Prezentul se confrunta cu o piata a autoturismelor in crestere, mai ales ca renumitul scandal al companiei Volkswagen a atras dupa sine o scadere a preturilor masinilor comercializate, dar si clienti care isi permit sa isi achizitioneze masini la costuri rentabile.
Remedierea defectiunilor din fabrica i-a pus pe cei mai multi proprietari de masini marca VW sa apeleze cu incredere la service-urile auto pentru verificari si inspectii periodice ale masinii.
Alaturi de service-urile auto, Depozitul Auto Online le-a oferit incredere soferilor ca masina pe care o conduc este in perfecta siguranta, datorita pieselor puse la dispozitie.
La un moment dat, o masina necesita implicare, costuri de reparare si implicit o mai buna mentenanta, ceea ce ii face pe soferi sa se confrunte des cu situatii in care schimba sau inlocuiesc piese uzate, piese stricate sau care nu isi mai indeplinesc functionalitatea.
Ajutorul in aceste situatii provine de la comerciantul din Romania care ofera peste 1.000.000 de piese si accesorii pentru masini apartinand celor mai recunoscute si uzuale marci din lume.
Program extins in mediul online pentru comenzi ale clientilor
"Numarul mare de comenzi pentru piese si accesorii auto ne-au ajutat sa ne dam seama ca trebuie sa le oferim clientilor suport non-stop pentru indeplinirea nevoilor masinii detinute.
In acest scop, am extins programul de lucru pentru comenzile online si pentru produsele care se afla in stoc, incat clientii nostri sa... mai mult
Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 13:32
Piata pieselor auto din tara noastra este una destul de buna, iar in ultimii ani tot mai multi investitori din zona productiei de piese auto aleg sa investeasca la noi in tara.
Ultimul venit este Sumitomo Electric Wiring System (SEWS) care va deschide o noua uzina in Romania, dupa ce a inchis-o pe cea din Slovacia.
SEWS produce piese auto in Romania inca din 2000
Producatorul japonez de piese auto Sumitomo Electric Wiring System a inceput sa investeasca in tara noastra inca din anul 2000, cand a deschis la Deva o fabrica de cablaje.
Au urmat alte doua fabrici deschise la Orastie si la Alba-Iulia. Se pare ca japonezilor le-a placut in Romania pentru ca acum au inchis fabrica de la Topolcany, Slovacia, si vor mai deschide una la noi, anunta Agerpres, citand cotidianul praghez The Slovack Spectator.
La slovaci, SEWS producea cablaje pentru masinile Nissan si avea in 2002 aproximativ 1.200 de angajati vand planuri de extindere. Criza financiara le-a dat calculele peste cap asa ca au inceput sa concedieze in masa oameni, asa ca pana in 2015 au mai ramas doar 461 de salariati. Si acestia au ramas insa fara joburi din cauza mutarii japonezilor in Romania, unde insa vor face angajari masive, ceea ce nu poate fi decat o veste buna pentru noi.
Oficialii companiei nu au anuntat inca in ce oras din Romania vor deschide noua uzina in care vor produce diverse piese auto, in special cablaje.
Motivul invocat de conducerea pentru mutarea in Romania este legat, in mod... mai mult
Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 15:22
Industria auto isi revine, potrivit informatiilor oficiale care arata ca in primele luni din acest an cifra de afaceri a crescut cu 4%. Evolutia pozitiva se reflecta si in comenzile din ce in ce mai mari inregistrate de producatorii de piese auto prezenti in Romania, care se adapteaza si deschid noi fabrici pe plan local pentru onorarea clientilor.
Romania devine din ce in ce mai atragatoare pentru producatorii din industria componentelor auto, care si-au tinut promisiunile facute anii trecuti si au continuat in 2013, expansiunea pe piata locala, cu investitii de zeci de milioane de euro.
"Cand vine vorba de furnizorii pentru industria auto, orientata catre export, Romania devine din ce in ce mai importanta in Europa", spune Hans de Haas, CEO la Bianor, companie cu actionariat polonez si olandez si liderul in domeniul turnarii prin injectie e pieselor formate din materiale plastic.
Bianor a inaugurat recent o noua fabrica la Ploiesti, care a contribuit la inffintarea a 35 de de locuri de munca. Reprezentantii Bianor refuza sa dezvaluie valoarea investitiei facute, dar mentioneaza ca au in calcul extinderea pe piata din Romania, pe care o apreciaza.
Hans de Haas sustine ca a ales Ploiestiul datorita locatiei strategice pentru clientii companiei, multumita infrastructurii bune, dar si mediului de afaceri prietenos si suportului tehnic oferit de parcul industrial.
CEO-ul Bianor, Hans de Haas. Sursa foto: Plastech.pl.
"In mod suplimentar, materialelor... mai mult
Luni, 22 Iulie 2013, ora 08:12
Grupul german Draexlmaier va investi 20 de milioane de euro pentru extinderea procesului de productie de la Codlea printr-o unitate care va fabrica planse de bord pentru masinile Maserati.
Investitia nemtilor va duce la crearea a 354 de noi locuri de munca, scrie Buna Ziua Brasov.
"Construim o noua unitate de productie pentru a livra planse de bord catre Maserati", a declarat Karl Wallner, executive board member, responsabil de productie si logistica. "In contextul lansarii noilor modele Quattroporte si Ghibli, productia va creste. Investitia nu este intr-o cladire, ci in echipamente si personal", a mai anuntat sursa citata.
Experienta redusa a inginerilor locali pune probleme investitorilor germani
Una dintre problemele fabricii este faptul ca in Brasov se gasesc mai greu ingineri cu experienta, in conditiile in care mai sunt si suedezii de la Autoliv, dar si Continental sau Ina Schaeffler, sunt de parere oficialii Draexlmaier.
Pentru ca atat inginerii din Romania cat si din Germania sa aiba o experienta cat mai diversificata, exista schimburi de angajati intre Brasov si Vilsbiburg, oraselul bavarez unde este situat centrul producatorului de componente auto.
"Singura diferenta dintre prezent si activitatea din urma cu zece ani este faptul ca acum termenele comenzilor sunt mai scurte, iar formele cerute sunt mai complicate", spune unul dintre oficialii Draexlmaier. Pe de alta parte, acum testele matritelor realizate la Vilsbiburg se realizeaza direct... mai mult
Joi, 13 Iunie 2013, ora 09:45