Romanii vor intra pe teritoriul Marii Britanii pentru a munci, pentru studii sau pentru dezvoltarea propriei afaceri au nevoie de viza incepand din 1 ianuarie, a anuntat Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS). Pe de alta parte, romanii care calatoresc in Marea Britanie in scop turistic sau in vizita nu vor avea nevoie de viza.
Libera circulatie intre Uniunea Europeana si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord se incheie la 31 decembrie 2020, iar din 1 ianuarie 2021 Regatul Unit isi va asuma pe deplin statutul de stat tert in relatia cu statele Uniunii Europene, inclusiv cu Romania.
Astfel ca, deplasarile in Regatul Unit, inclusiv in scop de munca, vor fi reglementate de legislatia acestui stat in materie de imigratie, prin adoptarea unui sistem de imigratie pe baza de puncte, care se aplica tuturor cetatenilor europeni, inclusiv celor romani.
Noile conditii ale sistemului de imigratie britanic nu se aplica cetatenilor romani care s-au inscris in sistemul EU Settlement Scheme (EUSS) sau care sunt eligibili sa se inscrie pana la data de 30 iunie 2021.
"Cetatenii romani vor putea calatori in Regatul Unit in scop turistic sau in vizita, pe o perioada de pana la 6 luni intr-un an, fara a avea nevoie de viza. Situatia se schimba daca in cele 6 luni vor dori sa desfasoare activitati lucrative", mai spun oficialii Ministerului Muncii.
In acest context, cetatenii romani vor trebui sa obtina in prealabil o viza.
Toti cetatenii romani care doresc... mai mult
Joi, 31 Decembrie 2020, ora 13:42
Cei care vor sa devina antreprenori sunt persoane pline de energie si entuziasm, insa de cele mai multe ori se dovedeste ca au o perceptie idealista, gresita asupra realitatii de a-si deschide propria afacere. Circula o multime de zvonuri, imprastiate adesea de cei care n-au avut de fapt nici cel mai mic contact cu antreprenoriatul. Te-ai gandit sa dai si tu lovitura, sa inventezi un nou Facebook sau Twitter, sa fii propriul tau patron si sa poti face tot ceea ce crezi ca nu poti realiza din postura de angajat? Poate ar trebui sa vezi si partea mai putin frumoasa a povestilor de succes. Pentru ca 99,9% din proaspetii antreprenori n-au apucat sa vada ce se intampla in realitate cand ai o afacere decat dupa ce au inceput-o. Carol Roth, specialist in strategii de afaceri, demonteaza cele mai cunoscute cinci mituri despre antreprenoriat, enuntand si un adevar universal valabil, in paginile publicatiei Portfolio.1. Ai ocazia sa faci ceea ce-ti place Oamenii cred ca, daca-ti place sa faci ceva anume si iti deschizi o afacere in acel domeniu ori una axata pe mica ta placere, doar asta vei face. Nimic mai gresit. Daca ai de condus o afacere, va trebui sa te ocupi de o multime de lucruri, inclusiv unele neplacute ori fara nicio legatura cu obiectul activitatii tale placute.
Tu vei avea grija si de contabilitate, de marketing, vei alerga dupa clienti, vei avea de rezolvat o multime de treburi strict administrative si multe altele. Nu te poti gandi ca asa vei face... mai mult
Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 23:29
Numarul companiilor intrate in insolventa in primul trimestru 2011 a scazut cu 18%, la circa 5.000, comparativ cu primele trei luni ale anului trecut, segmentul cu cele mai mari probleme fiind comertul cu amanuntul, potrivit unui studiu Coface, potrivit NewsIn.
"Vedem economia actuala intr-o etapa de stabilizare mai degraba decat o relansare certa, considerand evolutia usor pozitiva din ultimul trimestru al anului trecut de 0,1% care imbraca o semnificatie mai mult statistica, si care trebuie confirmata de evolutiile viitoare pentru a putea sustine un trend relevant. Pentru anul 2011, ne asteptam la o crestere economica intre 1%-1,5%, bazata pe cresterea exporturilor si evolutia productiei industriale", a declarat, intr-un comunicat, country cluster manager al Coface Romania, Bulgaria si Slovacia, Cristian Ionescu.
In intervalul ianuarie-martie 5.081 de companii au intrat in insolventa, cu 18% mai putin fata de acelasi interval 2010, ceea ce reprezinta o temperare a ritmului de crestere a insolventelor.
"Pe fondul recesiunii si provocarilor financiare multiple, companiile care au rezistat si si-au restructurat/eficientizat activitatea, cunosc acum o imbunatatire graduala a cifrei de afaceri si a profitabilitatii, in conditiile in care costurile au fost deja reduse. Analizand distributia insolventelor pe sectoarele de activitate pentru primul trimestru al anului curent, observam ca primele zece sectoare care inregistreaza cel mai mare numar al firmelor... mai mult
Luni, 25 Aprilie 2011, ora 15:06