Marea Britanie va interzice vanzarea de noi automobile echipate cu motoare pe benzina si motorina, precum si a automobilelor hibride, incepand din 2035, cu cinci ani mai devreme decat se preconiza anterior, in incercarea de a reduce nivelul de poluare a aerului, a anuntat marti prim-ministrul britanic, Boris Johnson.
Decizia este o victorie pentru automobilele electrice, iar daca va fi copiata la nivel mondial ar putea afecta avutia statelor producatoare de petrol si va transforma industria auto, precum si un simbol al capitalismului din secolul XX: automobilul, informeaza Reuters.
"Trebuie sa rezolvam problema emisiilor noastre de CO2. Ca tara si ca societate, ca planeta si ca specie, trebuie sa actionam acum", a spus Boris Johnson la un eveniment organizat la Muzeul de Stiinta din Londra.
UE ar putea interzice autovehiculele diesel si pe benzina - Cate astfel de masini au cumparat romanii in 2019
Mai multe tari si orase din intreaga lume au anuntat planuri care vizeaza limitarea vanzarilor de autovehicule diesel dupa ce in 2015 grupul german Volkswagen a recunoscut ca a manipulat emisiile poluante, iar Uniunea Europeana a introdus norme mai stricte privind emisiile de CO2.
Primarii din Paris, Madrid, Mexico City si Atena au anuntat ca intentioneaza sa interzica accesul vehiculelor diesel in centrul oraselor lor incepand din 2025.
De asemenea, Franta se pregateste sa interzica vanzarea autoturismelor echipate cu motoare care functioneaza pe baza de... mai mult
Marti, 04 Februarie 2020, ora 22:53
Romanii vor continua sa beneficieze de roaming la tarife nationale in Marea Britanie si in Gibraltar cel putin pana pe 12 aprilie 2019, iar evolutia negocierilor privind Brexit-ul va clarifica ce urmeaza sa se intample dupa aceasta data, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), institutia mentionand ca va informa publicul in acest sens.
De la data de 15 iunie 2017, furnizorii au obligatia sa aplice, in mod automat, Regulamentul european 'Roam like at home' tuturor planurilor tarifare cu roaming in UE/ SEE.
Astfel, clientii operatorilor mobili din Romania pot utiliza resursele nationale de voce, SMS si date in statele Uniunii Europene, in Norvegia, Islanda si Liechtenstein. De asemenea, 'Roam like at home' se aplica si pe anumite teritorii europene 'indepartate', respectiv in Guyana Franceza, in insulele Guadelupa, Martinica, Mayotte, Reunion, Saint-Martin (numai partea insulei care apartine de Franta), Azore, Madeira si Canare, in insulele Lland, precum si, cel putin pana pe 12 aprilie 2019, in Gibraltar.
Regulamentul european 'Roam like at home' se aplica in Marea Britanie si in Gibraltar cel putin pana pe 12 aprilie 2019.
Conform ANCOM, evolutia negocierilor privind Brexit-ul va clarifica ce urmeaza sa se intample dupa aceasta data, existand mai multe scenarii posibile. In ipoteza in care Marea Britanie iese din Uniunea Europeana fara niciun acord, Regulamentul european 'Roam like at home'... mai mult
Vineri, 29 Martie 2019, ora 15:12
Guvernul Marii Britanii a anuntat ca de saptamana viitoare va incepe analizarea vizelor a peste 700 de cetateni rusi care au obtinut dreptul de a locui in Regatul Unit in urma investitiilor de milioane de euro in economia locala.
Asupra executivului britanic s-au facut presiuni ani la rand din partea organizatiilor civile care lupta cu coruptia pentru a actiona impotriva oligarhilor rusi. Acestia sunt detinatorii unor averi imense facute in Rusia din privatizari dubioase, evaziune fiscala si alte fapte de coruptie. S-au stabilit in Marea Britanie, investind sume imense in proprietati imobiliare, dar si in afaceri locale, cum ar fi achizitionarea de cluburi de fotbal, companii de constructii, presa, agentii de publicitate.
"Marea Britanie are una dintre cele mai permisive legislatii din Europa in ce priveste plasarea banilor straini in sistemul bancar si in corporatii fara a dezvalui proprietarii - legislatie care, spun grupurile civile anticoruptie, a atras sute de miliarde de dolari in bani negri si gri, investiti pe pietele financiare si imobiiare", scrie New York Times.
Cel mai cunoscut oligarh sustinator al lui Putin din Marea Britanie este Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal londonez Chelsea. Averea sa este estimata la 10,8 miliarde dolari americani de catre publicatia Forbes.
Uciderea lui Litvinenko cu Poloniu radioactiv, o crima care a ingrozit lumea
Autoritatile britanice n-au reactionat la aceste solicitari, pastrand legislatia care... mai mult
Duminica, 01 Aprilie 2018, ora 00:00
Comentand ordonanta de urgenta a Guvernului privind Codul Fiscal, ambasadorul Londrei la Bucuresti, Paul Brummell, spune ca pentru investitorii britanici si pentru firmele straine este important sa fie stabil climatul pentru investitii, considerand ca este important ca masurile care se iau in domeniul fiscal sa fie clare.
Paul Brummell a fost intrebat vineri, la Constanta, despre recentele modificari fiscale ale Guvernului.
"Pentru investitorii britanici, pentru firmele straine, este important ca climatul pentru investitii sa fie stabil si predictibil. Deci este important ca masurile sa fie clare.
Urmarim cu interes propunerile si masurile noi. Bineinteles ca Ambasada o sa respecte legea, ca angajator aici in Romania. Dar decizia este a Guvernului pentru ca decizia in ceea ce priveste sistemul fiscal este o decizie suverana", a declarat ambasadorul Marii Britanii.
Iata si ce spunea ieri ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm: As incuraja Guvernul sa fie precaut cand ia astfel de decizii ...citeste mai departe despre "Reactia ambasadorului Marii Britanii dupa ce Tudose a declansat "revolutia fiscala"" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 17:30
Premierul Mihai Tudose a solicitat marti, prin intermediul ambasadorului Regatului Unit, sprijinul Marii Britanii pentru admiterea Romaniei in Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE)
De asemenea, in contextul Brexit, prim-ministrul Mihai Tudose a subliniat ca Executivul isi doreste "sa lucreze indeaproape cu Marea Britanie, astfel incat drepturile romanilor care studiaza, muncesc si traiesc in Regat sa fie respectate si protejate, iar relatiile economice bilaterale sa se ridice la nivelul colaborarii politice excelente dintre cele doua state".
"Marea Britanie este si va ramane un partener si prieten al Romaniei. Am incredere ca vom lucra foarte aplicat pentru ca romanii din Regatul Unit sa nu fie afectati de Brexit.
In acelasi timp, Romania ofera un mediu de afaceri stabil, prietenos, facilitati fiscale pentru investitori, deci avem toate premisele pentru dezvoltarea relatiilor economice", a afirmat seful Executivului, citat intr-un comunicat.
Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, i-a inmanat premierului Tudose o scrisoare de felicitare, din partea omologului sau britanic, Theresa May.
Diplomatul britanic a subliniat ca este important ca negocierile pentru Brexit sa aiba rezultate pozitive atat pentru Marea Britanie, cat si pentru Uniunea Europeana, si a apreciat contributia comunitatii de romani pentru societatea britanica.
"Romanii care lucreaza, studiaza si traiesc in Marea Britanie sunt bineveniti.
In Regatul Unit ajung... mai mult
Marti, 18 Iulie 2017, ora 17:54
Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana (UE) se afla pe agenda Consiliului European, ce are loc joi si vineri, in contextul in care un referendum pe aceasta tema ar urma sa fie organizat la inceputul verii. Dar ce efecte va avea Brexit-ul?
Ministrii din Guvernul lui David Cameron au avertizat ca daca populatia va fi de acord cu parasirea UE, atunci se va produce un efect de tip domino, in timp ce Opozitia trage semnale de alarma in legatura cu valul de imigranti si considera ca ar fi mai bine protejati de acestia in afara UE.
Pe de alta parte, prim-ministrul britanic a transmis ca nu va accepta sa incheie un acord cu UE "care sa nu raspunda nevoilor tarii noastre".
Brexit: Liderii europeni nu sunt multumiti de "frana de urgenta" propusa de Consiliul European (surse)
In acest context, care ar putea fi efectele unui Brexit asupra Marii Britanii, UE si asupra Romaniei? Exista vreo sansa ca investitorii sa-si intoarca privirea catre noi? Cine are cel mai mult de ...citeste mai departe despre "Brexit: Exista sanse ca investitorii sa lase Marea Britanie pentru Romania?" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 19 Februarie 2016, ora 07:09
Chiar daca Marea Britanie este reticienta in a primi imigrantii romani, nume mari de companii cu capital britanic, precum British American Tobacco sau Vodafone, au considerat tara noastra drept o buna oportunitate pentru investitii.
Marea Britanie ocupa, la sfarsitul lui august 2012, locul 13 in topul investitorilor straini in Romania, potrivit Ambasadei Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.
Astfel, numarul societatilor cu capital britanic a fost la acea data de 4572, adica 2,48% din totalul companiilor cu capital strain. La nivel de capital subscris, investitiile britanicilor s-au cifrat la 665,84 milioane euro sau 2,07% din totalul investitiilor straine.
De ce sunt interesati investitorii britanici in Romania
Faptul ca Romania este a doua tara ca marime din Europa Centrala si de Est, dupa Polonia, a fost unul din motivele principale care au facut British American Tobacco sa investeasca in tara noastra, spune Adrian Popa, Corporate, Legal & Regulatory Affairs Director al acestei companii.
Un alt motiv important pentru investitia companiei a fost orientarea pro-europeana a tarii noastre si faptul ca, la acel moment, eram in negocieri de aderare la Uniunea Europeana.
Ulterior, datorita succesului companiei pe piata romaneasca, investitiile au continuat. De altfel, BAT a demarat in 2012 noi investitii in capacitatea de productie, in valoare de aproximativ 40 de milioane de euro, investitia urmand sa fie finalizata in 2013.... mai mult
Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 09:18
Investitorii britanici nu cunosc suficient oportunitatile de afaceri din Romania, iar cei prezenti pe piata acuza lipsa de transparenta din achizitii publice, avand insa printre avantaje forta de munca inalt calificata si relativ ieftina, apreciaza ministrul britanic pentru comert si investitii.
"Investitorii britanici au afaceri foarte bune aici, este o piata profitabila, in care apreciaza cateva avantaje specifice pe care Romania le are, in special in privinta fortei de munca inalt calificate, cu aptitudini lingvistice foarte dezvoltate, ceea ce britanicii nu prea au, si cu calificari tehnice foarte bune.
Au de-a face cu un grad de stabilitate si loialitate foarte mare din partea angajatilor si, desigur, comparativ cu alte state europene, costul fortei de munca este relativ scazut", a declarat pentru MEDIAFAX ministrul britanic pentru comert si investitii, Stephen Green, aflat intr-o vizita in Romania.
El a aratat ca investitorii din Marea Britanie, dar si din alte tari, invoca pe piata romaneasca dificultati precum lipsa de transparenta in domeniul achizitiilor publice si procedurilor aferente.
"Este o problema pe care Guvernul o recunoaste si, desi s-au facut progrese importante in ultimii doi, trei ani, mai sunt multe lucruri de facut", a spus el.
In general investitorii isi doresc in administratie proceduri transparente, cu modalitati clare si inteligibile de a se ajunge la un anumit rezultat, intr-un interval de timp bine precizat.
Intrebat de ce... mai mult
Duminica, 18 Martie 2012, ora 15:15
Investitorii inregistrati in Marea Britanie au realizat anul trecut cele mai mari tranzactii cu actiuni la Bursa de la Bucuresti, cu rulaje de peste 120 milioane euro atat pe partea de cumparare, cat si la vanzare.
Acestia au cumparat anul trecut actiuni de 521,5 milioane lei (123 milioane euro) si au cedat titluri de 536,5 milioane lei (126,6 milioane euro). Astfel, achizitiile au reprezentat 28,54% din valoarea cumulata a transferurilor de pe partea de cumparare, iar vanzarile au reprezentat 36,7% din total, potrivit statisticilor publicate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Fondul american de hedging Elliottt Associates a fost cel mai activ cumparator de actiuni Fondul Proprietatea si a ajuns sa controleze la finalul anului trecut 12,57% din titluri.
In anul 2010, investitorii inregistrati in Marea Britanie au cumparat actiuni de 95,8 milioane lei (22,7 milioane euro) si au vandut titluri de 138,1 milioane lei (32,8 milioane euro). Ei au asigurat atunci 10,32% din totalul achizitiilor si 15% din totalul vanzarilor.
Pe pozitia a doua in functie de achizitiile realizate anul trecut s-au clasat investitorii inregistrati in Germania, care au cumparat actiuni de 236,8 milioane lei (55,8 milioane euro) si au asigurat 12,96% din total. Investitorii din aceasta tara nu au cedat multe titluri anul trecut, astfel ca nu s-au clasat intre primele noua locuri in topul vanzarilor.
Jucatorii inregistrati in Insulele Bermude s-au plasat pe locul al... mai mult
Luni, 12 Martie 2012, ora 11:32