Hotelurile de tip boutique sunt un concept de business foarte intalnit in Occident, unde se bucura de reputatie, clientela fidela si mai ales de profit. In Romania, piata acestui tip de hotel incepe timid sa se formeze, iar potentialul este urias, mai ales ca investitiile substantiale intr-un asemenea proiect sunt compensate de cifre de afaceri de milioane de euro si castiguri pe masura.
Pe langa o personalitate deosebita, hotelurile boutique au si un design aparte. Pentru ca sunt de dimensiuni reduse, le pot oferi clientilor discretie, intimitate si atentia de care au nevoie. "Boutique hotelurile ajung sa isi cunoasca clientii foarte bine si sa ofere servicii extrem de personalizate, pe care hotelurile mari nu le pot asigura oaspetilor sai, spunea Sylvia Petre, CEO Carol Parc Hotel.
Hotel Casa Capsa
Proprietarii unei asemenea cladiri au, in egala masura, avantaje si dezavantaje. Boutique hotelul se poate adapta mai repede la piata, este mai flexibil si poate trata cu atentie clientii, multumita dimensiunii reduse. In acelasi timp, in Romania nu exista inca o cultura pentru acest tip de hotel, ceea ce este un dezavantaj, ca si o criza acuta de personal care sa corespunda cerintelor, nivelului de pregatire profesionala si de cultura generala ale unui boutique hotel.
Ce inseamna boutique
Pentru a putea beneficia de statutul de hotel boutique, o unitate de cazare trebuie sa aiba un numar relativ redus de camere, de obicei maximum 100, sa fie amenajat intr-o... mai mult
Joi, 13 Iunie 2013, ora 17:45