Clotilde Armand (USR-PLUS) va fi investita joi ca primar al Sectorului 1, potrivit unui anunt facut de politician pe retele de socializare. Ea este investia in aceasta functie dupa 32 de zile de la alegerile locale, care au avut loc pe 27 septembrie, si un adevarat razboi in instanta cu fostul primar PSD, Daniel Tudorache, dar si cu altor aproximativ 120 de persoane, rude si apropiati ai unor angajati din Primaria Sectorului 1 sau din PSD.
Clotilde Arman afirma intr-un mesaj pe Facebook, postat miercuri seara, ca in PSD este la moda nationalismul-caviar. "Domnul fost primar Tudorache a esuat ca primar iar acum vrea sa obtina imunitate fiind pe lista PSD pentru Parlament," sustine aceasta.
Reactia vine dupa ce fostul primar al Sectorului 1 afirmase ca Romania este o colonie a Frantei, dupa alegerea lui Clotilde Armand si vizita oficiala a lui Ludovic Orban la Paris.
"A declarat ca Romania a devenit colonie franceza pentru ca am fost eu aleasa si validata primar. Ce-ar mai fi de spus...?! Astfel de afirmatii dovedesc ca pesedistii au chiulit de la orele de istorie. Si de la orele de limba romana. Sau de la cei 7 ani de acasa.
Ultima luna ne-a aratat tuturor masura exacta a nemerniciei pesediste. Sunt oameni pentru care puterea este un scop in sine. De 30 de ani au corupt toate sferele societatii si ne-au tinut prizonieri in subdezvoltare. Nu vor insa sa admita ca au pierdut. Instanta a anulat 125 de cereri formulate de PSD impotriva mea si a validat mandatul meu.... mai mult
Joi, 29 Octombrie 2020, ora 09:51
Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a realizat doar 4% din investitiile programate in anul 2018 si 11% din cele planificate pentru 2019 si nu are proceduri de acordare a primelor cu caracter exceptional sau a altor stimulente de aceasta natura, potrivit unui raport al Corpului de control al prim-ministrului (CCPM).
Documentarea a vizat perioada 1 ianuarie 2018 - prezent si a avut ca obiective verificarea respectarii prevederilor legale cu privire la atribuirea, incheierea si derularea contractelor de achizitie la nivelul entitatii si verificarea altor aspecte considerate relevante sau care au facut obiectul unor petitii transmise CCPM, se arata in sinteza raportului, postata pe site-ul Guvernului.
In anii 2018 si 2019, la nivelul CNAB S.A. a fost inregistrat un grad de realizare a programelor de investitii de 4,31%, respectiv de 11,67%. De asemenea, un grad de realizare foarte scazut a fost inregistrat la capitolul "lucrari de investitii", de 1,35%, in anul 2018, si de 2,46%, in anul 2019.
"Astfel, cea mai mare parte a obiectivelor/proiectelor continute in Programele de investitii, din aceasta perioada, nu au fost realizate sau au fost realizate partial, principalele cauze identificate fiind: programarea unor obiective de investitii fara a exista o strategie de prioritizare coerenta si asumata la nivelul companiei; intarzieri in elaborarea si aprobarea Referatelor de necesitate pentru unele lucrari si/sau proiecte aferente investitiilor; aprobarea tardiva a... mai mult
Miercuri, 21 Octombrie 2020, ora 15:40
Vlad Ciuburciu, Directorul General Vascar, unul dintre cei mai importanti producatori de conserve si preparate din carne din Romania, a vorbit in cadrul unui interviu despre investitiile derulate la compania pe care o conduce.
Capacitatea de productie a fabricii din Vaslui urmeaza sa fie extinsa, dupa finalizarea unui proiect in valoare de 1 milion de euro.
"Compania Vascar investeste in permanenta, in fiecare an am avut un buget bine stabilit de investitii, in functie de contextul in care se regaseste piata si de modul in care vedem noi dezvoltarea pe termen mediu si lung. Anul trecut, am inceput un proiect de dezvoltare, mai exact vom construi o noua sectie de productie in cadrul fabricii. Am primit finantarea in anul 2019, iar in luna iulie am finalizat implementarea. Este vorba despre o linie de semipreparate, carne tocata, mici si alte produse unice la nivelul pietei din Romania. Investitia se refera atat la echipamente, cat si la partea de infrastructura", a declarat Vlad Ciuburciu.
Ciuburciu (Vascar) a vorbit si despre extinderea retelei proprii de magazine, care in prezent numara 21 de unitati in judetele din Moldova. Conform planului, pana la finalul lui 2020, Vascar va mai deschide inca cinci magazine, iar fiecare dintre acestea ar putea reprezenta o investitie de pana la 100.000 de euro.
"Nu am inchis niciun magazin (n.r. din cauza situatiei globale actuale), intentionam sa crestem numarul acestora si sa deschidem alte 5 in acest an, tot in regiunea... mai mult
Miercuri, 26 August 2020, ora 17:54
Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania s-au redus la 352 milioane de euro, in primele sase luni ale acestui an, comparativ cu 2,697 miliarde de euro, in perioada ianuarie - iunie 2019, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), publicate joi.
Participatiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au insumat 160 de milioane de euro, iar creditele intragrup au inregistrat o valoare neta de 192 milioane euro.
Potrivit datelor centralizate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), numarul firmelor cu capital strain nou infiintate a scazut, in primul semestru al anului in curs, cu 41,41%, comparativ cu perioada similara din 2019, la 1.674 de unitati.
Cele 1.674 de societati noi aveau un capital social subscris in suma totala de 3,841 milioane de dolari, in scadere cu 55,6% fata de ianuarie - iunie 2019.
La 30 iunie 2020, cel mai mare numar de societati cu participare straina era cu investitori din Italia, respectiv 49.168 (cu 3,846 miliarde dolari capital subscris), dar cea mai mare valoare a capitalului social apartine societatilor olandeze, respectiv 12,749 miliarde de dolari, in 5.462 de firme.
In iunie, au fost inmatriculate 228 de societati cu participare straina, cu un capital subscris de 1,41 milioane dolari.
Pe domenii, cele mai multe firme inmatriculate au fost inregistrate in comertul cu ridicata si cu amanuntul, reparatii auto si moto, respectiv 31,14% din total, activitati profesionale, administrative,... mai mult
Joi, 13 August 2020, ora 15:29
Pentru derularea eficienta si transparenta a programului, in data de 13.05.2020, conducerea FNGCIMM a avut o intalnire de lucru, pe platforma zoom, ce a reunit reprezentanti ai bancilor partenere in Programul IMM INVEST, oficiali ai Asociatiei Romane a Bancilor si ai Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania.
Intalnirea a avut ca scop discutarea si clarificarea unor aspecte punctuale ridicate de catre finantatori, pentru ca procesele de analiza atat la FNGCIMM cat si la creditori sa se desfasoare cat mai eficient, iar aprobarea finantarii garantate, solicitata de fiecare antreprenor sa se obtina intr-un timp cat mai scurt.
Intalnirea a fost extrem de utila pentru toate partile implicate si speram ca principiile discutate si clarificarile aduse sa contribuie la reglajul fin si la fluidizarea proceselor de analiza si aprobare.
Aducem in atentia publica, cateva dintre aspectele importante puse in discutie de catre finantatori asupra carora FNGCIMM doreste sa comunice public pozitie sa:
1. Referitor la IMM urile care pot beneficia de finantari garantate de stat in cadrul Programului
In conformitate cu Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 110/2017, cu modificarile si completarile ulterioare si cu precizarile din Schema de ajutor de stat pentru sustinerea activitati IMM-urilor in contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, sunt eligibile IMM-urile care nu se aflau in dificultate financiara la data de 31.12.2019, dar care,... mai mult
Joi, 14 Mai 2020, ora 18:52
LuggageHero, reteaua internationala de gazduire a bagajelor, surprinde tendintele aratand ca investitiile in companii de turism nu s-au oprit in aceasta perioada incerta a pandemiei de coronavirus.
In doar 48 de ore dupa lansarea campaniei de finantare in regim privat pentru investitorii actuali, la finalul lunii Aprilie, compania daneza si-a atins obiectivul colectand Euro329,000. Campania de crowd-sourcing pe platforma Seedrs este in acest moment suprafinantata la Euro360,000 si va ramane deschisa pana la jumatatea lunii Mai.
Aproximativ 35% din cei peste 450 de investitori din aceasta runda sunt dintre cei care au participat si la prima campanie de finantare, in 2019. De asemenea, Nordic Eye a investit din nou in startupul danez, suplimentand suma de anul trecut (Euro1 milion) cu inca Euro120,000.
"Aceste investitii ne vor ajuta sa ne extindem in continuare, dar, mai mult decat atat, arata cat de optimisti sunt oamenii in privinta revenirii turismului", a declarat Jannik Lawaetz, CEO si co-fondator al platformei de gazduire de bagaje care opereaza in 40 de orase mari din Europa si America de Nord.
"Marturisesc ca initial nu eram foarte sigur de felul in care va fi primita aceasta campanie," afirma Lawaetz. "Precum cele mai multe companii din zona turismului, afacerea noastra a fost aproape de blocaj. Dar imediat ce mi-am exprimat gandurile, oamenii au reactionat foarte pozitiv."
Lawaetz intuieste cateva motive pentru raspunsurile entuziaste, reactii pe... mai mult
Marti, 05 Mai 2020, ora 18:14
OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a raportat in primul trimestru un profit net de 653 milioane lei, cu 43% mai mic decat in perioada similara a anului 2019, cand s-a ridicat la 1,15 miliarde lei, in timp ce veniturile din vanzari au crescut cu 12%, la 6,08 miliarde lei, potrivit raportului neauditat transmis miecuri de companie.
Veniturile din vanzari au crescut cu 12%, la 6,08 miliarde lei, de la 5,42 miliarde lei in primele trei luni ale lui 2019.
Productia de gaze naturale a scazut cu 3%, la 1,10 miliarde metri cubi, de la 1,13 miliarde mc in primul trimestru din 2019. La nivelul intregului an 2019, grupul a produs 4,47 miliarde mc.
Productia neta de energie electrica a crescut in primele trei luni cu 3%, la 1,12 TWh.
Grupul OMV Petrom avea la finalul primului trimestru al acestui an 12.135 angajati, mai putini cu 6% fata de trimestrul 1 din 2019 (12.853) si fata de 12.347 salariati in decembrie 2019.
"Valoarea veniturilor din vanzari consolidate a crescut cu 12% comparativ cu trimestrul 1 2019, sustinuta de volume mai mari ale vanzarilor de gaze naturale, partial compensate de preturi de piata mai mici ale marfurilor si volume mai mici ale vanzarilor de electricitate. Vanzarile din Downstream Oil au reprezentat 63% din totalul vanzarilor consolidate, in timp ce vanzarile din Downstream Gas au reprezentat 35% iar cele din Upstream 1% (vanzarile din Upstream fiind, in mare parte, vanzari in interiorul Grupului, nu catre... mai mult
Miercuri, 29 Aprilie 2020, ora 12:00
CEC Bank, institutia financiara cu cea mai lunga traditie si cea mai extinsa retea teritoriala din Romania, poate acorda credite de aproximativ 2 miliarde de lei prin programul IMM Invest, avand alocat un plafon de garantare de 1.701.438.000 lei.
"CEC Bank este unul dintre principalii finantatori din economia Romaniei. Cu un portofoliu de peste 12.000 de companii care au apelat la finantari CEC Bank si sold al creditelor pe acest segment de peste 12 miliarde de lei, CEC Bank nu este doar o banca de economii, ci un partener de incredere al companiilor. Suntem aici pentru a sprijini repornirea economiei si pentru a incuraja dezvoltarea companiilor cu potential de crestere", a declarat Bogdan Neacsu, presedinte - director general al CEC Bank.
Prin programul IMM Invest, IMM-urile, indiferent de categoria acestora, pot accesa finantari pentru activitatea curenta si pentru investitii in conditii avantajoase. Fiecare beneficiar poate cumula finantari garantate de stat (credite de investitii si capital de lucru) in limita plafonului de 10 milioane de lei.
Pana la sfarsitul anului, dobanda este subventionata de stat, iar comisionul de risc si comisionului de administrare sunt subventionate pe intreaga durata de derulare a finantarii. De asemenea, nu se percep comisioane de rambursare anticipata.
Fluxul pentru acordarea acestor finantari este cel stabilit prin normele de aplicare pentru programul IMM Invest si presupun analiza si aprobarea solicitarii atat la nivelul... mai mult
Marti, 28 Aprilie 2020, ora 16:16
Specialistii sunt circumspecti in ceea ce priveste evolutia pietei imobiliare in anul 2019. Chiar si asa, domeniul imobiliar este unul profitabil daca investesti dupa o reteta bine pusa la punct.
In ultimii ani constructia de ansambluri rezidentiale noi a explodat in principalele orase din tara. Se contruiesc blocuri dupa blocuri si cartiere intregi de case la periferia oraselor mari sau in localitatile invecinate. Reteta acestor investitii imobiliare este una de succes, deoarece tot mai multe persoane cauta sa se stabileasca intr-un cartier linistit, dar care sa fie totusi in apropierea oras important.
Sfaturi investitii imobiliare in 2019
In cazul in care doresti sa efectuezi investitii imobiliare in anul 2019, fie ca o faci strict pentru folosinta proprie sau pentru a scoate un profit din asta (chirie, revanzare), trebuie sa ti cont de anumite aspecte.
- Verifica ofertele imobiliarelor online, pe site-uri specializate de anunturi precum Flatfy.ro.
- Cauta anunturi imobiliare si offline, in ziarele locale sau in alte surse.
- Apeleaza la cunostinte. Intreabaa persoanele din anturajul tau daca au cunostinta de vreo oferta de vanzare imobiliare.
- De preferat, evita sa contactezi agentiile imobiliare pentru ca acestea au un comision prorpiu din vanzare, astfel ca pretul total va fi mai mare decat daca ai negocia direct cu proprietarul locuintei.
In cazul in care doresti sa monetizezi investitia si sa oferi spre chirie locuinta cumparata, tine cont de... mai mult
Vineri, 22 Februarie 2019, ora 10:09