Insectele sunt inamicul numarul 1 pentru iubitorii de natura, care petrec vara mult timp in aer liber.
Pentru a te bucura in voie de cateva ore in mijlocul naturii, fara teama de insecte, afla in continuare de la medicul Ana Maria Vlad, specialist dermato-venerologie, care sunt cele mai eficiente substante care te protejeaza si in ce produse se gasesc acestea.
DEET (N,N-dietil-meta-toluamide), substanta care se gaseste in produsele Off si Repelex, este eficienta impotriva tantarilor, capuselor si altor insecte. Poate fi folosita chiar si pentru bebelusi, incepand cu varsta de 2 luni.
Citeste si ce trebuie sa faci daca te musca o capusa
In concentratie de 7%, aceasta ofera aproximativ 2 ore de protectie, iar o concentratie de 20% asigura aproximativ 4 ore de protectie impotriva tantarilor si 7-8 ore impotriva capuselor.
DEET este cea mai veche substanta folosita pentru a ne proteja de aceste insecte, fiind utilizata ca referinta in evaluarea eficacitatii celorlalte. Cu ...citeste mai departe despre "Cele mai eficiente produse pentru a ne proteja vara de insecte" pe Ziare.com mai mult
Joi, 07 Iulie 2016, ora 08:38
Autoritatea europeana din domeniul sigurantei alimentelor a publicat primul sau avertisment legat de consumul de insecte, considerate de ani buni "hrana viitorului".
Cum faptul ca vom ajunge, inevitabil, sa consumam insecte este cert, autoritatea a analizat acest tip de hrana, ajungand la concluzia ca, in anunite situatii, aceasta poate deveni periculoasa. Daca nu este recoltata corespunzator, daca nu este manipulata optim, daca nu sunt crescute speciile de insecte potrivite, exista riscul de contaminare biologica si chimica, avertizeaza institutia citata de BBC.
Practic, intreg lantul de activitati ce duc la produsul finit este unul ce presupune pericole. In plus, intr-un ...citeste mai departe despre "Hrana viitorului nu e deloc sigura: Avertisment la nivelul UE despre insecte" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 12:31
Cea mai mica "insecta-drona" din lume, o sosie robotizata a unei libelule cu vedere in 3D, a fost creata de oamenii de stiinta olandezi, atribuirea urmand sa fie realizata prin procedura de selectie competitiva de catre autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM), conform unei hotarari adoptate de Guvern.
"Acesta este DelFly Explorer, cea mai mica drona din lume care poate sa bata din aripi pentru a zbura si sa evite obstacolele in mod indenpendent", a precizat unul dintre creatorii micului robot, Guido de Croon, profesor la Universitatea tehnica din Delft, un oras in vestul Olandei, potrivit Mediafax.
Cu o greutate echivalenta cu cea a patru coli de hartie A4, aceasta libelula robotizata ar putea fi utilizata in situatii in care folosirea altor drone cu patru elice, mai grele, ar fi periculoasa.
DelFly Explorer ar putea fi folosita pentru a filma publicul care asista la un concert sau la un eveniment sportiv.
Atunci cand bate din aripi, aparatul, care are o avengura a aripilor de 28 de centimetri, foloseste doua camere miniaturale de inalta rezolutie care reproduc vederea umana in 3D pentru a se orienta.
Imaginile sunt transmise unui computer de bord, care examineaza imprejurimile, si, prin intermediul unui algoritm special creat, transmite decizii instantaneu care permit robotului DelFly sa evite obstacolele. mai mult
Luni, 24 Februarie 2014, ora 15:48