Intr-o perioada in care riscul de infectare cu noul Covid-19 creste de la zi la zi, folosirea mastii de protectie devine obligatorie.
Conform celor de la Cubemedica.ro, producatori de masti de protectia medicale cu o eficienta de 98%, achizitia unor masti de protectie de calitate este importanta. Mai importanta insa, este utilizarea lor corecta.
Ce masti trebuie sa cumperi?
Cele mai bune masti privind raportul cost/calitate sunt cele medicinale cu 3 pliuri. Acestea pot tine departe virusurile, bacteriile si o multime de poluanti si sunt folosite in toate clinicile medicale si spitalele.
Achizitia mastii trebuie sa se faca doar din farmacii sau din magazine specializate, iar produsele trebuie sa aiba o sursa exacta.
Mastile de protectie respiratorie folosite in constructii, cu protectie FFP3 sunt si ele bune, insa pot fi ceva mai costisitoare.
Foarte multi oameni aleg sa cumpere masti din bumbac, ce pot fi reutilizate. Acestea nu se ridica la nivelul mastilor medicinale, insa ofera o oarecare protectie.
Cum se poarta masca?
Purtarea mastii de protectie trebuie sa se faca dupa un anumit ritual. Inainte de a o lua din pachet, primul pas este sa te speli pe maini cu apa si cu sapun timp de 20 de secunde. Daca nu ai apa si sapun, solutiile pe baza de alcool sunt la fel de bune.
Daca ai mainile curate, masca se prinde de sistemul de prindere si se fixeaza in asa fel incat sa acopere nasul, gura si barbia.
Asigura-te ca este cu partea colorata in exterior si... mai mult
Joi, 30 Iulie 2020, ora 16:44
Primaria Capitalei va plati aproximativ 14 milioane de euro pentru pasajul de la Piata Presei, al carui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) a fost aprobat de municipalitate miercuri. Proiectul, considerat util de edilul-sef al Capitalei, are ca scop fluidizarea traficului in zona de nord a Bucurestiului, dar a starnit indignarea mai multor ONG-uri care sustin ca reprezinta "bani cheltuiti prost".
Primarul general Sorin Oprescu a spus ca lucrarile vor incepe in cel mai scurt timp si ca, dupa obtinerea autorizatiei de construire, "probabil intr-o saptamana", bucurestenii vor vedea cum se organizeaza santierul in partea de nord a Capitalei.
Macheta Pasajului de la Piata Presei
Constructorul licitatiei a fost deja selectionat, fiind vorba despre societatea Apolodor SA, controlata de omul de afaceri Radu Ouatu. Lucrarile ar trebui sa dureze 10 luni, mentioneaza reprezentantii primariei, adaugand ca soferii vor putea circula in zona, pe toata durata constructiei pasajului.
Intrarea in pasaj se va face pe directia Soselei Bucuresti-Ploiesti spre Bulevardul Kiseleff, iar iesirea, pe Bulevardul Kiseleff, dar si pe bulevardul Marasti. Pasajul va avea o lungime de 550 de metri si va incepe pe portiunea din zona Fantana Miorita si Piata Presei Libere pe Sos. Bucuresti - Ploeisti, acesta urmand sa se desparta sub forma literei "y" sub intersectia de la Piata Presei.
Macheta pasajului de la Piata Presei
Zona analizata si reglementata prin PUZ este cea a intersectiei... mai mult
Joi, 29 August 2013, ora 12:28
Romania redeschide discutiile cu Ucraina pe tema combinatului minier de la Krivoi Rog. Totusi, sansele pentru recuperarea miliardalui de dolari investit de partea romana in ultimii 26 de ani sunt minime, dupa ce mai multe demersuri similare au esuat dupa 1989.
Ministrul Economiei Varujan Vosganian se afla la Kiev, pentru discutii despre recuperarea investitiei partii romane, care detine o participatie de 27%, impreuna cu Ucraina - 56,8% si Slovacia - 18,2%, la ceea ce ar fi trebuit sa fie cel mai mare combinat de minereuri acide din lume.
Cea mai sigura cale pentru recuperarea banilor ar fi privatizarea combinatul finalizat in proportie de 70%, dar dezmembrat pe bucati si jefuit de cei care trebuiau sa asigure conservarea in ultimii 20 de ani.
"Dupa opinia mea, singura solutie ca partea romana sa-si recupereze banii este ca platforma de la Krivoi Rog sa se vanda si, din ceea ce se vinde, Romania sa fie parte, ca un fel de creditor", a declarat recent, Varujan Vosganian, ministrul Economiei.
In ultimii ani, autoritatile de la Bucuresti au anuntat in mai multe randuri ca vor sa renunte la participatia detinuta la combinatul ucrainian, insa fara succes. Inclusiv fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, anunta acum trei ani, ca Romania ar putea vinde participatia detinuta la combinatul de la Krivoi Rog catre ArcelorMittal, actionarul majoritar al unitatii. In 2011 insa, partea ucrainiana a blocat demersurile de privatizare, din cauza neintelegerilor cu partea... mai mult
Marti, 27 August 2013, ora 14:10
Diamantele au inceput sa fie privite cu tot mai mult interes de investitori, dupa ce pretul aurului a inregistrat anul acesta cea mai mare scadere din ultimele trei decenii (37%), in vreme ce pretul pietrelor pretioase a crescut cu pana la 12%, in ultimii 5 ani.
Pe masura ce aurul scade in ochii investitorilor, diamantele par sa fie tot mai cautate, mai ales ca pentru 2013 a fost estimata o crestere medie a pretului lor de 10 procente sau chiar de 50%, in cazul celor mai valoroase si deosebite pietre.
O astfel de investitie poate insemna si cumpararea de actiuni la o mina de diamante sau plasarea banilor in fonduri dedicate tranzactiilor cu pietre pretioase.
Daca iti surade mai degraba ideea de a detine o comoara stralucitoare, specialistii sustin ca o investitie profitabila ar fi una de 5.000 de euro, intr-o piatra de calitate, pe care o vei pastra apoi minim cinci ani de zile.
Desigur, vei avea si cheltuieli cu depozitarea, daca nu vrei sa dormi cu diamantul sub perna, dar iti vei recupera investitia si vei face profit cand vei scoate piatra la licitatie - minus comisionul casei, de 5-10%.
Arie David, specialist in slefuirea diamantelor si proprietar al retailerului autohton A. David Gallery, sustine ca diamantele au devenit atat de atractive pentru ca sunt foarte valoroase, tot mai rare si greu de obtinut, dar usor de pastrat si depozitat, mai ales in comparatie cu aurul, care este greu si voluminos.
Mai mult, pretul diamantelor nu a incetat sa... mai mult
Sambata, 03 August 2013, ora 00:00
MOL investeste 10 milioane de euro in contruirea unuiterminal de produse petroliere, la Giurgiu. Noul depozit va avea o capacitate utila de 7000 de mc.
"Romania este inclusa in strategia de dezvoltare pe termen lung a Grupului MOL, iar deschiderea terminalului de produse petroliere de la Giurgiu reprezinta un pas important in acest sens. Alaturi de extinderea si modernizarea retelei de benzinarii, optimizarea lantului logistic este o directie importanta de crestere a eficientei atat pe plan local, cat si la nivelul Grupului MOL", a declarat Kinga Daradics, Country Chairman MOL Romania.
Terminalul de la Giurgiu este amplasat in Zona Libera, pe un teren cu suprafata totala de aproape 15.000 de metri patrati, iar depozitul are acces direct la transportul fluvial. Prima faza a proiectului, inaugurata joi, prevede stocarea si comercializarea de motorina.
Dotari ultramoderne
Terminalul este dotat cu un sistem computerizat de incarcare a autocisternelor si cu tehnologie automatizata de aditivare. Intrucat functionarea depozitului este automatizata, necesitatea implicarii umane in procesele tehnologice legate de aprovizionarea cu produsele rafinariilor Grupului MOL este minima. In faza a doua, va fi finalizata constructia tuturor rezervoarelor depozitului, care va avea o capacitate totala utila de 7.000 de metri cubi.
Carburantii vor fi stocati in rezervoare supraterane, echipate cu cele mai moderne sisteme de siguranta si protectie, inclusiv sisteme automate de... mai mult
Joi, 30 Mai 2013, ora 16:25
Afacerea cu venin de vipere se bucura de foarte multa popularitate in media din Romania, iar pe piata exista zeci de materiale de "specialitate", care promit sa ofere castiguri ametitoare, cu investitii minime. "Este doar o iluzie hranita de escroci", sustine insa Alexandru Lar, un fermier din Zalau, care administreaza in momentul acesta 10 ferme mari din tara.
Fermierul din Zalau precizeaza ca afacerea cu vipere este profitabila, daca sunt respectate anumite conditii. Business24 iti prezinta costurile reale si potentialul de profit al unei astfel de afaceri in Romania, dar si miturile care planeaza in jurul acestui subiect.
Investitia
Materialele de promovare de pe Internet mentioneaza ca investitia intr-o ferma de vipere variaza intre 10.000 si 20.000 de euro si include achizitii a 20-40 de vipere (la un pret de 300 euro/fiecare), amenajarea terariilor si achizitia de echipamente. O vipera produce in medie 1g-1,5g de venin pe an, deci in total, ferma ar putea produce maximum 60 de grame anual. Insa o cantitate atat de mica de venin nu va convinge niciun partener de afaceri, avertizeaza Alexandru Lar.
"In Romania, sunt o gramada de bisnitari de animale, care te conving sa cumperi 20-30 de vipere, cu promisiunea ca vei face miliarde de lei. Doar ca un contract de venin se discuta de la o capacitate de furnizare de la 250 de grame/luna in sus", sustine crescatorul de vipere. Oamenii de afaceri din aceasta industrie pot face profit doar daca se asociaza pentru... mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 14:40
1Cererea tot mai mare de produse bio face ca agricultura ecologica sa aiba perspective tot mai profitabile. Pentru asociatiile agricole investitia intr-o ferma ecologica nu este prea mare, iar prin reinvestirea profitului (procesare si distributie) afacerea se poate dezvolta rapid. Agricultura ecologica este unul dintre domeniile unde mai este loc de investitii. Business24 prezinta un plan concret pentru o astfel de investiei.
In contextul recentelor scandaluri din piata alimentara, pe relatia fermier-procesator-retailer, vom arata ca lucrurile se pot schimba daca exista initiative proprii.
Luam exemplul francez. De ani de zile fermierul din Hexagon este intr-un continuu razboi cu hypermarketurile care-si impun preturile "tiranice" de achizitie.
Francezii au plecat de la cererea tot mai mare a consumatorilor de produse "sanatoase" si din surse cat mai "de incredere". Asta inseamna urmatoarele trei lucruri:
- consumatorii sunt mai dispusi sa cumpere produse locale si de sezon, pe considerentul ca cele importate in extra-sezon sunt suspecte de a fi stat prea mult pe vapor;
- consumatorii sunt mai dispusi sa cumpere produse de ferma pentru ca nu implica un nivel mare de industrializare (E-uri);
- consumatorii sunt mai dispusi sa cumpere de la producatorii pe care ii pot cunoaste direct sau de la care pot primi referinte mai de incredere.
Plecand de la considerentele de mai sus, fermierii francezi s-au organizat in asociatii si au investit in dezvoltarea... mai mult
Luni, 25 Martie 2013, ora 07:31
Goana dupa aur si-a piedut valoarea intr-o lume in care investitorii cauta cu disperare locuri sigure in care sa-si plaseze banii, lasand locul goanei dupa diamante. Cele mai multe se gasesc in Botswana cu 25% din productia mondiala, Rusia cu 22 de procente, Canada si Africa de Sud, cu cate 15%.Pe langa faptul ca diamantele sunt un simbol exterior de bunastare, investitia in aceste pietre pretioase a devenit unul dintre cele mai sigure si mai profitabile plasamente financiare si creste odata cu piata de produse de lux, intr-un ritm foarte sustinut. Un om poate investi milioane de euro intr-un singur diamant sau intr-o intreaga mina.
Investitiile in diamante au starnit interesul mai multor investitori care cauta locuri sigure in care sa-si puna banii la adapost de furtunile de pe pietele bursiere, potrivit The National,
Pretul diamantelor este in crestere, devansand chiar pretul aurului.
Inca din 1940, valoarea diamantelor a crescut cu 15% pe an, iar investitorii si-au pastrat optimismul si prevad cresteri spectaculoase in urmatoarea perioada.
"Diamantele reprezinta o moneda globala, pot fi capitalizate foarte repede si sunt greu de distrus. In plus, sunt un simbol al modei, al succesului si al statutului social", a spus David Franke, CEO la DIC PL.
Presedintele Diamond Exhange Dubai, Peter Meeus, spune ca in mod traditional diamantele sunt comercializate ca o bijuterie, insa industria trebuie sa constientizeze valoarea de investitie pe care o au aceste pietre.
"Cei care... mai mult
Duminica, 14 August 2011, ora 20:58
Publipan, Franciza Spaniola de mare succes, lider international in domeniul publicitatii si in sectorul pungilor ecologice din hartie, continua expansiunea sa in plan national si mondial.Concept: Publicitate pe punga de hartie pentru paineZona vizata: Toata TaraTip locatie: Nu necesitaSpatiu locatie: Nu necesitaTaxa franciza: 8000 EuroInvestitie totala: 12000 EuroTaxa: 3% din CATara origina: SpaniaNumar locatii: 150Tip contract: FrancizaDupa recenta lansare peste Ocean, in promitatoarea si paradisiaca Costa Rica, Publipan continua sa ne surprinda cu frenetica si accelerata sa expansiune in plan mondial. Ecuador este tara recent intrata in grup si ne intrebam care este urmatoarea destinatie?
Ca dovada a succesului, compania se poate lauda ca a reusit in 8 luni sa contracteze un numar record de 64 francize in tara sa de origine, iar in primele 2 luni de functionare in Portugalia, erau deja operative 22 francize.
In Romania sunt deja active 9 zone si uram bun venit si succes celor trei francizati nou intrati in echipa.
Franciza proportioneaza mari profituri cu o investitie minima si raspuns rapid, si prezinta un concept inovator de afacere ce consta in a profita de pungile de hartie, folosite la vanzarea painii in conditii igienice, transformandu-le in suporturi publicitare.
Pungile vor avea imprimate anunturi publicitare si informative, publicitate 100% eficace, fiind repartizata in mana, zilnic, la mii de persoane. Noutatea este evidenta, din moment ce... mai mult
Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 14:16