Atacatorii cibernetici au apelat, in ultimele zile, la imaginea si reputatia unor institutii publice sau companii private din Romania, pentru a transmite e-mail-uri cu continut malitios, avertizeaza specialistii Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO), intr-o postare pe propria pagina de Facebook.
"Atentie mare la sursa e-mail-urilor primite, in special cele care contin mesaje in care vi se cere efectuarea unei plati sau transmiterea unei cereri de oferta! In ultimele zile, echipei CERT-RO i-au fost raportate incidente in care care atacatorii s-au folosit de imaginea sau reputatia unor institutii publice sau companii private din Romania, pentru a transmite e-mail-uri cu continut malitios.
Scopul principal este distribuirea unor atasamente malitioase, cu capabilitati de ransomware si spyware, pe care utilizatorul sa le acceseze din curiozitate, in incercarea de a afla mai multe informatii. In mesajele primite se cere efectuarea unei plati sau chiar inaintarea unei cerere de oferta. Curiosii care vor sa afle mai multe despre situatie si descarca, apoi executa fisierul atasat, sunt in pericol de a se infecta cu malware", noteaza sursa citata.
Expertii CERT-RO recomanda utilizatorilor de internet sa valideze intotdeauna cu expeditorul informatia primita, in cazul in care informarea primita este suspecta, textul este incorect gramatical sau detine greseli de transcriere. "Daca ati cazut victima unei astfel de tentative, nu ezitati... mai mult
Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 11:36
Romania va avea din 2015 Registru Agricol in format electronic, iar bugetul total al proiectului este de 50 de milioane de euro.
Termenul limita pentru inregistrarea on-line a propunerilor de proiecte este 5 iunie 2013, potrivit reprezentantilor ministerului Comunicatiilor.
Registrul Agricol al Romaniei contine informatii despre fiecare gospodarie din cuprinsul fiecarei unitati administrativ-teritoriale, precum: numarul membrilor gospodariei, suprafete, tipuri de culturi, septel, masini, instalatii, unelte.
Noul proiect de Registru Agricol electronic are in vedere depasirea simplei digitalizari a documentelor si isi propune redefinirea, regandirea in totalitate a proceselor si procedurilor astfel incat cetatenii si firmele sa beneficieze de servicii cu un grad inalt de sofisticare, cu rezultate vizibile in economia de timp si energie, cu impact in eficienta.
Informatia va fi restructurata si procesele de gestionare a acesteia vor fi recreate astfel incat se vor crea premisele unei administrari mai eficiente a resurselor agricole.
Premiera: Registrul va fi compatibil cu sistemele altor institutii publice
Ca premiera in Romania, in acest Ghid al proiectului sunt impuse standarde de interoperabilitate intre sistemele institutiilor care au un rol major in cadrul proiectului: primarii, consilii judetene, Ministerul Afacerilor Interne, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Ministerul... mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 16:12