Cel putin odata pe luna, unul din doi utilizatori de internet isi verifica contul de Facebook. Reteaua inregistreaza un numar de 1,49 de miliarde de utilizatori, in crestere cu 13% fata de anul trecut.
Aceasta inseamna ca aproape jumatate din cele 3 miliarde de persoane care au acces la internet sunt utilizatori ai retelei de socializare. 65% dintre ei folosesc serviciile Facebook zilnic, anunta reporterii BBC.
O nebunie globala
Reprezentantii companiei sustin ca utilizatorii din Statele Unite petrec, in medie, un minut din cinci pentru a-si actualiza sau verifica contul de Facebook de pe dispozitive mobile.
Dependenta de serviciile retelei de socializare se traduce si intr-un profit mai mare incasat de compania lui Zuckerberg. Facebook a raportat o crestere a veniturilor de 39% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la suma de 4,04 miliarde dolari.
Trei sferturi in profit au venit din publicitatea distribuita pe dispozitivele mobile.
"Tin oamenii agatati de serviciile platformei. Dar, in timp ce supravegheaza castigurile pe teren scurt, nu uita sa se concentreze si pe planurile de lunga durata", observa Erna Alfred Liousas, analist in cadrul companiei Forrester.
Zuckerberg a descris al doilea trimestru al acestui an ca fiind unul cu rezultate solide pentru activitatea companiei.
Cheltuieli mari
Cu toate acestea, pretul actiunilor companiei a coborat cu 3 procente in orele care au urmat prezentarii rezultatelor financiare.
Nu este... mai mult
Joi, 30 Iulie 2015, ora 13:35
Facebook, cea mai mare retea de socializare online, va prelua compania americana Mobile Technologies, specializata in tehnologie de recunoastere vocala.
Facebook vrea astfel sa-si imbunatateasca produsele si serviciile, avand in vedere popularitatea in crestere interfetelor vocale in randul utilizatorilor de internet, a declarat Tom Stocky, drector de produse in cadrul Facebook, transmite Bloomberg.
Pretul achizitiei nu a fost precizat.
"Aceasta preluare reprezinta o investitie pe termen lung in produsele noastre", a afirmat el.
Facebook a raportat la finalul celui de-al doilea trimestru al acestui an 1,15 miliarde utilizatori activi. mai mult
Marti, 13 August 2013, ora 14:05
Compania Facebook va cheltui 1,5 miliarde de dolari pentru construirea unui nou centru de stocare si prelucrare a datelor in Altoona (Iowa), au relatat duminica mass-media americane.
Conform ideii managementului retelei sociale, centrul se va intinde pe o suprafata de 130.000 de metri patrati si va fi organizat pe baza de cladiri corporative deja existente pentru serverele de stocare din Suedia si din statul american Carolina de Nord.
Inovatia proiectului este faptul ca acest centru va folosi doar energie din surse regenerabile. Construirea centrului de stocare a serverelor cunoscutei retele sociale se va derula in doua etape si va incepe imediat dupa aprobarea reglementarilor de administratia din Altoona. mai mult
Luni, 22 Aprilie 2013, ora 09:59
Dupa ce a achizitionat Instagram, pentru care a platit peste 730 de milioane de dolari, Facebook se pregateste sa cumpere una dintre cele mai populare aplicatii pentru telefonul mobil.
Facebook ar putea achizitiona Whatsapp, o aplicatie pe care utilizatorii o folosesc pentru comunicare multimediapotrivit TechCrunch.
Termenii intelegerii inca nu au fost dezvaluiti.
Aceasta achizitie ar intari Facebook in segementul consumatorilor mobili. Mark Zuckerberg spune ca numarul acestora a depasit un miliard.
Potrivit sefului Facebook, in prezent exista peste cinci miliarde de utilizatori de telefoane mobile.
Whatsapp are utilizatori din peste 100 de tari, la nivelul a peste 750 de retele de telefonie mobila, care folosesc sisteme de operare precum iOS, Android, BlackBerry, Symbian sau Windows Phone.
La sfarsitul lunii octombrie 2011, ultima oara cand Whatsapp a anuntat statistici despre utilizatorii sai, existau peste un miliard de mesaje pe zi.
Spre deosebire de Facebook, Whatsapp este o aplicatie platita. Ocupa pozitia a doua in App Store, magazinul online al Apple, unde sew vinde pentru 0,99 dolari.
In magazinul Google Play este gratuita in primul an, ulterior fiind disponibila pentru 0,99 dolari. Google indica faptul ca aplicatia are intre 100 de milioane si 500 de milioane de instalari pana in prezent. mai mult
Luni, 03 Decembrie 2012, ora 12:43
Peter Thiel, cofondator PayPal si director in cadrul Facebook, si-a vandut majoritatea actiunilor detinute la reteaua de socializare, in valoare de peste un miliard de dolari, potrivit Comisiei pentru Titluri de Valoare din Statele Unite ale Americii.
Peter Thiel a vandut 20,1 milioane de actiuni pe 16 si 17 august, obtinand astfel 395,8 milioane de dolari. In plus, investitorul a mai vandut actiuni in valoare de 640,1 milioane de dolari in momentul listarii companiei. Investitia initiala in compania Facebook a fost de 500 mii de euro, in 2004, potrivit Bloomberg.
Peter Thiel este unul dintre oamenii care au avut cel mai mult de castigat de pe urma succesului retelei de socializare, fiind si unul dintre primii investitorii care au avut incredere in Mark Zuckerberg.
Actiunile Facebook au crescut luni cu peste 2%, dupa ce Capstone Investments a revizuit ratingul acestora de la pastreaza la cumpara si a imbunatatit tinta de pret, anticipand potentialul dezvoltarii operatiunilor de baza ale companiei.
Actiunile Facebook, in crestere dupa revizuirea ratingului
Actiunile Facebook s-au apreciat luni cu 5% si au inchis la 20,01 dolari.
Actiunile retelei de socializare Facebook au coborat joi la o noua valoare record, sub pragul de 20 de dolari, titlurile Facebook pierzand aproape 50% din valoarea de la listarea publica initiata care a avut loc in luna mai.
Actiunile Facebook au pierdut jumatate din valoare in trei luni
Facebook a inregistrat venituri de... mai mult
Marti, 21 August 2012, ora 12:22
Investitorii care au cumparat actiuni Facebook asteptandu-se la o crestere semnificativa pe termen scurt au fost naivi, a declarat James Gorman, directorul general al bancii de investitii Morgan Stanley, principalul aranjor al ofertei publice initiale a retelei de socializare.
"Cei care au crezut ca achizitia acestor actiuni le va aduce imediat un castig enorm au fost naivi, motivati de premise gresite. Companiile se listeaza pe bursa pentru a obtine o baza de actionari pe termen lung. Acestia sper ca nu s-au panicat in timpul turbulentelor din ultimele zile", a afirmat Gorman intr-un interviu pentru CNBC, transmite Bloomberg.
Facebook a reusit pe 18 mai cea mai mare oferta publica initiala derulata vreodata in industria IT, care a atras 16 miliarde de dolari, compania fiind listata cu o capitalizare de 104,2 miliarde dolari.
Performanta actiunilor companiei in primele cinci zile de la listare este insa cea mai slaba in randul celor mai mari oferte publice initiale din ultimii zece ani.
Operatiunea a fost marcata de controverse aprinse privind debutul haotic pe piata Nasdaq, ale carei sisteme informatice nu au facut fata, si modul in care Facebook si aranjorii ofertei publice au comunicat informatii cheie privind situatia financiara a companiei.
Investitorii au initiat mai multe procese impotriva Facebook, Nasdaq, Morgan Stanley si celorlalte banci de investitii implicate in tranzactie, acuzate inclusiv ca au supraapreciat pretul actiunilor in cadrul ofertei... mai mult
Vineri, 01 Iunie 2012, ora 14:18
Saptamanal, primesc cel putin un telefon de la un necunoscut care se recomanda ca fiind de la o firma care se ocupa cu investitiile pe pietele de capital internationale. Invariabil, raspund, mai politicos sau mai ferm, cu aproape aceeasi formula: "nu sunt interesat".
De fiecare data, interlocutorul anonim de la celalalt capat al firului incearca sa gaseasca tot felul de argumente pentru a ma convinge. Cu cateva zile inainte de 18 mai, specialistul in piete internationale a venit cu o oferta de nerefuzat: oferta publica a companiei Facebook de pe piata americana Nasdaq. "Nu ar trebui sa ratati aceasta oferta publica. O astfel de ocazie apare o data la cativa ani", mi s-a adresat, sfatoasa, vocea de la telefon. Am refuzat, consecvent cu mine insumi.
Nu la fel au stat lucrurile cu alti mii de investitori din America si din lume. Ei nu au "ratat" oferta publica initiala a Facebook si in ziua de 18 mai nu doar ca au cumparat actiuni ale retelei de socializare, ba chiar cativa dintre ei au organizat o manifestatie de bucurie in fata sediului Nasdaq, dotata cu toate cele necesare - stegulete, zambete si fluturari de maini. In urmatoarele zile, insa, investitorilor le-a inghetat zambetul pe buze. Pentru ca pretul actiunilor a scazut drastic in primele zile de tranzactionare. Mai precis, de la 38 dolari/actiune, pretul ofertei publice initiale, a ajuns in cateva zile pana la 31 dolari/actiune.
Nemultumirea actionarilor
Desigur, nemultumirea noilor actionari a fost... mai mult
Marti, 29 Mai 2012, ora 08:01
Facebook va derula una dintre cele mai mari oferte publice initiale din istorie, prin care va atrage pana la 16 miliarde de dolari, iar flotarea companiei, vineri, pe piata Nasdaq, va imbogati atat compania, cat si pe fondatorul ei, Mark Zuckerberg, si pe investitorii care s-au implicat devreme.
Facebook va vinde 422 milioane de actiuni la preturi intre 34 - 38 dolari pe unitate, astfel ca ar putea atrage de pe piata intre 14 miliarde dolari si 16 miliarde dolari.
La mijlocul intervalului de pret, de 36 de dolari, reteaua de socializare ar reusi o oferta publica initiala de 15 miliarde dolari, cu o capitalizare la debutul pe bursa de circa 100 miliarde dolari.
Astfel, listarea Facebook va marca a treia mare oferta publica initiala din istoria SUA, dupa cele ale Visa si General Motors.
Valoarea estimativa a ofertei este cu circa 5 miliarde de dolari mai mare fata de suma tintita oficial de Facebook in prospectul valabil la inceputul lunii mai, de aproximativ 11 miliarde de dolari.
Oferta a fost majorata atat prin cresterea volumului actiunilor scoase pe piata cu 25%, cat si prin majorarea intervalului de pret de la 28-35 dolari la 34-38 dolari pe actiune, masuri luate de companie datorita entuziasmului investitorilor pentru operatiune.
Facebook a anuntat, miercuri, intr-un raport catre Comisia de Valori Mobiliare din SUA, ca nu intentioneaza sa floteze pe bursa noi actiuni dupa incheierea ofertei de joi, transmite Reuters.
Investitorii Facebook vor... mai mult
Joi, 17 Mai 2012, ora 11:01
Listarea Facebook, considerata "evenimentul bursier al anului" aduce in discutie managerii care reusit sa construiasca in opt ani o afacere de 75 miliarde de dolari.
Desi povestea celei mai influente retele de socializare se invarte in jurul studentului la Harvard, Mark Zuckerberg, care a lansat un serviciu web pentru a interactiona cu colegii sai, succesul Facebook are in spate manageri care au pus umarul la crearea acestui business.
De la manageri care au sustinut financiar proiectul Facebook, pana la mentori de la care Zuckerberg a invatat secretele unui business de succes sau directori care s-au ocupat de companie cat timp antreprenorul lucra la alte proiecte, toti isi pot atribui o parte din succesul international pe care il are in prezent reteaua de socializare.
Iata care au fost cei mai influenti manageri pe care i-a avut Facebook, potrivit BusinessInsider.
Sean Parker, primul manager Facebook
Parker s-a alaturat echipei Facebook chiar din primul an de funtionare. Intrucat avea experienta startup-urilor, Parker l-a ajutat pe Zuckerberg sa inteleaga modul in care trebuie sa organizeze compania, astfel incat sa nu riste ca aceasta sa ajunga pe mainile investitorilor.
Prin urmare, Zuckerberg a transformat Facebook intr-o afacere de familie. Un alt element pe care Parker a pus accentul in scurta perioada in care a ocupat functia de manager la Facebook, a fost ca utilizatorii retelei de socializare sa poata incarca fotografii pe profilul lor, desi,... mai mult
Vineri, 11 Mai 2012, ora 08:28