Vrei sa te simti ca un adevarat stapan de domenii feudale? O investitie imobiliara in fermecatoarea zona rurala a Italiei te poate ajuta se devi rapid egalul vechilor familii nobiliare din peninsula sudica a Europei.
Vestigiu al unor vremuri de mult apuse, fermecatorul Castello di Tavoleto este pus astazi in vanzare pentru doar 5 milioane de euro, informeaza site-ul Luxuryes.
Situat in oraselul Tavoleto, la doar 20 de kilometri de Rimini, umitorul castel medieval a fost candva si in proprietatea suveranilor pontifi.
Constructia dateaza din secolul al XIV-lea, cand familia lui Sigismondo Malatesta a pus piatra de temelie a acestui magnific edificiu.
Pozitia sa este de invidiat. "Castelul este situat pe varful unui deal si la doar cateva sute de metri de tarmul marii. Este un loc de o linistea tat de profunda incat iti poti auzi ecoul gandurilor", descrie agentul imobiliar Andrea Steffanini.
Intr-adevar, din apropierea castelului sau din turnurile acestuia te poti delecta cu splendida priveliste a Rivierei italiene si cu stralucirea Adriaticii in zilele de vara.
Castelul este intr-o conditie excelenta, in 1960 fiind cumparat de un magnat italian care l-a restaurat complet.
Pretul de vanzare este de 5,2 milioane de euro, ceea ce reprezinta un adevarat chilipir.
In acest moment este folosit pentru a gazdui nunti fastuoase si prezentari de moda, ceea ce iti garanteaza si o recuperare partiala a investitiei.
mai mult
Sambata, 20 Iunie 2015, ora 00:00
Piata imobiliara din intreaga Europa a scazut drastic, "ajutata" de criza economica, de protestele si rasturnarile de situatie care au marcat regiunea in ultima vreme. Europa a devenit, astfel, locul perfect pentru cei interesati sa cumpere o casa de vacanta, spun expertii internationali in imobiliare.
Daca ai visat vreodata sa iti cumperi o bucata de teren in Dublin sau o vila in Spania, expertii citati de Bloomberg te sfatuiesc sa actionezi chiar acum.
In Irlanda preturile pentru locuinte au scazut pana la nivelul din 2002, iar in Spania, preturile sunt aceleasi ca in 2003. Parisul si Londra, insa, isi pastreaza nivelul ridicat al valorilor imobiliare.
Epicentrul crizei financiare alcatuit din pietele mai mici din Europa, precum Portugalia, Italia, Irlanda, Grecia sau Spania, reprezinta "raiul" investitorilor imobiliari, spun specialistii.
Desigur, putem vorbi despre o oportunitate in termenii in care investitorul pastreaza casa in interes propriu. Motivul? Aceste piete nu au mari sanse de a-si reveni prea curand.
Chiar si Europa de Est ofera oportunitati pentru astfel de investitii acum, intrucat preturile au scazut de la nivelul maxim inregistrat in 2007-2008. Scaderile variaza de la 15 procente, in Republica Ceha, pana la 64%, in Letonia.
Irlanda, imaginea clara a efectului crizei asupra pietei imobiliare
Irlanda iti ofera imaginea perfecta pentru a-ti da seama care starea pe piata imobiliara din Europa.
Astfel, in urma excesului de... mai mult
Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 08:37
Tarile din Europa Centrala si de Est au investit cumulat in imobiliare in ultimul trimestru din 2009 cu 215% mai mult decat in precedentele trei luni, fiind depasite doar de Italia, potrivit unui studiu al companiei de consultanta DTZ Echinox.Volumul investiilor in imobiliare a fost in Italia in perioada octombrie-decembrie 2009 cu 432% mai mare decat in trimestru al III-lea, in timp ce Franta ocupa ultima pozitie in Top 3, cu un volum cu 145% mai mare.De partea cealalta, volumul de investitii din Germania a coborat cu 3% in T4 din 2009, comparativ cu T3, de la 3.2 miliarde de euro, la 3.1 miliarde de euro (in T4 din 2009), in vreme ce in Marea Britanie se mentine acelasi trend descendent, inregistrand o scadere de 7% a volumului de investitii in imobiliare, in ultimul trimestru din 2009, fata de T3 al aceluiasi an, de la 7.4 miliarde de euro, la 6.9 miliarde de euro in T4, 2009.Potrivit lui Magali Marton, Head of Continental Europe and Middle East Research DTZ Echinox, volumul investitiilor in Europa va avea o crestere de 80% in 2010, daca se va directiona capitalul disponibil, estimat la 106 miliarde de euro, catre oportunitati de investitii."In ultimul trimestru din 2009, investitorii au continuat sa se retraga catre pietele lor de origine, investitiile straine reprezentand numai 31% din totalul activitatii, fata de 35% in T3 2009. De la momentul de varf al pietei, procentul investitiilor straine a suferit un declin, de la 52% in 2007, la 45% in 2008 si 34% in 2009.... mai mult
Joi, 04 Februarie 2010, ora 23:36