Privind zece ani in urma, pietele emergente au avut randamente mai bune decat Statele Unite si pietele dezvoltate. Privind, insa, catre viitor, cererea si oferta sunt consecvente si determinate de factori sustenabili, astfel incat, in opinia Dr. Mobius, cresterea estimata pentru pietele emergente in 2012 o va depasi pe cea a pietelor dezvoltate.
In opinia lui Mark Mobius, in 2011, perceptia asupra structurii economiei globale s-a modificat in mod radical. Astfel, interesul investitorilor nu mai este orientat in mod exclusiv catre Statele Unite ca si motor al economiei globale, ci din ce in ce mai mult catre marile economii emergente precum China si India, care au inceput sa contribuie in mod semnificativ la produsul intern brut mondial.
"Toti indicatorii economici fundamentali, de la rezervele valutare, raportul dintre datorii si produsul intern brut, pana la inflatie si ratele pe termen scurt se afla acum intr-o stare mult mai buna pe pietele emergente intrucat acestea sunt tari care se indreapta catre o crestere economica sustenabila.
Atunci cand selecteaza tarile si industriile in care investeste, Franklin Templeton Emerging Markets Fund ia in considerare diferite active suport: consumatori (populatie) si marfuri (urbanizare)", a declarat Dr Mobius intr-o conferinta de presa Citibank.
Presedintele executiv al Franklin Templeton Asset Management a mai precizat intr-un interviu anterior ca India se intinde pe o suprafata de 2,9 milioane de kilometri patrati,... mai mult
Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 19:22
La un an de la listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti, managerul de portofoliu al Fondului Proprietatea, Grec Konieczny, a declarat intr-un interviu Business24 ca anul trecut a fost marcat de doua mari dezamagiri: pretul actiunilor FP si esecul listarii celui de-al doilea pachet Petrom la BVB.
Potrivit acestuia, ele doua companii mult asteptate de investitori, Hidroelectrica si Nuclearelectrica ar trebui listate cat mai rapid la BVB, in caz contrar pretul actiunilor risca sa se deprecieze, fapt ce ar putea determina o migratie a investitorilor spre piete cu mai multa lichiditate.
Privind la piata de capital romaneasca, Greg Konieczny spune ca succesul Fondului Proprietatea nu poate veni fara o dezvoltare a pietei romanesti. De aceea, urmatoarea mutare pe care FP o va face va fi listarea pe bursa din Varsovia, in prima jumatate a acestui an.
Cum comentati rezultatele financiare obtinute de Fondul Proprietatea in 2011? Profitul Fondului Proprietatea (FP) a crescut anul trecut cu 19%, in timp ce activul net a scazut cu 5,6%.
Da, cred ca masura cheie pentru noi este valoarea neta a activelor pe actiuni si asta, din pacate a scazut, insa uitandu-ne la ceea ce s-a intamplat intre timp pe piata de capital din Romania si pe pietele europene, speram la rezultate pozitive in acest an.
Pretul actiunii FP pe bursa nu s-a apropiat de valoarea nominala, de la un pret de 0,6495 lei din prima zi de listare. Privind retrospectiv au fost asteptarile... mai mult
Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 07:50