Co-fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin, au recurs la o miscare uluitoare anuntand ca activitatea companiei si a subsidiarelor sale va fi integrata intr-o noua corporatie denumita Alphabet.
Sub noua umbrela, activitatea companiei se va extinde in domeniile conexe abordate pana acum de Google, dar si in alte directii.
Totodata, Page va ocupa postul de director executiv Alphabet, in timp ce Brin va fi instalat in functia de presedinte, anunta portalul Market Watch.
Lucruri nebunesti
"Am facut o multime de lucruri nebunesti de-a lungul timpului. Acum, acele nebunii se dovedesc a avea miliarde de utilizatori, precum Google Maps, Chrome, YouTube si Android", a explicat Larry Page intr-o scrisoare trimisa actionarilor.
Page va parasi postul de comanda din interiorul Google, lasand acest loc subordonatului sau Sundar Pichai.
In schimb, de la panoul de comanda al Alphabet, Larry Page isi propune sa dezvolte investitiile, dar si perceptia publicului asupra companiei, confundata adesea doar cu motorul de cautare Google, intr-o miscare care se anunta revolutionara pentru sectorul IT.
De-a lungul timpului, Google a investit in dezvoltarea masinilor autonome, a dispozitivelor inteligente dintr-o locuinta, in industria de mobile sau in medicina.
Noile planuri ale lui Page vizeaza o diversificare a investitiilor in sfera amenajarilor urbane si a energiei verzi, Google ramanand insa piesa centrala din noua corporatie Alphabet.
Control absolut
Planul... mai mult
Marti, 11 August 2015, ora 10:54
1Google, impreuna cu un consortiu format din mai multe companii, intentioneaza sa investeasca 500 de milioane de dolari in firma Magic Leap care dezvolta "realitatea virtuala", conform informatiilor publicate de Re/Code.
Google este principalul investitor din acest consortiu, iar un altul ar putea fi firma Andreessen Horowitz, conform sursei citate de Reuters
Niciuna dintre companiile implicate nu au comentat, inca, aceste informatii aparute in presa.
Magic Leap, care dezvolta software si hardware, a anuntat in luna februarie ca a obtinut fonduri de peste 50 de milioane de dolari pentru a dezvolta propria platforma tehnologica.
Sursa video: Magic Leap mai mult
Marti, 14 Octombrie 2014, ora 12:45
Google negociaza achizitia unei participatii la compania de turism spatial Virgin Galactic, detinuta de miliardarul britanic Richard Branson, prin intermediul careia ar obtine acces la tehnologie care poate fi folosita pentru lansarea de sateliti, potrivit cotidianului britanic The Guardian.
Investitia, estimata la 17,8 milioane de lire sterline, nu a fost inca incheiata, dar discutiile sunt considerate a fi ajuns intr-o faza avansata, scrie The Guardian.
Companiile negociaza de mai multe luni si vor ajunge, probabil, la un acord cu doua elemente principale, au declarat surse apropiate situatiei pentru postul britanic Sky News.
In primul rand, Google va furniza mai multe sute de milioane de dolari pentru o companie mixta, la care Virgin Galactic va contribui cu tehnologia dezvoltata in programul de turism spatial.
Totodata, Google va prelua o participatie mica, probabil de circa 1,5%, la compania holding a Virgin Galactic. Pretul de 17,8 milioane de lire sterline ar sugera ca Virgin Galactic este evaluata la circa 1,2 miliarde de lire sterline.
Desi compania de turism spatial a intampinat mai multe probleme, afirma ca va fi pregatita pentru lansarea zborurilor pe parcursul acestui an. O tranzactie cu Google ar aduce companiei un plus de credibilitate.
De asemenea, Google a anuntat, saptamana aceasta, ca a cumparat compania Skybox Imaging, specializata in proiectarea de sateliti. Tehnologia Skybox si cea a Virgin ar ajuta planurile Google de a oferi... mai mult
Vineri, 13 Iunie 2014, ora 15:10
Compania americana Google vrea sa investeasca peste un miliard de dolari intr-o flota de sateliti pentru a extinde accesul la internet in zonele izolate ale lumii.
Costul investitiilor variaza de la 1 miliard de dolari la 3 miliarde de dolari si va depinde de designul final al retelei, precum si de o faza ulterioara care ar putea dubla numarul de sateliti.
Proiectul va incepe cu 180 de sateliti mici de capacitate ridicata, care vor orbita in jurul pamantului la altitudini mai joase decat cei traditionali. Ulterior, reteaua s-ar putea extinde, au declarat surse apropiate situatiei, potrivit Mediafax.
Proiectul Google este condus de Greg Wyler, fondatorul companiei O3b Networks, de comunicare prin satelit.
Google a angajat, de asemenea, ingineri si de la compania specializata in sateliti Space Systems/Loral. Wyler, care s-a alaturat recent Google, are in echipa 10-20 de persoane.
Utilizatorii din regiuni izolate, miza pentru cresterea profitului
Planul companiei americane reprezinta ultima initiativa a unei companii din Silicon Valley de a furniza de la inaltime internet pentru a-si dezvolta afacerile. Google si Facebook mizeaza pe potentialii utilizatori din regiunile care nu au inca acces la internet pentru a-si creste veniturile si profiturile.
Proiectul Loon al Google prevede lansarea de baloane la mare altitudine, echipate astfel incat sa asigure servicii de internet in banda larga in regiuni izolate.
In aprilie, Google a preluat Titan Aerospace,... mai mult
Luni, 02 Iunie 2014, ora 11:36
Profitul grupului american Google a crescut cu 16% in trimestrul al doilea, de la 2,8 miliarde de dolari anul trecut la 3,23 miliarde de dolari, dar actiunile au scazut pe piata americana dupa anuntarea datelor, intrucat acestea s-au situat sub asteptarile analistilor.
Actiunile Google au scazut cu pana la 5,7%, potrivit Bloomberg. La declinul actiunilor a contribuit si anuntul Google ca va "continua sa faca investitii semnificative".
Profitul pe actiune inainte de anumite elemente exceptionale s-a situat la 9,56 dolari, fata de estimari ale analistilor consultati de Bloomberg de 10,8 dolari.
Veniturile, mai putin costurile de achizitie de trafic, au crescut de la 9,61 miliarde de dolari in trimestrul al doilea al anului fiscal anterior la 11,1 miliarde de dolari.
Analisti consultati de FactSet anticipau venituri de 11,37 miliarde de dolari, potrivit MarketWatch.
"Sunt multe lucruri neplacute in acest raport", a declarat Colin Gills, analist la BGC Partners.
Costul per clic, pretul platit pentru publicitatea pe Google, a scazut cu 6% in intervalul analizat, a spus Gills. In primul trimestru al anului, declinul costului per clic s-a situat la numai 4%.
"Merge in directia gresita. Nu s-a imbunatatit, s-a inrautatit", a spus Gills.
Trendul de scadere este surprinzator, din cauza asteptarilor pentru imbunatatirea acestui indicator, odata cu introducerea unui nou sistem Google de vanzare de publicitate, care permite derularea de campanii atat pentru... mai mult
Vineri, 19 Iulie 2013, ora 12:54
1Gigantul Google a anuntat miercuri ca va investi 300 de milioane de euro pentru a-si extinde centrul de date din Europa continentala.
Compania Google a precizat ca isi va moderniza centrul din Belgia pentru a face fata cererii tot mai mari pentru serviciile sale online, relateaza AP.
Informatiile oferite prin serviciile Google - motorul de cautare pe internet, Gmail sau YouTube - sunt procesate la centre de date la scara industriala precum unitatea de la St. Ghislain, la sud-vest de Bruxelles, in Belgia.
Google a spus ca centrul are in prezent circa 120 de angajati si este una din cele mai eficiente energetic facilitati de tipul sau.
Compania, cu sediul la Mountain View, California, opereaza si alte centre de date care ofera servicii pentru piata europeana in Irlanda si Finlanda. mai mult
Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 12:58
Extragerea metalelor pretioase si a mineralelor rare gasite in asteroizii care orbiteaza in apropierea Pamantului este tinta pe termen lung a Planetary Resources, companie conduse de proprietarii Google, alaturi de alti bogati americani.
Planetary Resources, cu sediul in Bellevue, Washington, a fost infiintata in urma cu trei ani, dar a lucrat in liniste pana acum. Compania se va axa, in prima faza, doar pe dezvoltarea si vanzarea unor nave spatiale robotizate, pentru misiuni de survolare, iar peste cativa ani vor sa avanseze domeniul mineritului spatial, scrie Reuters.
O prima misiune demonstrativa desfasurata in jurul Pamantului ar putea avea loc in urmatorii doi ani, au anuntat co-fondatorii companiei, Peter Diamandis si Eric Anderson.
Telul Planetary Resources este sa paveze drumul pentru industria privata in domeniul explorarii spatiale, la fel ca si competitia Ansari X Prize, organizata de Diamandis, care oferea 10 milioane de dolari echipei care reuseste sa lanseze in spatiu o naveta condusa de oameni si care sa poata fi refolosita. Premiul a fost acordat in 2004 echipei SpaceShipOne a Scaled Composites.
Primii clienti ai Planetary Resources ar putea fi agentiile de stiinta, precum NASA, dar si institute de cercetare din mediul privat. In urmatorii 5-10 ani, compania se asteapta sa evolueze de la vanzarea platformelor de observare care orbiteaza in jurul Pamantului la actiuni de minerit. Sefii companiei vor sa profite de miile de asteroizi care trec... mai mult
Marti, 24 Aprilie 2012, ora 12:55
Google a investit aproape 2 miliarde dolari in 2011 pentru achizitionarea a 79 de companii, suma de doua ori mai mare decat cea cheltuita in anul precedent.
Compania a achizitionat in principal start-up-uri de succes, dar si companii mai putin cunoscute, potrivit MaximumPC.
Printre companiile achizitionate de Google in 2011 se numara CleverSense, Kantango si Apture, iar investitia Google in achizitionarea concurentei ar putea creste si mai mult in anul urmator.
Citeste mai multe despre Google a cumparat 79 de companii in 2011 pe Hit.ro mai mult
Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 21:58
Spre deosebire de alti giganti IT, Google nu se teme sa "deschida punga" si sa cheltuiasca miliarde de dolari pe proiecte experimentale.Cateodata, investitiile Google sunt logice, asa cum s-a intamplat in cazul Youtube sau Android.Alteori, deciziile sefilor gigantului motoarelor de cautare nu au niciun sens clar. Iata cateva din cele mai ciudate investitii facute de cei de la Google, potrivit Business Insider.Google a "spart" 40 de miliarde de dolari pe mori de vantEnergia verde nu are legatura directa cu core-business-ul Google. Si totusi Google a cheltuit pana acum peste 40 de milioane de dolari in acest domeniu. Credite imobiliareLa sfarsitul lunii august, Google a anuntat lansarea unui fond de creditare de 86 de milioane de dolari, impreuna cu US Bancorp. Scopul era ajutarea celor cu venituri mici, care isi doresc o casa si care sunt ignorati de marile banci. Inca o data, investitia era departe de business-ul central, care este generarea de venituri prin motorul de cautare.Mierea "Google"Pe langa multe alte activitati, Google se ocupa si de apicultura. In campusul central al Google, sunt instalate 4 stupuri.Scopul este alimentarea cantinei Google cu miere proaspata.ShweebCum ar arat un sistem de transport individual, alimentat de forta umana? Google a pariat 4 milioane de dolari pe Swheeb, o companie de transport total eco-friendly.Internet super-rapidKansas City s-a bucurat de atentia Google, care a planificat si a pus in aplicarea construirea unei retele de Internet... mai mult
Duminica, 01 Mai 2011, ora 22:55