Vicepresedintele Comisiei Europene Margrethe Vestager a avertizat in legatura cu nevoia masiva a Internetului de energie electrica si consecintele acestui lucru asupra mediului, intr-un interviu publicat duminica - informeaza dpa.
O digitalizare suplimentara va necesita si mai multa energie electrica, a declarat politiciana daneza pentru ziarele grupului media Funke.
"Rularea filmelor consuma extrem de multa energie. Sau luati in considerare huburile de servere care au nevoie de aer conditionat", a spus Vestager.
Aceasta va fi o provocare enorma pentru ambitia Uniunii Europene de a deveni neutra de carbon pana in 2050, a subliniat aceasta.
"Va trebui sa dezvoltam tehnologii cu noul Pact ecologic european pentru a reduce la minimum consumul de energie si a imbunatati eficienta energetica", a adaugat oficialul european, referindu-se la emblematicul program de mediu al blocului, prezentat saptamana aceasta, prin care se urmareste ca pana in 2050 in UE sa nu mai existe emisii nete de gaze cu efect de sera.
Lupta impotriva schimbarilor climatice nu poate fi castigata fara solutii digitale, a adaugat Vestager, vicepresedinta a Comisiei Europene responsabila de agenda cu privire la o Europa pregatita pentru era digitala.
La nivel mondial, platforme de streaming precum Netflix si YouTube si serviciile de conferinte video, cum ar fi Skype, folosesc 200 de miliarde de kilowati pe ora de energie electrica in fiecare an, conform cifrelor furnizate de compania de... mai mult
Duminica, 15 Decembrie 2019, ora 21:01
Oficialii europeni au transmis o directiva energetica privind mai multe dispozitive conectate la Internet.
La Bruxelles se considera ca electricitatea este irosita atunci cand proprietarii gadgeturilor nu le folosesc, asa ca dispozitivele vor trebui sa se inchida automat cand nu sunt in uz.
Directiva Comisiei Europene acopera toate dispozitivele noi conectate la Internet, ...citeste mai departe despre "Gadgeturile ar putea fi programate sa se inchida cand nu sunt folosite" pe Ziare.com mai mult
Luni, 05 Ianuarie 2015, ora 09:30
Oamenii de stiinta cauta mereu cai de a imbunatati calculatoarele. Un nou tip de memorie poate face uitata in viitor actuala tehnologie a memoriei RAM.
Memoria unui calculator are nevoie de aplicarea unui curent electric pentru a stoca informatii pe ea. Potrivit Digital Trends, cercetatorii americani au gasit o metoda de a imbunatati performanta fara a folosi curentul.
Expertii de la Universitatea Cornell, condusi de John Heron, Darell Schlom si Dan Ralph, au folosit un material numit ferita de bismut. Acesta ...citeste mai departe despre "Inventia care poate schimba memoria calculatoarelor" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 28 Decembrie 2014, ora 19:04
Cele aproximativ 14 miliarde dispozitive electronice conectate la Internet, existente in prezent la nivel mondial, risipesc anual energie electrica in valoare de circa 80 de miliarde de dolari din cauza unor tehnologii ineficiente, iar problema se va agrava pana in 2020, cand electricitatea risipita de aceste dispozitive se va ridica la 120 de miliarde de dolari pe an, se arata intr-un studiu publicat miercuri de Agentia Internationala a Energiei, transmite AFP.
Potrivit acestui raport, in 2013, dispozitive electronice conectate la Internet, de genul modemuri, imprimante si console de jocuri video, au consumat o cantitate de energie de aproximativ 616 terawati ora, cea mai mare parte in timp ce dispozitivele erau in modul standby. In plus, din cantitatea totala aproximativ 400 de terawati ora a fost risipita din cauza unor tehnologii ineficiente.
"Problema nu este ca aceste dispozitive sunt deseori in modul standby, ci mai degraba ca utilizeaza mai multe electricitate decat ar trebui pentru a mentine conexiunea si a comunica cu reteaua", a declarat directorul IEA, Maria Van der Hoeven.
"Numai prin utilizarea celor mai bune tehnologii existente in prezent, astfel de dispozitive ar putea efectua aceleasi sarcini in standby, dar ar consuma o cantitate de energie cu 65% mai mica", a adaugat Maria Van der Hoeven.
IEA avertizeaza ca cererea de energie este in crestere pe masura ce conectivitatea la retea se extinde la dispozitive precum frigidere sau masini de... mai mult
Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 15:20
Viitorul regulament de furnizare a energiei electrice il poate lasa fara curent pe consumator, chiar si bun platnic, daca furnizorul sau ramane dator fata de distribuitori sau producatori. Pentru a evita o astfel de situatie, consumatorul poate doar sa apeleze la alti furnizori.
Romanii risca sa fie deconectati de la retelele electrice daca furnizorul lor de energie are datorii catre transportator, distribuitor sau alti operatori, inclusiv restante pe piata angro.
Informatia apare in proiectul de Regulament de furnizare a energiei electrice la clientii finali, postat de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) pe pagina sa de internet. Dupa perioada de dezbateri publice, acest document va deveni litera de lege si ar trebui implementat intocmai.
Potrivit articolului 19 din proiect, clientul final ia nota de faptul ca risca sa fie deconectat "daca primeste un preaviz de deconectare deoarece furnizorul lui nu si-a respectat datoriile de plata pe piata angro.
Pentru a evita aceasta situatie, in termenul de preaviz clientul final poate rezilia contractul de furnizare cu furnizorul respectiv si poate schimba furnizorul inclusiv prin trecerea la furnizorul de ultima instanta". Preavizul este de cel putin 15 zile si vor fi deconectati inclusiv cei fara datorii la furnizor, conform articolului 69.
Citeste mai multe despre Aberatie. Cand furnizorul nu plateste, cetateanul ramane fara curent pe Adevarul.ro mai mult
Luni, 13 Mai 2013, ora 15:26