Grupul Apple a realizat progrese majore in realizarea obiectivului sau privind furnizarea propriilor cipuri pentru smartphone-urile sale, achizitionand divizia de modemuri a Intel, intr-o tranzactie evaluata la un miliard de dolari, au anuntat joi cele doua companii, transmit Xinhua si Reuters.
Conform acordului, aproximativ 2.200 de angajati Intel se vor alatura Apple, alaturi de echipamente si drepturile de proprietate intelectuala.
Combinat cu portofoliul existent, Apple va avea 17.000 patente in domeniul tehnologiei wireless, devenind astfel un jucator de top in domeniul detinatorilor de patente 5G, alaturi de firme ca Huawei Technologies Co Ltd.
Dupa anuntarea acordului, La Bursa de la New York actiunile Intel au urcat cu 5,7%, la 55,05 dolari, in timp ce titlurile Apple au crescut usor, cu 0,1%, la 207,29 dolari.
Tranzactia, care ar urma sa se finalizeze pana la finalul anului, va ajuta Apple sa-si atinga obiectivul de a face propriile sale cipuri pentru modemuri folosite la smartphone-uri, concurand astfel mai bine cu rivalele Samsung Electronics si Huawei.
Intel a anuntat ca va scoate la vanzare divizia de cipuri pentru modemuri 5G in aprilie, dupa finalizarea disputei juridice dintre Apple si Qualcomm, un furnizor cheie de cipuri pentru modemuri folosite la iPhone-uri. Apple se afla printre companiile interesate de divizia Intel, sustineau atunci analistii.
In 2018, Comisia Europeana a impus o amenda de 997 milioane de euro Qualcomm din cauza... mai mult
Vineri, 26 Iulie 2019, ora 11:40
Grupul Apple este in negocieri avansate pentru a achizitiona divizia Intel de cipuri pentru modemuri folosite la smartphone-uri, o tranzactie evaluata la un miliard de dolari sau mai mult, a anuntat Wall Street Journal (WSJ), citand surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, transmite Reuters.
Acordul ar putea fi anuntat saptamana viitoare, sustin sursele.
Reprezentantii Apple si Intel nu au comentat informatia.
Intel a anuntat ca va scoate la vanzare divizia de cipuri pentru modemuri 5G in aprilie, dupa finalizarea disputei juridice dintre Apple si Qualcomm, un furnizor cheie de cipuri pentru modemuri folosite la iPhone-uri. Apple se afla printre companiile interesate de divizia Intel, sustineau atunci analistii intervievati de WSJ.
La Bursa de la New York, actiunile Intel au urcat luni cu 1,5%, la 52,10 dolari, titlurile Apple au urcat usor, iar actiunile Qualcomm au scazut cu 2%.
In 2018, Comisia Europeana a impus o amenda de 997 de milioane de euro Qualcomm din cauza comportamentului abuziv al firmei americane, care a platit sume mari de bani clientului sau Apple pentru ca acesta sa nu se aprovizioneze cu chipuri de la rivalii Qualcomm. mai mult
Marti, 23 Iulie 2019, ora 11:02
Noua vulnerabilitate exploateaza carente critice in modul de functionare a procesoarelor moderne si este imposibil de reparat de catre producator.
Specialistii in securitate informatica de la Bitdefender au identificat o vulnerabilitate la nivel de hardware in procesoarele Intel care, pe fondul deficientelor de proiectare, permite furtul de date procesate pe dispozitive.
Aceasta vulnerabilitate poate fi utilizata in atacuri tintite care ar avea nevoie in mod normal de privilegii si drepturi de acces extinse care sa permita controlul deplin asupra sistemului de operare prin modificarea unor registri. Impactul este si mai ridicat in cazul furnizorilor de servicii cloud intrucat inclusiv informatiile stocate de clienti pe hardware-ul vulnerabil pot fi accesate de catre terti.
Vulnerabilitatea a fost testata cu succes pe microarhitecturile Intel Ivy Bridge, Haswell, Skylake si Kaby Lake si a fost semnalata catre producator.
Cata vreme vulnerabilitatea descoperita are legatura cu o defectiune a unei componente fizice care anuleaza toate mecanismele de securitate aplicate la nivel hardware, orice patch va rezolva doar partial problema.
Bitdefender si partenerii din industrie lucreaza la o modalitate de a repara problema la nivel de hipervizor folosind tehnologii de securitate pentru medii virtuale, precum Bitdefender Hypervisor Introspection.
Atacurile bazate pe executare speculativa, o modalitate prin care procesorul ruleaza multiple instructiuni simultan si... mai mult
Joi, 16 Mai 2019, ora 15:21
Brian Krzanich, seful companiei Intel, este acuzat ca in decembrie 2017 si-a vandut toate actiunile pe care avea voie sa le vanda dupa ce a aflat despre problemele grave de securitate care afecteaza procesoarele produse in ultimii 23 de ani de compania pe care o conduce.
La scurt timp dupa aparitia acestor informatii in spatiul public, reprezentantii Intel au declarat ca vanzarea actiunilor nu are legatura cu probleme de securitate ale procesoarelor Intel si ca operatiunea a fost programata inca din octombrie 2017. In schimb, expertii in IT sustin ca au informat Intel inca din luma mai a anului trecut despre cele doua probleme de securitate pe care le numesc "catastrofale".
Legislatia americana protejeaza executivii companiilor de acuzatii cu privire la tranzactionarea actiunilor. Insa, faptul ca vanzarea a venit intre momentul aflarii de problemele de securitate si comunicarea publica a acestora, ar putea constitui o exceptie care sa duca la acuzare sefului Intel. In urma tranzactiilor, Krzanich a obtinut 39 de milioane de dolari.
Procesoarele Intel sunt afectate de doua probleme grave de securitate, numite Spectre si Meltdown, ce nu pot fi reparate in totalitate. Acestea permit atacatorilor sa acceseze cele mai sensibile informatii, stocate in kernel-ul procesoarelor (zona de memorie teoretic protejata, n. red.).
Mai mult, patch-urile de securitate care vor repara doar partial problemele vor incetini dispozitivele vizate. Telefoanele, tabletele, laptopurile... mai mult
Vineri, 05 Ianuarie 2018, ora 10:24
Intel, nu Qualcomm, este producatorul pe care Apple pare sa-l fi ales pentru modemul 5G pe care viitoarele modele de iPhone il vor folosi.
Conform unor surse apropiate companiei americane, Apple a inceput sa planifice trecerea la 5G, colaborand deja in acest sens cu Intel. In acelasi timp, se pare ca discutiile cu Qualcomm, care este cel mai mare producator de chipuri mobile, nu au dus deocamdata la niciun rezultat.
Qualcomm are la acest moment avantajul unui modem 5G mai avansat, in timp ce la Intel acelasi modem este in lucru, compania directionand mai multe mii de angajati catre dezvoltarea modemului 5G.
Intel si-a prezentat prima oara modemul 5G in cadrul targului CES de la inceputul anului, iar recent a anuntat ca a realizat prima conexiune intre doua dispozitive de test care folosesc propriul modem.
Tehnologia 5G va fi capabila, la nivel teoretic cel putin, sa asigure viteze de conectare de un gigabit pe secunda sau mai mult. Implementarea acesteia necesita insa timp, primul iPhone cu 5G fiind asteptat in 2019 sau chiar 2020.
Apropierea de Intel este logica pentru Apple, companie aflata in litigiu cu Qualcomm. Cele doua companii se judeca dupa ce Apple a incetat sa mai plateasca taxe prea mari pentru brevete pe care, considera Apple, Qualcomm nu are niciun merit.
De altfel, nu doar Apple este de parere ca politicile Qualcomm nu sunt corecte. Autoritatile de stat din China, Coreea de Sud si chiar Statele Unite au amendat cu sume importante Qualcomm... mai mult
Luni, 20 Noiembrie 2017, ora 08:38
Luni a iesit la iveala ca Intel va prelua Mobileye, in schimbul a 15,3 miliarde de dolari, fapt confirmat de companie. Multi s-au intrebat de ce are loc o astfel de miscare, care sunt mizele unei astfel de tranzactii.
Iata si raspunsul, oferit de Business Insider. Intel a pierdut cursa numita smartphone, iar industria PC-urilor e in declin. Asa ca Intel avea nevoie de o piata noua pe care sa-si vanda cipurile, "care sunt painea si untul afacerii sale".
Asa ca s-a orientat catre masini, catre cele autonome, fara sofer, in special. Mobileye, infiintata in 1999, este specializata in sisteme de asistenta a soferului si de evitare a coliziunilor.
Achizitia Intel este a doua cea mai mare in istoria sa de 50 de ani. Daca masinile fara sofer vor fi viitorul, asa cum cred Uber, Alphabet si nu numai, atunci Intel vrea sa fie implicata si sa aiba felia sa de castig.
Anii trecuti, Intel a incercat sa intre pe piata telefoanelor inteligente, cheltuind miliarde de dolari pe companii precum Wind River si Dialogic. Lucrurile nu au iesit asa cum si-a dorit, iar in final a vandut mare parte din aceasta afacere catre Marvell, in 2006. E doar una dintre infrangerile suferite de Intel in ultimii ani, sirul fiind insa mult mai lung.
Tranzactia de acum e cea mai buna dovada ca Intel isi muta afacerea catre noi orizonturi. Orientarea companiei catre masinile autonome a fost confirmata de Brian Krzanich, CEO al Intel, intr-un interviu oferit luni CNBC.
Desi Mobileye e cea mai... mai mult
Marti, 14 Martie 2017, ora 10:49
Intel Mica este un smartwatch dedicat femeilor active, care vor sa fie intotdeauna in contact cu partenerii lor de afaceri si prietenele lor.
Realizat sub forma unei bratari de o eleganta deosebita, dispozitivul smart poate fi cu usurinta confundat cu o bijuterie clasica, dupa cum relateaza portalul Extravaganzi.
In interior, bratara smart produsa de Intel ascunde tot ce-i trebuie pentru a se comporta ca un smartwatch performant.
Mica este abrevierea de la My Intelligent Communications Accessory, smartwatch-ul Intel concentrandu-se asupra segmentului de consumatori de sex feminin, ignorat pana acum de majoritatea producatorilor de dispozitive inteligente.
Bratara smart are un card SIM incorporat si un display OLED si permite citirea si trimiterea SMS-urilor si e-mail-urilor, conexiune la internet, pastrarea agendei telefonice si multe alte lucruri importante in viata unei femei de cariera.
Designul accesoriului evolueaza pe doua teme distincte, desi materialul din care este realizat bratara ramane acelasi in fiecare caz: aur de 18 K.
Primul model Mica foloseste cristale din Africa de Sud si obsidian rusesc pentru decorarea bratarii, in vreme ce a doua varianta de design aplica o combinatie de perle din China si cristale lapis lazuli din Madagascar.
Pretul pentru oricare din cele doua modele ale bratarii smart Intel Mica este de 495 de dolari, pana in prezent dispozitivul inteligent fiind promovat doar pe piata din Statele Unite. mai mult
Duminica, 19 Iunie 2016, ora 00:00
Compania Intel disponibilizeaza 12.000 de angajati, adica 11% din tot personalul sau, pentru a isi diversifica activitatea.
Celebrul producator de procesoare vrea sa se concentreze pe alte zone, precum cea a dispozitivelor inteligente - IoT (Internet of Things) - si a serverelor, potrivit computerworld.com.
Lansare Intel la CES 2016: Drona care se fereste de obstacole (Video)
Incasarile Intel au fost afectate de scaderea comenzilor de PC-uri care au totalizat 60,6 milioane de unitati in primele trei luni ale acestui an, cu 11,6% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Intel nu are succes nici pe piata dispozitivelor mobile, unde procesoarele sale se regasesc doar in cateva tipuri de smartphone.
Un gigant ingenuncheat de piata ...citeste mai departe despre "Intel concediaza 12.000 de angajati. Care este motivul" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 11:42
Producatorul Intel a lansat o drona care poate evita obstacolele din calea sa.
Dispozitivul a fost prezentat la targul CES 2016, care se desfasoara in aceste zile la Las Vegas, unde a fost facuta si o demonstratie spectaculoasa.
Intel detine o parte din Yuneec, compania care a creat drona, si este responsabila de senzorul camerei 3D cu care este echipat dispozitivul, scrie BBC.
Tehnologia RealSense, integrata in aparatul zburator, foloseste lasere infrarosii pentru a detecta si estima distanta pana la obstacolele din ...citeste mai departe despre "Lansare Intel la CES 2016: Drona care se fereste de obstacole (Video)" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 12:26