Compania britanica Parker Hannifin Manufacturing considera Romania, alaturi de alte state europene, o posibila destinatie pentru o investitie intr-o linie de productie a cilindrilor hidraulici si ia in calcul, de asemenea, mutarea sediului in Cluj-Napoca.
"Board-ul companiei intentioneaza, in cadrul proceselor de restructurare si dezvoltare ale firmei britanice, construirea unei noi linii de producere a cilindrilor hidraulici dupa o tehnologie noua intr-o tara membra a Uniunii Europene si eventuala mutare a sediului central al diviziei europene in noua locatie. Romania este o posibila destinatie. Analiza preliminara efectuata de conducerea firmei britanice pentru amplasarea noii unitati in Romania vizeaza zona municipiului Cluj-Napoca si imprejurimile acestuia", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.
Compania Parker Hannifin Manufacturing produce, printre altele, filtre, cilindri, valve, pompe si motoare si este divizia europeana a companiei americane Parker Hannifin Corporation.
In comunicat se mai spune ca Ministerul Economiei si-a aratat disponibilitatea de a sprijini firma britanica in obtinerea datelor necesare pentru luarea deciziei de a investi in Romania.
Parker Hannifin Corporation a fost infiintata in anul 1918 si are anual o cifra de afaceri care depaseste 13 miliarde de dolari.
Compania are peste 58.000 de angajati in 49 de tari, fiind specializata in producerea diverselor sisteme si tehnologii de control si precizie utilizate in... mai mult
Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 13:45
Chiar daca Marea Britanie este reticienta in a primi imigrantii romani, nume mari de companii cu capital britanic, precum British American Tobacco sau Vodafone, au considerat tara noastra drept o buna oportunitate pentru investitii.
Marea Britanie ocupa, la sfarsitul lui august 2012, locul 13 in topul investitorilor straini in Romania, potrivit Ambasadei Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.
Astfel, numarul societatilor cu capital britanic a fost la acea data de 4572, adica 2,48% din totalul companiilor cu capital strain. La nivel de capital subscris, investitiile britanicilor s-au cifrat la 665,84 milioane euro sau 2,07% din totalul investitiilor straine.
De ce sunt interesati investitorii britanici in Romania
Faptul ca Romania este a doua tara ca marime din Europa Centrala si de Est, dupa Polonia, a fost unul din motivele principale care au facut British American Tobacco sa investeasca in tara noastra, spune Adrian Popa, Corporate, Legal & Regulatory Affairs Director al acestei companii.
Un alt motiv important pentru investitia companiei a fost orientarea pro-europeana a tarii noastre si faptul ca, la acel moment, eram in negocieri de aderare la Uniunea Europeana.
Ulterior, datorita succesului companiei pe piata romaneasca, investitiile au continuat. De altfel, BAT a demarat in 2012 noi investitii in capacitatea de productie, in valoare de aproximativ 40 de milioane de euro, investitia urmand sa fie finalizata in 2013.... mai mult
Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 09:18
Rolls-Royce, producatorul de motoare pentru aeronave, a anuntat ca va investi 300 milioane lire sterline in patru noi fabrici din Marea Britanie, actiune in urma careia compania va crea sau va mentine 800 de locuri de munca, relateaza BBC News. Guvernul va contribui cu 45 de milioane de lire sterline in cadrul proiectului. Compania a mai anuntat, de asemenea, ca va deschide o fabrica noua in Singapore, in urma careia se vor crea 500 de locuri de munca noi. Rolls-Royce are 23.000 de angajati in Marea Britanie.iIn acelasi timp, compania vrea sa implementeze doua programe de cercetare care vor avea ca obiectiv dezvoltarea de tehnologii pentru reducerea emisiilor de carbon ale aeronavelor.Compania, cunoscuta pe plan mondial pentru motoarele de avioane produse, se asteapta ca rezultatele din 2009 sa fie in linie cu cele din anul precedent, in ciuda dificultatilor economice, informeaza NewsIn.Anul trecut Rolls Royce Group Plc a avut un profit inainte de taxe in crestere cu 10%, la 880 milioane lire sterline (1,27 miliarde dolari).
mai mult
Marti, 28 Iulie 2009, ora 15:51