Garanti Bank Romania informeaza ca nu a avut nicio implicare in cazul "Dosarul bancherilor" si nu a acordat niciun fel de credit niciuneia dintre societatile comerciale aflate in cauza.
"Garanti Bank Romania nu a avut nicio implicare in cazul "Dosarul bancherilor", banca neacordand niciun fel de credit niciuneia dintre societatile comerciale aflate in cauza", au precizat reprezentantii bancii.
Precizarea vine dupa ce, in propunerea de arestare a unuia dintre inculpatii din dosar, respectiv a lui Stan Mihai, procurorii au aratat ca acesta ar fi folosit in raport de bancile comerciale CEC Bank, BRD, OTP Bank, Piraeus Bank, Eximbank si Garanti Bank, inscrisuri sub semnatura privata (situatii financiare si bilanturi contabile) si inscrisuri oficiale falsificate (certificate de atestare fiscala si acte de identitate), "in scopul producerii de consecinte juridice cu ocazia negocierii, incheierii si executarii unor contracte de creditare cu unitati bancare din Romania".
In dosarul bancherilor, procurorii au cerut arestarea preventiva a 33 de persoane, iar judecatorii au emis 17 mandate de incarcerare, printre cei ajunsi in detentie numarandu-se liderul gruparii infractionale, Daniel Ruse, Stan Mihai, fratele acestuia, Toma Mihai, si fostul general DIE, Dragos Diaconescu, potrivit unor surse judiciare.
In acelasi caz sunt cercetati, dar in stare de libertate, vicepresedintele Bancii Romane de Dezvoltare (BRD), Alexandru Claudiu Cercel-Duca, si directorul suspendat al... mai mult
Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 08:23
Tentatia poate fi irezistibila atunci cand ai acces nestingherit la sume de bani uriase. Angajati ai unora dintre cele mai mari banci din lume au cazut prada ispitei.
Criza financiara pare sa fi stimulat apetitul bancherilor pentru castiguri ilegale, cazurile raportate in presa internationala fiind frecvente. In acelasi timp, deficitul de loialitate in cazul angajatilor isi lasa amprenta asupra performantelor financiare ale institutiilor care i-au investit cu incredere.
Pentru cea mai mare frauda din toate timpurile, "meritul" ii apartine lui Mukhtar Ablyazov, un miliardar din Kazahstan acuzat ca a sustras mai mult de cinci miliarde de dolari prin intermediul unei retele de companii pe care le detinea. Ablyazov, fost presedinte al bancii BTA din Kazahstan, a mai fost gasit vinovat pentru nedeclararea averii vaste pe care o adunase.
Bancherul a fost condamnat la 22 de luni in inchisoare pentru sfidarea instantei, pentru ca incercase sa ascunda de creditori bunuri in valoare de peste 50 de milioane de dolari. El a negat acuzatiile, denuntandu-le ca fiind motivate politic si ca reprezentand o incercare a presedintelui din Kazakhstan, Nursultan Nazarbayev, de a-l elimina ca adversar politic.
Se intampla si la bancile mari
Cativa bancheri britanici, printre care si un angajat al Royal Bank of Scotland (RBS), cel mai mare creditor britanic, au fost arestati pentru acuzatii de evaziune fiscala.
Citeste mai multe despre Ti-ai lasa banii pe mana lor? Bancherii... mai mult
Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 08:50