Libra Internet Bank ocupa primul loc la categoria banci/institutii financiare, in Topul Angajatorilor 2020, realizat de platforma Undelucram.ro. Clasamentul a luat in calcul opiniile utilizatorilor acestei platforme, inregistrate in perioada 1 decembrie 2019 - 15 noiembrie 2020, ordinea fiind stabilita in baza notelor acordate de angajati sau fosti angajati ai companiilor si a numarului de recenzii postate.
Evaluarile utilizatorilor au pornit de la criterii precum oportunitatile de avansare, pachetul salarial, managementul, timpul liber versus timpul la birou, procedurile sau valorile companiei. Intr-o perioada atipica, acest rezultat reprezinta o noua performanta, dupa ce, in luna august a acestui an, Libra Intenet Bank devenea si primul angajator din domeniul bancar care ofera locuri de munca "fully remote" si in afara domeniului IT, pentru pozitii deschise in Head Office.
Spiritul de competitie insotit de accentul pe inovatie si facilitarea evolutiei prin competenta si performanta sunt elementele definitorii ale culturii organizationale Libra Internet Bank. In prezent, peste 15% dintre angajatii bancii indeplinesc roluri cu valente in zona tehnologiei si digitalizarii, iar aproximativ 60% dintre cei care ocupa pozitii manageriale provin din promovare interna.
In conditiile asigurarii unui program de lucru flexibil, prin avantaje precum Late Monday sau Early Friday, cu scopul mentinerii echilibrului permanent dintre viata personala si cea profesionala, Libra... mai mult
Vineri, 18 Decembrie 2020, ora 08:00
Oana Sav a fondat Institutul de Marketing in 2011, din dorinta de a oferi sprijin si in Romania celor care isi doreau sa se perfectioneze in marketing prin programe profesionale certificate international.
Institutul asigura astazi toate nevoile specialistilor, inclusiv Diploma Profesionala in Marketing.
"In orice disciplina este nevoie de pregatire continua, mai ales in domenii atat de dinamice cum este marketingul, iar aici noi venim cu solutii mai adaptate realitatilor internationale de business", explica Oana Sav, fondatoarea Institutului de Marketing, intr-un interviu acordat Business24.
Pentru inceput as vrea sa ne spuneti cateva cuvinte despre evolutia dvs. profesionala.
Intr-adevar, mi-am facut o puternica deviza si chiar o mantra din vorbele: "Singura solutie, propria evolutie". Si am fost norocoasa ca acest traseu a fost si este permanent ghidat sau inspirat de intalniri esentiale. Cu profesori, cu mentori sau pur si simplu cu acei oameni speciali care apar chiar si pasager in viata ta, atat cat sa-ti deschida un drum, sa-ti dea speranta cand ai nevoie si sa te inspire prin propriile alegeri.
Am fost, pe rand si uneori in acelasi timp, dascal, specialist in comunicare si relatii publice, coordonator sau "expert" marketing, - acel eufemism folosit pentru cei care fac de toate intr-o companie - trainer, consultant, fundraiser si antreprenor.
Am avut norocul sa urmez o formare pedagogica la Blaj cu profesori foarte buni si un curriculum care-ti... mai mult
Miercuri, 05 Februarie 2020, ora 10:10
Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, a declarat vineri ca ministerul va incepe demersurile necesare pentru finantarea Institutului National de Genomica, pentru servicii medicale de inalta performanta, in viitoarea perioada de programare.
Bolos a vizitat Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului Alessandrescu-Rusescu, alaturi de profesorul doctor Suciu Nicolae, managerul Institutului si de asistentul universitar doctor Dragos Cretoiu, coordonatorul Unitatii de Asistenta Materno-Fetala de Excelenta, din cadrul Institutului.
"S-a discutat despre importanta infiintarii in Romania a unui Institut National de Genomica, al carui principal scop va fi promovarea medicinei genomice, sustinand reformarea cercetarii medicale si a serviciilor de sanatate din Romania", a informat vineri Ministerul Fondurilor Europene.
Ministrul Marcel Bolos a declarat ca ministerul va incepe deja demersurile necesare pentru finantarea acestui proiect in viitoarea perioada de programare.
"Existenta unui astfel de institut in Romania va permite tarii noastre sa se alature altor state si sa progreseze in privinta geneticii umane si cercetarii personalizate din domeniul sanatatii. Un astfel de proiect va avea un impact pozitiv deosebit asupra bolnavilor oncologic si tratamentelor personalizate, asupra bolnavilor cu afectiuni rare sau pentru detectarea anumitor riscuri in sarcina", a declarat oficialul MFE.
Genomica, stiinta care se ocupa cu interpretarea clinica a... mai mult
Sambata, 25 Ianuarie 2020, ora 11:13
Atacatorii cibernetici au apelat, in ultimele zile, la imaginea si reputatia unor institutii publice sau companii private din Romania, pentru a transmite e-mail-uri cu continut malitios, avertizeaza specialistii Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO), intr-o postare pe propria pagina de Facebook.
"Atentie mare la sursa e-mail-urilor primite, in special cele care contin mesaje in care vi se cere efectuarea unei plati sau transmiterea unei cereri de oferta! In ultimele zile, echipei CERT-RO i-au fost raportate incidente in care care atacatorii s-au folosit de imaginea sau reputatia unor institutii publice sau companii private din Romania, pentru a transmite e-mail-uri cu continut malitios.
Scopul principal este distribuirea unor atasamente malitioase, cu capabilitati de ransomware si spyware, pe care utilizatorul sa le acceseze din curiozitate, in incercarea de a afla mai multe informatii. In mesajele primite se cere efectuarea unei plati sau chiar inaintarea unei cerere de oferta. Curiosii care vor sa afle mai multe despre situatie si descarca, apoi executa fisierul atasat, sunt in pericol de a se infecta cu malware", noteaza sursa citata.
Expertii CERT-RO recomanda utilizatorilor de internet sa valideze intotdeauna cu expeditorul informatia primita, in cazul in care informarea primita este suspecta, textul este incorect gramatical sau detine greseli de transcriere. "Daca ati cazut victima unei astfel de tentative, nu ezitati... mai mult
Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 11:36
Creatorul celebrului model de planificare de business SOSTAC, PR Smith, a fost pentru prima oara in Romania, la invitatia Institutului de Marketing, pentru un training intensiv de planificare de marketing.
Proiectul Academia de Marketing a reunit 30 de profesionisti implicati in strategia de marketing a BCR. Scopul propus a fost sa creasca alinierea intregii companii cu nevoile clientilor si folosirea de instrumente si de criterii comune in planificarea si masurarea performantei de marketing.
Modelul SOSTAC a fost votat cel de-al treilea cel mai popular model de marketing din lume in sondajul Chartered Institute of Marketing (CIM), cea mai mare asociatie globala a profesionistilor de marketing, deoarece este usor de retinut si asigura structurarea planurilor pentru diferite activitati de planificare.
Marketingul bine planificat si masurat, motorul principal al business-urilor performante
Motivele pentru care cele mai multe planuri de marketing esueaza, dincolo de bunele intentii, sunt lipsa de comunicare si colaborare interna si granitele dintre departamente.
Pentru prima data a fost livrat la BCR un training cu o echipa cross-functionala, care a avut de realizat un plan prezentat si discutat cu reprezentantii celorlalte departamente si cu feedback de la vicepresedintele de Retail si Private Banking al companiei, Dana Dima (Demetrian).
"Pana nu stim sa justificam bugetele de marketing, sa aratam cum cream valoare si cum multiplicam fiecare investitie, nu... mai mult
Marti, 05 Noiembrie 2019, ora 15:45
CyberPeace Institute - un ONG independent finantat de o serie de importante companii si asociatii de binefacere - are misiunea de a oferi suport cetatenilor in cazul escaladarii conflictelor in spatiul cibernetic, informeaza organizatia intr-un comunicat de presa postat pe Facebook.
"Atacurile cibernetice provoaca pagube din ce in ce mai mari populatiei si infrastructurilor civile din intreaga lume. Cele mai grave atacuri au distrus afaceri, au oprit economii si au inchis spitale. Recent atacurile cibernetice au oprit serviciile online ale administratiilor locale si au pus in pericol retelele energetice si infrastructura electorala", se arata in comunicatul CyberPeace Institute, infiintat joi la Geneva.
Institutul isi va concentra eforturile pe trei domenii. Primul domeniu vizeaza coordonarea eforturilor de refacere pentru cele mai vulnerabile victime ale atacurilor cibernetice si ajutarea organizatiilor si comunitatilor vulnerabile sa devina mai rezistente, iar cel de-al doilea se concentreaza pe sprijinirea studiilor si analizelor cu privire la atacurile cibernetice si cresterea transparentei cu privire la aceasta problema. Nu in ultimul rand, ONG-ul va contribui la promovarea unui comportament responsabil in spatiul cibernetic prin respectarea normelor internationale.
"Avem nevoie de solutii concrete pentru a creste rezistenta in randul comunitatilor vulnerabile, sa aducem la lumina activitatile daunatoare ale atacatorilor si sa informam cu privire la... mai mult
Luni, 30 Septembrie 2019, ora 10:32
La pachet cu proiectul de rectificare bugetara, Ministerul de Finante a publicat proiectul de ordonanta care, sub titlul generic de "reglementarea unor masuri fiscal-bugetare", modifica mai multe legi cu intentia declarata de a aduce statului venituri suplimentare sau de a face economie la buget.
Prezentata drept actiune decisiva pentru reducerea aparatului bugetar, Ministerul de Finante propune suspendarea ocuparii prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din institutiile si autoritatile publice.
Miza deciziei de suspendare a concursurilor: angajari pe banda rulanta, de vineri pana joi, a oamenilor de partid
Surse politice au declarat pentru cursdeguvernare.ro ca efectul acestei masuri nu va fi deloc spectaculos din cauza ca, de la aflarea informatiei, in institutii s-a declansat un val de angajari, in special in institutiile subordonate ministerelor, unde conducerile au primit "in plic" liste cu oameni care trebuie urgent angajati.
Pentru facilitarea operatiunii, sedinta de guvern in care va fi aprobat proiectul Ministerului de Finante, care trebuia sa se organizeze luni, a fost amanata pentru joi.
Pachetul de masuri "de austeritate" contine totusi o exceptie notabila: cresc salariile tuturor angajatilor din Ministerul de Finante, cu justificarea "pentru a evita materializarea riscului crearii de disfunctionalitati in activitatea specifica a ministerului", in conditiile in care "nivelul de salarizare este inferior altor institutii... mai mult
Marti, 06 August 2019, ora 19:42
Romania are prea multe taxe, dar nu sunt benefice pentru ca ocupa si timp si costa ca sa le incasam, a declarat, marti, directorul Institutului de Economie Nationala, Gheorghe Zaman, la conferinta "Politici fiscale pentru restructurarea financiara si sustinerea mediului de afaceri".
"Romania are prea multe taxe, dupa parerea mea. Si aceste taxe nu sunt benefice. De ce? Pentru ca o buna parte dintre ele nu se incaseaza, consuma bani, timp si spatiu ca sa te ocupi de ele si in al doilea rand duce si la o rata de colectare scazuta. Poate ne gandim cum sa facem incat aceste taxe sa fie mai relevante, mai consistente astfel incat sa nu mai le punem pe hartie si de fapt in realitate nu le incasam", a spus Gheorghe Zaman.
El a afirmat ca trebuie luata in discutie problema arieratelor irecuperabile stabilite anual in Raportul Curtii de Conturi. Zaman a declarat ca din totalul arieratelor, cele irecuperabile ajung la 87%. mai mult
Marti, 25 Iunie 2019, ora 16:27
Zeci de medici si asistenti de la Institutul Oncologic din Bucuresti au iesit, vineri, in fata institutiei pentru a atrage atentia ca sute de pacienti sunt in pericol pentru ca centrul de iradiere risca sa se inchida, din cauza echipamentelor vechi.
Protestului lor s-au alaturat si o mare parte dintre pacientii care se aflau atunci in Institut.
Potrivit TVR 1, dintre cele 4 aparate de radioterapie care se afla in spital, unul este vechi de 17 ani si se strica periodic, alte doua au 7 ani, iar unul este cumparat recent, dar inca nu este functional.
Aparatul vechi de 17 ani si unul dintre cele doua de 7 ani nu au autorizatie de functionare.
In aceste conditii, din 5 aprilie, va ramane functional un singur aparat.
"Nu ne-am mai confruntat cu o asemenea situatie in ultimii 35 de ani", a declarat medicul primar radioterapeut Mircea Savu, la postul citat.
Intr-o interventie la Digi24, medicul a spus ca din 5 aprilie nu vor mai putea trata peste jumatate dintre pacienti.
La acest moment, in fiecare zi, la Institut sunt tratati 200 de pacienti pe zi. In mai putin de o luna, numarul celor care pot fi tratati va fi de cel mult 90 de pacienti. ...citeste mai departe despre "Zeci de medici de la Institutul de Oncologie protesteaza pentru pacienti: De 35 de ani nu ne-am mai confruntat cu asta" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 08 Martie 2019, ora 13:20