Corporatiile nord-americane au pierdut 18,66 miliarde de dolari din cauza aprecierii dolarului, in ultimul trimestru din 2014, arata un raport.
E cea mai mare suma de la izbucnirea crizei financiare, din 2008, informeaza Business Insider.
Cand dolarul se apreciaza fata de celelalte monede, asa cum se intampla de cateva luni bune, companiilor si persoanelor fizice din afara SUA le e mai greu sa achizitioneze produse americane. Ei au la dispozitie aceeasi suma de bani, dar puterea de cumparare e mai mica fata de moneda SUA.
In consecinta, exportatorii americani au de suferit.
Suma de 18,66 miliarde de dolari este cuprinsa intr-un raport realizat de firma FiREapps, ...citeste mai departe despre "Aprecierea dolarului, lovitura uriasa pentru companiile americane - Ce pierderi au inregistrat" pe Ziare.com mai mult
Marti, 17 Martie 2015, ora 13:57
Infrastructura rutiera, infrastructura sistemului sanitar romanesc si birocratia sunt principalele probleme pe care le au companiile americane care au investit in Romania, spune consilierul economic al ambasadei SUA in Romania, Susan Garro.
Prezenta, joi, la Ploiesti, unde a avut o intalnire cu reprezentantii companiilor americane care au dezvoltat afaceri in judetul Prahova, consilierul economic al Ambasadei SUA la Bucuresti, Susan Garro, a afirmat, intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari, ca problemele companiilor din Statele Unite ale Americii care au afaceri in Romania sunt aceleasi pe care le intampina, in general, si companiile romanesti.
"Este nevoie de o infrastructura rutiera mai buna pentru a-si putea transporta produsele catre pietele de destinatie, infrastructura sanitara nu este intotdeauna atat de puternica pe cat ar trebui sa fie si adeseori trebuie sa faca fata la multa birocratie", a afirmat Susan Garro, referindu-se la problemele companiilor americane din Romania.
Pe de alta parte, reprezentanta ambasadei SUA in Romania a spus ca firmele americane sunt foarte multumite de inalta calificare a fortei de munca si ca, in cadrul intalnirii cu companiile americane din Prahova, a vorbit cu reprezentantii unei companii care au ajuns sa trimita specialisti romani in Statele Unite, ca sa-i instruiasca pe americanii de la firma mama. Este vorba despre o firma care produce subansamble pentru industria aviatica si care are sediul intr-un parc... mai mult
Joi, 05 Septembrie 2013, ora 16:45
Diferenta dintre castigurile companiilor americane si cele europene a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 25 de ani, estimeaza un analist de la banca elvetiana UBS, potrivit caruia profiturile companiilor europene vor reveni la nivelul de dinaintea crizei in urmatorii trei ani, transmite CNBC.
Potrivit UBS, castigurile pe actiune pentru companiile europene sunt in prezent cu 25% sub nivelul de varf inregistrat in 2007, in timp ce in SUA sunt cu 20% peste nivelul din 2007.
"Urmeaza sa inregistram o crestere a profiturilor", a declarat Karen Olney, analist la UBS, referindu-se la actiunile europene.
Olney apreciaza ca firmele europene pot reveni la nivelele de profit inregistrat inaintea crizei pana in 2016, contrazicandu-i pe unii economisti mai pesimisti, care prognozeaza ca zona euro va inregistra o stagnare similara cu cea a Japoniei in anii 1990.
"Desi exista riscuri, noi credem ca acestea nu sunt asa de mari, cum apreciaza unii economisti", sustine Karen Olney.
UBS mizeaza, in acest an, pe o crestere de 3% a profitului companiilor din indicele Stoxx Europe 600, urmata de o crestere medie de 8% pentru 2014, 2015 si 2016.
Olney subliniaza ca, dupa 2010, companiile din Europa au inregistrat o crestere zero a castigurilor pe actiune, insa imbunatatirea mediului economic de pe continent ar putea da acestor companii capacitatea de a inregistra rezultate surprinzatoare. mai mult
Luni, 02 Septembrie 2013, ora 17:16
Peste un sfert dintre companiile inregistrate la Camera Comertului americana din China s-au plans de faptul ca au fost vizate de furturi de date, a afirmat grupul vineri, intr-un context de multiplicare a acuzatiilor de piratare informatica vizand hackeri chinezi.
Furturile de date au "devenit o problema ce nu poate fi neglijabila pentru companiile stabilite in China", a subliniat Camera, comentand rezultatele anchetei ce a stabilit ca 26% din companiile chestionate au fost victime ale unor furturi de informatii, in urma unor intruziuni in sistemele lor, transmite AFP.
Concluziile acestui raport au fost respinse deja vineri de China. "Ne opunem acestor prezumtii de culpabilitate, ce nu sunt sprijinite de o ancheta aprofundata si nici de dovezi solide", a declarat Hong Lei, purtatorul de cuvant al Ministerului chinez al Afacerilor Externe.
Reactiile Statelor Unite ale Americii la tentative ale unor hackeri chinezi suspectati ca au incercat sa patrunda in retelele companiilor lor sau ale unor administratii de stat s-au inmultit in ultimele saptamani. Mai mult, in urma cu doua saptamani presedintele american Barack Obama a avertizat direct autoritatile chineze impotriva fenomenului crescand al atacurilor informatice contra SUA, promitand un dialog "aprig" cu Beijingul.
Este pentru prima oara cand liderul de la Casa Alba a iesit la inaintare in mod public pe aceasta tema cu o declaratie atat de categorica. Aceste interventii au suscitat de fiecare dezmintiri... mai mult
Vineri, 29 Martie 2013, ora 13:23
Multinationalele din Statele Unite ale Americii anunta ca cererea de pe piata este caracterizata de incertitudine, evidentiind starea economiei globale si sugerand ca recuperarea va fi mai lenta decat se estimase.
Managerii multinationalelor americane spun ca vanzarile din aceasta tara nu vor creste prea curand din cauza recuperarii economice lente, a crizei din Europa si a incetinirii cresterii economice in cazul Chinei, potrivit The Wall Street Journal.
China: Cresterea economica se reduce in 2012 (Banca Mondiala)
Alte semnale negative includ si trendurile negative ale unor industrii, precum scaderea vanzarilor de PC-uri, care afecteaza Intel si Microsoft, ca si o deplasare a reclamelor online catre dispozitive mobile mai putin avantajoase din punct de vedere al preturilor, situatie care afecteaza livrarile Google.
Microsoft, la primele pierderi din ultimele decenii
Intel si IBM, cele mai noi victime ale scaderii pietei de PC-uri
Aprecierea dolarului este un alt factor care afecteaza vanzarile, determinand ca livrarile din exteriorul tarii sa valoreze mai putin atunci cand sunt convertite in dolari.
Mai mult de 100 de multinationale americane, listate in cadrul indicelui bursier S&P 500, au anuntat rezultatele financiare pentru perioada iunie - septembrie, iar castigurile lor au crescut cu mai putin de 1% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Aproximativ sase din zece companii au raportat vanzari mai slabe fata de asteptarile analistilor.... mai mult
Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 13:58
Economia Statelor Unite a inregistrat in trimestrul al doilea o crestere de 1,3%, sub estimarile anterioare de 1,7%. Estimarea in scadere a fost cauzata de valorile mai mici inregistrate de cheltuielile de consum si de investitiile companiilor.
Cheltuielile de consum, care reprezinta circa 70% din economia SUA, au urcat cu 1,5% in trimestrul al doilea, fata de estimarea initiala de 1,7%.
Investitiile din sectorul privat, excluzand casele de locuit, au inregistrat o revizuire negativa, de la 4,2% la 3,6%.
Seceta puternica din acest an a afectat, de asemenea, economia in trimestrul al doilea si exista asteptari pentru un impact negativ si in trimestrul actual, potrivit Departamentului Comertului.
SUA se confrunta cu cea mai grava seceta din ultimii 56 de ani
Profiturile companiilor au crescut in trimestrul al doilea cu 21,8 miliarde de dolari, comparativ cu un declin de 53 miliarde de dolari in primele trei luni ale anului.
In perioada ianuarie-martie, economia Statelor Unite a avut un avans de 2%.
Banca centrala americana (Fed) a revizuit in crestere previziunile de crestere economica pentru Statele Unite in 2013, dar se asteapta in continuare la o scadere lenta a somajului pentru anul viitor.
Fed a anuntat un program agresiv de stimulare a economiei SUA - vezi deciziile luate
Fed a lansat joi un nou program agresiv de stimulare, anuntand ca va pompa inca 40 miliarde de dolari in economia SUA in fiecare luna, pana va avea loc o redresare... mai mult
Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 08:01
Apple este cel mai valoros brand din lume, evaluat la peste 100 miliarde de dolari, urmat la distanta de Coca-Cola si Microsoft, potrivit unui top realizat de Eurobrand.
Cele mai valoroase zece marci din lume apartin companiilor americane, conform topului eurobrand.
Coca-Cola are o valoare de 59,97 miliarde de dolari si este urmata in top de companiile Microsoft (53,97 miliarde dolari), IBM (52,63 miliarde dolari), Google (50,6 miliarde dolari), Philip Morris (48,3 miliarde dolari), Procter & Gamble (47,14 miliarde dolari), McDonalds (45,84 miliarde dolari), Johnson & Johnson (44,66 miliarde dolari) si operatorul american de telecomunicatii AT&T (44,94 miliarde dolari).
Pepsi a iesit din top 10, ocupand locul 12, cu o valoare a brandului estimata la 41,56 miliarde dolari.
Cel mai valoros brand din afara Americii este China Mobile, care se plaseaza abia locul 11 in topul global, cu o valoare estimata la 43,98 miliarde de dolari.
LVHM (Luis Vuitton Moet Hennessy) este compania europeana cu cele mai de valoare marci, evaluate la 34,3 miliarde de dolari. LVMH ocupa locul 14 in top.
Vodafone se afla pe locul 7, cu o valoare de 28,57 miliarde dolari, iar brandurile producatorului de bere ABInBev, ocupa locul 19, cu o valoare de 28 miliarde de dolari.
Apple a inregistrat cea mai abrupta crestere a valorii estimative a brandului, de 43,9%, in timp ce media top 100 indica un avans de 5%.
Cea mai abrupta depreciere a valorii brandului a fost inregistrata de... mai mult
Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 11:01
Depozitarul Central anunta ca au fost inregistrate in sistemul RoClear instrumentele financiare emise de companiile JPMorgan Chase&Co, Visa Inc., Apple Inc., Microsoft Corporation, Google Inc., The Coca-Cola Company, Intel Corporation, McDonald's Corporation si Merck & Company Inc.
Astfel, numarul companiilor americane ale caror instrumente financiare sunt inregistrate in sistemul de compensare-decontare si registru, administrat de catre Depozitarul Central, a crescut la 13, numai la inceputul acestui an fiind aduse un numar de 10 companii din Statele Unite ale Americii.
"Depozitarul Central pune la dispozitia clientilor sai cea mai diversificata gama de instrumente financiare, fiind singurul depozitar din regiune care ofera atat servicii de decontare Free of Payment, cat si Delivery versus Payment, pentru toate conexiunile existente", se arata in comunicat.
Legatura transfrontaliera cu Statele Unite ale Americii a fost operationalizata la sfarsitul anului 2010, permitand decontarea cu instrumente financiare administrate de catre depozitarii DTC (Depository Trust Company) si FED (Federal Reserve Bank) si titluri de stat emise de catre U.S. Treasury. mai mult
Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 17:10