Cartile de marketing spun ca relatia de afaceri dintre doi parteneri are la baza dorinta fiecaruia dintre ei de a realiza profit, pastrand in acelasi timp legatura pe termen lung. Extrapoland aceasta paradigma economica si mercantila asupra altor planuri ale existentei, si o relatie poate fi inteleasa ca un business, caci porneste de la o dorinta si o nevoie in acelasi timp, necesita o investitie initiala mare, presupune negociere, momente de reusita, dar si de declin, atrage dupa sine redresarea sau chiar falimentul. Daca businessul tau cu partenera este pe un fagas liniar, iar in ultima perioada ati stat 24 de ore din 24 impreuna, lucrand de acasa, aveti nevoie de un rebranding sau o investitie pentru modernizare, o masura demna de a contracara si a preveni rutina.
Inainte de a face investitii comune, cum ar fi achizitionarea unei vacante, idee la care ar fi de preferat sa renunti deocamdata, poti incepe cu rebrandingul personal si surprinderea partenerei prin cateva gesturi "cavaleresti" in fata carora orice femeie nu ar putea ramane impasibila.
Iata ce iti propunem in urmatorul articol:
Rebranding personal
Daca in ultima vreme te-a vazut mai mult in pijamale, nu ar trebui sa te mire faptul ca nu mai e atat de pasionala, ba chiar a inceput sa vorbeasca mai mult cu prietenele decat cu tine. Pentru a fi din nou in centrul preocuparilor ei si pentru a revitaliza relatia, e necesar sa gandesti totul in termeni de rebranding personal, o reinventare a ta, insa... mai mult
Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 12:57
Reprezentanti ai industriei IT, retail online, avocatura si consultanta fiscala din Romania, Italia si Ungaria discuta despre solutiile de supravietuire a companiilor in "noua normalitate"
Violeta Luca, CEO Microsoft si Iulian Stanciu, CEO eMAG se numara printre vorbitorii Videoconferintei Tax+Legal "Cu vant inainte, prin noua normalitate" din data de 18 noiembrie.
Societatea de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii si divizia de fiscalitate - Tuca Zbarcea & Asociatii Tax organizeaza o noua editie a evenimentului anual Tax+Legal pentru a dezbate impactul pe care contextul epidemiologic actual il are asupra comunitatii de business. Vorbitorii invitati, reprezentanti ai mediului de afaceri, avocati si consultanti fiscali din Romania, Italia si Ungaria vor face o trecere in revista a posibilelor solutii aflate la indemana executivilor si antreprenorilor pentru a traversa cu bine perioada curenta si a face fata provocarilor viitoare.
"In momentul de fata, opinia unanima este ca inca sunt bani in piata, sistemul bancar este stabil (rata medie a creditelor neperformante se situa, in primavara lui 2020, la cel mai scazut nivel dupa 2009), bursa functioneaza si ofera o serie de oportunitati, exista posibilitatea de a accesa granturi acordate de Guvernul Romaniei, precum si importante fonduri UE. Vom discuta despre noile imperative: digitalizare, flexibilizare, inovatie, alaturi de reprezentantii unora dintre cele mai inovatoare si dinamice industrii, fiind onorati de... mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 13:23
Tinerii care isi doresc sa schimbe problemele sociale curente intr-un mod inovativ sunt asteptati sa aplice pana pe 27 mai la Social Impact Award Romania, o competitie internationala care sustine tinerii profesionisti, studentii si elevii care vor sa devina antreprenori sociali.
Participantilor li s-a pregatit un program educational complex, suport financiar si conectare cu mentori experimentati, astfel incat ideile lor sa se transforme in proiecte concrete.
Social Impact Award reprezinta o oportunitate de implicare si crestere pentru tineri intre 14 si 30 de ani. Formularul de inscriere, deschis pana pe 27 mai, este primul pas catre o experienta de invatare completa. Pentru tinerii care au o idee de proiect, formularul de inscriere ajuta la structurarea informatiilor pe trei directii cheie: impact social, inovatie si fezabilitate.
Dupa primirea aplicatiilor, juriul format din experti in antreprenoriat social va selecta 15 echipe care vor intra intr-o etapa de dezvoltare si incubare a ideilor pe o durata de aproximativ 3 luni, intre iunie si septembrie.
Cu sustinerea a peste 30 de antreprenori, cele 15 echipe vor beneficia gratuit de mentorat, conversatii cu experti, webinarii de business si conectarea la o comunitate nationala si internationala de tineri cu initiativa.
Pe 1 octombrie, juriul va acorda 3 premii de 1.500 de euro pentru cele mai bune 3 echipe, la care se adauga premiul de popularitate in valoare de 500 de euro, desemnat prin votul... mai mult
Marti, 19 Mai 2020, ora 13:26
Cu totii visam - dupa ani de zile in campul muncii si dupa ce acumulam mai multa experienta - la propria noastra afacere. Unii reusesc sa duca la bun sfarsit un altfel de proiect si sa aiba si succes, in timp ce pentru altii ramane doar un vis frumos.
Important este insa sa nu va abandonati planurile si sa incepeti totul avand un plan bine stabilit.
Primul pas: cititi carti de business pentru ca doar asa veti acumula cunostintele necesare pentru a putea apoi incepe si voi propria afacere. Sigur ca este importanta experienta din teren, pe principiul vazut si facut, insa este bine ca intotdeauna sa stiti lucruri despre ceea ce vreti sa faceti.
Si cum putem invata mai bine decat afland lucruri din povestile unor oameni care au reusit in afaceri si care vor sa ne impartaseasca cateva dintre secretele reusitei lor?
Cum punem oare bazele unei afaceri? Iata cateva lucruri care va pot ajuta atunci cand porniti la un astfel de drum: sa fie cu succes!
Important este sa faceti ceea ce va place!
Nu uitati ca este extrem de important sa intrati intr-un domeniu pe care il cunoasteti si cu care va identificati. Mai exact, trebuie sa va alegeti un domeniu de activitate din care va face placere sa fiti parte integranta, in care va place sa descoperiti lucruri noi si pe care il puteti exploata la maximum.
Ideea voastra de afacere, mai aproape de oameni!
Cu cat mai multi, cu atat mai bine, asa ca este ideal sa-i ajutati si pe altii sa inteleaga, sa descopere si sa... mai mult
Vineri, 20 Martie 2020, ora 10:13
La doar 22 de ani, Dana Nae Popa isi croia singura propriul drum in lumea afacerilor, direct de pe bancile facultatii. Chiar daca i-a fost greu sa le explice parintilor de ce nu s-a angajat dupa facultate, tanara nu s-a dat batuta, iar astazi conduce o agentie de media si publicitate cu afaceri de peste 1 milion de euro.
A crescut odata cu criza, s-a maturizat odata cu digitalizarea si a infruntat toata instabilitatea mediului de afaceri romanesc, depasind chiar si granitele tarii cu proiectul sau. Si vine cu o lectie de care multi tineri ar trebui sa tina cont: Experienta nu e totul!
"Nu am pornit agentia in stilul clasic, cu business plan si niste obiective clare de business. Iar la 22 de ani nu ai experienta necesara de a pune corect in practica teoria invatata la facultate. Am pornit din dorinta de a crea un loc in care lucrurile sa se intample altfel, cu drag de meseria noastra, cu etica si focus pe lucrul bine facut si pe oameni, fie ca sunt colegi, clienti sau consumatorii pentru care realizam campanii. Mereu am stiut ca e loc de mai bine, de aceea ne-am concentrat mereu sa ne ducem munca la urmatorul nivel", spune Dana Nae Popa, fondatoarea agentiei pastel, intr-un interviu acordat Business24.
Cum ati intrat in lumea afacerilor si cat ati investit in ideea pe care ati avut-o?
Povestea mea profesionala a inceput inca din primul an de facultate, cand am avut primul job in marketing si am descoperit acest domeniu. Apoi au urmat alte doua joburi de... mai mult
Marti, 06 August 2019, ora 17:30
Infosys (NYSE: INFY), lider global in consultanta si servicii digitale de ultima generatie, a anuntat deschiderea unui Centru de Inovatie Digitala in Bucuresti, in cadrul unei ceremonii la care au participat oficiali guvernamentali si reprezentanti ai mediului academic.
Centrul se va concentra pe dezvoltarea de proiecte pentru clienti care au nevoie de tehnologii digitale de ultima ora, incluzand Cloud, Big Data, Inteligenta Artificiala si Automate de Invatare.
Infosys va investi in programe de formare atat pentru angajatii actuali, cat si pentru noii angajati.
Aceste programe de instruire se vor concentra pe mai multe competente cheie, printre care experienta utilizatorilor, Cloud, Big Data, ofertele digitale, abilitatile tehnologice de baza si abilitatile de informatica.
De asemenea, compania a anuntat ca incheie acorduri cu Universitatea din Bucuresti si cu Universitatea Politehnica Bucuresti, in vederea unor parteneriate strategice pentru inovare tehnologica si pentru dezvoltarea fortei de munca din Romania, constand inclusiv in cursuri comune de formare, burse si cercetare.
Programele de formare pentru Romania vor valorifica cunostintele si cele mai bune practici pe care compania le-a dezvoltat prin decenii de experienta acumulata in cadrul Centrului de Educatie Globala Infosys, una dintre cele mai mari universitati corporative din lume, cu sediul in Mysore, India.
Totodata, Infosys are in plan deschiderea in aceasta vara a unui Centru de Securitate... mai mult
Joi, 14 Martie 2019, ora 12:00
Antreprenoriatul din Romania este personificarea unui tanar nascut in 1990. Uneori idealist si animat de schimbare, alteori fara repere sau in tatonare pentru scalarea la nivel international si identificare de modele in business, dar de fiecare data in cautarea de oportunitati si adaptat la contextul turbulent al transformarilor economiei nationale.
Antreprenorii fondatori au parcurs vremuri grele
In acelasi timp, antreprenorul roman al anilor 90', este un senior care preda acum stafeta generatiei celor care se nasteau atunci cand a inceput business-ul.
La nivel macro, misiunea lui a fost una fondatoare pentru mediul de afaceri dintr-o tara fost comunista ca Romania. La nivel micro a insemnat tranzitia de la statutul de angajat, repartizat intr-o intreprindere de stat, la cel de liber intreprinzator.
A riscat foarte mult in conditiile inflatiei galopante de 170% din 1991 sau de 256% din 1993 si care a continuat sa fie de doua cifre pana in 2004.
Lipsa de capital si imprumuturile cu dobanzi prohibitive au condus la investitii reduse, care au complicat si mai mult accesarea instrumentelor de finantare. Absenta unei culturi de business si curaj antreprenorial a privilegiat improvizatia in faza initiala de constructie a afacerii si a facut anevoiasa scalarea afacerilor construite de ei. Cu aceste inerente dificultati pentru o perioada de tranzitie, generatia aceasta a facut pionierat intr-ale exprimarii initiativei private si promovarii valorilor economiei de... mai mult
Marti, 17 Aprilie 2018, ora 11:41
Jay Dweck, fost executiv la Goldman Sachs Group si Morgan Stanley, a plecat din industria bancara si si-a deschis o companie, Live Better Systems, prin care vrea sa vanda inovatii celor care vor sa-si imbunatateasca stilul de viata.
Tot mai multi directori au plecat din industria bancara si si-au deschis companii care ofera celor care dispun de capital solutii inovatoare pentru a-si imbunatati calitatea vietii, asa cum Dweck a cheltuit 4,8 milioane de dolari pentru renovarea vilei sale din Bedford Corners, in nordul New York-ului, conform Bloomberg.
"Intotdeauna am viziuni si vise despre lucruri pe care le poti avea", a spus Dweck, in varsta de 58 de ani, in apropierea piscinei lui in forma de vioara, iluminata de aproximativ 5.600 de cabluri de fibra optica. "Ideea este de a imbunatati calitatea vietii cu ajutorul tehnologiei."
In anul in care cartea lui Thomas Piketty despre extinderea inegalitatii s-a epuizat pe Amazon, multi bancheri au spus ca nu vad aceste planuri de imbunatatire a stilului de viata ca un rasfat. Ei le-au numit "inovatii care se raspandesc".
"Lansam aceasta marca si lansam aceasta miscare", a spus Paul Scialla inainte de prezentarea prin penthouse-ul de 50 de milioane de dolari, dotat cu multe inovatii si situat langa New York, in East Village, pe care compania sa, Delos Living, il vinde. "Foarte multa atentie se concentreaza pe impactul de mediu al cladirilor, dar nu acordam destula atentie si omului".
Inovatiile Delos
Scialla,... mai mult
Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 08:35
Cei mai performanti consultanti internationali in inovatie si initiatorii unor proiecte de referinta in acest domeniu, dar si o serie de persoane cheie din mediul de afaceri romanesc, se vor reuni la primul eveniment dedicat inovatiei in business, Innovation Summit.
Evenimentul va avea loc pe 28 mai la Radisson Blue Bucuresti, iar agenda sa este structurata pe doua directii principale: THINK, care propune sesiuni cu o viziune strategica ampla si MAKE, pentru o abordare cat mai aplicata, bazata pe lucrul direct cu tehnici si instrumente concrete de inovare, se arata intr-un comunicat al organizatorilor.
"Pentru ca recunoastem influenta si contributia pozitiva pe care inovatia o are in lumea in care traim, am decis sa organizam un eveniment care sa accelereze adoptarea de metodologii si framwork-uri de inovatiein medul de business romanesc. Credem cu tarie ca fiecare companie care va folosi in mod constient aceste metodologii va gasi resurse nebanuite de crestere si consolidare.
Inovatia este un diferentiator sustenabil major care trebuie neaparat integrat in ADN-ul de business al fiecare companii din Romania daca ne dorim un mediu economic prosper si competitiv", spune Cristian Hossu, initiatorul summit-ului.
Cultura inovatiei, un "must have" permanent in mediul de business romanesc
Trainerii si speakerii sesiunilor de inovatie sunt specialisti internationali din agentii de inovatie de top, directori de inovatie din companii multinationale, profesionisti din... mai mult
Luni, 22 Aprilie 2013, ora 13:01