Fondul Proprietatea a renuntat la actiunea in instanta indreptata impotriva Companiei Nationale Posta Romana (CNPR).
Reclamanta contestase schimbarea a trei membri din Consiliul de Administratie al Postei Romane care fusesera numiti in conformitate cu prevederile legii 109/2011, a guvernantei corporative.
Cu privire la succesul inregistrat in confruntarea din instanta cu actionarul sau minoritar, Posta Romana informeaza:
"Contestarea in instanta din partea Fondului Proprietatea fusese depusa la Tribunalul Bucuresti, atat pe cale de ordonanta presedintiala, cat si pe cale de proces civil. La data de 23 noiembrie 2017, Tribunalul Bucuresti a dat castig de cauza Postei Romane, in prima instanta, prin respingerea ca nefondata a pretentiilor reclamantei (Fondul Proprietatea).
La data de 6 decembrie 2017, Posta Romana inregistra un alt castig de cauza in judecarea ordanantei presedintiale cand un alt complet de judecata a respins, in prima instanta, cererile actionarului minoritar cu privire la invalidarea Hotararii AGA prin care sunt revocati din functie trei membri din CA-ul companiei".
Ministerul Comunicatiilor sublinia intr-un comunicat din 13 decembrie ca Fondul contestase schimbarea membrilor CA, desi niciunul dintre cei inlocuiti nu era din partea Fondului.
De asemenea, reprezentantii MCSI au afirmat atunci ca Fondul Proprietatea obstructioneaza capitalizarea Postei Romane, singura alternativa inaintata de catre actionarul minoritar pentru salvarea... mai mult
Luni, 08 Ianuarie 2018, ora 21:45
Majorarea capitalului social la Posta Romana, propusa de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), ar trebui facuta prin respectarea reglementarilor privind ajutorul de stat, a declarat Johan Meyer, co-CEO Franklin Templeton Investments Romania si co-portofoliu manager al Fondului Proprietatea, conform unui comunicat de presa remis, joi, AGERPRES.
"Fondul Proprietatea considera ca majorarea capitalului social la Posta Romana, propusa de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), ar trebui facuta prin respectarea reglementarilor privind ajutorul de stat. Acesta este un fapt cunoscut atat de catre MCSI, cat si de Consiliul Concurentei. In ceea ce priveste initierea procedurii de insolventa, in conformitate cu legislatia romaneasca, Consiliul de Administratie este responsabil pentru a determina daca situatia financiara a societatii necesita o astfel de actiune" a spus Meyer.
Miercuri, un comunicat al MCSI arata ca Fondul Proprietatea (FP) obstructioneaza capitalizarea Postei Romane, singura alternativa inaintata de catre actionarul minoritar pentru salvarea operatorului national postal fiind declararea insolventei companiei.
Potrivit sursei citate, in cursul zilei de miercuri, ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova, a convocat o intalnire cu delegatia FP, actionarul minoritar al Companiei Nationale 'Posta Romana' (CNPR) pentru a-i prezenta ultimele actiuni desfasurate pentru capitalizarea operatorului national de servicii... mai mult
Joi, 14 Decembrie 2017, ora 14:59
Fondul Proprietatea (FP) a propus declararea insolventei Postei Romane, insa Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) nu este de acord si acuza obstructionarea capitalizarii companiei de stat de catre actionarul minoritar.
Potrivit sursei citate, in cursul zilei de miercuri, ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova, a convocat o intalnire cu delegatia FP, actionarul minoritar al Companiei Nationale Posta Romana' (CNPR) pentru a-i prezenta ultimele actiuni desfasurate pentru capitalizarea operatorului national de servicii postale si a face un ultim efort in atragerea Fondului in procesul de capitalizare.
"Discutiile de astazi (miercuri, n.red.) au esuat. Johan Meyer, co-manager de portofoliu in Romania al FP, a propus ca alternativa la capitalizare insolventa companiei, in ciuda eforturilor statului roman de a investi 170 milioane de lei in capitalizarea CNPR si a faptului ca anul acesta compania va incheia pe profit net.
Propunerea FP a fost respinsa cu fermitate de ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova, care sustine ca redresarea Postei Romane va fi facuta in ciuda obstructionarilor Fondului Proprietatea, iar procesul de capitalizare va continua.
De asemenea, Lucian Sova precizeaza ca FP da dovada de lipsa de proactivitate, inclusiv in sustinerea intereselor actionarilor sai", se arata in comunicatul citat.
Fondul Proprietatea a dat in judecata compania "Posta Romana", in luna octombrie, pentru ca schimbase trei membri ai Consiliului de... mai mult
Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 14:50
3Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova, a cerut luni demisia membrilor Consiliului de Administratie de la Posta Romana, precum si a directorului general interimar al companiei, Andrei Stanescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an, potrivit unui comunicat al ministerului de resort.
In acelasi timp, ministrul de resort a dispus trimiterea Corpului de control al MCSI la Compania Nationala "Posta Romana" (CNPR).
"Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova a convocat, in aceasta dimineata, o sedinta de urgenta la Compania Nationala "Posta Romana" (CNPM) si a cerut demisia membrilor Consiliului de Administratie si a directorului general interimar, Andrei Stanescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an. Totodata, Lucian Sova a decis sa trimita Corpul de control al ministrului la Posta Romana.
Acesta va verifica, intre altele, modul de indeplinire a masurilor dispuse de Consiliul Concurentei cu ocazia aplicarii sanctiunii contraventionale care a condus la acumularea datoriilor catre bugetul de stat. Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale intreprinde toate masurile legale posibile pentru a evita ca aceasta companie sa intre in incapacitate de plata si pentru a putea incepe punerea in aplicare a unui plan strategic de redresare, elaborat in ultimele doua luni", se arata in comunicatul citat.
Totodata, Ministerul Comunicatiilor atrage atentia ca toata conducerea Postei Romane are... mai mult
Luni, 11 Septembrie 2017, ora 12:09
Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, a solicitat directorilor Postei Romane sa renunte la salariile compensatorii din contractul individual de munca.
'La initiativa ministrului pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, prin intermediul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), toti directorii executivi si directorii Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) au fost invitati sa renunte benevol, pana cel tarziu luni, 19 mai 2014, ora 12,00, la orice clauze din contractul individual de munca (CIM) care reglementeaza plata unor salarii compensatorii in cazul incetarii activitatii, altele decat cele cuvenite prin prevederile din Contractul Colectiv de Munca (CCM), in semn de solidaritate si respect fata de angajatii companiei', se spune in comunicat citat de Agerpres.
Decizia este menita sa aduca transparenta si un cadru optim asigurarii dialogului constructiv cu sindicatele (SLPR) si sa puna bazele asigurarii unei conduite de management caracterizate de incredere si suport reciproc intre conducerea companiei si sindicate.
'Nu consider ca este permis ca un manager de la Posta Romana sa aiba asemenea bonificatii. E nevoie sa aratam respect si pretuire pentru eforturile din acesti ani grei ai angajatilor companiei, sa nu facem discriminari.
Incurajam bonificatiile doar in functie de performanta, corelat cu vechimea in munca, in contextul finalizarii cu succes a privatizarii Postei Romane si a unei evolutii financiare ascendente a... mai mult
Sambata, 17 Mai 2014, ora 17:13
Ministerul Comunicatiilor va organiza pe 10 septembrie o licitatie pentru selectarea consultantului la privatizarea Postei Romane, proces care va viza cel putin 20% din actiunile operatorului, printr-o majorare de capital, operatiune asumata in relatia cu Fondul Monetar International (FMI).
"Ministerul Comunicatiilor (...) intentioneaza selectarea unui consultant de reputatie internationala - banca de investitii sau firma de consultanta cu experienta in privatizare - in vederea acordarii de consultanta pentru pregatirea si derularea procesului de privatizare a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), tinandu-se seama de criterii de calitate si cost ale serviciilor", se arata intr-un anunt al institutiei.
Ofertantii vor depune o garantie de participare de 50.000 de euro si vor plati 8.000 de euro pentru caietul de sarcini.
"Cererea de oferta poate fi ridicata, incepand cu 10 august, de la sediul Ministerului Comunicatiilor", se mai spune in anunt.
Consultantul va asigura serviciile necesare punerii in aplicare a prevederilor strategiei de privatizare si finalizarea tranzactionarii actiunilor nou-emise catre un investitor strategic.
Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.
Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.
In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde... mai mult
Marti, 07 August 2012, ora 12:45
Datoriile Postei Romane catre alte institutii ale statului vor fi reesalonate la plata, masura fiind aprobata, miercuri, de Guvern pentru a evita intrarea companiei in insolventa, din cauza managementului defectuos exercitat pana in prezent, a declarat premierul Victor Ponta.
El a aratat ca, in lipsa acestei decizii, Posta Romana ar fi intrat in insolventa si ar fi riscat "inchiderea".
Intrebat de jurnalisti daca Guvernul a obtinut avizul Fondului Monetar International si al Comisiei Europene pentru reesalonarea datoriilor la Posta Romana, companie aflata pe lista unitatilor de stat monitorizate, premierul a afirmat ca exista toate aprobarile necesare.
In urma cu doua saptamani, premierul a anuntat ca va trimite Corpul de Control sa verifice situatia de la Posta Romana si Agentia Domeniilor Statului, dupa ce a primit date care releva ca aceste doua companii se afla intr-o situatie economica dificila, Posta fiind chiar in pericol de insolventa.
Seful Guvernului a aratat ca fosta conducere a Postei Romane, cu asistenta juridica a unui avocat-politician "cunoscut colegilor din PNL", a pierdut toate procesele aflate pe rolul instantelor, prin neprezentare, si are de platit amenzi de 103 milioane lei la Consiliul Concurentei, inregistrand in acelasi timp datorii de 110 milioane lei catre ANAF. mai mult
Miercuri, 30 Mai 2012, ora 18:20
Posta Romana se afla in pericol de a intra in insolventa, potrivit premierului Victor Ponta.
Acesta a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca Posta Romana are de platit o amenda de 103 milioane de lei fata de Consiliul Concurentei si 110 milioane de lei fata de ANAF.
Ca urmare a acestor datorii, Corpul de Control al primului ministru impreuna cu reprezentanti ai Ministerului de Finante, vor efectua, in urmatoarea perioada, un control la compania de stat.
"Aproximativ 250 de directori nou angajati vor trebui sa ne dea explicatii referitoare la situatia in care a ajuns Posta Romana", a mai adaugat primul ministru. mai mult
Miercuri, 16 Mai 2012, ora 15:47
"Din cei 648 de milioane de lei pe care Guvernul Ungureanu ii daduse alesilor locali, putem sa recuperam suma de 387 de milioane, peste 50% din banii irositi pe criterii electorale", a precizat premierul Victor Ponta, in cadrul unei conferinte.
Acesta a subliniat faptul ca banii obtinuti de la primariile PDL si UDMR vor fi redistribuiti catre recompensarea echipelor de gimnastica, dar si pentru suplimentarea bugetului la Ministerul Sanatatii si pentru acordarea unui ajutor de tratament in strainatate, in cazul actorului Serban Ionescu.
Iata toate declaratiile facute de premierul Victor Ponta:
- Am adoptat cele doua ordonante de urgenta - recuperarea unor reduceri salariale si restituirea CASS luat ilegal de la pensionari.
- Am adoptat hotararea de guvern privind dublarea primelor pentru membrii de gimnastica pentru rezultatele obtinute. Acoperirea sumelor vor veni din fondul de rezerva al Guvernului.
- Avem o estimare asupra sumelor recuperate de la autoritatile locale PDL si UDMR, carora fostul guvern le daduse pentru campania electorala. Din cei 648 de milioane de lei pe care Guvernul Ungureanu ii daduse alesilor locali, putem sa recuperam suma de 387 de milioane, peste 50% din banii irositi pe criterii electorale. Acesti bani vor fi folositi pentru lucrurile care merita recompensate - situatia unor rezultate exceptionale ale echipelor sportive si suplimentarea bugetului sanatatii pentru un ajutor de tratament in strainatate, pentru Serban Ionescu.
- Am... mai mult
Miercuri, 16 Mai 2012, ora 15:43