Iberdrola nu va mai investi in Romania in productia de energie eoliana, ramanand cu doar 80 MW din cei 1.200 MW anuntati, grupul spaniol urmand sa se axeze, in acest domeniu, pe activitatile din America de Nord si de Sud.
"In Romania Iberdrola ramane doar cu cei 80 MW aflati in productie. Este un proces de dezinvestire care, practic, este finalizat", au declarat pentru MEDIAFAX surse din companie.
Unul dintre motivele pentru care grupul spaniel a decis sa renunte la investitiile in productia de energie eoliana este reprezentat si dificultatile financiare cauzate de criza financiara la nivel global, potrivit surselor citate.
"In Europa, grupul se va concentra doar pe Scotia. La nivel global, va investi in America de Nord si America de Sud", au mai spus sursele citate.
Iberdrola s-a retras, in urma cu aproximativ trei ani, si din proiectul constructiei reactoarelor nucleare 3 si 4 de la central de la Cernavoda. mai mult
Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 12:48
Romania a urcat pe locul 13 intre cele mai atractive tari din lume privind investitiile in energie regenerabila, conform ultimului raport Country Attractiveness Indices, lansat marti de Ernst & Young.
"Intrata abia de un an in topul celor mai atractive 40 de tari privind energia regenerabila, Romania urca inca trei locuri in acest clasament, in urma investitiilor masive in proiecte eoliene si a concretizarii proiectului legislativ privind certificatele verzi - aflat in asteptare inca din 2008. Desemnat in cadrul raportului drept unul din cele mai atractive proiecte legislative pe energii regenerabile, Legea 220/2008 a fost aprobata de Comisia Europeana si va fi aplicabila pana la sfarsitul anului", potrivit raportului.
Desi noua schema de certificate verzi va avea impact asupra tuturor proiectelor de energie regenerabila, se asteapta ca cele eoliene sa genereze cea mai importanta crestere. Daca in 2009, Romania producea doar 12 MW din energii regenerabile, capacitatea de productie a crescut spectaculos in 2010, la 464 MW, iar pana in septembrie anul acesta ea inregistrase un nou salt de 34%, atingand 623 MW.
"Acest salt in indicele calculat de Ernst & Young reflecta noile investitii masive in energii regenerabile atrase deja de Romania - CEZ a finalizat aproximativ 50% din proiectul Fantanele-Cogealac, ce va produce, pana la sfarsitul lui 2012, 600 MW si va fi cel mai mare proiect eolian pe uscat din Europa. In mod similar, Iberdrola a demarat in martie lucrarile... mai mult
Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 11:07