Institutul de Marketing si Oxford College of Marketing lanseaza azi un nou program de training virtual care sa sprijine profesionstii din Romania sa se perfectioneze prin programe de certificare internationale in contextul izolarii, care nu permite momentan cursuri la zi.
Cursantii vor avea astfel acces la suport interactiv suplimentar de la distanta si posibilitatea de a-si sustine examenele prin lucrari de evaluare trimise online.
Cursurile virtuale vor avea loc saptamanal, incepand cu 18 mai, timp de 8 saptamani, cu sesiuni online de cate doua ore, pe langa suportul la distanta cu webinare saptamanale, lectii interactive, podcasturi si suport individual cu tutori din Marea Britanie pentru lucrarea aplicata.
Programul virtual este costa 520 lire + TVA, adica aproximativ 3360 lei cu TVA inclus, pentru un modul de sase luni de training. Numarul de participanti va fi limitat, pentru a asigura calitate si interactiune celor inscrisi.
Pentru a finaliza un program de certificare complet, cursantii trebuie sa parcurga si sa promoveze cu succes trei module de certificare.
Evaluarea se face de catre Chartered Institute of Marketing, care asigura si certificarea internationala.
Primii inscrisi vor putea finaliza un prim modul si sustine probele de evaluare in noiembrie 2020.
Un program complet se poate parcurge intr-un interval cuprins intre 18 luni si doi ani.
Cursurile sunt disponibile pentru Diploma Profesionala in Marketing, Diploma Profesionala in... mai mult
Marti, 31 Martie 2020, ora 16:41
Oana Sav a fondat Institutul de Marketing in 2011, din dorinta de a oferi sprijin si in Romania celor care isi doreau sa se perfectioneze in marketing prin programe profesionale certificate international.
Institutul asigura astazi toate nevoile specialistilor, inclusiv Diploma Profesionala in Marketing.
"In orice disciplina este nevoie de pregatire continua, mai ales in domenii atat de dinamice cum este marketingul, iar aici noi venim cu solutii mai adaptate realitatilor internationale de business", explica Oana Sav, fondatoarea Institutului de Marketing, intr-un interviu acordat Business24.
Pentru inceput as vrea sa ne spuneti cateva cuvinte despre evolutia dvs. profesionala.
Intr-adevar, mi-am facut o puternica deviza si chiar o mantra din vorbele: "Singura solutie, propria evolutie". Si am fost norocoasa ca acest traseu a fost si este permanent ghidat sau inspirat de intalniri esentiale. Cu profesori, cu mentori sau pur si simplu cu acei oameni speciali care apar chiar si pasager in viata ta, atat cat sa-ti deschida un drum, sa-ti dea speranta cand ai nevoie si sa te inspire prin propriile alegeri.
Am fost, pe rand si uneori in acelasi timp, dascal, specialist in comunicare si relatii publice, coordonator sau "expert" marketing, - acel eufemism folosit pentru cei care fac de toate intr-o companie - trainer, consultant, fundraiser si antreprenor.
Am avut norocul sa urmez o formare pedagogica la Blaj cu profesori foarte buni si un curriculum care-ti... mai mult
Miercuri, 05 Februarie 2020, ora 10:10
Sase profesionisti romani din marketing au fost premiati saptamana trecuta la Londra, la Westminster Central Hall, in cadrul ceremoniei de absolvire organizata de Chartered Institute of Marketing (CIM) pentru peste 400 dintre cei mai buni profesionisti din intreaga lume, care au finalizat in anul precedent un program complet de training si certificare internationala in marketing.
Participantii au sustinut trei probe de evaluare de-a lungul a doi ani de zile cu Oxford College of Marketing la Institutul de Marketing din Romania, in limba engleza si au fost evaluati in Marea Britanie.
Andreea Coca, Geanina Ghiculescu, Cristina Serban, Ana Maria Marinescu, Simona Nodea (Iliescu) si Emilia Popa (Muscalu) sunt profesionisti cu experienta in comunicare si marketing, care au ales acest program avansat pentru perfectionare. Doi dintre ei lucreaza deja ca traineri la Institutul de Marketing in Romania.
"Tot efortul din ultimii doi ani a fost incununat in cadrul ceremoniei de absolvire din, o ceremonie plina de emotie (440 de absolventi si alti 900 de insotitori) si cu discursuri de inalta clasa. Cele mai importante ganduri pe care le-am luat cu mine de acolo vin de la Profesor Doctor Jonathan Deacon de la Universitatea South Wales: 1. Un specialist in marketing trebuie sa detina cunostinte in psihologie, antropologie, economie, strategie si leadership creativ. 2. Gandirea analitica si creativitatea sunt doua caracteristici esentiale ale unui om de marketing. 3. Ca noi,... mai mult
Miercuri, 20 Noiembrie 2019, ora 11:58
Creatorul celebrului model de planificare de business SOSTAC, PR Smith, a fost pentru prima oara in Romania, la invitatia Institutului de Marketing, pentru un training intensiv de planificare de marketing.
Proiectul Academia de Marketing a reunit 30 de profesionisti implicati in strategia de marketing a BCR. Scopul propus a fost sa creasca alinierea intregii companii cu nevoile clientilor si folosirea de instrumente si de criterii comune in planificarea si masurarea performantei de marketing.
Modelul SOSTAC a fost votat cel de-al treilea cel mai popular model de marketing din lume in sondajul Chartered Institute of Marketing (CIM), cea mai mare asociatie globala a profesionistilor de marketing, deoarece este usor de retinut si asigura structurarea planurilor pentru diferite activitati de planificare.
Marketingul bine planificat si masurat, motorul principal al business-urilor performante
Motivele pentru care cele mai multe planuri de marketing esueaza, dincolo de bunele intentii, sunt lipsa de comunicare si colaborare interna si granitele dintre departamente.
Pentru prima data a fost livrat la BCR un training cu o echipa cross-functionala, care a avut de realizat un plan prezentat si discutat cu reprezentantii celorlalte departamente si cu feedback de la vicepresedintele de Retail si Private Banking al companiei, Dana Dima (Demetrian).
"Pana nu stim sa justificam bugetele de marketing, sa aratam cum cream valoare si cum multiplicam fiecare investitie, nu... mai mult
Marti, 05 Noiembrie 2019, ora 15:45
Este clar deja ca inteligenta artificiala va conduce industria marketingului in directii considerate Science Fiction acum cativa ani. Desi guru ca Elon Musk sau Stephen Hawking ne-au atentionat asupra pericolelor la care ne expunem prin adoptarea tot mai masiva a tehnologiei in viata noastra, omenirea a decis, practic, ca e mai indicat (sau comod?) sa se focuseze pe beneficii.
Termenul AI (Artificial Intelligence) a aparut in 1966, in industria computerizata rolul acestor "agenti artificiali" fiind de a maximiza indicatorii de performanta. Acest lucru ni se intampla in fiecare zi, in ultimul secol: telefoanele mobile tin minte pentru noi zilele de nastere ale celor dragi, emailul ne anunta cand avem intalniri, masina ne semnalizeaza prin senzori ca trebuie sa realimentam cu combustibil si tine minte canalele radio care ne plac. Nici marketingul nu s-a lasat mai prejos. Tehnologia i-a servit de minune interesele.
Customizarea, targetarea, evaluarea - demult nu mai sunt niste taskuri dificile, dimpotriva! Dand 'mana' cu inteligenta artificiala, s-a creat ceea ce numim astazi marketing automation. Caci tehnologia sprijina atingerea obiectivelor de marketing prin automatizare.
Folosind varii platforme specialistii pot targeta consumatorii cu mesaje automatizate atat pe email, cat si pe retelele de socializare sau pe chaturile website-urilor.
Atat imaginea companiei, cat si vanzarile acesteia sunt avantajate, singurele bariere in adoptarea strategiilor de marketing... mai mult
Luni, 17 Septembrie 2018, ora 14:20
BusinessMark anunta organizarea conferintei "SMART Marketing", ce va avea loc pe 25 octombrie la Hotel Radisson Blu, Bucuresti. Aceasta editie lanseaza specialistii in marketing si comunicare intr-o discutie despre branduri cu viziune, care au puterea de a se reinventa si a-si pastra magnetismul si efervescenta.
Evenimentul propune participantilor o serie de subiecte de interes: evolutia consumatorului, idei de stimulare a creativitatii echipelor, modele de comunicare adaptate la contextul autohton, campanii de marketing si comunicare, inovatia - cel mai important element in user experience, rolul influencerilor in crearea de comunitati active, brand-uri si identitati sustenabile, reintoarcerea la consumator, puterea vizualului si evolutia imaginii in marketing, branduri implicate emotional in relatia cu audientele, de la mass customization la individualizare etc.
"Suntem bucurosi sa reunim, la SMART Marketing, specialisti cu viziuni complexe asupra industriei de marketing si comunicare. Sunt acei oameni care incurajeaza ideile creative, consolideaza reputatia unor branduri cu renume, schimba comportamente si demonstreaza ca, de cele mai multe ori, o abordare altfel poate face diferenta. Pornind de la experienta pe care o au, la nivel national si international, vom incerca sa conturam noile tendinte intr-un domeniu aflat mereu sub semnul schimbarii", a declarat Andreea Paun, Managaing Partner, BusinessMark.
Cele doua sesiuni reunesc unii dintre cei mai importanti... mai mult
Joi, 12 Octombrie 2017, ora 16:51
BusinessMark anunta organizarea evenimentului "Sales & Marketing Conference", ce va avea loc pe 31 octombrie la Hotel Golden Tulip Ana Dome, Cluj-Napoca. Conferinta abordeaza principalele provocari intampinate de specialistii in marketing si vanzari, luand in calcul importanta alinierii unei viziuni strategice la nivel inter-departamental, tendintele si instrumentele utilizate de companiile lider de piata.
Tematica este completata de subiecte precum: integrarea eficienta a instrumentelor digitale in strategia de sales & marketing, expunerea digitala a brandului si cresterea ROI-ului: big data, customer interaction & touchpoint, customer insights, importanta adaptarii la complexitatea unui sales cycle modern, digitalizarea si dezvoltarea mediului si comertului online, KPI si cum pot fi acestia raportati la nivel holistic organizational, "Agile selling" sau adaptarea rapida la feedback-ul primit in timp real de la consumatori, adaptarea strategiei la specificul pietei, cele mai noi instrumente pentru loializarea clientilor, din perspectiva imbinarii fortelor de vanzari si marketing.
"Ne propunem ca la prima editie Sales & Marketing Conference organizata la Cluj-Napoca sa avem invitati specialisti cu o experienta semnificativa in marketing si vanzari, ce vor impartasi din experientele lor si celorlalti reprezentanti in domeniu. Ne dorim sa deschidem dialogul si sa identificam solutii pentru o dezvoltare armonioasa a celor doua industrii", a declarat Andreea Paun,... mai mult
Joi, 12 Octombrie 2017, ora 16:45
Patru nume grele in marketing online si optimizarea conversiilor vin, pentru prima data in Romania, la GPeC Summit, 24 Noiembrie 2015: Oli Gardner (Co-fondator Unbounce), Larry Kim (Fondator WordStream), Brian Massey (Fondator Conversion Sciences) si Viljo Vabrit (CEO ConversionXL Agency)
Pe 24 noiembrie are loc, la Bucuresti, editia de toamna a GPeC Summit - cel mai important eveniment de comert electronic din Romania care marcheaza si primii 10 ani de existenta GPeC (Gala Premiilor eCommerce) in online-ul romanesc.
Invitatii speciali ai Summit-ului din noiembrie sunt adevarati guru in digital marketing si in cresterea vanzarilor magazinelor online, fiind recunoscuti ca autoritati in domeniu la nivel international si vorbind la cele mai importante evenimente de profil din intreaga lume. De data aceasta vor urca pe scena GPeC, pentru prima oara in Romania.
Oli Gardner este co-fondatorul Unbounce - unul dintre cele mai apreciate tool-uri de A/B Testing la nivel mondial - fiind cunoscut ca expert in optimizarea ratei de conversie. Oli crede ca reteta de succes pentru cresterea ratei de conversie sta in mixul perfect dintre date si design (user experience), impreuna cu serviciile calitative oferite de magazinele online clientilor.
Pasionat de optimizarea fiecarui element dintr-un landing page, Oli spune ca a vazut si a analizat mai multe landing page-uri decat oricine altcineva din lume. In timpul liber, Oli se gandeste serios sa isi schimbe oficial numele din... mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 15:32
1Patronatele din turism l-au convins pe ministrul Economiei, Mihai Tudose, sa renunte la decizia prin care promovarea Romaniei urma sa treaca de la Autoritatea pentru Turism (ANT) la nou infiintatul Institut Roman de Comert Exterior, a declarat agentiei MEDIAFAX Alin Burcea, vicepresedintele ANAT.
"In urma discutiilor de ieri si de azi dintre patronatele din turism si ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul a ajuns la concluzia ca este bine ca promovarea turismului sa ramana la ANT. Ministrul a inteles care ar fi dezavantajele daca promovarea ar pleca de la ANT", a spus Burcea, potrivit Mediafax.
El a mai spus ca, in schimb, ministrul Economiei a propus ca numarul birourilor de promovare turistica in strainatate (11, in prezent - n. r.) sa creasca in urmatoarea perioada, patronatele urmand sa vina cu propuneri in care sa nominalizeze cateva piete care au nevoie de un reprezentant al Romaniei.
"In plus, cei 81 de reprezentanti comerciali ai ambasadelor Romaniei in lume vor reprezenta si turismul. Pana acum noi, cei din turism, nu aveam contact cu ei si nu tineam legatura", a adaugat Burcea.
Institutul de Comert exterior va urma sa functioneze, fara a mai avea insa printre atributii si promovarea turismului.
Contactati de MEDIAFAX, reprezentantii Biroului de Presa al ministerului nu au confirmat, dar nici nu au infirmat informatia prin care promovarea turismului va ramane la ANT.
"Sunt mai multe scenarii luate in calcul si forma finala a functionarii... mai mult
Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 15:49