Autoritatile din Botosani, unul dintre cele mai sarace orase din tara, se imprumuta inca o data pentru cofinantarea unei investitii de 20 de milioane de euro, intr-un megaparc de agrement, care se intinde pe o suprafata de 48 de hectare. Lucrarile amanate inca din 2011 au inceput pana la urma in aceasta vara, desi autoritatile nu sunt convinse inca de fezabilitatea proiectului.
Proiectul este grandios. Parcul regional de agrement turistic si sportiv Cornisa se va intinde pe o suprafata de 48 de hectare si va cuprinde bazine acoperite, piscine in aer liber, helesteu si rau artificial pentru rafting, parc de 14 hectare si o padure de 25 de hectare.
Proiectul parcului regional de agrement Cornisa
65% din suma este asigurata din fonduri europene, insa primaria Botosani va trebui sa participe cu restul banilor.
Autoritatile locale au mai contractat un imprumut de 20 de milioane de lei si in 2012 pentru finantarea proiectului, insa banii au fist cheltuiti pana la urma in alte scopuri, iar proiectul aprobat inca din 2011, care apartine fostei administratii, a fost din nou amanat.
Parcul, prea mare pentru un oras ca Botosani, dar il facem!
Mai mult, in toata aceasta perioada, noul primar al orasului Botosani, Ovidiu Portariuc, a discutat in termeni "apocaliptici" despre viitorul parc de agrement, repetand in mai multe randuri, ca primaria nu isi permite un proiect atat de mare.
"Imi mentin parerea pe care am avut-o si in campania electorala: nu cred ca este... mai mult
Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 08:16
Compania Electro-Alfa International din Botosani a castigat un contract de 52,19 milioane lei (12 milioane euro) fara TVA pentru amenajarea unui parc de agrement cu o suprafata de aproape 50 de hectare.
Primaria Botosani a acordat contractul printr-o licitatie deschisa la sfarsitul lunii februarie firmei omului de afaceri Gheorghe Ciubotaru, scrie Mediafax.
Proiectul vizeaza amenajarea pe o suprafata de 48,38 hectare a Parcului Regional de Agrement Turistic si Sportiv Cornisa, precum si echiparea necesara functionarii acestuia.
Obiectivele investitiei includ, printre altele, o piscina acoperita si vestiare plaja, bazine exterioare de agrement, patinoar artificial si de agrement, terenuri de sport si vestiare, helesteu, rau artificial si locuri de joaca pentru copii.
Contractul, estimat initial la 63,7 milioane lei fara TVA, este finantat prin Programul Operational Regional (POR). Finantarea va fi acoperita in proportii egale din bani de la bugetul local si fonduri europene.
Durata de executie a lucrarilor este de doi ani, data de incepere fiind conditionata de obtinerea finantarii din partea Ministerului Dezvoltarii, care gestioneaza POR, potrivit unui comunicat Electroalfa.
Electro-Alfa cuprinde zece divizii, trei fabrici si a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de 37 milioane euro, conform datelor publicate pe pagina proprie de internet. mai mult
Vineri, 08 Martie 2013, ora 16:20