Google lanseaza o platforma dedicata invatarii la distanta, un hub de informatii si unelte menite sa ajute profesorii pe perioada crizei cauzate de virusul COVID-19.
Aceasta se gaseste la adresa events.withgoogle.com/g-suite-for-education-ro/ si ofera resurse in limba romana necesare profesorilor pentru a se instrui in utilizarea pachetului G Suite for Education, pentru a se conecta cu elevii lor si a realiza lectii interesante si placute.
G Suite for Education este o colectie de aplicatii care ofera acces la functiile educationale esentiale (crearea lectiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea si gestionarea clasei, schimbul de fisiere, email, etc.).
G Suite for Education este disponibil in mod gratuit institutiilor de invatamant.
Acestea se pot inscrie pentru a beneficia gratuit de pachetul G Suite for Education la aceasta adresa: https://www.clasaviitorului.ro/.
Platforma dedicata invatarii la distanta ofera si un ghid pentru predarea de acasa dedicat profesorilor, disponibil direct la aceasta adresa:
services.google.com/fh/files/misc/predarea_de_acasa_ghid_pentru_profesori.pdf.
Acesta ofera informatii pas cu pas, de la organizare spatiului de lucru de acasa, pregatirea cursului si a "intalnirii" video cu elevii, pregatirea predarii si predarea propriu-zisa, pana la colaborarea cu elevii, inclusiv folosirea Jamboard, o tabla online unde prezinta in timp real elevilor, si organizarea de discutii 1:1 cu elevii.
Google va... mai mult
Luni, 30 Martie 2020, ora 14:44
Angajatorii isi poate reduce cheltuielile destinate instruirii personalului cu 40% daca utilizeaza un sistem de invatamant online, de tip e-learning, potrivit lui Adrian Calin, consultant in cadrul furnizorului de cursuri de e-learning Blue Point IT Solutions.
"Am calculat cu cat si-a redus costurile un client din sectorul bancar prin folosirea e-learningului si am constatat ca s-au cheltuit cu 40% mai putin fata de cheltuielile presupuse de un training traditional, in contextul in care primele bugete taiate in perioade economice dificile sunt cele alocate resurselor umane", a declarat Adrian Calin, prezent la o conferinta de specialitate organizata de Ziarul Financiar in parteneriat cu Blue Point IT Solutions.
Intr-un context in care piata locala a programelor de training "la clasa" a scazut cu 25-30% in ultimii doi ani, ajungand la valoarea de 25-30 de milioane de euro, folosirea programelor de e-learning a devenit o practica din ce in ce mai des utilizata in randul oamenilor din departamentele de resurse umane.
Avantajele programelor de e-learning: costuri reduse, disponibilitate crescuta
"Pe langa pret, printre avantajele programelor de e-learning se mai afla disponibilitatea acestora (pentru ca angajatii nu au timp sa piarda una sau doua zile pentru a merge la training si isi aleg siguri cand sa parcurga cursul), precum si faptul ca aceste cursuri pot fi accesate de un numar mare de angajati intr-o perioada scurta de timp", a spus Craig Murray, EMEA... mai mult
Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 18:52