Daca in urma cu ceva ani, in momentul in care te duceai la banca te pregateai temeinic, trageai aer in piept, indreptai spatele, puneai hainele bune pe tine si aveai emotii, iata, in zilele noastre, situatia este mult mai lejera. Ba chiar se transparentizeaza de la an la an, banca devenind un partener din ce in ce mai deschis, prietenos si sigur pentru orice tip de client, prin serviciile moderne pe care le pune la dispozitie.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cum aceste solutii inovative bancare iti pot usura viata de zi cu zi, intr-o lume in care timpul este prea scurt pentru tot ceea ce dorim sa intreprindem.
Solutiile moderne schimba cu totul relatia client-banca, inclusiv conceptul de "transfer bancar". Daca inca ai temeri ca poti face ceva gresit si ca vei astepta cu orele remedierea situatiei, aplicatiile financiare sunt total sigure si puse la dispozitie doar de furnizorii de servicii autorizati si reglementati.
Solutii inovative, denumite in limba engleza "Open Banking", reprezinta oportunitati prin care clientii isi pot utiliza datele tranzactiilor bancare pentru a putea avea acces la produse si servicii financiare mai bune.
Totodata, platile, fie online sau POS, si transferurile bancare sunt mai ieftine. Un alt avantaj de utilizare a solutiilor open banking este faptul ca aplicatiile financiare sunt dezvoltate de companii de tehnologie, intr-o piata competitiva. Asta inseamna ca aplicatiile vor fi din ce in ce mai performante, mai... mai mult
Miercuri, 14 Iulie 2021, ora 08:30
Aproape 9 din 10 intreprinderi mici si mijlocii din Romania se declara afectate de criza economica provocata de pandemie, potrivit unui sondaj CNIPMMR.
Sectorul IMM este printre cele mai puternic lovite si, in timp ce masurile de ajutor de la stat intarzie sa apara, antreprenorii primesc sprijin important din partea mediului de afaceri.
Zona de e-commerce a avut, de asemenea, de suferit, iar comenzile catre clienti au fost adesea procesate si livrate catre clienti cu mare intarziere.
SoftOne, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de servicii software in Cloud din Romania, a venit in sprijinul companiilor, cu o serie de produse software menite sa fluidizeze comertul online.
Softone este printre companiile care s-a implicat activ in sustinerea comunitatii de business pe perioada pandemiei.
Daca in martie, compania a decis sa ofere acces gratuit, timp de trei luni, pentru cate trei utilizatori ai companiilor doritoare la accesarea solutiei de gestiune Soft1 360, pentru a facilita lucrul de acasa in randul IMM-urilor, acum da o mana de ajutor firmelor din zona de e-commerce.
"Am vrut sa fim alaturi de companiile din Romania din toate industriile, insa ne-am orientat spre a oferi mai mult suport in zona de e-commerce pentru a ne adapta nevoilor curente, avand in vedere faptul ca fara a fi prezente in mediul online companiile de retail nu ar fi putut supravietui acestei crize.
Ne-am adaptat asadar produsele si serviciile astfel incat orice... mai mult
Vineri, 05 Iunie 2020, ora 10:30
Samsung, Google si Apple au fost desemnate de catre romani cele mai inovatoare branduri de tehnologie in 2020. Studiul a fost realizat pentru revista Biz de Unlock Market Research, in luna martie 2020. Top 10 este completat de Microsoft, Huawei, HP, Philips, Sony, Lenovo si LG.
Tehnologia este integrata in toate aspectele vietii noastre, iar gadgeturile au devenit omniprezente. Inovatia este un diferentiator cheie in acest domeniu, iar obiectivul studiului realizat pentru Biz a fost masurarea perceptiei consumatorilor pentru marcile de tehnologie cu care interactioneaza in viata de zi cu zi din punct de vedere al gradului de inovatie pe care il atribuie acestora.
"Tehnologia nu ne mai impresiona la fel de mult in ultima vreme. Ni se parea ca nu avanseaza suficient de spectaculos. Numai ca, dintr-o data, distantati social si obligati sa lucram de la distanta, am inceput sa-i redescoperim virtutile. Realizam cat de utile sunt gadgeturile pentru videoconferinte, cum ne ajuta platformele software sa fim productivi in echipe si cum canale de promovare si vanzare ne pot acum salva businessul", a declarat Gabriel Barliga, redactor-sef al revistei Biz.
Top Tech 30 - Cele mai inovatoare branduri tech in Romania a aparut in suplimentul Biz Tech, pe care echipa revistei Biz l-a lansat astazi.
Biz Tech este ghidul care te ajuta sa afli sunt cele mai potrivite produse high-tech pentru angajati, antreprenori sau companii. Ce gadget, ce platforma sau serviciu iti poate oferi... mai mult
Miercuri, 29 Aprilie 2020, ora 15:22
In perioada 24-26 mai, Piata Universitatii devine locul unde bucurestenii isi dau intalnire cu tehnologia in cadrul celei mai ample expozitii de gadgeturi si solutii tehnologice inovatoare: Tech Expo.
Cu peste 60 de companii expozante si sute de produse care au integrate tehnologii de tip VR si AI, cea de-a patra editie a Tech Expo conecteaza oamenii cu tehnologia intr-o ampla desfasurare de forte. Expozitia din centrul capitalei se bazeaza pe un concept integrat in care vizitatorii pot sa descopere, sa testeze, sa ia legatura direct cu reprezentantii companiilor expozante si chiar sa achizitioneze direct gadgeturile de care sunt interesati.
O casa inteligenta iti poate imbunatati modul de viata...
Cine nu si-a dorit vreodata sa poata controla toate electrocasnicele din casa si chiar mediul ambiental cu ajutorul unui singur buton?
E.ON Romania aduce in premiera la Tech Expo solutiile smart home marca Tado, ce permit ajustarea temperaturii ambientale prin utilizarea unui termostat inteligent ce poate fi utilizat prin intermediul unei aplicatii mobile, pentru a seta temperatura optima si cea mai buna calitate a aerului din fiecare camera, chiar si de la distanta, ajungand la o economie de pana la 30% la factura de energie. Multe alte astfel de sisteme de tip Smart Home, prezentate de catre companii precum Salus Controls sau Netatmo pot fi testate in cadrul celei mai ample expozitii de tehnologie din Bucuresti.
Signify (denumita anterior Philips Lighting) ,... mai mult
Joi, 09 Mai 2019, ora 14:48
Pentru al patrulea an consecutiv, KU Leuven (Belgia) se afla in fruntea topului Reuters al celor mai inovative 100 de universitati din Europa. Germania conduce in clasamentul pe tari, in timp ce Romania lipseste din lista.
Aceasta institutie de aproape 600 de ani a fost fondata de papa Martin al V-lea, dar in prezent este mai bine cunoscuta pentru tehnologie decat pentru teologie: KU Leuven se mentine una dintre cele mai mari organizatii independente de cercetare si dezvoltare din lume.
Lista identifica si clasifica institutiile de invatamant care fac cel mai mult pentru a promova stiinta, a inventa noi tehnologii si a contribui la dezvoltarea industriei energetice.
Reuters arata ca brevetele de inventii depuse de cercetatorii de la KU Leuven sunt frecvent citati de alti cercetatori in propriile depuneri de brevete.
Clasamentul a fost realizat impreuna cu Clarivate Analytics.
Cine completeaza podiumul
Podiumul este completat de Universitatea Friedrich-Alexander din Erlangen-Nurnberg (Germania) si Imperial College London (Marea Britanie).
Nicio universitate din Romania nu este in acest clasament. Singura institutie de invatamant superior din Europa Centrala si de Est este Universitatea Jagiellona din Cracovia (Polonia), pe locul 90.
Clasamentul, dominat de Germania
O singura universitate este la prima aparitie in acest clasament: Universitatea de Stiinta si Tehnologie din Norvegia NTSU (No. 56).
Conform Reuters, insistutiile de invatamant... mai mult
Marti, 30 Aprilie 2019, ora 14:04
Productia din agricultura s-a triplat in ultima jumatate a secolului. In 1798, economistul Thomas Malthus anticipa ca lumea va consuma resursele de hrana pana in secolul 20. Desi economistul a prezis una dintre provocarile lumii moderne, el nu a anticipat modul in care evolutia tehnologiei va duce la cresterea exponentiala a productiei din agricultura.
Nu vorbim aici doar de marii producatori la nivel mondial, ci inclusiv de micii fermieri, ale caror businessuri au vazut o crestere a productivitatii, a productiei si, implicit, a profiturilor, imediat cum au imbratisat inovatiile care i-au ajutat sa isi reduca si costurile, si timpul necesar producerii in serie.
Iata care sunt cele mai bune investitii in tehnologie pentru maximizarea profiturilor si ce beneficii au cei care le adopta la timp:
Iluminatul pentru cresterea culturilor tot anul
O tehnologie noua, dar cu rezultate dovedite este aceea prin care fermierii isi pot creste culturile pe tot parcursul anului, nu numai intr-o anumita perioada.
Instalarea sistemelor de iluminat cu LED in sere s-a dovedit a fi deosebit de eficienta nu numai in maximizarea profiturilor, ci si in cresterea calitatii recoltei. Atunci cand plantele beneficiaza de un mediu ideal in care sa se dezvolte, ele cresc mai mari, mai sanatoase si, nu in ultimul rand, mai gustoase.
O astfel de strategie le permite fermierilor inclusiv sa creasca pretul, intrucat produsele cu care vin pe piata sunt net superioare celor obisnuite, iar... mai mult
Marti, 09 Octombrie 2018, ora 14:28
Suedia este, din nou, lider in domeniul inovarii in UE, fiind urmata de Danemarca, Finlanda, Olanda, Marea Britanie si Luxemburg, in timp ce Romania ocupa ultimul loc, arata datele din tabloul de bord european privind inovarea 2018, realizat de Comisia Europeana (CE).
In raportul publicat vineri se arata ca performanta UE in materie de inovare continua sa se imbunatateasca, dar ca sunt necesare eforturi suplimentare pentru a asigura competitivitatea Europei pe plan mondial. Romania este considerata un inovator modest, iar din 2010 performantele tarii sunt in scadere. Punctele forte ale Romaniei sunt mediul prietenos cu inovatiile si efectele asupra vanzarilor, in timp ce punctele slabe sunt inovatorii si investitiile firmelor.
In fiecare an, CE publica o evaluare comparativa a performantei in materie de inovare a statelor membre si o compara cu concurenta internationala. Datele faciliteaza evaluarea de catre statele membre si de catre UE in ansamblu a domeniilor in care este necesara focalizarea eforturilor.
Elzbieta Bienkowska, comisarul pentru piata interna, industrie, antreprenoriat si IMM-uri, a afirmat: "Tabloul de bord din 2018 arata inca o data ca Europa are mult talent si spirit intreprinzator, dar trebuie sa ne straduim mai mult sa transformam excelenta intr-un succes. UE, statele membre, regiunile si sectoarele industriale, inclusiv numeroasele IMM-uri, trebuie sa lucreze impreuna pentru a spori eficienta de alocare a economiei noastre, pentru a... mai mult
Vineri, 22 Iunie 2018, ora 14:52
Google a publicat lista celor mai inovatori 100 de oameni din Europa Centrala si de Est in anul 2016. Printre liderii care si-au castigat un loc pe lista inovatiei, numita New Europe 100, se afla si mai multi romani.
Acestia s-au remarcat in domenii diverse, cum ar fi securitate IT, comunicare digitala sau educatie. Ei se numara printre inovatorii de top din regiune, care au fost atent selectati de Google, Financial Times, Res Republica si Fundatia Internationala Visegrad.
Lista cuprinde persoane si organizatii care vin cu ceva nou si fac schimbari in societatea, politica si mediul de afaceri din Europa Centrala si de Est, prin ideilor si abordarile lor inedite, scrie Financial Times.
Iata care sunt reprezentantii Romaniei pe lista New Europe 100:
Andrei Dunca, cofondator LiveRail, o platforma de monetizare a reclamelor video online, care s-a bucurat de un asemenea succes incat a fost cumparata de Facebook in 2014.
Dumitru Popescu, CEO al ARCA Space Corporation, care a ...citeste mai departe despre "Romania schimba Europa: Tu ii cunosti pe romanii care ne-au pus pe harta mondiala a inovatiei?" pe Ziare.com mai mult
Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 23:28
Aceasta rubrica saptamanala este conceputa pentru a oferi informatii relevante solicitantilor, consultantilor si functionarilor implicati in procesul de absorbtie a fondurilor europene.
Scopul acestui demers este de a crea o punte intre finantarile nerambursabile alocate de Uniunea Europeana pentru Romania, si acoperirea nevoilor la nivel local, regional si national.
In functie de interesul acordat pentru obtinerea de fonduri europene, gradul de implicare in implementarea proiectelor si necesitatea unei colaborari mai bune intre solicitanti, consultanti si autoritati, complexitatea informatiilor furnizate poate fi sporita.
Rubrica este structurata in trei parti: Management de proiect, Obtinere finantare, Termeni.
Citeste si:
Cum iei finantare nerambursabila pentru agricultura
Vrei sa iei bani europeni? Sa o luam cu inceputul
Cum sa-ti faci o pensiune agroturistica cu bani europeni
Cum se dau bani europeni pentru somerii romani
Cum iei bani nerambursabili pentru ...citeste mai departe despre "Fonduri europene, cu Octavian Serban: Cum pot lua bani firmele pentru cercetare, dezvoltare si inovare" pe Ziare.com mai mult
Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 10:07