Cele mai mari patru firme de brokeraj din SUA se confrunta cu un exod al propriilor angajati, care au descoperit ca pot obtine mai multi bani si pot plati impozite mai mici daca isi deschid firme independente inainte de a se pensiona, unde isi aduc propriii clienti din portofoliul fostilor angajatori.
Cele mai importante firme americane de brokeraj - Merrill Lynch, Morgan Stanley, Wells Fargo si UBS - se lupta pentru a-si pastra activele ce le aduc bani, conform Reuters.
Pentru Jim Pratt-Heaney si Bill Lomas, doi vechi brokeri ce au parasit Merrill Lynch in 2008 pentru a forma un grup de consultanta pentru investitii, LLBH Private Wealth Management, beneficiile financiare au fost principalul motiv al plecarii.
Ambii au spus ca nu au nici o indoiala ca vor castiga mai multi bani din vanzarea actiunilor propriei afaceri, decat le-ar fi oferit Merrill Lynch.
Aproape 100.000 de brokeri - reprezentand aproape o treime din industrie - sunt asteptati sa ajunga la varsta de pensionare in urmatorii zece ani, conform firmei de cercetare Cerulli Associates, iar multe companii au inceput sa se gandeasca la felul cum ii vor plati.
Cat poate obtine un broker din propria afacere
Marile firme compenseaza brokerii care pleaca in functie de afacerile pe care acestia le-au realizat. De obicei, platesc intre 0,85% si 1,4% din venitul anual generat de consilier, conform lui Nate Lenz, director de achizitii la Raymond James Financial Services. Suma este de obicei platita pe... mai mult
Miercuri, 13 August 2014, ora 13:30
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va reduce cu 25%, incepand din 16 septembrie, cota aplicata valorii tranzactiilor cu instrumente financiare suportata de catre cumparator, informeaza marti un comunicat al ASF si Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Aceasta cota perceputa de ASF va fi redusa de la 0,08% la 0,06%, masura fiind prevazuta in Regulamentul pentru modificarea anexei la Regulamentul nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, publicat de ASF vineri in Monitorul Oficial si care va intra in vigoare la data de 16 septembrie 2014.
Regulamentul mai prevede mentinerea la nivelul de 0,04% a cotei din valoarea tranzactiilor derulate pe pietele reglementate si/sau in cadrul sistemelor alternative de tranzactionare, de catre intermediarii care au calitate de Market Maker, si exonerarea entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de ASF, de la plata in legatura cu emiterea unui aviz constituind raspuns oficial la chestiuni privind aplicarea legii si a reglementarilor, in prezent la nivelul de 10.000 lei.
"ASF a luat primele masuri pentru diminuarea barierelor de pe piata de capital. Acestea includ schimbari de legislatie si o reducere semnificativa a comisioanelor de tranzactionare. Acest lucru arata o decizie ireversibila pentru a face piata nu doar mai competitiva, ci foarte competitiva si speram ca si alte parti implicate vor actiona in consecinta. Acest proces va fi unul gradual, dar permanent, in scopul... mai mult
Luni, 23 Iunie 2014, ora 13:03
Compania americana de comunicatii AT&T este in discutii avansate pentru preluarea furnizorului de servicii de televiziune prin satelit DirectTV pentru 50 de miliarde de dolari, conform unor surse apropiate tranzactiei.
Compania DirectTV va continua sa functioneze ca o unitate a concernului american, pastrandu-si managementul, conform sursei citate de Bloomberg.
Actualul director executiv al furnizorului de servicii de televiziune prin satelit, Mike White, urmeaza sa se retraga din functie dupa 2015, a mai spus sursa citata, care si-a pastrat anonimatul.
AT&T isi extinde activitatea in SUA
Prin aceasta preluare, AT&T va putea sa isi extinda serviciile oferite intr-o piata in care concurenta a crescut.
"Dupa ce va prelua DirectTV, AT&T va putea fi prezenta la nivel national pe piata TV si va putea vinde servicii de televiziune si wireless in toata tara", a spus Roger Entner, analist in cadrul companiei de cercetare si analiza Recon Analytics. "Vand servicii wireless, au inceput sa vanda servicii de securitate si vor putea adauga servicii TV in acest pachet".
Pretul pentru o actiune ar putea sa fie de 95 de dolari, in functie de cat numerar sau cate actiuni vor fi folosite ca mijloc de plata, conform unei alte surse apropiate tranzactiei, in timp ce alti analisti apreciaza ca pretul pentru o actiune ar putea ajunge pana la 100 de dolari.
Acordul dintre cele doua companii ar putea sa fie finalizat in urmatoarele doua saptamani, perioada in care companiile... mai mult
Miercuri, 14 Mai 2014, ora 13:46
In 2013, brokerii contactati de Business24 mizeaza pe actiuni la SIF-uri, Fondul Proprietatea sau Petrom. De asemenea, ei apreciaza ca privatizarea companiilor de stat ar putea da un semnal pozitiv si ar putea mari numarul investitorilor pe Bursa.
Continuarea programului de privatizare ar aduce lichiditate pe piata si ar putea constituie bune exemple pentru companiile private, crede Razvan Pasol, presedintele firmei de brokeraj Intercapital Invest.
"Mi-as dori ca in 2013 sa vedem mai multi pasi facuti prin programul de privatizare al statului. In primul rand pentru ca operatiunile in sine sunt foarte interesante, cand se listeaza actiuni ale Romgaz sau Hidroelectrica, dar genereaza si alte efecte, pot constitui bune exemple pentru listarile unor companii private. Toate aceste listari pot atrage noi investitori si atunci poate creste lichiditatea si atunci toti investitorii au de beneficiat", a declarat Razvan Pasol pentru Business24.
Brokerul a precizat ca, si in acest an, mizeaza pe actiunile solide cum sunt cele de la SIF-uri, Petrom sau BRD.
"Actiunile mari, solide de la Bursa precum SIF sau Fondul Proprietatea sunt in continuare subevaluate. Actiunile Petrom, BRD au performat destul de bine chiar acum la inceput de an sau in ultimele luni din 2012. Pentru a gestiona in mod corespunzator riscurile cred ca investitia cea mai buna este in actiuni solide", a adaugat Pasol.
Presedintele Intercapital Invest crede insa ca dupa iesirea de pe piata locala de... mai mult
Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 09:51
Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) se opune din nou desfiintarii Rasdaq si spune ca reafirmarea statutului de piata reglementata, conform deciziei de infiintare a acestei piete, in 1996, este singura solutie legala si utila pietei de capital din Romania.
"AIPC constata cu neplacere insistenta suspecta cu care CNVM, in loc sa rezolve problemele unei piete intr-o criza tot mai accentuata, produce mai bine de sase ani incoace "proiecte" de distrugere a pietei Rasdaq, proiecte care nesocotesc legislatia existenta a a pietei de capital si drepturile investitorilor de pe aceasta piata.
Aceste proiecte au fost si inoportune, mentinand in ultimii ani o stare de incertitudine care a descurajat investitia pe aceasta piata, contribuind astfel la scaderea lichiditatii si capitalizarii pietei romanesti de capital", se arata intr-un comunicat al asociatiei.
Reprezentantii investitorilor arata ca directiva MiFID, pe care CNVM o invoca pentru "a-si sustine demersurile impotriva pietei Rasdaq", precizeaza criterii de admitere pe o piata reglementata si nu de retrogradare de pe o piata reglementata, asa cum este piata Rasdaq prin decizia de infiintare a acesteia din 1996.
"Caracterul de piata reglementata al pietei Rasdaq nu se putea pierde prin legea 297/2004, asa cum nici o persoana licentiata nu-si pierde acest statut prin noua lege a invatamantului", afirma asociatia.
Totodata, AIPC spune ca decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene din 22 martie... mai mult
Marti, 11 Decembrie 2012, ora 16:34
Bursele si investitorii freamata de nerabdare in asteptarea listarii Facebook, considerata de unii drept "evenimentul bursier al secolului", atat prin valoarea capitalizarii, peste 10 miliarde de dolari, cat mai ales prin dimensiunea fenomenului Facebook din prezent.
Tradeville, compania care a adus pe Bursa de la Bucuresti actiunile unor companii americane precum Apple, Bank of America sau Coca Cola, va oferi investitorilor romani oportunitatea de a tranzactiona si actiunile Facebook.
Cat de riscanta este investitia intr-o Oferta Publica Initiala?
Insa cat de riscanta este investitia intr-o Oferta Publica Initiala(IPO)? O intrebare la care ar trebui sa aiba un raspuns orice trader. Subscrierea in cadrul unei oferte publice atrage riscul de a pierde alte oportunitati de investitie in cazul in care respectiva oferta esueaza, avand in vedere ca banii sunt imobilizati in perioada respectiva, sustin reprezentantii Tradeville. Insa, aderarea la un IPO implica riscuri similare cu ale oricarei investitii in actiuni, cu conditia ca documentele de listare sa asigure cerintele minime de transparenta din pietele cu reglementari mai stricte, cum ar fi UE sau SUA.
In cazul unei companii tinere, cu un istoric scurt, pot aparea si riscuri legate de lipsa unui set suficient de mare de date financiare. In cazul Facebook, trebuie sa ne raportam si la sectorul din care face parte,tehnologie, ceea ce ii ofera potential de dezvoltare, compania fiind inca in fazele primare ale... mai mult
Miercuri, 09 Mai 2012, ora 08:10
A trecut prima luna din anul 2012, asa ca ne-am putut face o idee despre cum vor evolua atat finantele globale cat si cele personale. Pentru a avea siguranta ca nu-ti vei arunca banii pe apa sambetei, iata care sunt cele mai bune, dar si cele mai proaste plasamente.
In contextul economic actual, este imposibil sa prezici exact cum vor evolua pietele, chiar si in viitorul foarte apropiat. Insa, folosindu-ne de anumite instrumente, studii si trenduri putem identifica posibilii castigatori si perdanti de pe piata investitionala.
Piata de capital
Cea mai buna investitie, in 2012: companii tehnologice
Majoritatea gigantilor tech au publicat rezultate financiare spectaculoase, dar nimeni nu o duce la fel de bine ca Apple.
Chiar daca pretul unei actiuni Apple a ajuns la 420 de dolari, multi analisti considera ca Apple este una dintre cele mai subevaluate companii din lume, conform mai mult
Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 18:25
In 2011, oamenii de afaceri s-au ferit cat de mult au putut sa faca investitii in actiuni si obligatiuni, preferand sa-si tina banii in conturi care nu le aduc niciun fel de castig, dar care le dau siguranta in aceste vremuri tulburi.
In primele 11 luni ale anului trecut, conturile curente si de economisire au atras de opt ori mai multi bani decat piata de capital, conform datelor companiei de cercetare de piata TrimTabs, preluate de mai mult
Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 08:01
Actiunile tranzactionate pe piata Rasdaq s-au depreciat in medie cu 0,21% in sedinta de tranzactionare de vineri, potrivit evolutiei indicelui Rasdaq-C, in timp ce lichiditatea totala a sporit cu 22%, ajungand la 1,12 milioane lei (226.200 euro). In sedinta anterioara, schimburile realizate pe piata Rasdaq au insumat 916.900 lei (217.300 euro).Indicele principal al pietei, Rasdaq-C, a pierdut 0,21%, pana la 1.962,94 puncte, in sedinta de vineri, iar la categoria de baza schimburile au totalizat 1,10 milioane lei.Actiunile SAB Radauti (SABR) au castigat 62%, pana la 16,20 lei, pe o lichiditate de 542.900 lei, in vreme ce tranzactiile cu actiuni Prebet Aiud (PREB) au insumat 241.900 lei, iar titlurile s-au apreciat cu 12,67%, ajungand la 0,80 lei.Pretul titlurilor BAT Bascov (BATV) a crescut cu 22,87%, pana la 60,70 lei, pe fondul unei lichiditati de 56.000 lei, in timp ce actiunile Albalact Alba Iulia (ALBZ) au generat un rulaj de 50.800 lei si s-au depreciat cu 2,08%, la cotatia de 0,235 lei.Indicele RAQ-I, care arata evolutia actiunilor listate la prima categorie a pietei Rasdaq, a scazut cu 1,76%, pana la 1.828,90 puncte, iar schimburile de la aceasta sectiune au insumat 9.300 lei.Tranzactiile cu actiuni Electromagnetica Bucuresti (ELMA) au totalizat 5.700 lei, iar cotatia lor a scazut cu 5%, pana la 0,285 lei, in vreme ce pretul actiunilor Upet Targoviste (UPET) s-a mentinut la 0,97 lei, in urma unor schimburi de 3.600 lei.Indicele RAQ-II, care arata evolutia... mai mult
Sambata, 18 Aprilie 2009, ora 17:35