Capitala Romaniei, din ce mai cautata de turistii straini pe partea de city break-uri pentru oportunitatile culturale sau de distractie, poate gazdui un numar dublu de turisti fata de cat inregistreaza in prezent, apreciaza Gheorghe Fodoreanu, presedintele unuia dintre principalii touroperatori romani specializati pe incoming, fost presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
La ora actuala, municipiul Bucuresti are 14.609 de camere clasificate in hoteluri, dintre care 1.891 de camere la 5 stele, 4.619 de camere la 4 stele, 6.606 de camere la 3 stele, 883 de camere la 2 stele si 610 camere la o stea.
Conform unui comunicat al touroperatorului de incomung remis AGERPRES, gradul de ocupare din timpul iernii este de doar 36,5%, industria si autoritatile neexploatand deloc Revelionul si sarbatorile de iarna pentru atragerea turistilor straini.
In februarie, Bucurestiul ar putea oferi reduceri mari, devenind cea mai ieftina Capitala europeana, sub numele "Bucharest Black February", apreciaza Gheorghe Fodoreanu.
"Bucurestiul detine un mare potential turistic, insa trebuie sa diversificam oferta tematica, sa ne concentram pe extrasezon - vara si mai ales iarna - plus sa introducem oferte experimentale in februarie, de Revelion si in alte perioade in care Bucurestiul nu primeste multi turisti straini.
Oferta de iarna a Bucurestiului, in special cea de Craciun, ar trebui inclusa in cataloagele touroperatorilor pentru 2019.
Aceasta, in pofida... mai mult
Marti, 11 Decembrie 2018, ora 15:18
Turismul din Romania are nevoie de investitii de cel putin 10 miliarde de euro, pentru a redeveni competitiv si pentru a creste numarul de turisti care vin in tara. Din pacate, cu mici exceptii, investitiile straine pe plan local, mai ales pe segmentul hotelier, sunt aproape de zero, spune consultantul in turism Traian Badulescu, intr-un interviu acordat Business24.
Specialistul a vorbit si despre problemele pe care le are turismul din Romania, dar a enumerat si o serie de investitii de succes pe plan local, facute de oameni de afaceri precum Nicolae Bucovala, cel care a cumparat Hotelul Steaua de Mare din Eforie Nord, sau Mohammad Murad, care a anuntat ca investeste 5 milioane de euro intr-un hotel de cinci stele in Navodari.
Pentru revitalizarea turismului din Romania si pentru competitivitatea sectorului Dan Matei Agathon, fostul ministru de resort, spunea ca sunt necesare investitii de 10 miliarde de euro. Este plauzibila aceasta suma? Cat de mari ar trebui sa fie investitiile in turismul romanesc?
Suma amintita este mai mult decat plauzibila, daca ne gandim ca trebuie facute investitii in domeniul balnear, unde multe dintre hoteluri nu sunt, inca, renovate, dar si pentru turismul montan si pentru infrastructura de schi care este in continuare deficitara. De asemenea, pe litoral si in Delta ar trebui facute modernizari. Cuantificand, cred ca ar fi necesari cel putin 10 miliarde de euro, care sa ne ajute sa ne dezvoltam, din punct de vedere turistic.
Anul... mai mult
Joi, 11 Iulie 2013, ora 00:30
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca nu a abandonat proiectul privind construirea unui centru balnear in Capitala, investitie estimata intre 5 si 20 milioane euro si "care nu poate fi realizata decat de un investitor privat". "Bucurestiul este considerata o destinatie cu cel mai bun divertisment din sud-estul Europei.
Ar trebui sa marketam Bucurestiul ca o destinatie tanara si ca o destinatie in principal pentru segmentul tanar de turisti.
Dar asta nu inseamna ca, pornind de la resursa balneara pe care Bucurestiul o are, nu ne adresam si altor segmente de turisti.
Nu multe capitale se pot lauda cu resurse de ape termale asa cum Bucurestiul are in nordul orasului si nu am abandonat proiectul de a construi un centru balnear in nordul Capitalei.
Problema pe care o intampinam este ca aceasta resursa este in exploatarea exclusiva a unei companii private, ca urmare trebuie sa avem un parteneriat cu operatorul privat sau acest operator privat sa aiba propria initiativa de a construi un centru balnear.
Nu am abandonat acest proiect, dimpotriva, lucram la initiativa demararii unui astfel de centru balnear in Capitala", a spus Udrea, citata de NewsIn.
Ministrul Elena Udrea a vorbit si despre parteneriatul cu Ministerul Sanatatii pentru a exploata centrul Ana Aslan.
"Si aici solutia a fost gasirea unui partener privat care sa investeasca si sa opereze centrul Ana Aslan", a adaugat Udrea.
Ministrul Elena... mai mult
Miercuri, 24 August 2011, ora 16:15
Romania asteapta investitii egiptene in domenii precum energia, agricultura, constructii, turismul, infrastructura, a declarat ministrul de externe Teodor Baconschi, la finalul intrevederii cu omologul sau de la Cairo, Ahmet Aboul Gheit,mentionand ca Egiptul este un actor-cheie in Orientul Mijlociu, informeaza NewsIn.Baconschi a afirmat ca dialogul politic bilateral cu Cairo este foarte sustinut, iar Egiptul este primul partener comercial al Romaniei din zona Orientului Mijlociu, cu schimburi anuale atingand 310 milioane de dolari.
"Am vrea sa ajungem la cel putin jumatate de miliard de schimburi anuale si recenta reuniune la Cairo a Comisiei mixte care analizeaza oportunitatile economice dintre cele doua tari ne incurajeaza in acest sens", a mentionat ministrul roman de externe.
El i-a incurajat pe investitorii romani sa mearga pe piata egipteana, afirmand ca energia si mana de lucru sunt mai ieftine in Europa.
"De asemenea, asteptam investitii egiptene in varii domenii, incluzand energia, agricultura, constructiile, turismul, infrastructura", a mai declarat ministrul Teodor Baconschi.
El a adaugat ca Romania are "o mare pretuire pentru Egipt, care e bine asezat pe 5.000 de ani de civilizatie si un actor cheie in Orientul Mijlociu", exprimandu-si increderea ca prin cooperarea romano-egipteana va fi "fructificat atat potentialul bilateral, cat si procesul de pace din Orientul Mijlociu".
La randul sau, ministrul egiptean de externe, Ahmet Aboul Gheit, a declarat ca... mai mult
Luni, 06 Decembrie 2010, ora 15:33
Compania Nationala de Investitii, aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), va finaliza in acest an constructia a 80 sali de sport, unele demarate in 2008, investitia totala a acestora ridicandu-se la peste 350 milioane lei, potrivit datelor transmise NewsIn."Dintre acestea, 70 sunt sali mari, iar 10 sunt sali mici. Constructia pentru o parte din ele a inceput inca din 2008 sau 2009.
Durata de executie este de 12 luni pentru salile cu nivel de practica sportiva competitionala locala, teren de handbal si 150 de locuri pentru spectatori, respectiv 8 luni pentru salile de educatie fizica", potrivit informatiilor transmise de CNI, la solicitarea Agentiei NewsIn.
Valoarea maxima cu care se construieste o sala mare de sport (cu nivel de practica sportiva competitionala locala) este de 4,9 milioane lei, in timp ce pentru salile mici de educatie fizica este de pana in 1,85 milioane lei, potrivit datelor CNI.
Astfel, valoarea totala a celor 80 de sali de sport depaseste 350 milioane lei. Pentru investitiile din acest an in sali de sport, MDRT a alocat fonduri de circa 190 milioane lei.
"Finantarea acestor obiective se face de la bugetul de stat, prin Legea anuala a bugetului de stat", spun reprezentantii CNI.
Potrivit acestora, localitatile care vor beneficia de sali de sport (acelea pentru care constructia va demara in acest an) vor fi stabilite in functie de validitatea documentelor depuse in vederea intocmirii dosarului, precum si de... mai mult
Duminica, 16 Mai 2010, ora 23:48