Ministrul de Justitie al landului Baden-Wurttemberg, Guido Wolf, a lansat un avertisment pentru Tudorel Toader, chiar inaintea intalnirii cu ministrul roman de Justitie.
Intrebat daca a aflat despre faptul ca unele schimbari din Justitie l-ar favoriza pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acesta a spus ca a auzit aceste zvonuri si ca a venit sa discute cu Toader despre mai multe aspecte.
"Din punctul nostru de vedere ar fi un semn fatal daca o reforma a Justitiei ar avea ca obiectiv sau ar servi pentru a proteja anumite persoane de investigatiile penale", a declarat ministrul de Justitie al landului Baden-Wurttemberg, conform TVR 1.
Acesta a precizat ca vrea sa afle care sunt motivele demiterii Laurei Codruta Kovesi.
"Este important si pentru economie, pentru investitori, ca statul de drept sa functioneze, coruptia sa fie combatuta (...) si, de aceea, sunt interesat sa aflu care sunt motivele demiterii sefei DNA si cum se vede in continuare lupta impotriva coruptiei in Romania", a adaugat Wolf.
De asemenea, Guido Wolf le-a spus jurnalistilor ca ar vrea sa afle de la Tudorel Toader ce se va intampla cu recomandarile Comisiei de la Venetiia.
"Vreau sa aflu de la ministrul Justitiei si cum se vor gestiona recomandarile Comisiei de la Venetia, cat de pregatiti sunt sa se confrunte cu aceste provocari. Poate exista chiar disponibilitatea de a face anumite modificari la reformele Justitiei", a mentionat oficialul german.
Citeste si:
Cele 7 declaratii ale lui... mai mult
Vineri, 03 August 2018, ora 12:43
Investitorii germani avertizeaza, vineri, ca masurile fiscale propuse in noul program de guvernare al coalitiei PSD-ALDE sunt daunatoare pentru Romania si ca defavorizeaza toate companiile, romanesti si straine, si scad atractivitatea tarii pentru companiile germane.
Avertismentul este transmis prin Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania), care reprezinta interesele a peste 550 de companii germane care au investit in Romania.
Intr-o pozitie neobisnuit de dura fata de masurile propuse, AHK Romania considera ca modificarile fiscale anuntate de noul guvern sunt indreptate impotriva mediului de afaceri si constituie un real pericol pentru stabilitatea si predictibilitatea politicilor economice.
"Modelul fiscal propus este daunator pentru Romania si defavorizeaza toate companiile, fie ele nationale sau multinationale, ducand la pierderea atractivitatii amplasamentului investitional pentru companiile germane. Masurile anuntate vor avea efecte negative directe nu doar asupra companiilor, ci si asupra populatiei Romaniei", arata comunicatul asociatiei.
Membrii AHK Romania apreciaza ca, pe termen mediu, aceste masuri ar putea duce la reducerea locurilor de munca si a investitiilor, ceea ce va genera efecte precum exodul fortei de munca bine calificate, o tendinta de pe urma careia Romania sufera deja.
"A face o deosebire intre companiile romanesti si cele straine sau multinationale este, in opinia AHK Romania, o eroare si nu este in avantajul... mai mult
Vineri, 30 Iunie 2017, ora 19:03
Datele economice fundamentale urmarite de analistii marilor grupuri financiare internationale sunt, inca, pana intr-atat de favorabile Romaniei, incat aceasta a fost denumita "tigrul Europei de Est", intr-o analiza a bancii germane de investitii Berenberg.
Analiza a fost prezentata de Carsten Hesee, strategul Berenberg, specializat in pietele de capital ale economiilor emergente din Europa, la o conferinta organizata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu concursul BNR.
Intre timp, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a sesizat mai multe riscuri, in Raportul asupra inflatiei, publicat joi: daca nu sunt bine controlate, riscurile ar putea conduce chiar pana la reducerea ratingurilor favorabile, de care beneficiaza Romania in prezent, iar increderea in atractivitatea Romaniei va fi greu de recastigat, odata ce va fi pierduta.
Citeste si: Analisti: Raportul BNR este mult mai dur decat a fost prezentat de Mugur IsarescuCe spune Mugur Isarescu despre proteste si presiunea pe curs: Nu prea e loc de aprecierea leuluiIsarescu anunta o crestere economica intre 4-5% in 2017, mai mica decat cea pe care Guvernul a construit bugetul
O comparatie a analizei Berenberg cu avertismentele BNR releva ce anume i-ar determina pe investitorii straini sa-si ajusteze defavorabil opiniile privind Romania.
Cresterea economica
Analiza Berenberg se bazeaza pe o estimare a cresterii economice in 2017 de 4,4%. Aceasta este una dintre cele mai optimiste facute de altcineva decat de Comisia... mai mult
Duminica, 12 Februarie 2017, ora 20:46