Compania britanica Liberty Steel, care recent a convenit achizitionarea combinatului siderurgic de la Galati, intentioneaza sa investeasca mai multi bani in otelariile pe care le-a preluat de la ArcelorMittal, relateaza Bloomberg.
Directorul general Jon Bolton a spus ca in urmatorii cinci ani Liberty Steel intentioneaza sa investeasca peste 400 milioane de euro in cele sapte otelarii pe care le-a preluat de la ArcelorMittal, in ideea de a mentine capacitatile, a extinde gama de produse si a realiza mai multe produse de calitate ridicata. Bolton a subliniat ca aproape jumatate din aceste investitii vor fi facute la combinatul de la Galati, deoarece perspectivele de crestere din Romania sunt mai bune decat in alte parti ale Europei.
Decizia celor de la Liberty Steel vine intr-un moment in care industria siderurgica se confrunta cu provocarile create de tarifele vamale suplimentar introduse de SUA, tarife care reorienteaza spre Europa exporturile altor mari producatori, la care se adauga costurile mai mari cu materiile prime si energia.
"Evaluam in mod continuu modul in care conditiile comerciale internationale ne afecteaza operatiunile, insa credem ca operatiunile noastre din Europa continentala sunt bine pozitionate pentru a face fata oricarui impact negativ. Ne asteptam ca pietele cheie pentru operatiunile pe care le-am achizitionat recent in Europa sa inregistreze performante peste media europeana, de exemplu Romania va inregistra o crestere de 3,1%", a spus... mai mult
Vineri, 30 August 2019, ora 15:16
Compania britanica Liberty Steel, care a convenit recent achizitionarea combinatului de la Galati, se pregateste pentru o noua expansiune a capacitatii de productie a otelului pe teritoriul Europei continentale, in urma unui acord conditionat, facut oficial vineri, in vederea achizitionarii de la Arcelor Mittal a doua fabrici de prelucrare a otelului prin rulare la rece in Belgia si una in Luxemburg.
Liberty, parte din grupul GFG Alliance detinut de Sanjeev Gupta, a convenit un acord conditionat in vederea achizitionarii siturilor industriale Flemalle si Tilleur de langa Liege, Belgia, in cadrul carora isi desfasoara activitatea un numar total de 720 de angajati, si situl industrial Dudelange, Luxemburg, care are un numar de 225 de angajati, se mentioneaza in comunicat, conform unui comunicat remis AGERPRES.
"Aceasta achizitie sustine planul de extindere pe care grupul il are in Europa si care a fost facut public in anuntul dat de companie pe data de 12 octombrie prin care mentiona acordul conditionat cu ArcelorMittal pentru achizitia unor mari topitorii integrate la Galati, in Romania, si Ostrava, in Republica Ceha, precum si achizitionarea unor fabrici la Skopje, in Macedonia, si la Piombino, in Italia. In total aceste unitati inglobeaza un total de 12.500 de angajati, dintre care 5.600 la Combinatul de la Galati", se mentioneaza in comunicat.
Cele doua acorduri vor intra in vigoare odata cu aprobarea lor de catre Comisia Europeana dupa indeplinirea procedurilor... mai mult
Vineri, 02 Noiembrie 2018, ora 17:06
Grupul Arcelor Mittal vinde combinatul de la Galati tocmai cand acesta parea sa se insanatoseasca din punct de vedere financiar. Mai exact, potrivit datelor Ministerului Finantelor, in 2017 unitatea siderurgica a inregistrat cea mai mare cifra de afaceri si cele mai mici pierderi din ultimii 5 ani.
Combinatul de la Galati a pierdut, doar in ultimii 5 ani, peste 416 de milioane de euro (aproape 2,2 miliarde de lei), potrivit datelor Ministerului Finantelor. Cel mai greu an a fost 2013, pe care ArcelorMittal Galati l-a terminat cu o pierdere de peste 158 de milioane de euro, reprezentand aproximativ a saptea parte din cifra de afaceri.
Ulterior, insa, sumele enorme raportate ca pierdere au inceput sa scada vizibil, de la un an la altul. Astfel - in conditiile unei cifre de afaceri care s-a mentinut constant peste 740 de milioane de euro - cuantumul pierderii a scazut la 103 milioane de euro (in anul 2014), la 63 de milioane de euro (2015) si la 58 de milioane de euro (2016).
In 2017 - potrivit celor mai recente date ale MF - pe fondul cresterii cifrei de afaceri cu circa 34% fata de 2016, pierderea a scazut la mai putin de 32,8 milioane de euro.
In plus, era de asteptat ca acest drum spre rentabilizare sa continue in ritm accelarat, declara in urma cu mai putin de o luna pentru Ziare.com Bruno Ribbo, fostul director general al ArcelorMittal Galati - Skopje.
"In ultimii 3 ani, rezultatele operationale (EBITDA - cifra de afaceri inainte de impozitare si alte... mai mult
Luni, 04 Iunie 2018, ora 12:45
Compania Arcelor Mittal a anuntat, miercuri, ca Bogdan Grecu a fost numit director general al unitatilor ArcelorMittal din Galati si Skopje, Macedonia.
In luna mai, compania a anuntat ca poate achizitiona Combinatul Ilva, din Italia, dupa ce a primit aprobarea Comisiei Europene, in urma angajamentului companiei de a pune la vanzare unitati din Italia, Romania, Macedonia, Republica Ceha, Luxemburg si Belgia.
"Activitatea ambelor unitati si a celor incluse in pachetul de separare va fi condusa de un "manager al unitatilor tinute separat" si monitorizata de un "imputernicit pentru supraveghere", numit in acord cu reprezentantii Comisiei Europene", se arata in comunicatul publicat miercuri.
Grecu il inlocuieste in functie pe francezul Bruno Ribo.
Citeste si un interviu acordat de Bruno Ribo Ziare.com, care estima un viitor bun al combinatului: "Nu exista niciun motiv pentru concedieri, dupa vanzare"
"Toate activitatile noastre vor continua in mod obisnuit in urmatoarele luni de tranzitie si de pregatire pentru vanzare", a spus Bogdan Grecu.
"Bogdan va avea tot sprijinul meu in viitorul apropiat pentru a asigura o tranzitie lina si o continuitate perfecta in toate activitatile noastre", a declarat Bruno Ribo.
Bogdan Grecu, in varsta de 41 de ani, a absolvit Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, Facultatea de Stiinte Economice si Administratie cu un masterat in economie si - incepand cu 2001 - s-a alaturat echipei combinatului de la Galati.
Din 2012,... mai mult
Miercuri, 16 Mai 2018, ora 17:33
Thierry Le Gall, CEO ArcelorMittal Galati, a declarat, miercuri, ca investitiile nu au dat rezultatele asteptate, deoarece nu au fost completate de politici eficiente de mentenanta si personal, combinatul avand nevoie de minimum cinci ani pentru a atinge nivelul de competitivitate occidental, precizeaza NewsIn."Pentru mine, investitiile nu sunt o prioritate. Am investit mult in ultimii ani, dar nu am avut rezultate. La inceput am investit crezand ca vom rezolva problemele. Nu a fost asa. Acum trebuie sa tragem linie", a spus Le Gall.
Acesta a explicat ca investitiile efectuate de ArcelorMittal la Galati nu au dat rezultatele scontate deoarece nu au fost acompaniate de politici eficiente de intretinere a capacitatilor de productie si de mobilizare a personalului.
"Am avut o problema la mentenanta. De exemplu, un furnal deschis in 2005 dupa reparatii indelungate a intrat din nou in reparatii dupa numai trei ani. Am avut o problema si in a conduce proiectele", a afirmat directorul general al combinatului de la Galati, care a comparat situatia de pana acum cu o persoana care vrea sa-si cumpere o masina, desi nu are permis de conducere, transmite corespondentul NewsIn.Thierry Le Gall a mai spus ca aceasta strategie defectuoasa pe care managementul combinatului galatean a urmat-o de la privatizarea din 2001 si pana acum i-a facut o imagine proasta unitatii.
"Imaginea noastra nu este suficienta sa cerem preturi de vanzare mai bune pentru produsele noastre. In Europa de vest,... mai mult
Miercuri, 21 Octombrie 2009, ora 17:46