Misu Negritoiu nu demisioneaza din fruntea ASF pentru ca asteapta sa fie demis, ca sa primeasca peste 100.000 de euro ca sume compensatorii, sustine deputatul PNL Andreea Paul.
Intr-un comunicat remis marti Ziare.com, Andreea Paul spune ca in contractul colectiv de munca votat de CA al ASF figureaza 8 salarii compensatorii pentru un presedinte demis.
"In cazul presedintelui ASF asta inseamna 8 salarii de peste 13 mii de euro, ceea ce echivaleaza cu un cost al exit-ului sau de peste 104 mii de euro, la care angajatorul, adica ASF, este obligat sa mai plateasca 85% impozit la stat, conform jurisprudentei in domeniu.
Ca sa simplific lucrurile, pentru ASF costul exitului domnului Misu Negritoiu se ridica la peste 192 de mii de euro in cazul in care refuza sa isi dea demisia, platiti din banii romanilor asigurati sau investitori pe pietele financiare sau de pensii private. Atat costa obrazul gros! Cum e posibil ca acesti oameni sa-si voteze lor insisi astfel de privilegii, fara ca ...citeste mai departe despre "Seful ASF primeste peste 100.000 de euro de la stat daca e demis, sustine Andreea Paul" pe Ziare.com mai mult
Marti, 25 Octombrie 2016, ora 17:40
Aplicarea masurilor de rezolutie in cazul Carpatica Asig nu afecteaza activitatea de baza a societatii, care emite in continuare polite de asigurari si are relatii comerciale normale, a declarat, luni, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu.
"Aplicarea masurilor de rezolutie nu afecteaza activitatea de baza a societatii, care emite in continuare polite de asigurari, are relatii comerciale normale, deci nu are niciun impact", a mentionat Negritoiu (foto).
Probleme financiare pentru o companie de asigurari
Potrivit presedintelui ASF, din discutiile cu conducerea societatii a reiesit ca societatea Carpatica Asig "si-a imbunatatit plata despagubirilor".
"Noua ne-au spus dimineata (luni - n. red.) ca sunt cu despagubirile la zi. Am avut o discutie cu Consiliul de Administratie dimineata pe acest subiect si mi-au spus ca si-au imbunatatit plata despagubirilor. Asta trebuie sa vedem", a adaugat Misu Negritoiu.
Intrebat daca exista riscul ca ...citeste mai departe despre "Aplicarea masurilor de rezolutie in cazul Carpatica Asig nu afecteaza activitatea societatii" pe Ziare.com mai mult
Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 14:40
Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a publicat declaratia de avere aferenta anului 2013.
El a incasat, anul trecut, venituri de natura salariala in valoare de 2.273.347 lei, adica peste 500.000 de euro, ca presedinte al ING Bank.
Mai mult, Misu Negritoiu detine doua terenuri intravilane, in comuna Cornu din Prahova si in Otopeni, dar si un loc de veci in Bucuresti, obtinut prin concesiune.
In declaratia de avere, el a mai trecut casa de vacanta, garsoniera si garajul pe care le are in Cornu, dar si cele doua apartamente cu 3 camere din Bucuresti.
Toate aceste imobile sunt detinute impreuna cu sotia sa.
Seful ASF are o colectie de obiecte de arta si cult (tablouri si icoane), care valoreaza 20.000 de euro, dar si un ceas estimat la 10.000 de euro.
Misu Negritoiu are sute de mii de euro si conturi de economii, depozite si fonduri de investitii, dar si doua imprumuturi, un card de credit si un overdraft.
In declaratia de ...citeste mai departe despre "Ce avere are Misu Negritoiu, presedintele ASF" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 18 Iulie 2014, ora 09:27
Autoritatea de Supraveghere Financiara va intra intr-un program amplu de reorganizare, pe baza raportului PwC, care va duce la o reducere masiva a cheltuielilor cu personalul si cresterea semnificativa a eficientei, avand ca model organizarea BNR, a anuntat presedintele autoritatii, Misu Negritoiu.
"Raportul PwC propune revizuirea numarului de personal de executie in baza unei organigrame simplificate (...) Se vor elimina anumite nivele de conducere nenecesare si se vor simplifica procesele de executie din institutie. Nu pot sa va dau cifre acum, dar obiectivul este reducerea masiva a cheltuielilor de personal si imbunatatirea substantiala a eficientei. Am discutat cu personalul. Avem nevoie de fiecare, dar nu de toata lumea. Cine munceste, cine e eficient, va avea un loc de munca. Locul de munca nu este garantat pentru mine, nici pentru mine, desi avem un contract colectiv. Locul de munca se castiga prin performanta", a spus Negritoiu la prima conferinta de presa de la preluarea mandatului.
Potrivit presedintelui ASF, restructurarea va privi in principal functiile de conducere si in special cele de middle management. "Sunt prea multi sefi in ASF", a spus Negritoiu.
El a aratat ca reducerea cheltuielilor a inceput deja prin scaderea remuneratiilor si indemnizatiilor Consiliului ASF, care au fost aliniate sub remuneratiile din BNR si sub o medie a autoritatilor similare din UE.
"Am cea mai mare scadere, dar nu va dau procentele si sumele, pentru ca trebuie sa ma... mai mult
Vineri, 09 Mai 2014, ora 14:00
Atragerea fondurilor europene depinde in mare masura de organizarea si simplificarea proceselor administrative, dar si de nivelul de dezvoltare a economiei, iar un alt aspect important este ca Romania are prea putini intreprinzatori si IMM-uri care sa aplice pentru fonduri, sustine Misu Negritoiu, chairman ING Bank.
Reprezentantul ING Bank a vorbit, intr-un interviu acordat Agerpres, si despre noul acord cu FMI, precum si despre recenta decizie a Bancii Nationale a Romaniei de a reduce dobanda cheie la 4,5% pe an.
Era necesar pentru Romania sa incheie un nou acord cu Fondul Monetar International?
Beneficiile unui nou acord cu FMI se refera atat la perceptia de risc a investitorilor asupra Romaniei, perceptie care s-a imbunatatit substantial si se mentine in continuare, cat si la consolidarea stabilitatii financiare a Romaniei in contextul unor potentiale turbulente in mediul extern, dar mai ales in urma unor derapaje de politica interna.
Atipic pentru un acord cu FMI, se pune accent pe ajustarea structurala, mai degraba ca mijloc de presiune pentru organizarea mai eficienta a proceselor de cheltuire eficienta a banului public (sanatate), fluidizarea platilor intarziate (arieratele) si eliminarea pierderilor in sectorul de stat. Acordul este mai mult unul calitativ si nu cantitativ, iar cele patru miliarde de euro prevazute, probabil ca nu se vor folosi niciodata de catre Romania.
Credeti ca urmatorul acord al Romaniei cu FMI va fi si ultimul?
Sper ca... mai mult
Joi, 08 August 2013, ora 14:01
Anul viitor, economia Romaniei se va confrunta cu o tendinta inflationista, in conditiile in care salariile nu vor creste foarte mult, a declarat Misu Negritoiu, presedintele ING Bank Romania, in cadrul Galei ZF.
"In 2012, economia Romaniei va stagna, dar e bine ca nu se duce in jos, asa cum ne-a surprins in trimestrul trei", a spus presedintele ING.
El a estimat o crestere economica de 1,6% pentru Romania in 2013, in conditiile in care puterea de cumparare va scadea, va fi un an inflationist, iar salariile nu vor creste foarte mult. In acelasi timp, a spus Negritoiu, consumul se va restrange.
"Anul 2013 va fi un an al datoriei externe, iar climatul de business va ramane incert", a declarat oficialul bancii.
El a spus ca nici anul viitor investitiile straine nu vor creste.
"Cash-ul la balanta de plati va fi mai degraba de la romanii care lucreaza in strainatate, decat de la companiile investitoare", a zis directorul ING.
In 2010, aproximativ 113.000 de romani au plecat la munca in strainatate prin intermediul ANOFM.
Conform datelor BNR, in 2010, romanii plecati la munca in alte state au trimis in tara 3,8 miliarde de euro, insa, incepand cu 2000, au existat si bani cand nivelul s-a ridicat la 7 - 8 miliarde de euro.
La nivelul anului 2012, peste trei milioane de romani munceau in strainatate.
"Principala amenintare pentru economia Romaniei ramane structura datoriei externe a Romaniei, care este periculoasa pentru ca o mare parte din ea este pe... mai mult
Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 13:03
Misu Negritoiu, CEO ING, se gandeste serios sa intre in mediul de afaceri cu un business propriu si promite sa investeasca pe bursa, in momentul in care mandatul sau executiv va lua sfarsit.
Proaspat numit presedinte al Advisory Board-ului Maastricht School of Management Romania, Misu Negritoiu vorbeste, de asemenea, intr-un interviu acordat Business24, despre noua sa pozitie, despre schimbarile de care are nevoie mediul romanesc de business, dar si despre contributia pe care MSM Romania o aduce in acest sens.
Din noul Board al carui presedinte este Misu Negritoiu (CEO ING) fac parte si Steven van Groningen (Presedinte si CEO Raiffeisen Bank), Radu Georgescu (Presedinte GECAD Group), Marius Ghenea (Presedinte FIT Distribution), Adrian Stanciu (Managing Partner al Human Synergistics), precum si alti manageri si antreprenori respectati din sectorul privat si public.
Trei dintre membrii Boardului, Adrian Stanciu, Marius Ghenea si Sorin Ionita (President al Expert Forum), sunt si profesori in cadrul Maastricht School of Management Romania.
Board-ul se intalneste de patru ori pe an, pentru a discuta curricula programului de EMBA, situatia studentilor si misiunea Maastricht School of Management Romania.
Scoala urmareste sa creeze astfel Change Agents din studentii sai, manageri care sa aduca o schimbare in mediul lor de business si in societate.
Ce inseamna pentru dumneavoastra aceasta colaborare cu MSM Romania si numele mari din Board, precum Radu Georgescu,... mai mult
Sambata, 26 Mai 2012, ora 00:00
Directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu, a declarat miercuri ca banca mizeaza in acest an pe o crestere a veniturilor cu 10% si a profitului cu 10-15%, relateaza NewsIn."Obiectivul nostru este in continuare cresterea activelor, expunerea noastra care vrem sa creasca, desi nu ne dirijam partea de fonduri atrase, de pasive, cum ati vazut avem suficiente si mentinem acest echilibru.
Sigur ca si pasivele sunt un obiectiv al nostru, dar vor creste intr-un ritm mai mic decat activele.
Aceasta se va reflecta intr-o crestere a veniturilor pe care o estimam la circa 10%. Comisioanele si dobanzile vor scadea in 2011...
Ne concentram in continuare pe scaderea cheltuielilor, ceea ce am facut si anul trecut. Probabil ca impactul provizioanelor, pe partea de retail, va fi cel mult la acelasi nivel ca si in 2010.
Noi nu estimam ca nivelul costurilor cu riscul va creste in 2011. In mod corespunzator, din aceste optimizari, vom avea o crestere a profitului de 10-15%", a explicat Negritoiu.
Seful ING Bank Romania a mai spus ca banca va urma un plan de dezvoltare care se intinde pe 3-5 ani.
"Marcam acum realizarea unui proiect, consolidarea bancii, statutul de banca universala si reluam aceasta crestere intr-un ciclu pe 3-5 ani.
Acesta ciclu este foarte serios, foarte ambitios. El este mai putin clar pentru ca se ancoreaza in evolutia economiei romanesti.
Avem 2010-2011 care este calitate si optimizare, reluam cresterea in 2012-2013 odata si cu cresterea economiei, si ati... mai mult
Miercuri, 09 Martie 2011, ora 16:19
ING Bank Romania va opera in 2010 intr-o formula de banca universala, pentru prima data de cand a intrat pe piata locala, adica unitatile specializate in prezent pe corporate vor oferi si servicii si produse de retail si pentru IMM-uri, a declarat directorul general al institutiei, Misu Negritoiu."Anul viitor nu avem planuri de dezvoltare, ci de consolidare. Deocamdata, in 2010 o sa operam intr-o formula de banca universala, pentru prima data de cand suntem in Romania, adica toate unitatile vor fi integrate.
Mai precis, sucursalele de corporate vor oferi si servicii de retail si pentru IMM-uri. Incercam astfel sa raspundem tuturor segmentelor de piata. Vom opera ca o banca mult mai integrata", a declarat pentru MEDIAFAX Misu Negritoiu.
El a explicat ca schimbarea strategiei a fost determinata de faptul ca dezvoltarile realizate pe plan local au ajuns la maturitate si ofera in prezent posibilitatea de integrare, dar si de schimbarile care au loc la nivel grupului olandez, care se va reintoarce la furnizarea de produse si servicii de baza.
"In primul rand, in Romania, am facut niste dezvoltari separate organic, care au ajuns la maturitate si care ne ofera posibilitatea ca sa integram cu totul. In al doilea rand, la nivelul bancii ING ne reintoarcem la produsele si serviciile de baza, adica «back to basics».
Este un proiect mai mare, in care grupul se concentreaza in principal pe operatiunile din Europa si tarile europene, dar si pe serviciile si produsele de... mai mult
Duminica, 13 Decembrie 2009, ora 13:41