am spus ca, daca se va intampla ca Posta Romana sa fie privatizata, acest lucru sa se intample cu un operator postal din Europa cu experienta. Nu dorim ca Posta sa fie un cobai pentru experimente de laborator. Din datele pe care le detin, nici cu operatorul postal din Ungaria, nici cu cel din Belgia nu mai exista contacte din partea autoritatilor pe tema preluarii Postei Romane", a afirmat Iancu.
Intrebat care este punctul de vedere al sindicatului in legatura cu disponibilizarile si desfiintarea unor puncte de lucru detinute de Posta Romana in teritoriu, oficialul FSPT a precizat ca initiativele sunt demarate sub masca unei asa-zise reorganizari, ce va afecta sute de angajati.
"Pozitia sindicatului lucratorilor postali din Romania este destul de clara in ciuda acuzatiilor nefondate aduse de catre conducerea Companiei Nationale Posta Romana. Practic, ni s-a pus in fata un acord in care se prevedeau concedieri, reduceri de venituri, renuntarea la tichetele de masa, lucruri cu care, evident, nu suntem de acord.... mai mult
Joi, 28 Februarie 2013, ora 12:05
Posta Romana va concedia cel putin 600 de angajati pana la sfarsitul lunii martie si va reduce in continuare numarul oficiilor postale, cu peste 135 unitati, conform intelegerii dintre Guvern si Fondul Monetar International (FMI) dupa ultimele negocieri din acest an.
Reducerea numarului de oficii postale va fi efectuata tot in perioada imediat urmatoare, pana la sfarsitul lunii aprilie, releva scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI.
In urma acestei reduceri, numatul total al oficiilor postale va scadea de la 5.835 la sub 5.700 unitati. Pe parcursul anului trecut, numarul oficiilor postale a scazut de la 7.100 la 5.835 unitati.
Guvernul si FMI au convenit totodata ca termenul in care autoritatile trebuie sa gaseasca un investitor strategic dispus sa preia cel putin 20% din actiuni la Posta Romana, in urma unei majorari a capitalului social, sa fie prelungit cu doua luni, pana la sfarsitul lunii iunie.
In negocierile de la sfarsitul anului trecut, FMI a impus Guvernului sa inceapa procedurile de concediere colectiva a angajatilor din companie, fara ca la acea data sa fie stabilit numarul salariatilor care vor fi concediati.
Cu pierderi de 29 milioane euro in 2010, Compania Nationala Posta Romana este controlata in prezent de Ministerul Comunicatiilor, care detine 75% din actiuni, si de Fondul Proprietatea, cu 25%.
Un document guvernamental prezentat de MEDIAFAX in toamna anului trecut releva intentia statului de a-si reduce participatia la Posta... mai mult
Duminica, 12 Februarie 2012, ora 13:20