Daca lucrezi in mediul online, cu siguranta stii deja ce rol important are continutul intr-o strategie eficienta de marketing digital. Dar nu orice fel de continut atrage atentia consumatorilor, ci cel orientat catre nevoile si interesele lor.
Pe scurt, tipul de content marketing care genereaza cele mai multe leaduri si cele mai multe conversii este brand contentul sau brand entertainmentul.
Continutul de brand care ofera audientei o valoare intrinseca, educationala, informationala sau de divertisment este continutul care sta la baza construirii unei relatii solide intre brand si consumator.
Astazi, mai mult ca oricand, consumatorul are posibilitatea sa faca alegeri bine informate, cautand activ un continut care sa-i satisfaca anumite nevoi, sa-i rezolve probleme sau care sa-l distreze.
Pentru a avea succes in contextul actual, un brand trebuie sa vina in intampinarea consumatorilor cu un continut relevant, care impartaseste valorile si viziunea companiei, dar care nu este centrat pe promovarea produselor si serviciilor sale, ci pe nevoile si interesele audientei.
Ce forme poate lua continutul de brand?
De la articole de blog si infografice, pana la podcasturi, videoclipuri, filme pentru marele ecran si evenimente. Acestea trebuie sa fie captivante, pentru a atrage atentia publicului, relevante, pentru ca audienta sa gaseasca sens in interactiunea cu ele, autentice si credibile, pentru a realiza o conexiune puternica, bazata pe incredere.
Nu in ultimul... mai mult
Marti, 16 Iulie 2019, ora 10:11
Alegerea unui produs este unul dintre primii pasi care trebuie urmati in acest business si acesta trebuie facut cu grija si ca urmare a unui studiu de piata amanuntit.
Pentru ca ne-am dorit sa aflam cum poti face alegerile potrivite pentru a construi o afacere de succes pe Amazon, l-am rugat pe Alexandru Jurca, expert in business online, sa ne ofere cateva informatii vitale pentru viitorii antreprenori in e-commerce.
"Cred ca un aspect important in acest proces este viziunea. Dupa cum spune si titlul, nu sfatuiesc oamenii sa aleaga un produs, ci sa aleaga un brand, o viziune.
Faceti o lista cu 10-20 de produse pe care brandul vostru de vis le-ar vinde - acesta va fi punctul de plecare. Aceasta viziune va ajuta in special sa va tineti atentia concentrata pe brandul respectiv.
Alegerea primului produs. Acest pas este crucial pentru ca de el depinde motivatia si increderea voastra in acest business online. Din experienta proprie si rezultatele provenite din sume mari investite in advertising, pot trage cateva concluzii care sa va poata folosi drept ghidare in alegerea acestuia:
Sa poata fi vandut pe minim 20$.Sa nu fie greu - de preferat sub 150g si nici volumetric mare.Sa fie un candidat bun si pentru vanzari pe social media. Puneti-va intrebarea: oare eu as cumpara acest produs daca l-as vedea prezentat pe Facebook sau Instagram?Pretul la achizitie sa fie de maximum de 4$/buc.Sa fie destula cerere pe piata. Folosind unelte ca si www.junglescout.com putem... mai mult
Vineri, 23 Martie 2018, ora 11:36
Chinezii de la Xiaomi au reusit imposibilul anul trecut: au reusit sa urce pe locul cinci in topul companiilor care produc si vand telefoane inteligente.
Au ajuns la cifrele de export record, de peste 23 de milioane de telefoane vandute, in conditiile in care nu sunt prezenti fizic decat in China.
Pentru ca nu este deloc un lucru usor sa ajungi sa te lupti cu "giganti" ca Apple, l-am rugat pe Alexandru Jurca, expert business online, sa ne dezvaluie secretele succesului Xiaomi.
"In mai putin de 7 ani, compania Xiaomi a ajuns de la stadiul de start-up la cel de jucator mondial pe piata telefoanelor inteligente. In ultima perioada a anului 2017, compania a reusit sa faca ceva ce nici macar Apple, Samsung sau Huawei nu au reusit si anume sa isi dubleze numarul de telefoane vandute.
In vreme ce alti producatori au inregistrat o scadere a profitului, Xiaomi a vandut cu peste 14 milioane de telefoane mai mult decat in aceeasi perioada din 2016, crescand vanzarile totale cu peste 74% doar in 2017.
Cum au reusit o astfel de performanta?
1. Si-au canalizat toate resursele catre telefoane mobile performante si accesibile.
Telefoanele lor au specificatii generoase (baterii mari, RAM, etc) si sunt la un pret convenabil. De altfel, segmentul lor de piata este canalizat catre tinerii care isi doresc un telefon performant la un pret bun.
2. Pe partea de advertising, ei nu investesc precum "gigantii", ci se bazeaza mult pe puterea social media si pe recenziile... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2018, ora 17:16
Valentin Radu vorbeste despre primii sai pasi in lumea afacerilor, despre ideea de a crea o platforma dedicata soferilor, dar si despre Marketizator, o idee nascuta exact ca in proverbul "nevoia te invata!".
Antreprenorul vorbeste despre pasii "de bebelus" in business, despre cum a adus internet prin cablu in 2002 intr-un cartier Bucurestean, si cum s-a dezvoltat pana in 2014, cand estimeaza o cifra de afaceri de 500.000 de euro.
"Daca merita sa o faci, merita sa o faci bine!", este motto-ul dupa care se ghideaza Valentin Radu.
"In primul rand pentru ca majoritatea dintre noi suferim de sindromul de a incepe multe lucruri si a le lasa neterminate, combinat cu boala de a incepe lucruri fara a cantari in prealabil care sunt rezultatele potentiale si costurile aferente", explica acesta, intr-un interviu acordat Business24.
In toti acesti ani a invatat si sa-si gaseasca echilibrul intre planul profesional si cel personal si sa acorde mai mult timp familiei si pasiunii sale, drumetiile.
"(...) desi am fost si pe Inca Trail si am ajuns pe Macchu Pichu, cel mai frumos moment dintr-o expeditie la munte a fost rasaritul pe Ceahlau, pentru ca am reusit sa ajung acolo impreuna cu sotia si cei doi copii mici ai nostri, care au urcat singuri, fara ajutorul nostru. Asta si pentru ca, nu conteaza neaparat 'unde mergi', ci 'cu cine mergi'", explica antreprenorul.
V-ati creat prima afacere in 2002, spuneti-ne cate ceva despre primii pasi pe care i-ati facut in mediul de... mai mult
Sambata, 15 Februarie 2014, ora 00:00
Vlad Andries conduce trei afaceri, la doar 28 de ani, cea mai recenta fiind o investitie de 30.000 de euro cu care spera sa ajunga la "break-even" chiar la sfarsitul lui 2013.
Pasionat de Internet si capacitatea sa de a genera bani fara sa-ti impuna sa mergi zi de zi la birou, tanarul om de afaceri are in plan sa mearga mai departe, pe plan international, promovand un produs autentic romanesc: ia.
A ales un produs ce se inscrie in tendinte, anticipand astfel cererea crescuta pentru astfel de piese vestimentare, dar si care hraneste apetitul oamenilor pentru obiecte traditionale romanesti.
"(...) In foarte multe cazuri, pentru a transforma o idee intr-un business nu trebuie sa ai musai cunostinte sau studii in domeniu, ci fler si incredere in potentialul pe care aceasta il are", spune Vlad Andries, motivandu-si ideea de a vinde online iile romanesti.
"Simplitatea si frumusetea acestui articol vestimentar (ia n.r) a atras si continua sa atraga tot mai multi romani, atat din tara, cat si din afara", completeaza antreprenorul, spunand ca deocamdata cele mai consistente comezi le primeste din diaspora.
Mentorul tau in materie de business si succesul ideilor indraznete este chiar Steve Jobs, fondatorul Apple, dar si oameni precum Bill Gates, Larry Ellison, Lary Page si Sergey Brin sau Mark Zuckerberg, pe ale caror urme paseste, incet-incet.
Romanian Label este cel mai recent proiect pe care l-ati dezvoltat. Ce alte proiecte ati dezvoltat pana acum?
Ca... mai mult
Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 00:00
Calin Fusu, directorul executiv al Neogen, care detine Bestjobs, a anuntat ca firma va deveni fond, care va investi cu precadere in business-uri de pe piete cu o valoare de cel putin un miliard de euro.
"Neogen a ajuns, dintr-o companie operationala, un fond/holding care detine actiuni la cateva companii operationale, carora le ofera si anumite servicii", a scris Calin Fusu pe blogul sau.
In prezent, fondul Neogen detine Bestjobs, site-ul de reduceri Zumzi si 50% din actiunile site-uliu Vivre.ro.
"Pe viitor vedem lucrurile evoluand in aceeasi directie: vom cauta sa facem cate o investitie de sase cifre in fiecare an, poate vom incepe sa avem si fuziuni, exituri sau atragere de capital extern la detinerile actuale", a spus Calin Fusu.
Contactat de Business24, Calin Fusu a spus ca fondul Neogen va investi minimum 100.000 de euro in afaceri de tip start up.
"Putem investi chiar si cateva sute de mii de euro", a spus Fusu.
Printre pietele de peste un miliard de euro la care a facut referire seful Neogen se numara piata pantofilor, a medicamentelor sau cea de alimente.
Potrivit acestuia, companiile in care va investi Neogen ar trebui sa-si dubleze afacerile de la an la an.
"Important este sa ne asiguram ca oamenii stiu ce fac. La vivre.ro cunoasteam echipa. In alte cazuri, daca nu cunoastem oamenii, macar sa ni se arate ceva palpabil. Nu asteptam studenti, ci idei mature", a mai afirmat Fusu.
Acesta a spus ca vivre.ro a beneficiat de o investitie de... mai mult
Joi, 07 Martie 2013, ora 16:12
Marius Ghenea, antreprenor si membru fondator al organizatiei VentureConnect, vorbeste despre perceptia sa asupra ideii de business angel, despre succesul afacerilor online, dar si despre planurile sale de a ajuta mediul antreprenorial din Romania, in 2012.
VentureConnect, fundatia in care se implica intr-o mare parte din timpul sau, incepe in acest sens o serie de proiecte ce au ca scop dezvoltarea afacerilor din mediul IT, online si, in general, de tehnologie.
Astfel, inca o data, Marius Ghenea este un adevarat business-angel pentru romani. A ales sa fie business-angel in varianta pe termen lung, care impune atentie si extrem de multa implicare, pastrand, insa, si timp pentru familie sau prieteni, sustine acesta intr-un interviu acordat Business24.
In ce stadiu se afla afacerile online din Romania, raportat cu situatia celor de afara? Merita sa investesti in online?
Orice investitie merita atat timp cat afacerea vine cu cifre si estimari concrete si plauzibile care sa demonstreze continua sa crestere si dezvoltare. Domeniul online este ofertant pentru ca, de regula, acesta se imparte in trei zone mari: e-commerce, web content si segmentul de tehnologie propriu-zisa.
Pentru Romania, in fiecare dintre cele trei segmente mentionate exista nise inca neexploatate la adevarata lor valoare. Iar privind din experienta unui investitor, mediul online este cel care poate fi masurat cel mai usor, deoarece ofera rezultate concrete, de regula intr-un timp relativ... mai mult
Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 00:00