Romania, Bulgaria, Croatia, Serbia si Ungaria investesc in clinici moderne pentru a-i atrage pe occidentalii interesati de tratamente medicale care nu sunt acoperite de asigurarile lor medicale, o strategie care ar putea inversa tendinta de emigrare in Vest a medicilor si asistentelor din Est, transmite Bloomberg.
Numarul turistilor medicali din Romania, in special germani, italieni, israelieni si britanici, ar putea sa se dubleze in 2015 pana la aproximativ 500.000, a estimat Andrei Nacea, director la Seytour SA, o agentie din Bucuresti specializata in turismul medical, potrivit Agerpres.
'Am prieteni din Italia care au venit in Romania pentru tratamente stomatologice si tomografie deoarece este mult mai ieftin iar serviciile sunt bune', a declarat asistenta Otilia Florescu, care in urma cu sapte ani a plecat din Romania pentru o slujba mai bine platita in Italia. In prezent, Otilia Florescu se gandeste sa revina in Romania pentru a-i deservi pe strainii care vin in Romania pentru tratamente la jumatate de pret fata de tarile lor. Cresterea industriei turismului medical, care genereaza anual venituri de 250 de milioane de dolari in Romania, le ofera celor care au plecat in Vest o modalitate pentru a reveni sa lucreze in tara.
'Atunci era o moda, toata lumea vroia sa mearga in Italia sau Spania. Acum conditiile de munca nu difera foarte mult de cele din Romania', a spus Otilia Florescu. In ultimii sapte ani numarul spitalelor private din Romania s-a dublat la 110... mai mult
Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 13:10