Fiecare firma, indiferent de gradul de dezvoltare sau de domeniul de activitate, elaboreaza strategii pentru a-si mari profitul si pentru a atrage cat mai multi clienti, cautand cele mai bune instrumente in acest sens. Daca si tu te afli in momentul strategic al planificarii si cauti astfel de instrumente care sa te ajute sa evoluezi si sa te adresezi unui numar cat mai mare de cumparatori, marketingul digital este o solutie pe care iti recomandam sa o ai in vedere.
Ce este marketingul digital si cum te ajuta?
Marketingul digital este un intreg proces, care foloseste metode digitale de promovare, pentru a te ajuta sa-ti vinzi mai usor produsele si serviciile. Cu ajutorul marketingului digital poti castiga noi clienti, insa vei acorda o atentie sporita si clientilor mai vechi sau recurenti.
Content marketingul poate fi facut in regie proprie, insa de cele mai multe ori se prefera varianta de a lucra cu o agentie specializata de marketing, deoarece etapele si solutiile ce necesita sa fie implementate trebuie sa fie identificate corect, cu ajutorul unor instrumente specializate.
In plus, timpul scurt de care dispui ca antreprenor si multitudinea de task-uri zilnice te pot impiedica sa analizezi, sa masori si sa implementezi singur anumite idei si solutii, asa ca un ajutor specializat de la o firma de marketing este mai mult decat binevenit.
Content marketing - o componenta importanta a marketingului online
O componenta importanta a marketingului digital este... mai mult
Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 18:57
La cat de accesibil si de popular e internetul astazi nu e de mirare ca ponderea bugetelor alocate campaniilor de outbound si inbound marketing tinde sa creasca in favoarea celor din urma.
Conform Datareportal, in Romania:
Sunt 19 milioane locuitori si 26 milioane conexiuni mobileExista 15 milioane utilizatori de internet si 93,2% dintre ei acceseaza continut online utilizand dispozitivele mobile97% dintre utilizatorii de internet, cu varsta cuprinsa intre 16 si 64 de ani, sunt posesori de smartphonesExista 12 milioane de conturi active pe social media54% din trafic se realizeaza de pe telefoanele mobile si 44,1% de pe laptopuri si desktopuriRomanii petrec in medie 7 ore si 26 min pe zi pe internet si dedica 3 ore si 20 min canalelor TV (broadcast si streaming)2 ore si 16 min sunt investite zilnic in social media1 ora si 22 min - este timpul mediu petrecut in fiecare zi cu rasfoirea si citirea presei (online si print)83 de minute sunt alocate zilnic emisiunilor de radioMedia de ascultare zilnica a podcasturilor este de 30 min, cam tot atat cat se petrece si cu jocurile video accesate de pe console.1 ora si 10 minute pe zi sunt destinate muzicii (ale carei variatiuni in materie de gusturi merita dezbatere publica, la radio & podcast)
Care sunt avantajele inbound marketingului?
Cel mai important aspect este legat de faptul ca marketingul digital iti permite sa-i abordezi doar pe cei care au cele mai mari sanse sa fie interesati de produsele si serviciile tale.... mai mult
Joi, 27 Mai 2021, ora 13:23
In vremuri incerte, mediul de afaceri devine tot mai volatil. Comportamentele utilizatorilor se schimba de la o zi la alta, iar probabilitatea ca businessurile sa se adapteze la aceste schimbari este infima daca se bazeaza strict pe intuitie si fac abstractie de indicii care subliniaza aceste oscilatii. De la modificarea nevoilor si a obiceiurilor de cumparare, la schimbarea intereselor de informare, efectele pandemiei se resimt la nivel comercial.
De aceea, inca din martie, au inceput sa apara noi instrumente de digital care monitorizeaza aceste schimbari si le prognozeaza pe urmatoarele. Totodata, tooluri mai putin importante inainte de declansarea crizei devin acum relevante, tocmai pentru ca urmaresc indeaproape interesele actuale ale consumatorilor. Iata doar cateva dintre uneltele fara de care digitalul ar fi un strigat surd in perioada pandemiei de coronavirus:
Google Trends
Inainte de declansarea crizei, Google Trends era un instrument prea putin utilizat de catre businessuri. Cum focusul acestora era fie in zona de ads, fie in cea de SEO, instrumentele folosite pentru promovare si optimizarea pentru motoarele de cautare erau cele de nisa. Subevaluat in aceste circumstante si considerat mai degraba amuzant, Google Trends a devenit relevant odata cu declansarea crizei si impunerea masurilor de catre autoritati.
Acesta arata cum a evoluat interesul consumatorilor pentru diferite segmente de piata, dar si pentru produse, servicii si categorii de produse si... mai mult
Joi, 04 Iunie 2020, ora 09:54
In prezent, companiile intra in contact cu clientii lor prin tot mai multe canale, atat online, cat si offline. Insa, timpul pe care consumatorii il petrec in relatie cu un brand este limitat, de aceea trebuie sa primeasca informatii corecte, exact in momentul in care au nevoie. RTB House face o analiza a modului in care pot fi folosite cat mai bine aceste oportunitati de a interactiona direct cu clientii de catre branduri.
Raspunsul sta in transformarea strategiei traditionale de marketing in una moderna, de omnichannel marketing. O strategie care nu este doar valoroasa pentru consumatori, dar care in egala masura colecteaza date, astfel incat o companie sa poata raspunde nevoilor viitoare ale clientilor tai.
Omnichannel - comunicarea de brand care sa multumeasca toti consumatorii
Chiar daca este jumatatea primaverii, sezonul cald se apropie cu pasi repezi, cand cei mai multi dintre noi isi vor da seama ca au nevoie de aer conditionat, motiv pentru care multe dintre magazinele offline raman fara aceste produse pe stoc.
Insa, acest lucru nu s-ar intampla daca magazinele care comercializeaza astfel de produse apeleaza la o strategie de marketing "cross-channel", care sa permita clientilor sa consulte site-ul, sa verifice ce magazin are suficiente produse in stoc si, eventual, sa puna deoparte unul online, pe care apoi sa il poata ridica dintr-un magazin fizic atunci cand doresc.
Insa, pentru a satisface nevoile clientului, o strategie care sa acopere toate... mai mult
Marti, 12 Mai 2020, ora 12:37
Mesageria text este cel mai raspandit si cel mai des utilizat canal de comunicare din lume. Are puterea de a trimite mesaje mult mai directe si mai personale decat e-mailul. Noua din zece firme doresc sa transmita astfel de reclame pentru business-ul lor, insa doar 48% dintre ele sunt echipate pentru a face acest lucru.
In marketing, este important sa abordezi usor textele pe care vrei sa le comunici. Desi avantajele SMS-urilor sunt interminabile, poti face mai mult rau decat bine daca nu urmezi cele mai bune practici.
Mai jos sunt prezentate 3 dintre cele mai frecvente greseli de SMS marketing pentru business-ul tau, impreuna cu sfaturi pentru a le evita.
Urmand recomandarile de mai jos, campania ta va fi un instrument puternic atat pentru a atrage si loializa publicul, cat si pentru a construi o relatie puternica cu clientii.
Iata ce NU trebuie sa faci pentru a avea o campanie de marketing prin SMS de succes:
Greseala nr. 1: Trimiterea de mesaje text nesolicitate
Nimanui nu ii place sa primeasca mesaje promotionale daca nu si-a dat expres acordul in acest sens. Inainte de a incepe sa expediezi in masa, asigura-te ca ai permisiunea de a face acest lucru!
De asemenea, este important sa respecti reglementarile locale si politicile de mesagerie ale operatorilor wireless, pentru a te asigura ca SMS-urile sunt livrate clientilor care doresc sa le primeasca.
Solutie: Obtine permisiunea folosind un formular de inscriere
Poti solicita consumatorilor sa... mai mult
Luni, 16 Martie 2020, ora 16:56
Oana Sav a fondat Institutul de Marketing in 2011, din dorinta de a oferi sprijin si in Romania celor care isi doreau sa se perfectioneze in marketing prin programe profesionale certificate international.
Institutul asigura astazi toate nevoile specialistilor, inclusiv Diploma Profesionala in Marketing.
"In orice disciplina este nevoie de pregatire continua, mai ales in domenii atat de dinamice cum este marketingul, iar aici noi venim cu solutii mai adaptate realitatilor internationale de business", explica Oana Sav, fondatoarea Institutului de Marketing, intr-un interviu acordat Business24.
Pentru inceput as vrea sa ne spuneti cateva cuvinte despre evolutia dvs. profesionala.
Intr-adevar, mi-am facut o puternica deviza si chiar o mantra din vorbele: "Singura solutie, propria evolutie". Si am fost norocoasa ca acest traseu a fost si este permanent ghidat sau inspirat de intalniri esentiale. Cu profesori, cu mentori sau pur si simplu cu acei oameni speciali care apar chiar si pasager in viata ta, atat cat sa-ti deschida un drum, sa-ti dea speranta cand ai nevoie si sa te inspire prin propriile alegeri.
Am fost, pe rand si uneori in acelasi timp, dascal, specialist in comunicare si relatii publice, coordonator sau "expert" marketing, - acel eufemism folosit pentru cei care fac de toate intr-o companie - trainer, consultant, fundraiser si antreprenor.
Am avut norocul sa urmez o formare pedagogica la Blaj cu profesori foarte buni si un curriculum care-ti... mai mult
Miercuri, 05 Februarie 2020, ora 10:10
Visibility Report este un tool gratuit de analiza creat de Upswing, agentia care a deschis categoriile de SEO si content marketing in Romania.
Interpreteaza cautarile utilizatorilor Google.ro si le descifreaza intentiile, pentru a furniza date generatoare de strategii digitale pentru 25 de industrii. Dedicat antreprenorilor si specialistilor de marketing, porneste de la analiza cuvintelor cheie din cele mai vizibile pagini si deconstruieste potentialul organic non-brand.
Despre functiile de baza ale raportului poti citi mai multe aici.
Visibility Report are acum functionalitati noi, care faciliteaza conceperea strategiilor de digital:
Modulul Visibility Trends
Acest modul nou marcheaza:
Top Visibility Gains - site-urile din categorie care au avut cele mai mari cresteri in ultima lunaTop Visibility Losses - site-urile din categorie care au avut cele mai mari scaderi in ultima lunaTop Competitors - Visibility Trend - graficul evolutiei vizibilitatii pentru cele mai importante site-uri din categorie
Datele de aici fac mai usoara raportarea la competitia din Google.ro si permit, totodata, supravegherea istorica a celor mai importante site-uri din industrie din punct de vedere al vizibilitatii.
De exemplu, in industria Home se poate observa ca emag.ro isi consolideaza pozitia de lider al clasamentului si ca site-uri dedicate precum elvila.ro scad constant.
Agregatorul favi.ro se afla in urcare, lasand in urma domenii precum mobexpert.ro, semn ca... mai mult
Luni, 02 Decembrie 2019, ora 11:20
Pe masura ce brandurile isi concentreaza eforturile pentru a tine pasul cu ultimele tendinte de pe Facebook, Twitter sau Pinterest, multe dintre acestea neglijeaza o tactica de marketing care si-a dovedit eficienta: prezentarea informatiei direct catre un public tinta prin intermediul SMS-urilor si MMS-urilor.
Transmisiunea prin cablu marcheaza o tendinta in curs de dezvoltare, prin care consumatorii distribuie informatii catre un public mai restrans, iar rezultatele acestei tactici sunt mult mai bune. Aceasta este o alternativa la distribuirea informatiei catre un public general. In timp ce un brand trimite un mesaj catre un numar mare de persoane, in momentul in care se analizeaza datele legate persoanele care citesc si sunt interesate de continut, numarul acestora scade foarte mult, potrivit Mashable.
De exemplu, 84% dintre povestile de pe Facebook nu sunt vizualizate, 71% dintre mesajele de pe Twitter sunt ignorate si 88% dintre email-uri raman nedeschise. In acelasi timp, 98% dintre mesajele text sunt deschise, ceea ce inseamna ca firmele care folosesc SMS-uri/MMS-uri ajung cu o certitudine mult mai mare la clienti. mai mult
Vineri, 13 Iulie 2012, ora 20:58
Vrei sa stii care sunt cele mai eficiente instrumente de comunicare directa aplicate in mediul online, trecand "in revista" practicile de e-mailing, e-commerce si social media? Editia a treia a conferintei Internationale "Marketing in Direct" iti va prezenta modalitatile prin care compania ta poate obtine cele mai bune rezultate in mediul online.Prezentarile speakerilor straini, cu accent pe aplicabilitate si exemple concrete, vor fi contrabalansate de o serie de abordari indraznete asupra mediului online romanesc, in viziunea celor mai cunoscuti antreprenori locali.
Conferinta Internationala Marketing in Direct (MID) la a 3-a editie sta sub semnul comunicarii directe digitale si va dezbate 3 E-uri: e-mail, e-commerce, e-marketing!
Specialistii internationali in Marketing Direct vor prezenta cele mai noi tactici de promovare directa, analize, studii de caz si exemple relevante.
Cei mai cunoscuti antreprenori romani vor aborda indraznet mediul de afaceri local, oferind sfaturi si inspiratie bazate pe o experienta solida.
Iar la cele trei workshop-uri desfasurate in paralel, teme precum E-mail Marketing, Online & Social Media si E-commerce/Marketing Afiliat vor fi dezbatute de specialisti romani cu o vasta experienta in domeniu.
Printre speakerii prezenti se vor numara Dela Quist, Email Marketing Leader si CEO Alchemy Work London, Michael Straathof, presedintele Asociatiei olandeze de E-mail, Silviu Hotaran, fost director Microsoft Romania, Dragos Stanca, general manager... mai mult
Joi, 19 Mai 2011, ora 15:11