Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă temporar, în perioada 20-23 decembrie, în zone din Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu, pentru a asigura capacitatea reţelei de a funcţiona şi a alimenta clienţii în bune condiţii, anunţă E-Distribuţie Muntenia.
Astfel, în Bucureşti, în data de 20 decembrie, vor rămâne fără curent electric, între orele 09:00-15:00, consumatorii din Strada Onisfor Ghimbu, Nr.3, Bloc O27, iar în intervalul 09:00-17:00 vor rămâne fără curent electric consumatorii din Strada Viitorului (între strada Alexandru Donici şi strada Salcâmilor) şi din Strada Vasile Lascăr (între strada Alexandru Donici şi strada Luca Stroici).
În judeţul Giurgiu, în data de 20 decembrie, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă între orele 09:00-17:00 în Ogrezeni, strada Principală Balasoieni către Hobaia, Bara Nicolae, iar în intervalul 12:00-20:00 vor rămâne fără curent electric consumatorii din Domneşti, Prelungirea Ghencea,Tudor Vladimirescu, Centurii zona pasaj Domneşti.
Distribuţia de energie electrică va fi oprită în data de 20 decembrie în judeţul Ilfov, urmând ca în intervalul 09:00-17:00 să rămână fără curent electric consumatorii din Ciolpani, Iepuri Scroviştea, Lac Scroviştea, şi din Berceni, străzile Mioriţei, 1 Mai, Lalelelor, Narciselor, Octavian Goga, Tudor Arghezi, Ion Agârbiceanu, Ghiocelului, Casa Nouă, Vadul Moşului, Nicolaie Labiş, Crinilor şi... mai mult
Luni, 20 Decembrie 2021, ora 07:28
Consumul de energie electrica al Romaniei a atins marti, 8 decembrie, cel mai mare nivel inregistrat in cursul anului 2020.
Potrivit Transelectrica, consumul de energie electrica inregistrat marti a fost de 9.389 MW, reprezentand cel mai mare nivel din acest an. La nivelul municipiului Bucuresti, consumul a atins 1.400 MW.
De asemenea, valoarea inregistrata marti la nivel national depaseste consumul maxim instantaneu din decembrie 2019, respectiv 9.154 MW, se arata intr-un comunicat Transelectrica.
"Chiar daca in perioada pandemiei s-a remarcat o scadere generala a consumului de energie electrica la nivel national, incepand cu luna noiembrie 2020, s-a inregistrat o crestere de consum", arata reprezentantii Transelectrica.
In istoricul ultimilor cinci ani, cel mai mare consum instantaneu de energie electrica a fost consemnat in luna ianuarie 2017, avand o valoare de 9.930 MW.
Citeste si:
Se intrerupe alimentarea cu energie electrica in mai multe zone din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu
PROIECT Ministerul Economiei: 60% din parcul auto al Romaniei ar urma sa aiba o forma de propulsie electrica in anul 2050 ...citeste mai departe despre "Consumul de electricitate in Romania a atins marti cel mai mare nivel din 2020" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 17:26
Crimeea a ramas fara curent din cauza unei pene electrice la o centrala care aprovizioneaza peninsula ucraineana - anexata in 2014 de Rusia, au anuntat autoritatile locale.
Alimentarea cu electricitate a fost restabilita dupa cateva ore, a anuntat compania de stat Rosseti, potrivit RT.
"Toata Crimeea a ramas fara electricitate. Curentul va ii restabilit in trei ore. Pastrati-va calmul", a scris miercuri intr-un mesaj postat pe Facebook liderul din Crimeea anexata Serghei Aksionov, precizand ca situatia avea la origine o pana intr-o centrala electrica situata in regiunea Krasnodar, in sudul Rusiei.
"Din cauza fluctuatiilor de curent, sistemul de urgenta a pornit si a deconectat linia" care aprovizioneaza Crimeea, a declarat Aksionov.
Crimeea era aproape in totalitate dependenta de aprovizionari cu electricitate din Ucraina la momentul anexarii de catre Rusia in 2014, in urma unei operatiuni militare ruse urmate de un referendum contestat de Kiev si Occident.
Ea s-a confruntat, de atunci, cu mai multe pene de curent, inclusiv la sfarsitul lui noiembrie 2015, dupa sabotarea unei linii de inalta tensiune provenind de pe teritoriul ucrainean.
Intreruperile repetate de partea ucraineana au determinat Moscova sa construiasca un "pod electric" catre peninsula, prin Stramtoarea Kerci, si sa investeasca masiv in modernizarea infrastructurilor electrice.
In iulie 2017, temperaturi anormal de ridicate in regiunea rusa Krasnodar au provocat o intrerupere a... mai mult
Joi, 14 Iunie 2018, ora 09:22
Intregul Cipru a ramas miercuri dimineata fara curent electric, din cauza unei probleme la una dintre centralele de pe insula, a anuntat un purtator de cuvant al companiei de furnizare a curentului de pe insula.
Potrivit purtatorului de cuvant al Autoritatii cipriote de electricitate, Costas Gavrielides, nu este clar care a fost problemy ce a dus la inchiderea generatoarelor termocentralei Dhekelia.
El a precizat, insa, ca a provocat o reactie in lant care a afectat aproape toate generatoarele celeilalte centrale a companiei, astfel incat toata insula a ramas fara curent electric.
Oficialul a dat asigurari ca echipele societatii lucreaza in prezent pentru a repune in functiune centralele.
Cate pene de curent are un roman in timpul unui an
Alimentarea cu energie in mediul urban a fost intrerupta timp de 639 de minute in medie pe consumator in anul 2010, potrivit unui raport al Autoritatii de Reglementare in Energie (ANRE) privind sectorul distributiei de energie, publicat vineri pe site-ul institutiei.
Astfel, in 2010, media la nivelul tarii a indicatorului care se refera la intreruperile neplanificate de energie a fost de 6,1 intreruperi pe consumator, care au durat 639 de minute.
Cele mai multe intreruperi au avut loc in zona deservita de Enel Dobrogea, adica 8,49 intreruperi pe an pentru un consumator, iar cele mai putine au fost in regiunea unde opereaza Electrica Transilvania Sud, respectiv 3,13 intreruperi pe an.
In ceea ce priveste durata... mai mult
Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 11:01
Belarus a ramas fara electricitate ruseasca din cauza neachitarii datoriilor, conform Mediafax. Belaus, tara confruntata cu o criza economica majora, nu a reusit sa-si achite la termen datoriile catre furnizorul rus InterRao.
"Am intrerupt livrarile catre Belarus incepand cu ora 00.00, ora Moscovei" (23.00, ora Romaniei), a declarat Anton Nazarov, purtator de cuvant al companiei ruse.
"Imediat ce va fi achitata datoria, vom relua, in termen de 24 de ore, livrarile", a adaugat el.
Intreruperea alimentarii cu energie electrica din Rusia nu va avea un impact major in Belarus, care importa numai 10 la suta din electricitatea necesara.
Rusia, care a determinat Belarusul sa aplice un program amplu de privatizare in schimbul unui credit important, anuntase ca va intrerupe livrarile in cazul in care autoritatile de la Minsk nu isi achita datoriile, care se cifrau la 37 de milioane de euro la inceputul lunii iunie.
Vicepremierul rus Igor Setcin declarase marti ca aceasta masura "nu are nici o motivatie politica", ci reprezinta rezultatul "unui proces de piata: electricitatea trebuie platita".
InterRao a mai intrerupt timp de sase zile, la inceputul lunii iunie, livrarile catre Belarus, inainte ca Moscova si Minskul sa ajunga la o solutie de compromis.
Belarusul, tara cu 10 milioane de locuitori, traverseaza cea mai grava criza financiara de la preluarea puterii de catre presedintele Aleksandr Lukasenko, in 1994, confruntandu-se cu un deficit comercial urias si o grava penurie de... mai mult
Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 10:48
Dupa cutremurul de vineri si tsunami-ul care i-a urmat, guvernul japonez a ordonat rationalizarea curentului electric.Japonia, o tara cu putine resurse naturale, se sprijina pe energia nucleara pentru a satisface 25% din nevoia de electricitate. Din 54 de reactoare, 11 sunt acum inchise, potrivit BBC.10 milioane de kilowati pe zi. Atat producea centrala nucleara Fukushima Daiichi lovita grav de cutremur care acum provoaca panica in randul intregii populatii, prin explozii si scurgeri de hidrogen. Rationalizarea energiei electrice ar putea dura saptamani, timp in care singura lumina a milioane de japonezi va fi cea a soarelui. Premierul nipon a declarat ca este constient de dificultatile pe care le impune o astfel de masura. Lipsa de curent electric va duce la intreruperea gazelor si la taierea temporara a alimentarii cu apa.Drumurile deja au inceput sa fie aglomerate, pentru ca transportul feroviar este la pamant. ATM-urile nu mai functioneaza iar in lipsa semafoarelor, politistii sunt cei care directioneaza traficul. Benzina se gaseste cu greu la statiile de alimentare iar putinele magazine care sunt acum deschise nu mai au nici alimente de baza si nici apa imbuteliata. In acest context, marii producatori auto nu isi pot relua activitatea. Toyota a anuntat ca isi va tine inchise fabricile cel putin pana joi. Honda isi va chema oamenii la munca abia dupa 20 martie.Ca o concesie, centrul orasului Tokio nu va duce lipsa de curent electric, deoarece acolo se afla birourile... mai mult
Marti, 15 Martie 2011, ora 12:48