Dupa o absenta de 5 ani, ING Romania a decis sa redevina participant la piata de capital locala. In urma hotararii Consiliului Bursei de Valori Bucuresti din 11 decembrie 2017, s-a aprobat acordarea calitatii de Participant la sistemul de tranzactionare al BVB pe piata reglementata la vedere si inscrierea in Registrul Participantilor pentru ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucuresti.
"Chiar si dupa decizia globala a grupului ING de a sista operatiunile de brokeraj in anul 2012, ING Romania a mentinut calitatea de intermediar notificat ASF pentru prestarea de servicii de investitii financiare. In perioada 1998 - 2012, ING a fost in mod constant un jucator de top pe piata locala de capital. Ne bucura revenirea noastra si ne propunem sa contribuim in mod activ la dezvoltarea in continuare a pietei bursiere", explica Mihaela Bitu, Head of Wholesale Banking ING Romania.
Banca isi propune sa redevina activa in intermedierea de oferte publice de obligatiuni, in contextul consolidarii universului institutional local, al maturizarii pietei, cat si a cresterii interesului companiilor in diversificarea surselor de finantare, complementar fata de clasica creditare bancara. Banca nu isi propune, in acest stadiu, reluarea serviciilor de brokeraj destinate persoanelor fizice.
"Acest pas se inscrie in mod firesc in strategia bancii de a oferi o gama cat mai larga de servicii financiare de calitate, astfel incat sa putem sprijini in mod activ operatiunile de zi cu zi, dar si... mai mult
Joi, 14 Decembrie 2017, ora 14:24
ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a anuntat vineri ca la sfarsitul lui 2012 avea o expunere de aproximativ 900 milioane de euro (1,16 miliarde de dolari) la companii inregistrate in Cipru, dar riscul sau de credit legat de Nicosia este neglijabil.
Conform datelor din raportul anual al ING, expunerea grupului olandez la Cipru era similara cu cea de la sfarsitul lui 2011 iar valoarea obligatiunilor guvernamentale cipriote pe care le detine se ridicau la 13 miliarde de euro la sfarsitul lui decembrie 2012, transmite Reuters.
Vineri, actiunile ING au scazut cu 2,7% la bursa de la Amsterdam, ajungand la cel mai scazut nivel inregistrat din 4 martie, pietele bursiere fiind ingrijorate de evolutia situatiei din Cipru.
Luna trecuta, ING a anuntat ca ar putea sa adopte un nou plan de reducere a costurilor pentru a respecta noile reglementari si a se proteja fata de cresterea creditelor neperformante. Bancile din intreaga lume trebuie sa faca fata unor cerinte de capital mai stricte intr-un moment in care economia slaba reduce cererea pentru servicii bancare, ceea ce obliga bancile sa-si reduca operatiunile si personalul.
ING Bank activeaza din 1994 pe piata romaneasca si detine o retea de 220 unitati bancare. ING Bank Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza, care are peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din 50 de tari. mai mult
Vineri, 22 Martie 2013, ora 16:32
Moneda nationala a continuat sa se deprecieze vineri dimineaza in raport cu euro ajungand la 4,3530 lei/euro, iar daca se tine cont de pierderile inregistrate de alte active cu risc ridicat, miscarea de depreciere a leului ar putea continua, se arata intr-un raport al ING Bank. Leul a inchis ziua la 4,35/euro, nivel cu aproximativ 235 puncte mai depreciat, informeaza NewsIn.
Tot spre sfarsitul zilei, viceguvernatorul Popa a fost citat spunand ca leul este mai putin afectat decat monedele regionale, adaugand ca stabilitatea leului s-ar putea datora si fundamentelor economice imbunatatite.
Interpretam aceasta declaratie drept un semn ca BNR este confortabila cu intervalul in care a fost tranzactionat leul in ultima perioada.
In aceasta dimineata cursul euro/leu a continuat sa creasca pana la 4,3530/euro si uitandu-ne la pierderile inregistrate de alte active cu risc ridicat, miscarea de depreciere a leului ar putea continua. Faptul ca afirmatia lui Popa cu privire la cursul de schimb nu a avut un ton deosebit de puternic sprijina aceasta perspectiva", se precizeaza in raportul bancii.
Viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, a declarat joi ca leul este printre cele mai stabile monede din regiune, in conditiile in care s-a depreciat fata de euro cu mai putin de 3% de la inceputul anului.
mai mult
Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 13:05
Divizia de brokeraj a ING Bank Bucuresti a fost in iulie cel mai activ intermediar de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu tranzactii de 151,3 milioane lei si o cota de piata de 15,2%, fiind totodata si liderul primelor sapte luni ale anului, potrivit statisticilor publicate vineri de BVB, transmite NewsIn.In intervalul ianuarie-iulie, ING Bank a intermediat tranzactii de 566,93 milioane lei.Divizia de brokeraj a BRD SocGen a ocupat in iulie a doua pozitie in topul intermediarilor de la Bursa de la Bucuresti (BVB), cu tranzactii de 95,9 milioane lei, iar de la inceputul anului a avut un rulaj de 287,7 milioane lei, ocupand locul sase.Pe pozitia a treia in topul lunar a urcat SSIF Piraeus Securities, cu o valoare tranzactionata de 75,79 milioane lei, in timp ce de la inceputul anului a avut un rulaj de 224,25 milioane lei, ceea ce claseaza brokerul pe locul zece.Al patrulea loc in ultima luna a fost adjudecat de Raiffeisen Capital & Investment, care a intermediat schimburi de 68,08 milioane lei, situandu-se tot pe locul al patrulea la nivelul primelor sapte luni, cu tranzactii de 412,04 milioane lei.BT Securities urmeaza in clasament, cu o valoare tranzactionata de 60,64 milioane lei in iulie, dar se mentine pe locul doi in functie de rulajele de la inceputul anului, cu 520,64 milioane lei. mai mult
Vineri, 31 Iulie 2009, ora 18:44